icon

Vypadávanie vlasov po Covide

danielajanko
29. mar 2021

Ahojte, chcem sa poradiť, máte niekto skúsenosť v vypadávaním vlasov po prekonaní covidu? Na internete som našla o tom zopár článkov no nič konkrétnejšie a už som zúfalá. Rapídne mi padajú vlasy, bola som aj na vyšetrení u obvodnej a všetky testy mám ok. Vlasy mi padajú po celej dĺžke, nemám kruhy ani celkom holé miesta, ale vlasy padajú doslova po hrstiach a nové nerastú žiadne. Bojím sa, že budem plešatá :(

zita959
8. máj 2021

Ale ako riešiš frizúru ak to tempo pokračuje tak ja o dva týždne už z boku nebudem mať vlasy , už som rozmýšľala , že dám si 0-ku a bude čo bude , :(

danielajanko
autor
11. máj 2021

@zita959 Nosila som šatky, najprv také čo som mala doma a dala som si aj ušiť jednej známej, dajú sa však aj kúpiť také čo nosia ženy po chemoterapii, treba popozerať net, je ich tam dosť a niektoré sú vážne pekné

zita959
11. máj 2021

a už Ti začali rásť nové vlasy ????? je od toho bojím , že už nevyrastú :(

danielajanko
autor
15. máj 2021

@zita959 áno už mám také 2,5 m po celej hlave nové vlásky vyrastené a tie sa držia, nepadajú. Už ani šatku nenosím, lebku už m8 nevidieť, teraz sa snažím skrotiť toho ježka na hlave, pre zmenu teraz trčia do každej strany ale teším sa 😄

mima22
15. máj 2021

@danielajanko prosím ta čo ti pomohlo na vlasy? Mne padajú už dlho. Teraz po covide ešte viac. Už nemám ani polovicu vlasov.

zita959
15. máj 2021

mne už skoro všetko vypadlo ostalo mi len asi 30 % vlasov , ešte do pondelka používam Alpicort ale to sa mi zdá / aj je tam písané , že diffúzne tak že poškodené vlásky ešte tlačí von / .... :( , týždeň už pichajú mi injekciu Polyoxidónium - imunológička mi predpísala lebo sa mi ukazovalo , že bunkovú imunitu mám slabšiu a to hovorila , že od Covidu / údajne aj to by mohlo pomôcť / - a ešte pondelok idem do Košíc na "Envy" kliniku - , aby mi tam povedali , že akú mám prognózu ..... používam ešte lopuchovú vodičku po umytí vlasov ....už teraz akoby mi menej padali asi tak do 80 kusov celý deň .....robím nádej,: maličké akoby rástli okolo hlavy mi trčia ale aká bude kvalita to neviem .....

zita959
15. máj 2021

no a vitamíny všelijaké ....

danielajanko
autor
23. máj 2021

@zita959 písala mi jedna pani, ktorá už covid prekonala skôr a tak isto jej rapídne padali vlasy. Po cca 3 mesiacoch si všimla, že jej deň za dňom padajú menej a nakoniec úplne prestali. Ostal jej tak isto iba taký tenký copík a tiež jej narástli nové vlasy, ktoré sa jej držia. Dalo mi to povzbudenie a dúfam, že ho dá aj vám 😉🙂

danielajanko
autor
23. máj 2021

@mima22 neviem ako je to s tým dlhodobejším vypadavaním, ale ja som brala všetky známe vitamíny na vlasy, revalid šampón som si kúpila v lekárni a aminokyselinu methionin komplex

because
23. máj 2021

Ahojte, pripnem sa, prave toto mama rieši, a je z toho nešťastná. Covid mala vo februári. Na nete som sa dočítala ze niektorým zabral plantur, tak skusa este ten+donahair. No zúfalstvo. Beriem ju imunologovi (nie kvoli vlasom) takže dúfam ze niečo poriesime aj s vlasmi 🤷‍♀️

adkoalauri
23. máj 2021

@danielajanko prosim ta,tento myslis?

danielajanko
autor
23. máj 2021

@adkoalauri áno, presne toto mám doma

danielajanko
autor
23. máj 2021

@because po pár mesiacoch to prestane samo, vypadávanie nijako mamka neovplyvní, no môže im pomôcť nejakými vitamínmi, alebo kúrou na vlásky. Vlásky samé dorastú a nové už nepadajú, treba to len vydržať. Viem, že sa to ťažko počúva ale tak to je, ja som sa tiež trápila a vôbec mi to nepomohlo 😉 držím mamke palce

adkoalauri
23. máj 2021

@danielajanko ďakujem

zita959
23. máj 2021

@danielajanko dakujem, dúfam ze aj nàm dorastú 👍

katititi
25. máj 2021

Ahojte dievcata, ja sim mala covid vo februari a pred mesiacom mi zacali padat vlasy brutalne...denne mi vypadne vyse 1000 vlasov 😔 Aj sa cudujem, ze mam daco na hlave este...Ak mi budu este 2 mesiace padat, tak to uz budem plesata...Toto je za 2 tyzdne 😔

