Vplyv krčnej chrbtice na oči a nervy
Môže krčná chrbtica mať vpliv na požkodení oka alebo nervov hlavy
@misa2704 ahoj uz je to velmi stara tema ale u mna velmi aktualna, presne co popisujes zazivam… ako si na tom? Vyriesila si to?
@flaviafanfa ahoj beriem frontin, xanax to je to iste lebo len to mi pomáha. Samozrejme sa snažím co v najnižšej dávke. Nakoľko iné lieky mali viac vedľajšich účinkov tak som prestala užívať. Ty máš úzkosť??
@jessi06 neviem co to mam … zacalo to zablokovanou krcnou ch. a prešlo to do zavratov, zahmleneho videnia, trpnutie ruk, noh tvare…
@flaviafanfa tetania
@certi ct mozgu mam ok, este ma caka mri mozgu a krcnej ch. … tak dufam ze to bude “len”tetania…
@flaviafanfa nepríjemné aj niečo užívaš?
@flaviafanfa tetania sa nezistuje ct ani mri mozgu atd, treba urobit EMG
@certi to mi je jasne, potrebuju vylucit ine vaznejsie dg
@jessi06 chodim aj na fyzio, aj dnes som bola a ako mi uvolnovala krcnu tak sa mi normalne vyjasnilo… domov som odsoferovala s krasnym zrakom bez zmurenia… ona mi tvrdi ze mam tak stuhnute svaly ze mi tlacia na nervy preto ten zrak a tocaky. Musim poriadne cvicit aby to spevnelo… citala som ze krcna ch. Moze Spustit aj tetaniu…
@certi neurologicka chce najskor vsetky vysetrenia… mri..dala mi len neuromultivit a sirdalud, meniserc ale nic nepomaha
@flaviafanfa ahoj. Som tak 50 na 50.
Sú lepšie a horšie dni. Mala som zlý MRI nalez na krčnej. Pomáha mi s tym fyzio podla MRI vie co robiť, uvoľňuje mäkkou technikou potom prejde závrat, naučila ma dávať si pozor na pohyby. Bola som v marci pri neurochirurgovi aktuálne nechce operovať ale povedal,ze do budúcna nevylučuje. A všetky tieto stavy spôsobuje krčna.
A veru aj tetaniu sa zhoršuje ked mam bolesti krčnej. Mne sa to z casti zlepšilo odkedy som prestala nosiť malého, nezaťažujem sa. Ale ja nesmiem ani nakup ťažký niesť pretože potom mam točenie az na odpadnutie. Mne jeden stavec tlačí na nerv takže je to hnus. Zmeny počasia mi nerobia dobre. Chystam sa za neurológom chce mi nasadiť infúzky aspoň troška nech mam pokoj. Vyskúšala som aj ozon ale za mna neodporúčam. Nerobilo mi to dobre vôbec
@misa2704 tak velmi drzim palce aby sa ti to len zlepsovalo…ja mam mri chrbtice 9.8 a mri mozgu 25.8 a az potom so vsetkym n neuroligicke. Momentale som vysadila vsetky lieky a snazim sa hlavne cvicit. Vidim male zlepsenie.
@flaviafanfa ake lieky si brala?
@flaviafanfa dakujem pekne
Včera som bola na neurologii na kontrolu a dr povedal,že aktuálne je spokojný . Nalez sa nezmenil a mam ďalej byť pod dohladom fyzio plus zapajat cvičenie. Aktuálne infuzky nemôžem lebo dojcim inak som rada,ze nález bez zhoršenia. Ako si dopadla na MRI chrbtice ?
@misa2704 zrusili mi termin z tech.pricin. Takze 25 mam mozog a 30.8.chrbticu..
@jessi06 sirdalud a meniserc a kazdu chvilu lieky od bolesti
@flaviafanfa aaaaha. Rozumiem. Drzim palce ♥️♥️
@flaviafanfa mne to vôbec
@zuzana1986111 aj ja to mavam
@ka10 viem ,že je to starší príspevok,ale by som sa opýtala,že ako sa Vám objavila očná migréna či ste cítili? ďakujem
Ja som mala tiež tento istý problem. Začalo to bolesťou krčnej chrbtice, bolesť hlavy, zle videnie, mravčenie na tvari (bola som u dvoch neurologičiek, ktoré mi nijak nepomohli)… navštívila som reumatológa, záver bol: reumaticke ochorenie chrbtice (bolesť jak sviňa)🙃
Zdravím , zhruba rok mám bolesti hlavy na ľavej strane všimol som si že ma začala bolieť láva strana krku plus hlava po cvičeníáe už nechodím a stále ma boli , plus mám jedno rameno nižšie ako druhé presne na tej strane , môže to byt z krčnej a plus sťažené dýchanie na tej strane plus mávam mihanie pred očami bol som na Orl vraj všetko ok žiadny nález ešte mi zobral krv kvôli zväčšenej uzline ale ma len 10mm vraj nie je veľká a nemá nezvyčajný tvar bol som s ňou aj na sono 2 krat je v norme , bol som aj ns pľúcnom to je ok , gastro našli mi herniu žalúdka(pruh medzi pauerakom a žalúdkom)nie veľkú vraj netreba operáciu sťažené dýchanie môže byt aj kvôli nej ale tie bolesti hlavy a krku sú niekedy na nevydržanie nemal niekto rovnaký problém ďakujem
@misa2704 Zdravím , zhruba rok mám bolesti hlavy na ľavej strane všimol som si že ma začala bolieť láva strana krku plus hlava po cvičeníáe už nechodím a stále ma boli , plus mám jedno rameno nižšie ako druhé presne na tej strane , môže to byt z krčnej a plus sťažené dýchanie na tej strane bol som na Orl vraj všetko ok žiadny nález ešte mi zobral krv kvôli zväčšenej uzline ale ma len 10mm vraj nie je veľká a nemá nezvyčajný tvar bol som s ňou aj na sono 2 krat je v norme , bol som aj ns pľúcnom to je ok , gastro našli mi herniu žalúdka(pruh medzi pauerakom a žalúdkom)nie veľkú vraj netreba operáciu sťažené dýchanie môže byt aj kvôli nej ale tie bolesti hlavy a krku sú niekedy na nevydržanie nemal niekto rovnaký problém ďakujem
@viktor24091999 tiež tento isty problém, len na pravej strane tela. Krvy obraz v poriadku, MR mozgu v poriadku, rengen pluc v poriadku (kvoli zlemu dychaniu). Bola som u všetkych doktoroch, až nakoniec mi moja rehabilitačná odporučila navštíviť reumatologa, krvný obraz bol ukažkový, ale odber krvi na Hlab27 bol pozitívny. Bola som v šoku, že som skončila u reumatológa s bolesťou chrbtice. A ta hlava s tym krkom ma doteraz bolí, ani rehabilitácie mi nepomohli. Momentalne čakám na liečbu

@lilyianka ahoj aké si mala stavy? Ja mam tiez promlemi z chrbticou veľmi mam stuhnute svaly nepomáha nič ani cviky trosku masáž ináč otras, dostala som od neurologa lyricu som aj v strese možno aj ztoho som napäta.