Yersinia - skúsenosti
Dobrý deň prajem.Je tu niekdo kto sa stretol alebo mal yersiniu?Ja sa teraz liečim no nejako je to už dlho a som už zufalá.Dakujem za každu radu.
@katkasalakova Prosim Vás,ake atb bral Váš syn na tu Yersiniu? Vyslo to aj mojmu ,ma 9 rokov, ďakujem pekne za odpoveď
@nsilvia7 mne trvalo 2,5roka zbaviť sa jej :/
Zaberajú a ňu ATB zo skopiny tetracykliny..no u mňa boli klasické dávkovanie a dĺžka (3týždne) iba na smiech..zlepšilo sa a vrátilo sa.Až nakoniec cyklus 2mesiaca ATB (1mesiac "pauza" - počas toho mesiaca prírodné ATB) toto celé 6x.Až po tomto takmer 2ročnom nonstop antibiotikovaní zmizla.Isté náaledky však už ostali dodnes :(
@berserkr88
Dobrý deň,prosím vás,to váš lekár vám nasadil takúto liečbu? Išiel pokusom-omylom,alebo štúdiom zahraničnej literatúry? Hovoríte o stálych následkoch...aké napr... Môj 8 ročný syn s tým bojuje rok a každé malé prechladnutie je veľká bolesť brucha,kĺbov,chrbtice,hlavy... v krvi je stale prítomná. pomôže mi každá rada.dakujem
@katkasalakova toto tvrdila infektoligička aj mne...napriek domu ja som mal pozitívne výsledky zo stolice aj po vyše pol roka - a aj po 4.tom cykle ATB (4x (1mesiac tetracykliny + 1mesiac "pauza"- pauza bola ďalej prírodné ATB)
Tvrdia vždy že yersínia nie je a nemôže byť chronická,no ja som bol živým dôkazom a výnimkou,že veru môže.
@stefaniee úprimne prešiel rok,a výmena 5tich všeobecných lekárov kým sa našiel ten,ktorý sa tomu mal chuť aj dôvod venovať.Liečbu som si ordinoval v podstate sám,bol len ochotný ma v nej podporovať.Pri pozitívnom výsledku mi vedel dať ATB na mesiac.Trvalé následky sú možno prirodzené,možno z dlhého zanedbania a neliečenia.Lekári radi a veľmi často argumentujú štatistikami,že 95% ľudí s nimi (ako aj s inými infekciami) nemá vážne a trvalé ťažkosti.Ale ak máte smolu a ste tých zvyšných 5%,tak tomu sa venuje málokto-nikto.U mňa sú to násletky s trávením.4
.rok mám diskonfort stále-každý deň,po každom a akomkoľvek jedle.Taký nepríjemný tlak pod ľavým rebrovým oblúkom.Je to menej intenzívne a nepríjemné než pred preliečením.No nezmizlo to už úplne ani po 2rokoch od vyhubenia baktérie.
@berserkr88 Ďakujem za odpoveď. AJ u syna to začne presne pod rebrom.pri akejkoľvek i malej chrípke,prechladnutí sa to akoby prebudí. Mame veľmi ochotnu všeobecnú lekárku,ale skúšam aj alternatívne liečenie. Čítala som o oreganovomylom oleji -priamo do žalúdka v tej rozpustné ampulke ale bojím sa,predsa má len 8 rokov,olej je veľmi silný....
@stefaniee viem,je to zapeklitá situácia.Ja sám som vždy v hlave zvádzal boj,čo ak si niečo "vystrojím"?ale došlo to až do takého nekomfortu,že už som neriešil možné negatíva do budúcna,ale riskol som a riešil som prítomnosť.Ja sám som bral ATB 1,5roka bez prestávky v jednom kuse (cyklicky chemické a prírodné (oregano,masticha,dračia krv).A našťastie to bolo najlepšie rozhodnotie.Aj keď už mi zrejme ten následok ostal,ale je to aspoň o 50% lepšie než pred elimináciou baktérie.Držím palce!
@berserkr88 ako ste sa prosim zbavil yersinie? Citam, ze ste bral ant. 1.5 roka....non stop? Ci s nejakymi prestavkami? Z coho pozostavala liecba prirodnymi produktmi? Mne yersinie napadaju klby, beriem ant. Zatial len dva tyzdne ale nic sa nelepsi, mozno prave naopak...zacinaju boliet aj tie klby co neboleli.....dr mi dala ant. Na 3 tyzdne, co sa mi zda kratko.....