1nikita
26. máj 2021

@danielajanko ja mam podobny problem, vyskusala som vseliake vitaminove doplnky na vlasy, vodicky, sampony. Tu na koniku som sa dozvedela ze na vlasy zabera vcelia materska kasicka ze uz po mesiaci vidno vysledky a vlasy prestanu padat, pripadne aj kapucinka ma podobne ucinky. Obe su prirodne veci tak je to lepsie ako chcemka. Tiez k tomu uzivam MSM, vsetko uzivam asi iba tyzden tak este nevien poradit ci to na mna bude fungovat, no verim ze nieco z toho zaberie 🙂

zita959
28. máj 2021

@katititi Mne takisto od apríla s tým trpím , už všade som bola vyšetrili ma na všetko , ale žiadny výsledok , mne vôbec predtým vlasy nepadali ..... beriem injekcie natierala som Alpicort- om to mi nezabralo ....bola som na vlasovej klinike .... beriem vitamíny ...bolo to brutálne .. ostali mi len cca 20 % vlasov ....tenké ani už neskúšam vyfúkať , mala som dlhé musela som dať ostrihať ....každý len vraví , že vyrastie ale už v tom neverím ...ešte nič nevidím ....a od nikoho som ešte to nepočula že vrátil sa to pôvodného stavu .... ešte aj teraz nájdem všade na podlahe vlasy + aj ráno keď češem tak asi 30-50 mi vypadne ...cez deň keď nedotknem už nie ....je to hrozné .... a povedať mi nikto nevie vlastne od čoho je to ..... a ako liečiť ...teraz mi doporučili Ducray výrobky ...

zita959
28. máj 2021

@because mne imunolog vypísala injekcie polyoxidonium už pichli mi dnes 9 -tu ale nič moc ....

rawmamka
29. máj 2021

@zita959 Aj moja stará mama prekonala v januári covid a neskutočne jej začali v apríli padať vlasy, zostalo jej tak max 30%, prestala sa česať hrebeňom/kefou, teraz len tak opatrne prstami si ráno upraví to, čo jej zostalo, aby mala aspoň aký taký pocit, že má účes 😔 ... ona je našťastie už seniorka, ale aj tak ju to veľmi trápi, neviem si ani predstaviť aký dopad to má na psychiku mladších žien.

1nikita
29. máj 2021

@rawmamka nech uziva vceliu matersku kasicku alebo kapucinku. Ja to uzivam este len tyzden a pekne zabera, vlasy prestavuju vypadavat.

rawmamka
29. máj 2021

@1nikita Ďakujem za radu 🙂, poviem jej, uvidíme či sa jej vlasy podarí zachrániť.

katititi
30. máj 2021

@zita959 No mne padaju asi 6 tyzdnov, ale brutalne...ja ich ratam...je to 1000 vlasov denne 😔 Raz za tyzden umyvam vlasy a vtedy je to tiez 1000 len pri umyti...Sa cudujem, ze mam este vlasy...Do 100 vlasov denne je vraj normal...dufam sa to uz coskoro zmierni 🙏 Ty uz si na dobrej ceste, mne pri jednom cesani vypadne aj 700 vlasov...Drzim palce, aby zacali vlasky rast

majka35
21. jún 2021

ahojte baby, mám rovnaký problém. ani nebudem opisovať, koľko vlasov mi už vypadalo...covid som prekonala v marci...prosím, pomohlo vám niečo, prestali vám napokon vlasy vypadávať? som zúfalá ...

katititi
23. jún 2021

@majka35 ahoj, mne zatial vlasy vypadavaju stale uz 8 tyzdnov, aj ked je to uz o trochu menej (ved uz aj nie je pomaly z coho)...a zacali mi rast nove vlasky...mne v lekarni odporucili migliorin

majka35
24. jún 2021

@katititi mne zase revalid, bojím sa česať, umývať vlasy, je to strašné ... mala som ťažký priebeh covidu, som myslela, že to ani neprežijem a teraz toto :-/

katititi
24. jún 2021

@majka35 Hmmm, zial to s tym suvisi 😔 A ja som mala tazky priebeh a veru este tieto dozvuky...Snad verim, ze tie nove vlasky nebudu padat...zo starych mi ostalo malicko a stale padaju 😔

srnka700
5. júl 2021

@danielajanko ahoj, neviem či si to uz vyriesila, ale.ak nie, napis mi. Mala.som ten isty problem, viem ti pomoct

srnka700
5. júl 2021

@katititi ahoj, ak mas estw stale problwm s vypadavanim vlasov, napis mi. Mala som to iste, viem ti pomoct.

srnka700
5. júl 2021

@majka35 ahoj, ak mas estw stale problem s vypadavanim vlasov, napis mi. Riesila som to iste, viwm ti pomoct