Záhadná bolest: Bezradná a zúfalá v hľadaní riešení
Ahojte dievčatá, všimla som si že je tu v poslednej dobe mnoho takych podobných tém, tak prispejem aj ja, skôr by som sa potrebovala asi len vyrozprávať. Už dlhšiu dobu ma trápia bolesti viac menej celého tela. Najprv ma boleli ruky, potom to prešlo do nôh, do chrbta a teraz do oblasti bedrového kĺbu - do panvy. Sú to však také bolesti ktoré pretrvávajú, jeden deň sú výraznejšie, ďalší deň mierne. Myslela som si že či nemám nejaký zápal v tele ale crp mám v norme, nízke. Aby ste si nemysleli , tak riešim tento problém s lekármi ale mám pocit že si ma medzi sebou len prehadzujú ako horúci zemiak. ☹️ pochodila som už kadejakých lekárov, no nikto ma neposlal ani na CT ani na MRI ani na RTG a pritom nikto nevie zistiť z čoho sú moje problémy. Krvné testy som mala dobre, borelióza sa nepotvrdila. S cievami problém nemám, s chrbticou tiež nie. V priebehu mesiaca som schudla 6kg, neviem či je to zo stresu ktorý prežívam alebo sa za tým skrýva nejaké ochorenie. Úprimne dievčatá, už som zúfalá, myslím na najhoršie, že mám rakovinu. Mám pocit že ani lieky proti bolesti mi nezaberajú, beriem kadejaké vitamíny kolagén klbovku a moj stav sa vôbec nezlepšuje práveže mám pocit že je to stále len horšie. Ráno sa budím so stuhnutostou tela, bolesťami. Reumu nemám. Som naozaj už zúfalá z toho celého, nedokážem ani normálne fungovať. Boli ma cele telo a nič mi nezaberá nato. Nikto nevie čo mi je.
A robili ti aj rozšírené reumatologicke vysetrenia.?Este skus reumatologa.
@katulienkax toľko príznakov tam je ze fakt problémy so všetkým.
Išla by som k imunologovi a znova k neurológovi
Inak aj úzkosť a depresia sa môže prejavovať bolesťami celého tela, kĺbov, svalov, alebo nejake autoimunitne ochorenie
To môže byť nejaky vírus, po covide, chronicky syndróm únavy atď...
odporucam pozrieť túto stránku
https://www.instagram.com/theworkoutwitch_?igsh...
vysvetľuje, prečo ma veľa ľudí bolesti a problémy, aj keď výsledky u lekárov sú v poriadku. môže to byt emocionálna trauma, dlhodobý stres, kvôli čomu maju ľudia dysregulovany nervový systém a cele telo volá o pomoc
A Spiš dobre? Lebo problém môže byť aj postel, matrac. Môže byť problém aj v zlom.cviceni, zlom držaní tela.
Riešenie je napr reumatolog ešte (len ten tuez poruesi odbery, ja som kvoli tomuto sledovana m.bechterev, ale stale sa to nepotvrdilo- 13rokov 😂), krize ta môžu bolieť aj z gynekologických veci (cize poriesila by som riadnu kontrolu aj tam)... A inak ťažko povedať = záleží aj aké odbery ti robili ( kĺby napr okrem boreliozy aj zo zvýšenej kyseliny močovej bolia), únava a celkové problemy = ebv.. všetko z odberov zistítelne. Ešte pre také celkové problémy posielajú kvôli fokusom na infekcne. Tiež urobia odbery na kadečo.
Ak ti robili všetky možné odbery... nič nenašli... skúsila by som fyzioterapeuta. Ukludnit sa. Lebo aj psychika robi svoje.
Mimochodom Crp je ukazovateľ na prd 😂
@luccija urcite ma uzkost a depresiu. Kazdy tyzden zaklada temy o tom ako ma rakovinu.
Pozri fibromyalgiu, to sa tiez prejavuje bolestami, zvlast urcite body tela v okoli klbov, stuhnutostou, depresiami a diagnostika je narocnejsia.
ockovanie na covid si mala?
@kluska bohužiaľ áno
no nic, vies co psychika tiez vela robi, zacni mysliet inac, mozno to bude zniet divne, ale hovor si, som zdrava, dobre vyzeram, citim sa dobre a pozitivne mysli, mozes si kludne naprogramovat psychiku, niekde som to pozerala, ze fakt myslienky ta mozu zabit, ale aj uzdravit. Nie sme len telo. Urcite prepni, mysli inac. Vola sa to aj zakon pritazlivosti, na co myslis, to pritahujes. Tym nechcem povedat, ze ziadny problem nemas, ale ked doktori nevedia co s tym, tak nemas co stratit, drzim palce
Skús na dlhý čas vylúčiť pečivo a cukor. Hlavne ten cukor. Žiadne sladkosti, sladené vody, čítaj zloženia potravín. Ovocie jedz smelo ďalej, toho sa neboj. Dbaj o pitný režim, ak nemáš spánkový režim, tak si ho urob (spať a vstávať o tej istej hodine, 8 hodín denne). Dve až hodinu pred spaním nejedz. Kúp si probiotiká, neoGlucan a veľmi podstatnú vec - vitamín D!!! Daj si vyšetriť štítnu žľazu, ja som sa takto, ako opisuješ, cítila pri Hašimoto. Mala som katastrofálne výsledky, endo doktorka sa čudovala, že som prišla reálne po vlastných....Nikdy som však lieky nebrala, upravila som si to sama vhodnou stravou. Takže rozhodne aj smer endo. Ak mi ešte niečo napadne, napíšem ti. Zatiaľ takto. Už rok sa cítim ako znovuzrodená a pritom stačilo tak málo...

Nemôže byt toto? https://www.modrykonik.sk/zdravie/fibromyalgicky-syndrom/