icon

Výber krčných mandlí v Šaci

mamina787
4. máj 2014

Ahojte. Ked som hladala skusenosti ludi s touto nemocnicou nic som nenasla.
Preto som sa rozhodla par dni po zakroku vytvorit diskusiu, aby som mozno pomohla aj inym do buducna 🙂
Moja skusenost-
Nedela nastup do 13 tej hodiny,zaplatila som si nadštandard 26 eur x 3 noc- pekna izba s WIFI, TV, chladnicka, rýchlovarna, sprchovy kut, wc. Je tam zasobnik na kvalitne papierove vreckovky aj pri umyvadle aj pri toalete, mydlo na ruky je tam tiez 🙂 Izba je malicka, ale clovek ma sukromie...

Pondelok ráno operacia- o 5 tej ráno budik a natiahnutie pancusiek na komplet cele nohy.. Potom, este spanok. O 7 h sa idete ukazat svojmu dr, povie Vam kedy idete 🙂
Pride si po Vas mila pani, da vam tabletku na ukludnenie..
Vyzleciete sa, lahnete si na lozko ktore priniesla, zakryje Vas s Vasim paplonom a nesie Vas dole na sal.. Tam vas napichnu, zacitite palenie v krku, v hlave a v momente zaspite.
Prebrala som sa na to, ze som na izbe, ta ista pani mi pomaha obliect pyzamo, dala mi studeny obklad na krk a ja zaspavam. Pride vas pozriet dr ktory vas operoval ci ste ok.. Viete hovorit 🙂 Este som zavolala rodine 🙂 a opat som zaspala...
Po prebudeni, mi odzneli lieky a vtedy nastal sok 🙂 Dovolili mi napit sa, prve prehltnutie 🙂 az mi slzy vysli zo soku.. Vedela som, ze to bude boliet. Pocitala som z velkou bolestou, podobnou angine.. Ale aj tak to prekvapi cloveka.. Sestricka ma napichla novalginom a povedala, ze toto je nic oproti bolestiam na 3-6 den 😀 -(neklamala)
Cely den pijete len caj, alebo neperlivu cistu vodu.
Poobede sa to uz dalo, ale ozaj malinko som rozpravala.. Ziadne krvacanie u mna nebolo. Stale som si davala studene obklady na krk. A dolezita info- lezte na boku, menej to boli pri prehltnuti slin.. Clovek radsej chodi vypluvat sliny do umyvadla ako ich prehltne.. Pri zakroku som dostala kutik, takze si pripravte mast Fungicidin, o 4 dni nemate ziaden kutik 🙂
Utorok ráno o 7 h kontrola ci ste ok.. a potom prve jedlo 🙂 mliecna kava, piskotky a bananova kasa.. presne hodinu som to jedla 🙂 obed zeleninova polievka, zemiakova kasa, omacka a mlete masko - 50 minut jedenia 🙂 Jedlo sa ani nahodou neda porovnat s novou nemocniou v KE. V Saci som tiez rodila. 😀

Utorok som uz nebola napichnuta, ale dali mi ALGIFEN kvapky, ktore som si mala sama davkovat. Na nete som sa docitala aj o Flectore proti bolesti po zakroku, ale ten som si ani nahodou nedala- na mna je nechutny- je to prasok rozpusteny vo vode-- nechutne sladky. Sladke milujem, ale flector je chutovo zly.
Daju Vam harmancekovy caj na kloktanie- hlavne po jedle, aby ste nemali zvysky jedla.

Streda idete domov 😀 Ziadne slnko, kludovy rezim. Ak mate dieta, dajte ho k babke.
Kontrola o tyzden. Kazdá jedna sestricka na oddeleni bola mila.
Domov si nakupte banany,piskotky,kyslu smotanu, ruska zmrzlina 😀 toto je moj jedalnicek 🙂
Vyziva nehrozi, stipe pekelne hrdlo.
1-Pomixovany banan s piskotami.
2-Piskoty, kysla smotana a vanilka do chladnicky, neskor jest.
3-Kremova polievka- hráskova, brokolicova. Zeleninova polivka..
4-Cestoviny so syrovou omackou..
Urcite je viac moznosti, ale osobne sa mi nechce vymyslat pri tých bolestiach. Mate silne bolesti sanky, zadnych zubov, jazyka, usi...

Je nedela, v pondelok ma operovali.. Kloktam harmancekovy caj, davam si kvapky a mam kludovy rezim.. Mám doma malu ,,mašu,, - dieta 🙂 takze ak mate moznost, dajte dieta na prazdniny k babke, dedkovi 😀
Biely povlak stale mam- ten sa vytvori po zakroku.

