Vyskočená platnička
Ahojte, od Vianoc ma bolí v krížoch a tiež trpne noha.
Po vysedávaní u doktorov mi nakoniec zistili z CT vyskocenú platničku. Nič konkrétnejšie mi Dr nepovedal, iba ze tam vidí veľký nález, všetko sa uvidí z magnetickej na ktorú pôjdem až 3.3.
Sem tam je to dobre, sem tam veľmi zle, noha mi trpne a zadné lýtko ani vonkajší priehlavok necítim, tiež neviem stupiť na špičku. Beriem silné tabl na bolesť a prekrvenie. Dr bol šokovaný, že od Vianoc, čo som cítila prvé bolesti sa mi to tak zhoršilo.
Chcela by som teda poradiť,(ak tu je niekto, kto sa v tom vyzná) čomu sa mám vyvarovať za tie týždne, kým budem vedieť presne na čom som. Či viac ležať, alebo chodiť, či sa vyvarovať sedeniu. V akej polohe ležať, alebo setiet, ako správne stáť.
Ďakujem
@pribinak nie v mojom prípade určite nie, keďže mám vysunutu našťastie do nervu a nie do miechy čiže operovať sa to nedá ...a povedal mi že mám šťastie a že asi by si ani netrúfol na operáciu všetkých 5. A že v mojom veku neodporúča lebo sa mi ešte chrbtica vyvíja sa smial že som ešte dieťa 🤣🤣 a ja že no ďakujem ...ale na to v akom som bola stave tak našťastie fungujem úplne ako keby mi nič nebolo ale keď napr prezliekam posteľ tak ma to riadne boli aj to cítim ale potom do rána to prejde .. za čo som veľmi šťastná 💞
@petus6 vyvarovat sa chladu na chrbticu,ja som v akutnej fáze nosila pas, jednak ma drzal a bolo mi teplo.Urcite sedenie minimalizovať a keď sedieť tak nie na mäkkých povrchoch. Mne velmi pomáhalo ležať na zemi s nohami v 90stupnoch vylozenymi na stoličke a dýchanie do brucha. Prajem skoré vyriešenie problému
@barbora19911 Prosim ta mozes aj mne poradit, kde by mi mohli pomoct.mna uz miestami zacali boliet jak vsetky 4 , ale zatiel Mr ukazalo ze mam prasknuto le 1 a vytecenu,no bolest je to kruta, ne pomaha chodit s chodulkov asi 5 minut a potom mi to na posteli prejde, ale na druhy den znova, dakujem
@vorkola ...odkiaľ si ?
@barbora19911 Od TT
@petus6 ahoj, za mňa by som ti odporučila určite vyhľadať dobrého fyzioterapeuta, ktorý si preštuduje tvoju dokumentáciu od lekára a tvoje výsledky z magnetickej rezonancie. Čo sa týka platničiek každý človek je iný. To co pomohlo Janke, Danke ale Ferkovmu bratovi nemusí pomôcť tebe (môže ale nemusí a môže sa stať ze ti to aj zhorší stav). Určite by som sa nepustala do cvičení podla internetu, bez toho aby ta niekto kto sa tomu rozumie odsledoval. Co sa tyka operácie to by som nechala na uplne poslednom mieste tam je to aj tak 50 na 50. Pri týchto problémoch ide hlavne o to poriadne posilniť svalstvo celého tela, nielen chrbta. Ja osobne mam skúsenosť len so "seknutim" a nebolo to príjemné takze ti verim ze si uz miestami zúfalá ale pri tomto treba byt trpezlivý. Ale pracujem ako fyzioterapeut a ľudí s tymto problémom máme habadej. Držím palce 🙂
@kacena4 Dobrý deň, môžem napísať správu?
@michaela26296 dobrý deň, chcem sa opýtať ked pracujete ako fyzio potrebujem poradit môžem napísať poštu?

@opica_skorica ano sm systém by tiez len pod dohladom sa učila, aby si este viac neublizil..