@cuculik1 dobrý deň,áno nonstop..ak bola "prestávka" tak išli prírodné ATB ako masticha,oregano,dračia krv atď..ale dopredu vám hovorím,pochybujem,že nájdete lekára čo pôjde do rakej liečby..ja som to riešil tiež individuálne a na vlastné náklady..a naštastie po 2rokoch sa mi podarilo yersinie zbaviť..aspon testy ju už nedetekujú a mám sa lepšie..no už nie 100% ako to bolo predtým a pred ňou :/ držím palce,lebo žiaľ 95% ľudí v pohode bude aj s yersíniou,ale 5% môže mať problémy akoby išlo o život..a u nás na SK s tým moc nemajú ani skúsenosti ani záujem..max tú klasickú 3týž.liečbu.Držte sa
@berserkr88 tie prírodne "antibiotika" ste nekombinoval spoločne aj s klasickými? Či to šlo vždy samostatne, mesiac jedno a potom druhe? ...mne sa yersinia prejavuje zatiaľ jedine na kĺboch, ani neviem, kde ako som k nej prišla...nikdy som žiadne zažívacie a črevné ťažkosti nemala....nijako sa to popri antibiotikách nezlepšuje ale ani nezhoršuje...
@cuculik1 u mňa to bolo rok úplne bez liečby,lebo mi nikto na tú yersíniu neveril a nechcel liečiť.Vymenil som všetkých lekárov a až potom som dostal prvé tetracykliny na 3týždne..mne bolo ihneď o 70% lepšie,no po vysadení sa všetko vrátilo..prešiel ďalší pol rok kým som sa svojpomocne dostal k permanentným dávkam ATB,tie som bral rok a pol,v podstate vkuse..ojedinele boli 1-2týždne prestávky ak boli výpadky v dodávke ATB..následne potom ešte rok som bral cyklicky a striedavo spomínané prírodné ATB..čiže v podstate 4roky som sa s tým trápil a liečil..kým som sa toho zbavil na znesiteľnú úroveň..no už vóbec nie tak ako bolo predtým...ani trávenie a aj kĺby...už sa nikdy nedozvieme ako by to bolo keby som dostal vhodnú liečbu okamžite a včas.
@berserkr88 to mi je luto.....
Ahojte pridávam sa k vam v krvi mi bola zistená táto úžasná baktéria mam bolesti celeho tela striedavo driek ,platničky, ramena kolena ,mecovity vybezok bolest každého kĺbu na tele, momentalne zaludok ;(neurologická somna zúfalá na poslednej kontrole ma odoslala na reumatologicku ambulanciu ci náhodou nemám reumo a tam mi vysla z krvi táto baktéria odporučila mi infektologiu nastivit ale najskor obvodnej ale tu je problém moja obvodná ze načo vraj stým sa nič nedá vraj len lieky na bolest ale aké? ved nič nezaberá úplne som vypadla z bežného života...pondelok mam ísť z výsledkami na neurologiu ta dr je anjel , verím ze ta ma na infektologiu odošle a nakoľko vie ako sa trápim sa bude snažiť mi pomoct....zatiaľ taky môj výlev
@hanato no ja som brala 6 tyzdnov antibiotika a v krvi yersinia ziadna zmena. Jedno stotinne miesto nizsia...takze nic....trvalo 3 mesiace kym miprestalipuchnutprsty na rukach a prestali ma boliet klby na ruchach. Tie ma boleli vsetky....teraz som mala nejake dva tri mesiace pokoj a teraz ma nejako zacina spodny chrbat boliet ( cely zivot ma chrbat nebolel) zijem aktivne, cvivim tak netusim cim to je....yersiniu uz nukto neriesi u mna po tych antibiotikach. Dr mi povedal ze to mam nechat tak...premeria mio pol roka....uvidime....