Co sa tyka krvácania- ozaj si davajte pozor, aby to co jete nebolo tvrde, ani len jahody- maju male kosticky!
Ak uz nastane krvacanie, hned ladovy obklad na krk. Pokial je to male krvacanie, ze si len odpluvnete, tak je to ok... pokial je to silne krvacanie ihned ist do nemocnice na zasivanie.. Tieto pokyny mi dala setricka pri odchode z nemocnice.

Zelam Vam vela energie 😉

hu.hu
24. máj 2014

@marketa1304
Dakujem za odpoved.
Kolko si bola v nemocnici?
Ako casto potrebujes este analgetikum ?
Mas bolesti aj v noci ?

marketa1304
25. máj 2014

@hu.hu v nemocke som bola 2 dni a neberiem žiadne lieky od bolesti...nepotrebujem ich..vobec...v tomto som výnimka...neviem to opísať,ale to je len taký slabý angínový pocit..a kvoli tomu ja lieky brať nebudem..keď som mala angínu,tak tá bolesť bola omnoho väčšia...len troška hlasový problém,nemožem kričať a rozhovor po hodinke tiež hlasivky nezvládnu...a to prehltnutie je len veľmi málo bolestivé...skoro žiadna bolesť..neviem to opísať..ja som čakala ukrutne bolesti a z toho ja mám tak 1%...som plná energie,nebolia ma uši,zuby ani jazyk....no dufam,že sa to už nezmení.... 🙂

mamina787
autor
25. máj 2014

@marketa1304 Ty si aka dobra 😀 Ze kosila 🙂 Super, tesim sa s Tebou, ze ta bolesti obisli.. Ja som na 5 den nieco porobila a isla si lahnut a dookola 🙂

@hu.hu Sprchovat som sa sprchovala v ten den uz. Vlasy hned ako som prisla domov z nemocnice. Teplu vodu si mozes dat, ale len po klucne kosti 🙂 Drzim palce..
Bolesti su prvych 7 dni, ale vies fungovat. No ako citas marketku to obislo 😀
Sportovat som zacala po 14 dnoch..

marketa1304
25. máj 2014

@mamina787 no bolesti ma obišli,ale ja pažravá som zjedla včera žemľovku...asi 4 sústa...a si predstav,ona sa mi na tie povlaky tým tvarohom prilepila..no nevedala som ju dostať preč...a to som zo začiatku nevedela,že je to jedlo..ja že ten povlak mám nejaký hrubší....a pred spaním som odkašľala taký 1,5 cm kusok tvarohu....a pozerala som to jak puk,ked tam bolo aj trošička jablčka....a v noci sa mi pustilo krvácanie..slabé,ihneď prestalo..ale dnes mám také "živšie" hrdlo.....ako keby sa to mala zasa rozkrvácať.....sama som na seba zlostná....tak mi treba...a tebe kedy začali opadavať tie povlaky???bolo to bolestivé????ja s baterou vkuse v ustach a čumím na to jak blbec... 🙂 🙂 🙂 🙂 lebo ja si predsatvujem,že to ked opadne,tak tam zostane nejaké citlivejšie miesto,nie?????

mamina787
autor
26. máj 2014

@marketa1304 😀 odpadnem z teba, pazravec jeden 😀
Ale uz mas tyzden po, tak co by nie.. ja sa priznam, nekontrolovala som tie povlaky, lebo ma to bolelo, vyplazit jazyk 🙂 Ale nikdy som nemala pocit, ze je to tam citlivejsie..
Hadam si si dala inu stravu vcera a dnes, aby sati to ukludnilo.. Si ta viem zivo predstavit, aku pozeras na ten tvaroh v umyvadle 😀
Neboleli ta ani usi?

marketa1304
26. máj 2014

@mamina787 no dala som si len kašovitú...všetko sa mi to tam lepí...no a poviem ti,že som na to kukala fakt jak puk....ja som celý čas myslela,že je to ten povlak...až to jablčko ukázalo,že je to žemľovka...veď bola makkučká...a nebolia vobec uši a ani jazyk...a ty si už celkom v pohode?????a čo ti poviem....ja mám 1,5 kg naviac..lebo ja som nikdy na jogurtíkoch a pudingoch nebola....zemiakovú kašu som nejedla vobec..a teraz toto vkuse,tak som pribrala...ja som jedla veľa zeleniny a maso ..a teraz o tomo možem len snívať....jak som včera prehltavala naprázdno,keď som deťom varila.. ☹ ☹ .....ty chápeš tomu..ja som fakt asi výnimka výnimiek...

