Vyšetrenie štítnej žľazy

sofia01
28. mar 2016

Ahojte. Chcem sa opýtať či niektorá z vás bola na vyšetrení štítnej žľazy? Od koľko je to rokov ? A hlavne ma zaujíma ako to vyšetrenie prebieha. Ďakujem 🙂

loginexistuje
28. mar 2016

vysetrenie nie je limitovane vekom. Je to v podstate odber krvi, sono stitnej zlazy a vysetrenie hmatom ... krku...
v pripadoch, ze sa najdu uzly v stitnej zlaze .. a zavisi aj od velkosti a celkovo nalezu tak sa este moze robit biopsia .. to je pomerne bezbolestne bez umrtvenia len napichnu uzol, ale to robia len malokomu.

luciferkax
28. mar 2016

Vek nezáleží, môže ísť dieťa, aj stará babička :D základný je odber krvi a ultrazvuk....

sofia01
autor
28. mar 2016

Mala by som ísť na vyšetrenie keď som rapídne schudla , 10kg , som často nervózna , vypadáva mi čoraz viac vlasov , čítala som si príznaky. Nakoľko mám 16 , musí ísť so mnou rodič ?

loginexistuje
28. mar 2016

podotykam ale ze potrebujes odporucanie bud od pediatra alebo svojho obvodneho lekara a na terminy sa caka niekolko mesiacov aj pol roka kedze musis ist k detskemu endokrinologovi.

zakladny hormon tsh a usg stitky ta vie poslat aj pediater

ano samozrejme musi ist s tebou rodic

lulu2
28. mar 2016

Najprv k svojmu pediatrovi na odber krvi a ten podla krvnych testov odporuci na endokrinologiu. Tam ta caka ultrazvuk a pravdepodobne liecba, t.z. brat tabletky dennodenne na vyrovnanie hormonov + pravidelne sledovanie endokrinologickou. Rodic musi ist s tebou do 18 rokov. Drzim palce.

janabotosova
19. jan 2023

Dobrý deň ,chcela by som sa tiež opýtať ohľadom štítnej žľazy aké testy tam robia a či aj moju váhu mi vážia ? Ďakujem

kate_cs
19. jan 2023

@janabotosova vždy ma vážia a sledujú to a veru aj okomentujú. Potrebovala som lístok od všeobecného doktora. Brala sa krv najskôr, potom vyšetrenie- hmatom, sono. Ja som mala hrčku na nej.

janabotosova
19. jan 2023

@kate_cs ach jaaj 🤣🤦🏻‍♀️ale ináč ďakujem 🥰

kate_cs
19. jan 2023

@janabotosova prečo Ach jaj? 😀