Vysoká dioptria

8. aug 2023

Ahoj Baby mam 23 ... od 10tich som nosím okuliare.. začínala som na -2 teraz mam na jednom-6,5 a druhom 7,5 ... je to veľa na môj vek ? Mam strach kedy sa to zastavi. Ja som podstivo nosila okuliare od 15 tich nosím sosovky... a stále sa zhoršoval. Moja mamina s prepáčením kasalal na okuliare a jej sa zlepšil ..

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kingstonka
8. aug 2023

Moja dcéra má 15 a ma dioptrie také ako ty... tak neviem ci je to vela na tvoj vek... ja mam mínus 4 a 5 a naposledy sa mi zhoršili po tehotenstve asi o 1 dioptriu.

vkatush
8. aug 2023

Kamoška mala podobne, tuším 7čky. Šla na operáciu, kým sa dalo, lebo ak by to prešlo nad 9 alebo 10, tak sa myslím už nedá.
Zmenilo jej to život.

Ja mám 3, cítim sa slepoz ale stabilné už niekoľko rokov, ešte naberám odvahu, možno v 30tke pôjdem 😁

Upraviť pokiaľ viem (nenosením) len pri malých dioptriach, veľké pochybujem. A áno, sú to veľké dioptrie.

autor
8. aug 2023

@vkatush
@kingstonka
@citron25
Ja som začínala od 10 na cca -2 teraz takéto... áno rozmýšľam intenzívne nad operáciou myslite ze takato vysoka dioptria nebrani v operáci.. lebo bez šošoviek nič nevidím... strašne rozmazano. A paradox ze ako ock zleniveju pri podctivom nosení a tí čo nenosia tým sa oko upraví..teda moja mamina to tak mala...

rebrambora
8. aug 2023

Mam dioptrie ako ty, sosovky nosim cez 15 rokov a pohlo sa to od 18-tky raz.
Operacia nie?

iffushka
8. aug 2023

Ja mám -7 a -10 a okuliare nenosím.....a fungujem normalne bez okuliarov....ukamenujte ma. Nosím šošovky v práci a pri soferovani inak bežne nie

vkatush
8. aug 2023

Aj operácia, to je veľmi individuálne. Veľa aspektov, ktoré môžu zabrániť operácii. Minimálne by som šla na vyšetrenie, či si vôbec kandidát na operáciu.

naja85
8. aug 2023

Az take velke dioptrie to nie su, je to taka stredne razka myopia. Ja mam -18, -17 a okolo -3 astigmatizmus. A pocitam,ze aj napriek mojmu veku skoro 38 rokov dioptrie mi porastu🙈. Som po implantacii icl sosoviek. Ak by si rozmyslala nad operaciou, ci uz laser alebo icl sosovky, prosim poriadne si to premysli a nie az v takom mladom veku. Niektore veci sa po operacii uz nikdy nedaju vratit spat a zial vela lekarov tie rizika zlahcuje. Mne ta operacii vyrazne zjednodusila zivot, lebo som uz mala vaznejsie problemy s kontaktnymi sosovkam. Ale poviem pravdu, ak by som nemala take vysoke dioptrie, na operaciu nejdem, je tu privela rizik, a ktovie este ake problemy v buducnosti budem mat. Nateraz mam "len" ocne kvapky na zvyseseny ocny tlak. Aj laser vela ludi lutuje-permanentne suche oci, kde u mnohych ani hodinove kvapkanie zvhcovacich kvapiek nepomaha, vecer a v noci problem so soferovanim,, ghosting atd.
Moje videnie po operacii-za tmy vidim prd(velmi dlho mi trva,kym si oci zvyknu na tmu), potrebujem vela svetla v sere, casto pri menej svetla.sa mi svetle veci zdvojuju, okolo svetiel vidim kruhy(specialita pri icl), ale na halo efekt si uz moj mozog viac menej zvykol a absolutne mi nevadi. Inak som spokojna, len ten ocny tlak ma stve a trvalo mi sa s tym vyrovnat, nie je to sranda.

pallacinka29
8. aug 2023

ja mam 4, akurat som dnes bola v optike si kupit nove okuliare (milujem nosit). 🙂

taktotedanie
8. aug 2023

Nad -5 dpt je vyrazne vyssie riziko, ze sa dioptria vrati
Za mna nie

sweet20
8. aug 2023

@vkatush na oparaciu musia byt sa mi zda min. rok ustalene dioptrie ... ale mozno viac.. viem, ze nejaku dobu ... autorka mas? lebo by som sla na predoperacne vysetrenie a tam ti povedia.. ja som tak bola a uz nemam 5 rokov okuliare

vkatush
8. aug 2023

@sweet20 bolo mi povedané minimálne 2 roky ustálené (jedine prípad, že sa prudko zhoršujú, tak aj keby na viackrát operovali, ale ešte kým sa dá, ak to človek chce). Ale zase veľa okolností...

A mne napr povedala, že kým som na strednej/výške, sa to neoplatí, tam sa často menia ešte a pôrod. Že po pôrode, lebo vtedy sa môžu zmeniť.

sweet20
8. aug 2023

@vkatush ja som bola v osemnastke a nelutujem ♥️

rosavia
8. aug 2023

Ano, su to zial vysoke dioptrie. Mala som podobne a bola som na laseri. Na chvilu to bolo OK, ale ja som nikdy nemala ustalene dioptrie a postupne to slo opat nahor a hoci este nemam take vysoke, ako som mala predtym, doktor aj sestricky v nemocnici hovoria, ze mam vysoke.
Ja som rada, ze som bola na operacii, aj ked mi to nevydrzalo. Nechcem si ani predstavit, ake dioptrie by som teraz bez nej mala.

zuzuliennka1
8. aug 2023

ja som mala -10, na tomto cisle sa mi to ustalilo, cca 2r sa to uz nezhorsilo, isla som na op. laserom.