Vred

snapi
14. nov 2014

Babyyyyy, spravil sa mi pred par dnami akoby vred, uplne malinke to bolo. Je to v intimnych partiach, medzi posvou a zadkom. zacalo to rast a dnes poobede ma to uz zacalo boliet ako fras. Neviem ako mam sediet, lezat, chodit...Zvacsilo sa to samozrejme, bolest sa mi zacala tahat aj smerom slabinam. Ale taka citlivost a opuch je len v okoli toho vredu. Je to taka tvrda gula, celkom velka. Mam aj zvysenu teplotu, ale len mierne. CHcem skusit este kamilkovy kupel, na noc gafrova mast s ichtamolom...Poradili mi to pichnut potom ihlou a hnis vztecie. a dezinfikovat .ale celkom mam z toho obavu. Avsak vezmu ma s tymto na pohotovosti? nebude to pre nich prkotina? a aj sa celkom bojim tej pohotovosti, lebo sa tam vacsinou spravaju k ludom nie velmi dobre. Nemate skusenost s niecim podobnym?

kiwi82
15. nov 2014

skus si to vytlacit a osetrit. prepichnut sterilnou ihlou vytlacit, dezinfikovat a nechat vysusit. potom obklady z repika alebo harmanceka skus.

janinah
15. nov 2014

nerob doma žiadne pokusy,potrebuje to odborné oš. a možno aj atb....a áno ,choĎ na pohotovosť na chir. amb.

mihula
15. nov 2014

@snapi ahoj,skus pozriet na nete Bartoliniho zlaza,ak to nie je toto,tak ma napadlo,že ak sa holiš,mohol aj chlpok ktory rastie sparavit takuto sarapatu

snapi
autor
15. nov 2014

@kiwi82
@janinah
@mihula dakujem baby. Ale vidim to asi na tu pohotovost. Bojim sa to prepichnut, aby som tomu neuskodila este viac. Aj ked ja vzdy si taketo podobne veci prepichujem a nemam s tym problem, toto je na mna asi prilis velke susto...Teplota mi sice klesla do rana, ale vred ma boli viac ako vcera vecer. Neviem uz poriadne chodit, ani lezat, sediet uz vobec nie a pri kazdom pohybe to zavoli este viac. Nedovidim si na to ani poriadne. musela bz som si sadnut na zem pred zrkadlo, ale to sa boji, ze sa od bolesti uz nepostavim. Takze sa musim odhodlat k lekarovi, ale ten strach je obrovsky.
Bartoliniho zlava to asi nebude, ja tom mam v inych miestach. A chlpok asi tiez nie, lebo sa mi to vyhodilo pred holenim (predtym som sa 2 tyzdne neholila..)

snapi
autor
15. nov 2014

keby aspon priatel bol doma 😒 este musim vyriesit dopravu na pohovotost, kedze ju mam za beznych okolnosti asi 15minut napeso od domu, ale do taxika si nebudem schopna sadnut. peso tiez neviem ako prejdem....och.

mihula
15. nov 2014

@snapi bozinku,drzim prsty,nech to mas uz za sebou.Daj vediet čo to bolo a co stym robili

snapi
autor
15. nov 2014

@janinah dakujem za povzbudenie na pohotovost, hovorili mi tam, ze dobre ze som prisla....ze by to bolo kazdym dnom len horsie.

@mihula dakujem. uz to mam za sebou. Je to absces. napichli to, mozno aj rezali, neviem. Vypustili odtial hnis, vycistili a dali mi tam dren. Predpisali mi antibiotika a zajtra rano mam ist na prevez. Bolelo to jak slak, som si tam riadne poplakala, raz aj zakricala. Neumrtvuju to totiz. Zajtra sa nesmiem zabudnut opytat, ci sa nemam bat, ci sa to nebude vracat, alebo ako tomu zamedzit. Este aj lekraka mi vravela, ze keby viete, co vam tu budeme robit, tak ani nepridete..Ale ulavilo sa mi celkom ze dost po tom zakroku. Som sa po ceste domov este vyplakala a uz je lepsie.

emilia25
15. nov 2014

Moj muz na tieto vredy pouzival taky kvet s aloe vera ten si tam prilozil a tak krasne mu ten vred cely hned vytiekol a maval ich velmi casto a velke.az som ho raz donutila ist zubarovi ten mu vytrhal zle,zuby a od vtedy ani jeden jediny.a maval ich naozaj velmi casto.

manzanillaa
15. nov 2014

@snapi Ahoj, mne sa toto isté prvý krát urobilo v 15tich, ale na inom mieste, tesne nad zadkom-vtedy mi to umŕtvili🙂..do 27 som mala pokoj, vtedy som otehotnela, v piatom mesiaci sa mi to urobilo znovu-musela som ísť na chirurgiu, tiež to neumŕtvili, som revala jak divá...domov som šla polosed-poloľah..potom týždeň každý deň na prevez-vždy som si v strese odstála na chir. 2-3 hodiny, žiadna prednosť, kedže som bola tehotná...ono sa to bude opakovať, bohužiaľ, aj mne doktor už vtedy v 15tich povedal, že by bolo najlepšie ísť do nemocnice a dať si vyrezať celé ložisko...ale čítala som, že aj po operácii sa to dosť často vracia, tak neviem...

