Vybratie žlčníka a následky. Máte nejaké informácie?
ahojte, chcela by som sa opýtať, či vás po operácii žlčníka - po jeho odstránení - informovali o tom ako funguje telo dalej bez tohto orgánu, či vám povedali aké sú riziká fungovania bez neho, že je zvýšené riziko k rakovine hrubého čreva. Ja som po operácii, a takéto informácie som sa dozvedela z internetu a dosť ma prekvapili. Treba si dávať pozor,užívať probiotika a zvíšiť príjem vitaminu C . Ako ste na tom vy? Máte nejaké informácie?
Pred štyrmi mesiacmi mi laparoskopicky vyoperovali žlčník. Teraz už jem všetko. Chcem sa opýtať niekdy ma pobolieva pod rebrami, pod pravým aj ľavým a bolí ma až do boku. Nemali ste takéto problémy???
Ahojte,prosim vas ako dlho ste po operacii citili bolesti?som mesiac po operacii a casto citim taky tlak na tom mieste a obcasne bolesti chrbta na peavej strane. Je to normalne?dietu dodrzujem,zlcovody,pecen ciste
@iveta7677, @zuzica4 Mne vyberali zlcnik po strasnom trapeni, zachvatoch... teda v poslednej chvili... bolesti po operacii som mala este asi rok, nemohla som nic poriadne jest, ked som drzala dietu, tak to bolo OK. Momentalne som od operacie asi 10 rokov, no ked sa prejem alebo zjem tazke jedlo, tak mavam bolesti, ako keby som mala zlcnik. Ale myslim si, ze u kazdeho je to individualne.... odporucam vsak po operacii dodrzat aspon par mesiacov dietu....
Ja som 4 roky po operacii, ziadne problemy, ani raz mi nebolo zle. Hned od zaciatku som jedla normalne. Citim sa lepsie ako predtym
@zuzica4 Ja som po operácii necítila bolesti aj teraz len niekedy, preto to ani neriešim. Asi je to normálne priznám sa neviem. Ale ja nedodržujem žiadnu diétu takže asi tam bude problém. Ale nebýva mi nejako zle, klop klop ani raz mi už potom nebolo zle, len také menšie bolesti občas.
Ahojte chcem Vas poprosit o radu. Mamine teraz vybrali zlcnik, co moze papat? Ona je taka ze ma rada mastne, jednoducho nezdrave jedla. Aby som ju vedela usmernit. Dakujem za kazdu radu.
no nic mastne a prazene,varit na vode alebo piect v rure,ja som zo zaciatku zacala s presnidavkami,piskotami,vianockou,sendvicom,sunkou,vyvarom.Nemoze jest zrnka ci uz v rajcinach alebo jahodach,vyhnut sa aj supam,maku atd. skus pozriet na internete. ja som dostala v nemocnnici vzorovy jedalnicek. Je to dieta c.4.
ja jem aj paradajky,aj papriku,aj uhorky a všetko v pohode,nič mi to nerobí,ale jasné že jes´t treba dietne,a začala som jesť podľa mačingovej.
@ada12345 ja som po operacii celych 24hodin neodsavala a nedojcila (nevladala som), nasledne som si odstriekala mlieko,lebo sa mi este aj odsavacka pokazila. Operovali ma vo stvrrok,v piatok som odstriekavala a odsavala novou a v sobotu na obed sme sa uz dojcili doma.
Oni radia tych cca 24hodin nedojcit,len odsat a vyliat.
Mala mala vtedy 7m.,na dojcenie to nemalo vplyv,krasne sme sa dojcili dalej,az kym som ju vo veku takmer 2r.neodstavila.
@iveta7677 ahojcek, ak mozem na chvilku znovu otvorit tuto temu, som takmer 5.5 roka po operacii zlcnika. Doteraz som nemala ziadne problemy, jedla som vsetko (samozrejme nemyslim bôčik a samé vyprážané)... Teraz mam take bolesti, ako to lekari nazyvaju "pod pravym rebrovym oblukom" - akoby ma bolel zlcnik. Tebe to potom preslo?
