icon

Vykonajú mi CT vyšetrenie hlavy na pohotovosti?

4. dec 2024

Ahojte dlhodobo ma boli hlava. Ja už som tu písala jednu diskusiu. Bola som tehotná. Tak mi nemohli nič robiť. Lenže dnes je to už neznesiteľne. Manžel ma prehovára ísť na pohotovosť na neurologiu ze naj mi urobia ct hlavy. Mam aj problém z videním tlaky nad očami. Hlavne. No dnes je to extrém bolest. 🤮 Mam ísť? Nechcem sa strápiť. Vďaka.

Strana
z3
joesvk
4. dec 2024

CT robia na pohotovosti bežne v prípadoch, keď je človek po úraze -pri ktorom došlo k buchnutiu hlavy. V tvojom prípade neviem, či ti urobia.

sasa1310
4. dec 2024

neurobia. Pokiaľ máš dlhodobé bolesti hlavy, tak nie

katuskamala1
4. dec 2024

Ked to trva uz dlho,nie je dovod ist na pohotpvost ale ist riadne pocas dna k Dr. a ak uvazi objedna na ct ci magneticku ci predtym pozistuje mozne ine priciny.
Jedine,ze by si tam i tak sla a hospitalizuju ta...

iwesska
4. dec 2024

Ak povies,ze mas dlhodobo bolesti hlavy,ale nahle sa ti dnes neznesitelne vystupnovali,tak urobia CT. Ale inak aj tehotnym sa robia vysetrenia. MR ti urcite urobit mohli.

sasa1310
4. dec 2024

@iwesska inak áno, toto by mohlo zabrať, že zdramatizuje. Ale ktovie či ju ale skôr nehospitalizujú ako to Ct

bejbypd
4. dec 2024

Ak spomenies trebárs dvojité videnie od silnej náhlej bolesti hlavy,kľudne nejaké zvracanie ,CT ti urobia

autor
4. dec 2024

@katuskamala1 čakacie doby k neurologom su tri mesiace... Čakám na mri, kde mi neurologicka vypisuje žiadanku už 2 týždne tam chodí manžel jak na klavir. Na mri bude ďalšie čakanie min 2 mesiace... Dovtedy možno mi už bude stačiť len hrobar....fakt sa začínam báť tej bolesti.. Aj tým divným tlakom nad očami a divným videním k tomu...

bosorkabb
4. dec 2024

Toto si mala riešiť skôr s obvodnym lekárom.
Ale keď sa ti stav náhle zhoršil, máš dvojité videnie, bolesti tak áno smer pohotovosť.
Ja som tak čakala na vyšetrenie, už aj termín som mala. Raz večer som dostala bolesti, nemohla som močiť, horúčku a skončila som na urgentnom príjme a potom v nemocnici.

autor
4. dec 2024

@bosorkabb ja to riešim už cca 8 týždňov.. Lenže tehotnej neurobia žiadne vyšetrenia respektíve neboli ochotný.

bosorkabb
4. dec 2024

Ak máš bolesti, divné /dvojité videnie, tlaky na oči tak smer urgentny príjem.

zuzinka888
4. dec 2024

Mne to pride sko migrena s aurou. Teda aspon ja to tak mam. Urcite to treba riesit na neurologii. Ct ti na pohotovosti urobia iba vtedy ak ide o uraz alebo bezvedomie. Ja som bola raz z migrenou a dali iba infuziu s liekmi- uz bol rozvinuty zachvat aj zvracanie- nemohla som uz nic pit ani lieky tak mi to pichli do zily a poslali domov- ked trochu polavilo.

autor
4. dec 2024

@iwesska neboli ochotný... Netreba mi každý povedal mate mri z pred troch rokov..., 🫣

autor
4. dec 2024

@zuzinka888 žiadna migrena toto neni. Migrény mam. Mňa hlava nepretržite boli 2 mesiace... Sústavne deň co deň.

gubcikova
4. dec 2024

Tak choď a povedz že máš neskutočnú bolesť a nezaberá nič

vler
4. dec 2024

Spred troch rokov?! Ved zdrav. stav sa vie zmenit aj behom par mesiacov, alebo nahle -robim v zdravotnictve.

autor
4. dec 2024

@vler akože nebudem to ani komentovať.. Mam tu 7 daňového novorodenca a 3 ročne dieťa a ja ledva fungujem pre bolesti hlavy..

autor
4. dec 2024

Dňového*

gubcikova
4. dec 2024

@zuzinka888 ja som muža doviezla na pohotovosť že deň predtým stratil pamäť a bol dezorientovaný. Nemal úraz a spravili hneď CT

juliet86
4. dec 2024

mas 7dnoveho novorodenca??? ved to moze byt embolia zrazenina hocico. bez na pohotovost. apovedz ze si 7dni po porode

autor
4. dec 2024

@juliet86 preboha 😁 čítala si celú diskusiu??? Ja mam tieto bolesti 2 mesiace...

autor
4. dec 2024

@gubcikova tak to je vážny stav ale môj podľa nich je chujovina... Ja už neviem ako to mam nazvať..

gubcikova
4. dec 2024

@autorka veď choď a povedz že sa to nedá vydržať ,uvidiš či spravia alebo nie

autor
4. dec 2024

@gubcikova tak tak. Uvidím. Len som cela dosrana. 🤔 Čo mi tam nájdu. 😢

gubcikova
4. dec 2024

@autorka bolesť za očami a oči nie je tiež žiadna sranda. Tak ak budeš čakať tiež sa budeš báť čo tam nájdu takže je to asi zajedno nie?

autor
4. dec 2024

@gubcikova veď jasne

mamina7070
4. dec 2024

ORL dutiny a ovne skontrolovane ?
CT ti len tak neurobia, urgovala by som neurologa

autor
4. dec 2024

@mamina7070 orl polovične a očné okej

autor
4. dec 2024

@mamina7070 skúsim. Nič zato nedám..

fajnova
4. dec 2024

Ja som bola nedávno na pohotovosti a bola tam so mnou mladšia žena, ktorú v ten deň silno bolela hlava, ani lieky nezabrali. A áno, urobili jej CT, aj mne ho v ten deň robili.

zuzinka888
4. dec 2024

@gubcikova kedz stratil pamat ako vedeli ci nemal uraz?? Mohol sa buchnut do hlavy a nepamatat si. Ci nie??

Strana
z3