marketa1304
28. máj 2014

@mamina787 no ja mám zasa nové správa..tak bolesti predsa prišli...už druhú noc,ale tá dnešná bola krutejšia...mám 9 deń a teraz dostanem bolesti????ale len v noci,cez deň akoby uťal...zobudila som sa o polnoci a tak som nespala do tretej ,potom o piatej a tak ráno už o siedmej ďalšia dávka lieku...ale mne algifen zaberá len na dve hodinky,flector vydrží dlhšie...aj uši ma dnes už boleli a koreň jazyka..a hlavne pravá mandla..stačí ,že sa niečoho napijem a potom 5 minút predýchavam....no,nepočítala som už s tým...ešte do šiesteho dňa som si myslela,či neprídu...ale teraz som si bola už istá,že nebudú bolesti...ja furt prekvapím,že?????a ten zápach si mala dokedy???Mne mala včera pred všetkými "že fuj mami,si sa povrackala????"a potom srandičky na moj ukor išli celý večer...dosť blbé,nemožeš sa rozprávať...

anci852
28. máj 2014

@marketa1304 prepáč, že až teraz odpisujem, no tak ako čítam, tak sa teším, že si nemala bolesti a tak, a ako čítam ďalej, tak ťa to predsa začalo bolieť. Davaj si flector na noc, ten je asi naj. A držím palce aby to skoro prešlo.

anci852
28. máj 2014

@hu.hu takže už si asi po?či nie? Ja som sa normalne sprachovala od prvého dňa a vlasy som si umývala každý druhý deň, ale v takej vlažnej vode, hrozne som sa od bolesti potila tak som vlasy musela umyvať, nevedela som vydržať. A unava prestala akoby aj hneď keď som dobrala lieky. Jesť, piť a športovať som začala taky tretí týždeň, dva týždne boli kruté, ale prešlo. Teraz už absolútne nič necítim, dokonca aj pivko bolo, studené, bublinkové 🙂
Držím palce a treba myslieť pozitívne, že je to dobré sa toho zbaviť, keĎ to robí len šarapatu.

hu.hu
28. máj 2014

@anci852
@marketa1304
@mamina787
Ahojte baby, dakujem za vase reakcie ! Ja mam termin v piatok . Uz sa zacinam ozajstne bat. Jednak narkozy, komplikacii pri Op ale aj tych bolesti, prip. Krvacania po zakroku.
Co ste jedli prvy tyzden ? A preco vlastne dochadza k tomu zapachu z ust? Ako dlho trval ? Ci kym sa to nevyhoji ? Och, nech uz je polka juna a ja uz ako-tak fit.

anci852
28. máj 2014

@hu.hu po operácii som jedla všetko mixovane. Nič horúce ani tepl e ani veľmi studené. Mna napríklad studený jogurt či zmrzlina strašne stipali. Jedla som zemiaky so zeleninou pomixovane, jogurt, termix a neskôr aj take pečivo sendvičové bez krajov s pomazankou( pomazanku doma robena bez korenia a soli). A strašne veľa som pila voda a salviovy čaj. Aj keď bolelo no keď som nepila tak strašná bolesť, piť stačí po duskoch každých pár minút jeden hlt...treba dávať pozor na tvrdé a take čo môžu poskriabat, ani korenie a stiplave samozrejme nejesť kvôli krvácaniu. Inak ja som žiaden zápach z úst nemala 🙂 stále som sa pýtala môjho či mi smrdí z ust 😉 a ze nie 😉 a fibrinove mi zmizli až teraz. Ale uz dlho neboli nič. A najviac má bolelo zivanie ☹

hu.hu
29. máj 2014

@anci852
dakujem za odpoved.
tak zajtra idem na to 🙂 ozvem sa ked sa dostanem k netu.
majte sa zatial

anci852
30. máj 2014

@hu.hu držím palce nech všetko prebehne bez komplikácií 😉

mamina787
autor
2. jún 2014

@marketa1304 Mala si to skutocne naopak teda.. Teraz uz musis byt ok a bez bolesti, aspon verim 😉
No mne muz tiez vravel, ze je to zle z tym zapachom... verim ze preslo.. A bonus - meska mi cyklus, stale je pravidelny a teraz uz je 7 den a nic... Vam prisli Vase dni?
Citala som si ,ze aj inym tak meskalo po operacii, tak hadam dorazi aj ku mne skor ci neskor.. 😉

marketa1304
2. jún 2014

@mamina787 ahoj..ja som mala nočne bolesti len dve noci...cez den skoro nič....neschudla som ani gram dokopy...tak tu aspoň podľa toho vidno,že to bolo ok....jem všetko už od 10-tého dňa...pijem bublinkové vody,jem všetko,čo príde...išla by som aj každý deň.... 🙂 🙂 a dúfam ,že mne M príde načas..idem na dovoleku,a tak som to mala pekne vypočítané..na presno.... hahaha....