@ada12345 ahoj, viem ze to uz asi nie je pre teba aktualne (dufam ze to dobre dopadlo), tak pisem do buducnosti, ak by maminky mali podobnu otazku - pobyt v nemocnici, operacia a kojenie. Mna operovali, ked mal maly 5 mesiacov, mala som ale este predtym zapal dvanastornika takze som bola dokopy aj s operaciou v nemocnici 11 dni. O maleho sa staral moj muz a moja mama, doma som nemala nic z mliecka odlozene, takze umele mlieko z flasky :-/
Ja zatial v nemocnici, bola som statocna mamina 😀 - odsavala som si 11 dni kazde 3 hodiny mlieko (v noci nie, samozrejme) , a vylievala do umyvadla, jasnacka ved bolo plne liekov. A po operacii tiez tusim 2 dni ci kolko odporucili, kym sa vycistilo od narkozy a pod. Dosla som domov, mliecko som teda mala, hrdinsky som onho zabojovala 🙂 ale bala som sa, ci maly ma este bude chciet, ked nevidel moje prsia tolke dni. Este si pamatam, moja mamina hovori, ved si odstriekaj do flasky, dame mu tak a uvidime. A ja na to: "ale okamzite mi doneste moje dieta, ziadna flaska nebude!" ... a dieta sa prisalo , pekne napapalo ani co by to bolo vcera 😀
@yennn ahoj,tak ja mam po operacii 5 mesiac ,a take mierne pichanie na tom mieste som mala od operacie casto.Dokonca som den po operacii dostala silny zachvat.Odvtedy nic az dnes- taky mierny zachvat a bojim sa,ze sa bude opakovat.Baby stava sa to aj vam? je to normalne? po operacii mi robili aj sono brucha(ok) a vraj nic ani nenasvedcovalo upchatym zlcovodom. dakujem za odpovede
Kolko dni tam musim byt ?a musim mat aj predoperacne vyšetrenia?lebo mam strasne krce ,aci ma budu operovat hned ked pojdem na pohotovost,ked ze mam bolesti,poradteee,,, 😒 ☹
@magdalena43 to zavisi od tvojho zdravotneho stavu,ked je vsetko tak ako ma,tak na 3 den sa zvecsa chodi domov po laparo operacii. ak si este nesla na pohotovost,tak chod. nepodcenuj to.
@magdalena43 ahoj uz je asi neskoro na odpoved. No iba mala pravdepodobnost ze po navsteve pohotovosti operuju. Pohotovost som absolvovala x krat, vacsinou dali infuziu a poslali some v. Pred operaciou zlcnika, ako pred hocijakou inou, samozrejme musia byt predoperacne vysetrenia. Po operacii par dni, ak nebudu komplikacie, cca treti den pustaju...
Drzim palce
@magdalena43 ahoj aj ja som bola na pohotovosti zo zlcnikovym zachvatom a neoperovali ma hned dali mi inekciu NoSpa a isla som domov. A iba mi povedali ze bybbolo fajn ho vybrat.to mala dcera 2 mesiace. A na operaciu som isla az ked mala rok aj pol. Jedla som febichol pred tazkym jedlom a vzdy to pomohlo no a ked uz zacinal nahodou zachvat mala som vzdy po ruke tabletky NoSpa. Tie mam furt pri sebe aj ked aom uz rok po operacii. Niekedy ked spravim chybu napriklad kava na lacny zaludok a dakde aa ponahlam ostane mi spatne tazoba proste zaciatok zachvatu.dam si NoSpu a do 2 minut je ok. Inak z jedla zachvaty nemavam mozem jest uplne vsetko.
@zuzidallca4
@pipinka4 dakujem ale aj mne dali nospa tabletky ale dokedy to vidrzim stimi tabletkami?a tiez dali mi pangrol 20000 bojim sa aby sa mi nieco nestalo pocas operacie ,lebo mam aj stitnu zlazu berem lieki a mam spankove apnoe mam stroj na spanie aby som nezaspala naveki ☹
@magdalena43 no musis si davat pozor na to co budes jest.ja som bola aj na sone zlcnika. Ak sa bojis mala by si to konzultovat s doktormi to bude asi najlepsie. Oni uz isto budu vediet co maju robit. Hlavne to ale nezanedbaj a obehaj lekarov a konzultuj to s nimi. Lebo neoperovany zlcnik co robi problemy moze robit este vacsie ! Hlavne sa neboj ja viem je to tazke sa nebat ale urcite to zvladnes a bude uz len a len lepsie ;)
@pipinka4 dakujem,za sovapovzbudenia teraz este lepsie bojim ,,dakujem aj tak ze si mi porafila pekni den prajem a vesele sviatkyvsetkim dobrim ludoj 😉
@magdalena43 nie nechcela som ta vystrasit ale je to tak lebobja som tiez zvazovala ci pojdem na operaciu a chirurg ( kamarat) mi presne opisal nasledky a tak. Preto by sa to nemalo podcenovat! A radsej bez za doktorom a skonzuluj dane moznosti. Prajem vela sil a silno ti drzim palceky. Aj tebe krasne sviatky a ver si a urcite to zvladnes!!!
mne takto nakoniec zlcnik vybrali, tolko som odkladala opku az ma po jednom zachvate uz nechali v nemocnici, tri dni kym sa to ukludni a potom sa slo na to. V ramci predoperacnych sa ta anesteziolog spyta na vsetko podstatne ohladom tvojho zdravotneho stavu a podla toho sa zariadia, neboj sa, to, ze mas problem so stitnou neznamena, ze nemozes ist do narkozy

@sendy182 pracu mam financnu, takze by som sa mozno mohla dohodnut aj na praci z domu. to neviem ako dlho, to mi nikto nepovedal, ale asi tak mesiac, ako tu vacsina pise ...