jkadankova
15. nov 2014

Tieto abscesy sa zvyknú vracať. Ja som to už mala 4x. Treba po tom ísť a zistiť príčinu. Ja som naposledy absolvovala gastro a rektoskopiu, nič nezistili, ale bolo to akurát zahojené. Že mám prísť, keď sa to opäť objaví :( a bude treba kolonoskopiu. Vraj sa takto môže prejavovať aj Crohnová choroba či neviem aká kolitída. Ide o chronické zápaly čreva. Na tomto mieste sa môže spraviť aj fistula, ktorá bude stále alebo dlho hnisať. Brrrr. Operácia nemá veľký zmysel, pretože sa to vráti znovu, ale na inom mieste a nakoniec budeš mať celý zadok dojazvený :( Držím palce.

snapi
autor
15. nov 2014

@manzanillaa a aj pri tom preveze ti to cistili peroxidom? to bola najhorsia bolest v mojom zivote, ked mi to tam naliali...Ja budem verit, ze uz sa mi to nespravi, lebo toto ak by som mala prezit este raz, tak neviem neviem....
@emilia25 a nevies aky je to kvet konkretne? nie je to priamo aloe vera?

maca_p
15. nov 2014

@jkadankova ulcerozna 😉

snapi
autor
15. nov 2014

@jkadankova hm, ak to moze mat suvis s crevami....creva nemam uplne ok, som sa aj pred par tyzdnami strasne vyhadzala po tvari a dekolte - to uz mam overene, ze vtedy amm zanesene creva a potrebujem nejaku ocistu, vynechavam nejake potraviny a po par tyzdnom je tvar potom ok. A ja sa citim, ze organizmu je lepsie proste. No uvidim, ci sa to este objavi alebo nie. ak hej, tak to bude musiet riesit....och.

manzanillaa
15. nov 2014

@jkadankova Ja mám nadváhu, niekedy ma nadúva, prekyslenie organizmu..ale v 15 tich som bola zdravá ako ryba, veľa som športovala...mne vtedy lekár vysvetlil, že nejaké chĺpky, čo majú rásť na povrchu kože akoby sa obrátili a rástli smerom pod kožu a spravilo sa tam ložisko, ale je pravda, že vždy sa mi to urobilo na inom mieste a veru mám tam samé jazvy☹

manzanillaa
15. nov 2014

@snapi Už neviem, čím mi to čistili, ale narezali vred, hnis vytiekol, vyčistili...mňa najviac bolelo, keď mi to rezali☹Dali drenážku a potom prevezy, tie ma tiež boleli, keď vymieňali drenáž...

jkadankova
15. nov 2014

No mne povedal, že to môže byť tým zápalom ale môže sa to robiť aj bez príčiny. Ja dúfam v tú druhú možnosť :D Ale na druhej strane, taký pravidelný detox a prečistenie čriev nie je na škodu. Ja som si tiež myslela, že to bolo tou zlou životosprávou, ale keď som schudla 15kg, aj som začala zdravo jesť, po 2,5 roku sa to opäť vrátilo. Je pravda, že sladkosti milujem a som sa ich nevedela vzdať... No uvidíme, ešte naberám odvahu na živú stravu.

snapi
autor
15. nov 2014

@manzanillaa no ja mam tu drenaz a zajtra na prevez....z bojim sa toho, ze aj tie prevezy budu boliet tak velmi ako to dnes bolelo...joooj. bojim sa uz teraz. zase nebudem celu noc spat.

emilia25
15. nov 2014

@snapi to bol jazyk take dlhe to bolo to sme prekrojili a vnutry to bolo take slizke a to si pekne prilozil a naozaj cely hnis hned vytiekol.sme boli uplne prekvapeny a tiez to mal na podobnom mieste chudacik sa ani pohnut nemohol a toto vsetko mal zo zubou aj zubar mu to povedal stale zapali v krvy a takto to vyslo von.

pat_mat_minnie
15. nov 2014

Ahoj, ak mi napises Tvoju adresu, mam rastlinku, ktora lieci perfektne vsetky hnisave rany a ani jazva neostane.Listok zalejes horucou vodou, nechas chvilku postat a potom si ten listok prilozis na to bolave miesto, za 3 dni by malo byt zahojene.Je to zazracne a naozaj perfektne.Nemozem tu prezradit, ako sa to vola.Ak chces, napis, ja Ti zopar tych listkov poslem.🙂

manzanillaa
15. nov 2014

@snapi Tak ako prvý raz to už bolieť nebude, neboj, ja som taká citlivka, mňa bolí všetko😀 Závisí aj od citlivosti sestričky,či bude jemná alebo nie...
@jkadankova To je aká tá živá strava?