mamina787
autor
3. jún 2014

Isla by si kazdy den? Sa rehocem z tej hlasky.. 😀 Ty si ozaj vynimka 🙂 Tak zdarnu dovolenku.. a co vypadavanie vlasov? Vidis niejaku malu zmenu troska?
@marketa1304

marketa1304
3. jún 2014

@mamina787 samozrejme,že som to prehnala 🙂 🙂 a čo sa týka vlasov,tak neviem si to vysvetliť,ale uplne prestali vypadavať...začala som používať aj REVITU šampon..tak neviem,z čoho prestali..ale hlavne nepadajú...a basta

hu.hu
5. jún 2014

@marketa1304
@mamina787
@anci852
ahojte baby, tak pozdravujem vas z nemocnice, som 6.den po (operacny den nepocitam) a uz sa tesim na zajtra, konecne domov. Prve 2 dni neboli pekne, potom ulava a vcera poobede to zacalo zase... bolest pri prehltani, vystrelovanie do krku, do usi... uuff este tyzden vydrzat a bude dobre ...
vy sa ako citite ? ste uz aj zabudli ze ste boli na tonzilektomii cii? 🙂 uzivajte slnko ... pa 🙂

marketa1304
5. jún 2014

@hu.hu tak už máš podstatnú časť za sebou....troška vydrž,bude dobre...ja už som uplne ok..jem všetko ,aj pijem bublinky....držím palce.. 🙂 🙂 🙂

mamina787
autor
5. jún 2014

@hu.hu Preco si tak dlho v nemocnici? Boli problemy? Mna robili v pondelok a streda som bola doma... Ja som rovnako uplne v pohode 🙂 Len menstruacia meska vyse tyzdna 😒

hu.hu
7. jún 2014

@mamina787
@marketa1304
@anci852
Ahojte zeny, tak hlasim sa vam uz z domu, vcera ma prepustili. Vcera a dnes (7.+8.den) super, s kvapkami /novalgin/ uplne znesitelne... Bolest usi a vstrelovanie do krku zmizlo, vrati sa to este ?
Pamätate si este kedy ste zacali papat ovocie ? Mna z toho totiz ta rana strasne stipala a rozboleli ma usi, resp. Vystrelovalo to do usi tak, ze som ten kusok babanu olutovala velmi.

hu.hu
7. jún 2014

@mamina787
Tu v Nemecku je normalna dlzka hospitalizacie po tonzilektomii vzdy 7 dni. Aj som rada, lebo ten 5./6.den boli tie bolesti otrasne. Komplikacie som nemala, pocas OP jedna strana trochu krvacala, inak nic mimoriadne.
Teraz sa mam este tyzden-dva setrit, ale ako to ma vyzerat ked mam doma dve male deti, mi prezradit zabudli 😅 tak budem robit vsetko, len takym miernym tempom a hadam sa nic nerozkrvaca ....

mamina787
autor
7. jún 2014

@hu.hu Veru banan, ten ma obcas tiez postipal, az som nechapala.. jahody potrapili dlhsie.. Od pondelka by ti uz malo byt ozaj lepsie.. je fajn, ze si tam tak dlho bola, aspon si skutocne bola v klude, viem si predstavit, ake to mas dnes so zihadlami doma 🙂
Pokial nezjes nieco ako jahody, ale vyzivu tak ti nepridu tie bolesti.. ja som si myslela, ze uz super isla som si teda rozmixovat jahodku s bananom a presne ako pises olutovala som 😀
A menstruacia dnes dosla, meskala dokopy 10 dni.. Stake som ju mala na den, vyber mandli urobil svoje...

zuzka_puska
28. jan 2016

@janinah ahojky, ak sa smiem opytat preco by si si nedala celkovu anestezu??? caka ma tiez operacia mandli, tak zvazujem celkovu alebo lokalnu.....A som dost neprisposobivy pacient a bojim sa neskutocne ☹ dakujem za nazor

lukino89
6. feb 2017

ahojte mate skusenosti so zeleznicnou nemocnicou kosice?
dakujem

bohuslava88
5. mar 2017

Ahoj @mamina787 ,
zmenilo sa niečo v tvojom zdraví po výbere krčných mandlí ? Pomohol by mi tvoj názor.
Mám totižto autoimunitné ochorenie Sjogrenov syndrom a kĺbi v keli a snažím si pomôcť zo všetkých strán. Zvažujem tiež ich výber, ale stále váham, nakoľko pri poslednej operácií som mala problém sa prebrať z narkózy.
Vďaka.

lukino89
5. mar 2017

Ahoj, neviem to este zhodnotiť nakoľko som druhy den po operacii. Ale známi co boli vyberať mandle tak každý to hodnotil kladne.

bohuslava88
6. mar 2017

@lukino89
V čom kladne ?

lukino89
6. mar 2017

No ak mali problémy ako často chorý alebo známi mal opuch kĺbov atd... tak mu to prešlo...

bohuslava88
7. mar 2017

Tak idem do toho potom. Ale laserom :D .