Výsledky krvi: Je znížená funkcia štítnej žľazy vážna?
Dobrý deň, môžem požiadať niekoho kto sa vyzná o vysvetlenie výsledkov? Na základe príznakov som bola na odbere krvi na štít. žľazu. Malo by ísť o zníženú funkciu štítnej žľazy-ale je to vážne? Mala by som to konzultovať s endokrinológom?
P.s.:keby ma chcel niekto odkázať na skupinu zdravotníkov, tam mi otázku zmazali🤷♀️
Ďakujem

@1sally12 ak ta posiela obvodny na krv tak ta isto odosle k endo..najma ak si tehotna..nastavia ti liecbu euthyroxom..ano mas znizenu funckiu tzv hypothyreozu,viem ze zo vyskakuje v tehotenstve..ziadne stresy doveruj svojmu mudr,a vyhybaj sa dovtedy strumigenom..kapusta kel atd...ja doplnam starvu aj jodom a vitD..ma to suvis...
@stellarstar ma zvysene TSH, z coho usudzujes, ze moze ist o zvysenu funkciu?
Najskor to bude znizena funkcia, ale fT4 mas este v norme, takze mozno budes len sledovala alebo Ti daju minimalnu davku Euthyroxu.
K endokrinologovi sa objednaj, spravia aj protilatky, zistia, ci ide o autoimunitny zapal, co v drvivej vacsine pripadov tak je.
Ak by slo o zvysenu funkciu, mas skoro nulove TSH a zvysene hodnoty fT4. Mne zistovali aj fT3, co je aktivny hormon, nie zasobny a ten robi problemy, ked je vysoky, ako oci, krvny tlak, pulz, celkovo zrychleny metabolizmus. A ine protilatky, v Lubochni robia TSI. Ale to sa Teba tykat nebude. No stres.
@katty123456 no pri autoimunite je jod bud/alebo. Niekedy je aj kontraproduktivny. Ale to je na dlhsiu debatu.
@nevenka moze byt..ja ho berem odkedy mma hypoth diagnostikovanu a mudr ma vzdy chvali ze vysledky su ok..1tbl denne veci neublizi napokon v nasich podmienkach nezjeme denne 5kg ryb ci kilo soli...
@nevenka kde píšem že sa jedná o zvýšenú??
@katty123456 neposlala ma doktorka, a nie som tehotná. Išla som na vlastnú žiadosť ako samoplatca do medirexu. Ide mi o to či môžem ísť s týmito výsledkami len tak k endokrinológovi, ako samoplatca. Alebo potrebujem nejaké "odporučenie" od obvodnej...
@1sally12 odporučenie od obvodnej..a áno isté tam chod..nemáš to az také zvýšenie tsh,ja som mala 20/ale už je to mimo normu,nech sa to podchyti vcas
Ja som mala to TSH roky takého vysoké ale ft4 a ft3, bolo vždy v norme. Len ma sledovala, až keď mi jedno z tých ft 4 alebo ft 3 stúplo, nasadila mi liečbu.
Najskôr subklinická hypotyreóza. O 3 mesiace kontrolné TSH, zatiaľ nie je nutná liečba. Výsledok môže byť ovplyvnený X faktormi. Ak si tehotná, tak je to iná vec, treba sa pýtať na endokrinologické vyšetrenie.
Si sa sama diagnostikovala? A naco mas obvodnu?? Vidis,aj tak ti tie vysledky nema kto vyhodnotit a aj tak tu obvodnu potrebujes, bez toho ta ziaden endokrinolog nevezme.
@stellarstar tu si to napisala: "Foto sa neda zväčšiť na mobile, vážne to nemôže byť len bud je to znížená alebo zvýšená činnosť ŠŽ"
chod s vysledkami knobvodnej nech ti da listok na endokrinologiu tam sa treba objednat caka sa niekolko mesiacov urobia nove testy a podla toho bud len pozorovanie alebo aj nizku davku euthyroxu
@nevenka a je tam niekde ze zvýšená? Píšem bud alebo ale nie konkretne zvýšená ci?
@stellarstar no ale ked ma vyssie TSH, tak to nie je bud alebo. Je to znizena na 100%.
@nevenka ešte raz, píšem že to foto sa nedá zväčšiť takže nvm neda sa usúdiť ci to bude znížená ci zvýšená. Nauč sa čítať s pochopením

Foto sa neda zväčšiť na mobile, vážne to nemôže byť len bud je to znížená alebo zvýšená činnosť ŠŽ