@cuculik1 zajtra idem na tu nerologiu uvidím co bude ďalej znicoho nic ma boli koleno aj dva týždne prestane a zrazu nemôžme hýbať riadne prstami na ruke dnes ráno bolest palca na pravej nohe až.som.si musela dat lieky....podstúpila.som magnetické rezonancie zakaždým iné nakoľko furt boli niečo iné ct, sono, rtg čil naposledy
@cuculik1 protilatky v krvi sa môžu "zdržiavať" v krvi aj 6-12mes.aj po vyliečenej infekcii.Odporúčam testovať antigén zo stolice,to je jediný priamy dôkaz o existujúcej a žijúcej yersínii v tráviacom trakte.Ak Vás lekár nie je ochotný poslať na tento druh testu,viete si ho urobiť aj ako samoplatca (cca do 20e).Ja som si to takto testoval dookola kým mi po roku začal niekto veriť
@berserkr88 ni uvidim o dva tyzdne kedy mam preventivnu prehliadku a v ramci nej popol roku kontrolu aj na yersiniu....
@berserkr88 rad by som sa opytal ako sa da dostat ku atb bez obvodnej lekarky? Som zufaly kedze som mal pred pol rokom zistenu boreliozu a teraz na testoch sa mi zistila aj yersinia co by vysvetlovalo moje stavy ale obvodna mi nic nepredpise ako ju poznam podla nej mi nic neni. Pls som zufaly rad by som žil život zasa tak ako predtým.
@kiko4028 žiaľ je to nelegálna cesta a finančne extra náročná...ja som mal ešte "šťastie" pred vojnou a šlo to z Ruska a cez Rusko.Teraz to už neexistuje a neprejde nič.Mňa to vtedy stálo nejak 160e/mesačne a bral som 1,5roka.Dal som sa ako tak dokopy,ale už to nie je a zrejme ani nebude nikdy ako predtým. Kamarát sa liečil na boreliózu legálne na nejakej klinike v Nemecku,kde ATB vypísali no všetko ostatné sa hradilo z vlastného vrecka.(stálo ho to cez 20.tisíc EUR v čom ešte nie je cesta ani ubytovanie).cca 3,5roka bral ATB vkuse a 3roky ďalej bylinné protokoly. Po 20.rokoch pekla sa z toho ako tak dostal a dnes funguje normálne,no už nikdy to asi nebude ako pred tým a na 100%. Tu na SK ho 11rokov presviedčali,že si vymýšľa, a že je akurát tak na psychiatriu.On mal to šťastie,že sa nevzdal a vedel si to zaplatiť.Ale z jeho skúsenosti viem,že pre niektorých je borelióza extrémne ťažký oriešok. Súcítim s Vami.
@berserkr88 tak čo už každopádne aj tak ďakujem velmi pekne za odpoveď. Tak hádam sa niečo časom naskytne čo by som mohol použiť. Teraz som zase v takej fáze ze sa mi to trochu polepšilo a dufam ze to tak zostane co najdlhsie. 160€ mesacne je pomerne dost ked si to tak zratam dokopy a 20k v nemecku ani nehovorim ale tak zdravie je vzdy prednejsie ako peniaze. Davnejsie som pozeral ze v Bratislave je nejaka sukromna klinika ktora to lieci ale je pomerne dost draha a ja som navyše na vychode hahah
@nsilvia7
Mala som yersiniu v chronickom stadiu, opakovane odbery z krvi to potvrdili, davala som si cca mesiac 1 susenu celu borievku denne, kupite v obchode tam, kde su bylinky a koreniny. Zapila som denne 1 gulicku a brala som to cca mesiac. Odvtedy yersinia negativna. Pozitivna som bola niekolko rokov. Pomaha vraj aj tinktura z borievky. Mne sa ju nechcelo vyrabat, tak som brala 1 borievku denne na radu inej pacientky, ktora sa takto vyliecila.
@cuculik1 zajtra idem na tu nerologiu uvidím co bude ďalej znicoho nic ma boli koleno aj dva týždne prestane a zrazu nemôžme hýbať riadne prstami na ruke dnes ráno bolest palca na pravej nohe až.som.si musela dat lieky....podstúpila.som magnetické rezonancie zakaždým iné nakoľko furt boli niečo iné ct, sono, rtg čil naposledy
@hanato ako sa máte? Je to už lepšie? Ja práve zažívam tieto bolesti zatiaľ som len na ATB. Ale musím brat silné lieky proti bolesti, aby som dokázala fungovať

@karina_0 zdravim, chcela by som sa informovať ktore antibiotika naozaj zaberaju na tuto bakteriu? Dakujem