Vykonajú mi CT vyšetrenie hlavy na pohotovosti?
Ahojte dlhodobo ma boli hlava. Ja už som tu písala jednu diskusiu. Bola som tehotná. Tak mi nemohli nič robiť. Lenže dnes je to už neznesiteľne. Manžel ma prehovára ísť na pohotovosť na neurologiu ze naj mi urobia ct hlavy. Mam aj problém z videním tlaky nad očami. Hlavne. No dnes je to extrém bolest. 🤮 Mam ísť? Nechcem sa strápiť. Vďaka.
neurobia. Pokiaľ máš dlhodobé bolesti hlavy, tak nie
Ked to trva uz dlho,nie je dovod ist na pohotpvost ale ist riadne pocas dna k Dr. a ak uvazi objedna na ct ci magneticku ci predtym pozistuje mozne ine priciny.
Jedine,ze by si tam i tak sla a hospitalizuju ta...
Ak povies,ze mas dlhodobo bolesti hlavy,ale nahle sa ti dnes neznesitelne vystupnovali,tak urobia CT. Ale inak aj tehotnym sa robia vysetrenia. MR ti urcite urobit mohli.
Ak spomenies trebárs dvojité videnie od silnej náhlej bolesti hlavy,kľudne nejaké zvracanie ,CT ti urobia
@katuskamala1 čakacie doby k neurologom su tri mesiace... Čakám na mri, kde mi neurologicka vypisuje žiadanku už 2 týždne tam chodí manžel jak na klavir. Na mri bude ďalšie čakanie min 2 mesiace... Dovtedy možno mi už bude stačiť len hrobar....fakt sa začínam báť tej bolesti.. Aj tým divným tlakom nad očami a divným videním k tomu...
Toto si mala riešiť skôr s obvodnym lekárom.
Ale keď sa ti stav náhle zhoršil, máš dvojité videnie, bolesti tak áno smer pohotovosť.
Ja som tak čakala na vyšetrenie, už aj termín som mala. Raz večer som dostala bolesti, nemohla som močiť, horúčku a skončila som na urgentnom príjme a potom v nemocnici.
@bosorkabb ja to riešim už cca 8 týždňov.. Lenže tehotnej neurobia žiadne vyšetrenia respektíve neboli ochotný.
Ak máš bolesti, divné /dvojité videnie, tlaky na oči tak smer urgentny príjem.
Mne to pride sko migrena s aurou. Teda aspon ja to tak mam. Urcite to treba riesit na neurologii. Ct ti na pohotovosti urobia iba vtedy ak ide o uraz alebo bezvedomie. Ja som bola raz z migrenou a dali iba infuziu s liekmi- uz bol rozvinuty zachvat aj zvracanie- nemohla som uz nic pit ani lieky tak mi to pichli do zily a poslali domov- ked trochu polavilo.
@iwesska neboli ochotný... Netreba mi každý povedal mate mri z pred troch rokov..., 🫣
@zuzinka888 žiadna migrena toto neni. Migrény mam. Mňa hlava nepretržite boli 2 mesiace... Sústavne deň co deň.
Tak choď a povedz že máš neskutočnú bolesť a nezaberá nič
Spred troch rokov?! Ved zdrav. stav sa vie zmenit aj behom par mesiacov, alebo nahle -robim v zdravotnictve.
@vler akože nebudem to ani komentovať.. Mam tu 7 daňového novorodenca a 3 ročne dieťa a ja ledva fungujem pre bolesti hlavy..
Dňového*
@zuzinka888 ja som muža doviezla na pohotovosť že deň predtým stratil pamäť a bol dezorientovaný. Nemal úraz a spravili hneď CT
mas 7dnoveho novorodenca??? ved to moze byt embolia zrazenina hocico. bez na pohotovost. apovedz ze si 7dni po porode
@juliet86 preboha 😁 čítala si celú diskusiu??? Ja mam tieto bolesti 2 mesiace...
@gubcikova tak to je vážny stav ale môj podľa nich je chujovina... Ja už neviem ako to mam nazvať..
@gubcikova tak tak. Uvidím. Len som cela dosrana. 🤔 Čo mi tam nájdu. 😢
@gubcikova veď jasne
ORL dutiny a ovne skontrolovane ?
CT ti len tak neurobia, urgovala by som neurologa
@mamina7070 orl polovične a očné okej
@mamina7070 skúsim. Nič zato nedám..
Ja som bola nedávno na pohotovosti a bola tam so mnou mladšia žena, ktorú v ten deň silno bolela hlava, ani lieky nezabrali. A áno, urobili jej CT, aj mne ho v ten deň robili.
@gubcikova kedz stratil pamat ako vedeli ci nemal uraz?? Mohol sa buchnut do hlavy a nepamatat si. Ci nie??

CT robia na pohotovosti bežne v prípadoch, keď je človek po úraze -pri ktorom došlo k buchnutiu hlavy. V tvojom prípade neviem, či ti urobia.