icon

Výsledky krvi: Je znížená funkcia štítnej žľazy vážna?

1sally12
9. feb 2025

Dobrý deň, môžem požiadať niekoho kto sa vyzná o vysvetlenie výsledkov? Na základe príznakov som bola na odbere krvi na štít. žľazu. Malo by ísť o zníženú funkciu štítnej žľazy-ale je to vážne? Mala by som to konzultovať s endokrinológom?
P.s.:keby ma chcel niekto odkázať na skupinu zdravotníkov, tam mi otázku zmazali🤷‍♀️
Ďakujem

Výsledky krvi: Je znížená funkcia štítnej žľazy vážna?
stellarstar
9. feb 2025

Foto sa neda zväčšiť na mobile, vážne to nemôže byť len bud je to znížená alebo zvýšená činnosť ŠŽ

katty123456
9. feb 2025

@1sally12 ak ta posiela obvodny na krv tak ta isto odosle k endo..najma ak si tehotna..nastavia ti liecbu euthyroxom..ano mas znizenu funckiu tzv hypothyreozu,viem ze zo vyskakuje v tehotenstve..ziadne stresy doveruj svojmu mudr,a vyhybaj sa dovtedy strumigenom..kapusta kel atd...ja doplnam starvu aj jodom a vitD..ma to suvis...

nevenka
9. feb 2025

@stellarstar ma zvysene TSH, z coho usudzujes, ze moze ist o zvysenu funkciu?
Najskor to bude znizena funkcia, ale fT4 mas este v norme, takze mozno budes len sledovala alebo Ti daju minimalnu davku Euthyroxu.
K endokrinologovi sa objednaj, spravia aj protilatky, zistia, ci ide o autoimunitny zapal, co v drvivej vacsine pripadov tak je.
Ak by slo o zvysenu funkciu, mas skoro nulove TSH a zvysene hodnoty fT4. Mne zistovali aj fT3, co je aktivny hormon, nie zasobny a ten robi problemy, ked je vysoky, ako oci, krvny tlak, pulz, celkovo zrychleny metabolizmus. A ine protilatky, v Lubochni robia TSI. Ale to sa Teba tykat nebude. No stres.

nevenka
9. feb 2025

@katty123456 no pri autoimunite je jod bud/alebo. Niekedy je aj kontraproduktivny. Ale to je na dlhsiu debatu.

katty123456
9. feb 2025

@nevenka moze byt..ja ho berem odkedy mma hypoth diagnostikovanu a mudr ma vzdy chvali ze vysledky su ok..1tbl denne veci neublizi napokon v nasich podmienkach nezjeme denne 5kg ryb ci kilo soli...

stellarstar
9. feb 2025

@nevenka kde píšem že sa jedná o zvýšenú??

1sally12
autor
9. feb 2025

@katty123456 neposlala ma doktorka, a nie som tehotná. Išla som na vlastnú žiadosť ako samoplatca do medirexu. Ide mi o to či môžem ísť s týmito výsledkami len tak k endokrinológovi, ako samoplatca. Alebo potrebujem nejaké "odporučenie" od obvodnej...

katty123456
9. feb 2025

@1sally12 odporučenie od obvodnej..a áno isté tam chod..nemáš to az také zvýšenie tsh,ja som mala 20/ale už je to mimo normu,nech sa to podchyti vcas

merlinja
9. feb 2025

Ja som mala to TSH roky takého vysoké ale ft4 a ft3, bolo vždy v norme. Len ma sledovala, až keď mi jedno z tých ft 4 alebo ft 3 stúplo, nasadila mi liečbu.

jorry13
9. feb 2025

Najskôr subklinická hypotyreóza. O 3 mesiace kontrolné TSH, zatiaľ nie je nutná liečba. Výsledok môže byť ovplyvnený X faktormi. Ak si tehotná, tak je to iná vec, treba sa pýtať na endokrinologické vyšetrenie.

iwesska
9. feb 2025

Si sa sama diagnostikovala? A naco mas obvodnu?? Vidis,aj tak ti tie vysledky nema kto vyhodnotit a aj tak tu obvodnu potrebujes, bez toho ta ziaden endokrinolog nevezme.

1sally12
autor
10. feb 2025

@iwesska áno sama som sa diagnostikovala🙄 tak asi som si vygooglila čo znamenajú tie hodnoty nie? vyššie píšem že som bola na odbere krvi ako samoplatca.obvodnú mám ďaleko lebo som sa presťahovala, preto som to riešila takto.

nevenka
10. feb 2025

@merlinja ked kleslo.

nevenka
10. feb 2025

@stellarstar tu si to napisala: "Foto sa neda zväčšiť na mobile, vážne to nemôže byť len bud je to znížená alebo zvýšená činnosť ŠŽ"

mamina7070
10. feb 2025

chod s vysledkami knobvodnej nech ti da listok na endokrinologiu tam sa treba objednat caka sa niekolko mesiacov urobia nove testy a podla toho bud len pozorovanie alebo aj nizku davku euthyroxu

stellarstar
10. feb 2025

@nevenka a je tam niekde ze zvýšená? Píšem bud alebo ale nie konkretne zvýšená ci?

nevenka
11. feb 2025

@stellarstar no ale ked ma vyssie TSH, tak to nie je bud alebo. Je to znizena na 100%.

stellarstar
11. feb 2025

@nevenka ešte raz, píšem že to foto sa nedá zväčšiť takže nvm neda sa usúdiť ci to bude znížená ci zvýšená. Nauč sa čítať s pochopením