Vyšetrenie konečníka všeobecným lekárom

13. feb 2022

Mám problémy s konečníkom. Niečo ma tam dole páli, bolí. Aj z neho občas krvácam trochu. Je to chúlostivá téma a intímna oblasť. K lekárovi sa ísť prirodzene bojím. Ale už to trvá dlhšie a nelepší sa to, čiže musím. Lenže bez obvodného lekára, ktorý ma pošle k špecialistovi to asi nepôjde. Zaujíma ma, či aj všeobecný lekár bude chcieť vidieť miesto činu ? Hanbím sa už v myšlienkach teraz pred špecialistom, čo sa tým zaoberá denno denne. Nechcem aby mi tam zbytočne pozeral aj ďalšia osoba, keď on aj tak asi nič neurobí.
Ako ste to mali vy, ak ste mali takýto problém ?
Ktorý špecialista to vlastne rieši ?

diamond007
13. feb 2022

Nie sú to hemeroidy? Ako si to liečila ak ťa to boli dlhšie?

agajka22
13. feb 2022

nie urcite ta nebude chciet vidiet, mozno sa bude pytat na priznaky a tak ale ta nevysetri, na to su ti specialisti

kiki68
13. feb 2022

Nemyslim ze to bude lekar skusat, podla mna odosle k specialistovi, kedze nema vybavenie na nejake taketo ukony a pohmatom to tazko zisti. Sesterke robil specialista rektoskopiu. A tam sa pred lekarom neni co hanbit. Akoze keby mas nieco na nose, tak sa tiez hanbis? Urcite nie. Ved ide o zdravie.

hanka55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marlene
13. feb 2022

ak mas hemoroidy tak to vidi aj prakticky lekar a predpise ti cipky a mast -pokial nie su na operaciu. moze sa jednat aj o analnu fistulu-to uz potom patri do ruk specialistu chirurga -proktologa. vobec nemusis mat obavy .

h2
13. feb 2022

Na 90% Ti tam všeobecný lekár pozerať nebude. Môžeš mu aj hneď povedať, že si prišla kvôli výmennému lístku, veľmi pravdepodobne Ti ho bez problémov vypíše. Držím palce.

janinah
13. feb 2022

Samozrejme,že aj obv. dr. môže pozrieť a vyšetriť hemoroidy zrakom aj pohmatom,rukavicu a gel na vyš. zrejme má...ale ide o tvoje nastavenie v hlave,mne tie hemoroidy dokonca operovali a nik neriešil ,je to ich práca ako tvoja česať hlavy alebo krájať salámu.zrejme ťa pošle na chir. amb. tak si pozisťuj kto konkretny v tvojom okolí je špacialista na túto dg. Robí sa príp. rectoskopia,nie kolonoskopia.

jajanka31
13. feb 2022

Neviem kolko mas rokov ale bez k lekarovi aby to nebolo vazne.. A ked potrebujes nejake povzbudenie, spomen si na zeny co rodia, mam to cerstvo v hlave akutna sekcia 4 dni do zadu. Ani by ta nenapadlo risit ci su v miestnosti 2 ci 10 len nech je vsetko ok.. Tak sa na to pozri tak.. A chod k doktorovi.

xiaomi_
13. feb 2022

dá si rukavicu a strčí ti tam prst bežná prax

autor
13. feb 2022

Veď k lekárovi pôjdem. Len mám strach z toho obvodného lekára. Je to chlap a on je dosť taká podstivka a starostlivý. Na jednej strane je to to super, že sa zaujíma a vyšetrí. Len toto by nemusel tak riešiť. Ja dúfam, že odídem len s výmenným lístkom.

mandarinka555
13. feb 2022

Obvodný ťa nebude pozerať, ale pošle ťa na chirurgiu, kde ťa vyšetria. Zrejme sa jedná o hemeroidy, predpíšu masť a čípky.
@hanka55 A nato si ako prišla? Kolonoskopia sa robí pre iné problémy.

kittykat22
13. feb 2022

toto riesi proktolog. Nebudes musiet ani na kolonoskopiu. Mas pravdepodobne hemeroidy. Dostanes mast, mozno nieco na upevnenie steny a ides domov.

hanka55
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
labocca
13. feb 2022

nemusis ist k vseobecnemu dr. Chod rovno k proktologovi - ten riesi dany problem. Ano mala som aj ja velke problemy,cim dlhsie to budes odkladat tym to bude horsie. Skus to poriesit co najskor. Tiez som myslela,ze pomozu maste,cipky ale nic....
Uz som aj po operacii. Drzim palce!

zuzudrnda
13. feb 2022

Proktolog, nie vseobecny. Kuk aj sukromne ordinacie podla bydliska. A ber ho ako gynekologa, ziadna hanba.

xiaomi_
13. feb 2022

@labocca
@zuzudrnda najprv musí obvodak, potom chirurg proktolog prešla som si to

labocca
13. feb 2022

@xiaomi_ vobec nie...
Sla som rovno k proktologovi...
Zalezi asi kde ides.

zuzudrnda
13. feb 2022

@xiaomi obvodaka v sukromnom zariadeni netreba.

xiaomi_
14. feb 2022

@labocca každá sme napísala svoju skúsenosť

labocca
14. feb 2022

@xiaomi_ presne tak🙂. Ja som len napisala odpoved na tvoju otazku...kto to vlastne riesi.
Tak pekny den.

xiaomi_
14. feb 2022

@labocca ja viem kto to riešil u mňa, tak ma nepresviedčaj že to tak nemá byť

basska_b
14. feb 2022

Ja by som teda radsej brala, keby sa na mna kukol vseobecny, ako keby sa vo mne zacal rypat proktolog... kolonoskopia? Ved ak nemas zavazny problem,len stav, na ktory ti staci mast Faktu, tak to by bolo ist s kanonom na vrabce. Kamaratka chodila casto na kolonoskopiu, krvacala z konecnika, mala hnacky, polypy v konecniku a hovorila, ze tam prisla o vsetku dostojnost a bolestive jak slak

labocca
14. feb 2022

@xiaomi_ ???😊