icon

Vkuse chorá

21. apr 2023

Ja už som zúfalá. Ani nie pred mesiacom strašný hlienovity prieduskovy kašeľ s bolesťou hrudnej chrbtice , ktorého som sa nevedela mesiac zbaviť a teraz keď som konečne bola ako tak OK , tak už tretí deň sa citim akoby n mna zas čosi liezlo. Teraz má pre zmenu boli celé telo, ešte aj koza , hlava , nevladzem… a to mám doma 5rocne a 2mesacne 😒ako sa dostaneme z tohoto kolotoča 🙄 ?
Furt sa dopujem Cčkom,Dčkom, Selen teraz som nasadila aj mumio od predvčera…
Maly začal že ho boli uško, potom hrdlo a teraz vyplachujeme zelene sople.. no inak sa správa ako zdravý a ja som zas odrovnana. 😒

Strana
z2
autor
21. apr 2023

Ešte podotknem že nikdy som takto nebývala chorá a ešte tak často. Keď som bola tehotná tak doma všetci chorý , teploty , ja som sa starala o nich a nič sa na mna nechytilo a teraz ? Katastrofa 😒

pralinka25
21. apr 2023

sucitim s tebou som na tom uz 12 rokov tak a zatial som na nic zazrasn neprisla a to chodim aj na imuno

annm81
21. apr 2023

Je to preto, že opatrenia proti šíreniu Covidu bránili šíreniu aj iných chorôb. Naša imunita preto nemá tréning - asi ako keď dieťa začne chodiť do kolektívu. Trápi sa tým momentálne veľa ľudí, ale už to snáď dlho nepotrvá - blíži sa koniec studeného obdobia a na jeseň to už pravdepodobne bude lepšie.

deti95060810
21. apr 2023

by som sa prestala dopovať tými chemikáliami ....😉

scorpionflower1
21. apr 2023

@annm81 no práve som počula jedného imunológa, ktorý tvrdil, že takto to bude minimálne 2 roky, kým sa tá imunita polepší 🙄

sandra_kul
21. apr 2023

joj, u nás takisto. striedame sa všetci už od začiatku roka. keď ti mám pravdu povedať, tak už ma to fakt prestáva baviť. unavená som z toho, keď sa vyliečime, príde zase niečo ďalšie, už som z toho k.o.

autor
21. apr 2023

@deti95060810 nedopujem sa chemikáliami. Nekupujem si vitamíny v lekárni s kadejakými pridavkami, mam vlastne zdroje 🙌🏻

scorpionflower1
21. apr 2023

Moja sestra aj s deťmi boli vkuse chorí od apríla do decembra minulý rok, každé dva týždne mali niečo, prvé neskončilo a už mali druhé. My sme tak boli na jeseň, malá začala chodiť do škôlky a je to jedna veľká katastrofa. My sme s mužom mali asi po sto rokoch ATB, muž bol zasoplený 4 mesiace vkuse, od malej sme všetko chytili. My sme už celkom ok, ale malá stále nie, musím s ňou na ORL, možno aj nosná mandla bude musieť ísť von. No hrôza.

alexnina777
21. apr 2023

zdravím, napíšem ti do správy čo nám pomohlo.

annm81
21. apr 2023

@scorpionflower1 Dúfajme, že je príliš pesimistický. Máme pred sebou leto - pravdepodobne bez akýchkoľvek špeciálnych opatrení, ľudia sa húfne premelú cez letiská a letoviská, koncerty a iné podujatia a snáď nám to pomôže zasa si zvyknúť na tieto pomerne neškodné patogény.

scorpionflower1
21. apr 2023

@annm81 Také leto bez opatrení už bolo aj minulý rok.

chadkroeger
21. apr 2023

mám presne toto isté. Nechápem, nikdy predtým som takto často chorá nebola.

lenkahvh
21. apr 2023

Ten skolkar nosi domov kadeco a aj inde sa da nachytat teraz, vela ludi je naozaj chorych, virusy sa rychlo siria a su silnejsie ako byvali. Ked boli deti skolkari, chori sme boli s muzom casto a ja v podstate non-stop, a to ani nebol este covid. Poznam to aj z okolia, to treba len vydrzat. Je to asi na nervy, ale ako pisu hore, ide teplo, zlepsi sa to. Hlavu hore.

fidea
21. apr 2023

Uplne ta chapem, akurat som bola dnes nestastna, ze znova som pochytala od syna.. Syn v kuse chory, kazdy mesiac zlte hnusne sople.. A doma je potom minimalne dva tyzdne, nez sa vylieci.. Ide v septembri do skoly a neviem, co tam budeme robit.. Ja vzdy od neho chytim daco, ale mne to trva aj niekolko mesiacov, nez sa z toho dostanem, aj som mala posledne mesiace antibiotika zakazdym a akurat jedny mi zabrali, ale hned po dobrati syn ochorel a ja s nim.. teraz som mala infuzky vitamin C a mala som pocit, ze konecne je to na dobrej ceste, zial, posledne dve davky som nestihla ist dat a uz je zle.. Mam slabú imunitu odmalicka, stale chora ako dieta, aj v dospelosti.. A syn to podedil asi.. Ani lieky na imunitu nepomáhajú.. Nikde nemozme ist poriadne, trochu dakde ideme alebo sa s niekym stretneme, prihlasim ho na kruzok a hned je choroba..

