icon

Vyvárate zubné kefky?

4. dec 2020

Caute,
bola som u znamej a mala na stole ponorene kefky vsetkych clenov rodiny v poharikoch dolu hlavou ze ich "vyvarala" ... zaliala vriacou vodou. Ze to robi vzdy 1x tyzdenne ze aj jej mamina to robila vzdy.
Kukala som jak puk. My menime kefku raz mesacne cca ked tam su take usadeninky co uz nejdu umyt. Vzdy po umyti zubov ju ocochrem prstom a oplachnem, v zivote som ju nevarila.
To sa ozaj robieva?

Strana
z2
blumie
4. dec 2020

😄 odpadla som. Tiez pocujem prvy raz a ten plast co sa z toho v mini casticiach rozpusta jej nevadi? Podla mna kefky nie su na to usposobene aby sa davali do vriacej vody. Keby, ze povies ze ju dezinfikuje tak, ze ju na nejaku dobu ponori do ustnej vody, ktora obsahuje alkohol tak budis. Osobne som v zivote kefku nevyvarala. To bude asi zase len rada "jednej babky" .🙄

zuzanka.zuzu
4. dec 2020

pred prvým použitím polejem vriacou vodou.... doteraz sa mi iba jedna kefka "zrazila" a pokrútila 😀

abriela
4. dec 2020

obcas nalejem do pohare horucu vodu, pridam ocot a a nechám postáť. Hlavice na elektrickej kefke menim menej casto ako ked sme používali klasicke kefky. Beriem to ako dezinfekciu.

michu_
4. dec 2020

🙄

tana85
4. dec 2020

nie nikdy a neviem o tom, ze sa to moze. zvlastna praktika

nevenka
4. dec 2020

No ja som to urobila parkrat, ked napriklad sme vymenili kefky detom a na druhy den ochoreli. Tak pocas choroby priebezne a potom aj po nej. Ale lepsie mi pride namocit do 60% cisteho liehu z lekarne. Samozrejme, kefky menime, ale mam potrebu ich priebezne dezinfikovat 😇

ciernysokol
4. dec 2020

Jasne, pozname. V destve, ked si niekto na vylet zabudol kefku, dali mu dakoho ineho a vyvarili ju. A pamatate, ked sa vyvaral vechet? 😃 To bol smrad na cely dom

ninusa221
4. dec 2020

Toto by ma ani nenapadlo🤣

vivinka771
4. dec 2020

Ja si to tiež pamätám z detstva, že sa to kedysi robilo, hlavne keď mamina kúpila čisto nové, ale pri dnešných kefkach určite nie 🙂

janci05
4. dec 2020

Max. som obliala vriacou vodu, keď som si zalievala kávu a to bolo asi raz. Inak len opláchneme a vyžuté vymeníme.

blumie
4. dec 2020

@ciernysokol u nas sa take nerobilo (myslim ten vechet), resp. Nikdy som anj nepocula o nikom co to robil. To bolo akoze na dezinfekciu?

sticker
ciernysokol
4. dec 2020

@blumie ano, lebo vsak penove hubky neboli, kazdy len dakou handrou umyval riad. A ta bola po case taka mastna, smradlava, tak sa dala vyvarit 😃 vtedy som sa vzdy skoro dozvracala.

nnnuuunnn
4. dec 2020

Ono by to bolo aj v poriadku, ale čo by bolo pre mňa fuj, že všetky kefky naraz sa stretnú v jednom pohári.

janulka1802
4. dec 2020

hm, nič také nerobím, po chorobe rovno vyhodím, ale možno naložiť ich do poriadnej domácej by asi tiež splnilo účel, nie???

syslik81
4. dec 2020

kefku mam elektricku a hlavicu po pouziti dam do poharika s ustnou vodou ....

mima1
4. dec 2020

Tak toto som nepocula ze vyvarat kefky
Ale raz som bola u znamej na kolaudacii a isla som na wc a kricim na nu ze prosim ta do ktoreho uteraka sa mozem utriet? Myslela som ze maju pre navstevu daky. A ona pride ze to je jedno aj do osusky my mame vsetko spolocne 🙈 ze co kto chyti do toho sa utrie. To mi prislo teda ze hooodne zle. Dokonca pouzivala muzovu ziletku tam dole a na nohy ze lepsie berie 😂😂
Ked si to len predstavim ze oholim sa a on potom tvar alebo opacne 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

sapetka
4. dec 2020

Ja vzdy nove olejem vriacou vodou

autor
4. dec 2020

Kazda kefka mala vlastny poharik
@nnnuuunnn

Ja som tam bola len na skok, trochu skor ako som mala ale povedala ze mozem... v kabate v kuchyni, vyplatila, vzala oplatky a isla, len toto mi nedalo tak som sa spytala co to robi, evidentne to nie take vynimocne co tu citam. Ja som nevedela posudit ci je to uz trochu ako Monk alebo ja som totalny humusak.
Muz o tom tiez nikdy nepocul a tvrdi ze v zubnych pastach je tolko chemie ze to vydezinfikuje aj kefku.
Po chorobach kefku menim aj vzdy 1ho v mesiaci. To aj doma sme tak vzdy. Ake novu kefku len vylupnem a hned pouzivame.

autor
4. dec 2020

@mima1 😂😂😂

caroline_
4. dec 2020

ja som to len v monkovi videla :D

tncka
4. dec 2020

To je teda napad🤣my mame elektricke a hlavice menim vsetkym kazdy tyzden,pripadne po chorobe.

merlinja
4. dec 2020

@tncka tak hygienické mi to príde až-až, ale ekologické? ....

nice202
4. dec 2020

Ja ich ponorím na noc do ústnej vody. Raz za týždeň. 👌

zuzuliennka1
4. dec 2020

mam elektricku, a nadstavec davam po kazdom pouziti dezinfikovat do specialne na to urceneho pristroja s uv svetlom, ktory je stale v elektrike, klasicku kefku by som uz nechcela

tncka
4. dec 2020

@merlinja bud jedno alebo druhe,zdravie mi je prednejsie.

andreatytler
5. dec 2020

Nie veru, este som o tom nepocula. Ja menim kazde 3 mesiace alebo podla toho ako rychlo sa vycapcu. Po chorobe menim hned ako prejde.
Hlavne drzim kefky v supliku a nie na umyvadle aby sa na nu neprasilo a tiez som pocula ze pri splachovani sa kvapocky rozprasuju az do par metrov od zachodu a my mame zachod hned vedla umyvadla.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tana85
5. dec 2020

@tncka na nadstavce existuje uv sterilizator, ten znici za cca 90sekund vsetko a kefky mozes pouzivat ako odporucaju cca 2-3 mesiace. aj hygienicke aj ekologickejsie

tana85
5. dec 2020

a inak baby, xiamo vyraba tiez sterilizator na klasicke kefky, ked uz riesime ako cistit kefky 🙂 ja nad tym uvazujem lebo uz len info, ze vodou odstranim len 30% vsetkeho bordelu na stetinkach je fuuuj

tosomja
5. dec 2020

Mením kefky raz mesačne, alebo po každej chorobe. Nikdy som nevyvarala. Pred prvým použitím ich preplacnem pod horúcou vodou.

Strana
z2