jkadankova
15. nov 2014

@manzanillaa surova, raw

snapi
autor
15. nov 2014

@manzanillaa tak ja nie som az taka citliva, tak dufam, ze to bude lepsie. Len ja sa dnes cely den lutujem, tak dufam, ze to do zajtra prejde 😉 a sestricky, hm. dnes som mala stastie ale tak co bude zajtra a neskor...to je tazko vystihnut. d

@jkadankova ale zase ak by ti povedali, ze to mas zo zapalu, tak ten zapal by sa mozno dal preliecit . A zase netreba to uplne prehanat so surovou stravou, ale to je len moj nazor 😉
@emilia25 aloe mame v praci, tak som si mohla vziat. vobec ma to nenapadlo...ale super, ze mu takto zubar objavil pricinu.

jkadankova
15. nov 2014

@snapi ja tie moje obcasne abscesy neberiem tragicky, uz si ich aj sama doma pichnem a vycistim, som borec, haha ale nasledne, ked sa mi to stane, tak nasadim detox a zopar urinovych klistirov a zatial to krasne zabralo 🙂
akurat ma strasili, ze ak su to tie nespecifikovane zapaly, tak je to dozivotne a Crohn je autoimunne ochorenie a tak dalej, ale ja stale verim, ze to nic nie je - zatial tomu ani nic nenasvedcuje, jedine tato neprijemnost.
a surova strava? treba vyskusat.

jkadankova
15. nov 2014

Inak som prekvapená, že Vám to robili bez narkózy a umrtvenia... Mňa s tým aj hospitalizovali na 3 dni a zákrok pod úplnou narkózou. A to som bola tiež tehotná v 4. mesiaci... (ako ktosi tu spomínal)

irenkask
15. nov 2014

@snapi
Ja som mala to isté a dala som si na to švédske kvapky na gázu a prelepila páskou a behom dňa sa mi to otvorilo a vytieklo a vyhojilo sa mi to samé bez jedinej stopy.
Mala som dosť zvýšené zápalové parametre.

emilia25
15. nov 2014

@snapi hej maval aj caste prievany v usiach bolesti a 20 rokov nebol u zubara lebo sa ho strasne bal ale kedze som ho presvedcila a fakt mi to trvalo ale vtedy ho zrovna aj zub bolel tak siel dal mu lieky od zapalu a 5 zubov mu vytrhal.od vtedy ani prievan ani zuby ani vredy ani usi nic ako by utalo.

jemena
15. nov 2014

kolko sa da toho popisat o jednom vrede na pipine 😅

snapi
autor
15. nov 2014

@jkadankova tak to si borec :D. ja som si tiez kupila ihli, ze to tak dam, ale nemohla som sa toho ani dotknut, tak to bolelo. A lekarka mi vravela, ze to sa proste robi bez umrtvenia, ze to sa neumrtvuje...a ono asi zavisi od charakteru toho abscesu a aj od toho, na akeho lekara clovek natrafi. A zase ono ja mam denno denne surovu stravu, ale nie uplne vsetko 🙂.

@irenkask no svedskych som sa bala, ze to vysusi iba a bude to horsie.
@emilia25 joooj, ale to je dobre, ze si ho dokopala k zubarovi. Ja chodim pravidelne, treba najst lekara, u ktoreho to neboli, ked sa boji...

irenkask
15. nov 2014

@snapi
Žiadne ihly netreba , keď si to priložíš namočené tak normálne cítiš ako ti to ťahá až od špičky nohy ten zápal, úplné tlaky a postupne sa to vstrebalo úplne samo asi za 2 týždne.
Inak ja som mala na tom mieste niekoľko asi 10 rokov takú malú zatvrdlinku a takto to narástlo na obrovský vred.
Gynekológ ma pochválil že mi ani jazvu nevidno.
Švédske kvapky sú riadna sila proti zápalu.

emilia25
15. nov 2014

@snapi no ved som mu to vybavila u mojho ja k nemu chodim od 18 stky tak ked som mu povedala co je vo veci hned ho zobral aj ked uz ludi neberie.ale on je nas uz taky ze rodinny zubar lebo uz k nemu chodia aj moje deti 6 rocny a 4 rocny a 2 rocny este nechodi ze staci az v 3 rockoch na prvu preventivku.a muzovho otca tiez poznal boli dobry kamarati vzdy si na neho spomenie ked som tam.a robi ozaj ze bez bolesti ked mi trhal za par sekund bol vonku ani som to necitila.a moj muzik mal este aj taku vodicku vzdy pred umrtvovackou aby ani tu injekciu necitil.joj a ten prvy krat ked som bola s muzom no keby som tam s nim neni tak aj s cakarni ujde.ale zvladol to veru som bola na neho pysna a hrda.som sa uz bala ze dostane zapal okostnice a to uz neni sranda.take zuby dokazu aj predcasny porod vyvolat.