annm81
21. apr 2023

@scorpionflower1 Nie úplne. Napr. verejná doprava v mnohých krajinách stále mala obmedzenia. Navyše vládla veľká neistota, ktorá ľudí viedla k šetreniu. Myslím, že tento rok sa bude cestovať viac. A najmä dúfam, že to ozaj bude lepšie... ja sa nejako extra nemôžem sťažovať, lebo vždy sme mali dobrú imunitu - stravujeme sa pomerne zdravo, športujeme, veľa času trávime na vzduchu, ale napriek tomu teraz každý mesiac deti vynechajú 2-3 dni škôlky a my s mužom to od nich tiež chytíme. Predtým sme to nepoznali - deti boli choré pár dní v roku a my s mužom možno raz za 5 rokov.

domiklik
21. apr 2023

C, d, selen, je fajn, ešte možno zinkorot... Mne pomohol sulfarofan, klicky, mikrozelenina Redkovky, zeruchy, brokolice, majú niekoľkonásobne viac vitamínov ako normálna zelenina, ktorú keď uvaris tak väčšina vitamínov je preč, je na to ideálne obdobie...

taktotedanie
21. apr 2023

Ja len ze vyplachovat ak ma zelene sople je velka chyba, infekt mu roznasate dalej necudujem sa, ze ho boli ucho,vyplachovanim ste mu zaviedli infekciu do ucha

autor
21. apr 2023

@taktotedanie neboli ho ucho. Na ucho sa sťažoval keď ešte ani sopel nemal, potom mu vybehol sopel a uško ho neboli už vôbec. Nemusíte sa báť , viem čo robím 🙌🏻

autor
21. apr 2023

@taktotedanie Ale môžete mi vysvetlit kde a ako mu to ďalej zanasam ? 🤔 keď mu tie sople vyplachovanim vychádzajú von.

taktotedanie
21. apr 2023

🙏🏻 uz len titul z mediciny vam chyba
Ale jasne za dieta ste zodpovedna vy

taktotedanie
21. apr 2023

Mali by ste to vediet ked viete co robite
Anatomiu by ste mali mat v malicku

autor
21. apr 2023

@taktotedanie povedala by som že tí s titulmi vedia dneska menej pomôcť ako nejaký obyčajný človek 🙌🏻 žiaľ…

taktotedanie
21. apr 2023

Otcorte si poradnu

scorpionflower1
21. apr 2023

@taktotedanie viete s tymi preplachmi - jeden lekar povie tak, dalsi inak. Moja pediatricka vravi tiez, ze vyplachy nie, ORL, ze ano. Precitajte si poradnu s pediatrickou na MK a vidite, ze ta to tiez odporuca, tak isto ako dalsi alergolog, co bol s nim rozhovor na nete. Ja som alergicka a mne to pomaha, mojej dcere tiez. Ma problemy s upchatym nosom a bez preplachovania by bola totalne zahlienena. Ale ked je akutne chora a ma huste sople, tak nepreplachujem. Treba to robit hlavne spravne, mnohym to pomaha.

taktotedanie
21. apr 2023

@scorpionflower1 ja s vami plne suhlasim snad si vas prispevok precita aj autorka ale ona vie co robi takze huraa konvickujeme zelene sople!!
Pri alergii ano ale v akutnej faze so zelenymi soplami? Za mna jednoznacne nie, anatomicky ( ak by autorka mala vedomosti…) je to len rozmasanie infekcie z dutin vsade inde oko, ucho

taktotedanie
21. apr 2023

Skoda,ze ak je akutny problem drviva vacsina slovakom a mamiciek uz o 7:00 klope na dvere lekara, paradox

autor
22. apr 2023

@scorpionflower1 tak by ste mala začať. Práve vtedy to treba dostať von, prave z tých soplov bývajú zápaly ušiel, očiek a podobne… preplachmi ublížiť nijako nemôžete , jedine v prípade žeby ste to aplikovali s obyčajnou - nie prevarenou vodou, to sa nesmie. Ale napríklad s prihriatou Vincentkou, pripadne slanym roztokom nijako neublížiite a ani neroznesiete nejakú infekciu , jedine ju vyplavite
Neviem kde @taktotedanie prišla na takúto “anatómiu” 🤔

mooonika1975
22. apr 2023

Najviac chorá som od deti, oni sú v pohode po dvoch dňoch, aj po mesiaci, a tak dookola celý rok, či bol covid, či sme boli doma. Proste od deti, to sú najagresivnejšie bacily, najlepši prenášači

scorpionflower1
22. apr 2023

To netvrdim len ja, ze sa to moze zaniest do ucha, to tvrdia aj niektori lekari, napr. aj moja pediatricka, aj niektori ORL. Pisala som si tu aj s jednou mamkou, ktora aj dostala zapal ucha a ORL tvrdil, ze z preplachu. Podla mna sa to uplne v klude da.
Ked mate bakterialny infekt, mate pouzivat hlavne kvapky do nosa (Nasivin) aby sa vam hlieny uvolnili a odtiekli, staci cistit sprejom s morskou vodou a samozrejme ATB.

taktotedanie
22. apr 2023

Ze by zo skoly?
Neviem ako vy ale ja z nej mam skusku na vysokej skole
Ja sa necudujem ze riesile choroby ked vlastnemu dietatu roznasate infekt vsade ale tak..vy predsa viete co robite taklen tak dalej

Strana
z2