icon

Zákaz vychádzania a výlet do prírody.

vaness110
10. apr 2020

Ahojte. Zaujímalo by ma či by niekto vedel podrobnejšie na čo sa vzťahuje zákaz vychádzania. S priateľom bývame obaja s rodičmi, a chceli by sme ísť autom do prírody, na bicykloch a tak. Len niekde som sa dočítala, že takto nemôžu chodiť ľudia z rozličnej domácnosti. Vedel by mi niekto 100% povedať, či môžme ísť spolu do prírody alebo nie? Chcem sa vyvarovať problémom. Ďakujem 🙂

misinka0611
10. apr 2020

Nie nemôžete ísť spolu do prírody. Ostante obaja doma.

evittam
10. apr 2020

@dori92 Olaaaa, my mame každý iné bydlisko-trvaly pobyt a zijeme v jednej domácnosti uz 18rokov.😁😉

hettinka
10. apr 2020

@evittam tak to môže byt teraz pred úradmi aj problém... aspoň prechodny si vybavte na jednej adrese.

evittam
10. apr 2020

@hettinka Vďaka za odporúčanie. Mame co treba. A nemyslím ze nejaký problém nastane. Nema prečo.

mogaa
10. apr 2020

@vaness110 veď choďte a povieš že teraz bývaš u nich alebo on u vás....ako ti dokážu že u nich neprespávaš? ono 2osoby v prírode nebude nikto kontrolovať, tam ide o to aby nebolo veľa ľudí pokope - či niekde vo vnútri alebo vonku....a pobyt v prírode.....pre mňa je napr.pobyt prírode aj pred činžiakom kde máme stromy😉je tam volné priestranstvo, stromy a lavička - takže s mamou chodím tam.....to je ako s tým že odporúčajú seniorom ostať doma, ak senior bývajúci v paneláku nepôjde 2 mesiace ani von z bytu automaticky prestane vládať a zhorší sa mu imunita....ak ochorie senior čo chodí denne na čerstvý vzduch tak má určite väčšiu šancu ako senior čo je len doma.....

lianka123
10. apr 2020

@vaness110 jejda. V klude chod. My chodime aj cez okres.

ajka0207
10. apr 2020

@lianka123 a co poviete hliadke? Ze kam idete?

hettinka
10. apr 2020

@evittam no vieš, teraz je zo často o tom, na akého úradníka človek narazí. Odporúčania a nariadenia si policajti a úradníci vysvetľujú každý po svojom. Víz situácia na cestách vo štvrtok.

letfenixa
10. apr 2020

Celé toto, že či budem mať z toho problém s policajtmi, je presne dôvod zákazu vychádzania, ktorý ešte nemáme. Keby sa každý zdrzoval s členmi svojej rodiny (ak teda môže byť doma a nemusí chodiť do práce), tak môže ísť do prírody aj trikrát denne. Keby všetci dodržiavali 2-metrovy odstup, ani rúška by sme nemuseli mať. Ale bohužiaľ, pokiaľ nad nami nestojí drab s bičom, ocuram nariadenia, ako sa len dá.

evittam
10. apr 2020

@hettinka Iste. Ale treba sa vedieť brániť a nie "držať hubu a krok". Samozrejme slusne a podla nariadeni.😉

hettinka
10. apr 2020

@evittam tak momentálne zbytočne “neprovokujem”. Sedím na zadku doma, maximálne do roboty a na nutný nákup do obchodu ideme. A na vlastný dvor ideme (mame šťastie, že mame kúsok dvora, keby nemáme, ideme len pred dom a na balkon). Nie kvôli nejakým nariadeniam, ale pre svoje zdravie a zdravie mojej rodiny, deti aj rodičov.

evittam
10. apr 2020

@hettinka Tak ja nikde nepisem o provokovani. Taktiež ako ty. Len nemáme dvor. Cize chodime von s deťmi. Pisem o tom, ze sa nenecham zbytočne "buzerovat"😉 keby náhodou.

hettinka
10. apr 2020

Teraz sa ukazuje, ako všelijako ľudia bývajú. Niekde inde bývajú, inde sú nahlásení na trvalý pobyt, a teraz nevedia, čo robiť. Na ulici policajtovi nikjako nedokážeš, že žijete spolu ak doklady hovoria niečo iné. Počas normálnej situácie to je asi jedno, no keď príde takáto výnimočná situácia, ten problém tu zrazu môže byť.

lianka123
10. apr 2020

@ajka0207 ziadna hliadka medzi okresmi nestoji.

jana_eyre_2
10. apr 2020

@hettinka lenže polícia ti nedá pokutu na mieste, ale vyhodnocuje to spätne na základe dotaznika - samozrejme že rátajú aj s možnosťou, že ľudia nemusia mať rovnaku adresu, tak ako ani ľudia, čo.byvaju v podnájme nemajú tam často nemajú adresu, ale môžu ju mať o 300km inde.. preto to urobili tak, že sú namatkove kontroly a vyplnuju dotazníky.. nie je zakázaný voľný pohyb v prírode, ale zgrupovanie sa s ľuďmi s ktorými nežijeme v jednej domácnosti, nie s ľuďmi čo nemáme rovnakú adresu.. (lebo to by potom som mohla byť na prechádzke napr.aj so susedou z rovnakého vchodu, atď, atď)

monikamama
10. apr 2020

Mate mat obciansky stale pri sebe ( tak dokazu ze nebyvate spolu ) a von iba s tymi, s ktorymi byvate.

marion09
10. apr 2020
evittam
10. apr 2020

@hettinka Problém vidis asi len ty. Zbytocne scenáre. A suhlas s
@jana_eyre_2

marion09
10. apr 2020

@lianka123 ale stoji

23121974
10. apr 2020

@monikamama 🙊🙊🙊

lianka123
10. apr 2020

@marion09 manzel v stredu nestretol ani na ceste do ba. Vcera tiez nic. Tak asi sme divni. Inak ako vypadaju tie dotazniky? 🙂

hettinka
10. apr 2020

Moje deti svojich kamosov od začiatku karantény osobne nevideli, von vôbec nechodia. Aj keby dcéra mala teraz frajera, nedovolím jej ist s ním von sa prechádzať. Minimalizujeme stretávania sa s inými ľudmi. Pre nás sa ani teraz počas veľkej noci nič nemení, keďže nechodíme prakticky nikam.

hettinka
10. apr 2020

@lianka123 tak v správach si vymýšľajú? U nás boli v stredu kolóny naprieč celým okresom, kontrolovali všetky auta.

bettie
10. apr 2020

@nanka3 vtedy sa vybavuje prechodny pobyt

sara07
10. apr 2020

@marion09 tak potom sa na všetko vykašlime, podme normálne žit, nemá potom žiadny vyznam aby čast dodržiavala a čast nie, je potom uplne všetko zbytočne
jedny posraté sviatky neviete prežit inak

monika4991
10. apr 2020

@vaness110 áno môžete ísť spolu von! Viac k tomu nenapíšem lebo by ma asi zožralo tých 30 ďalších zien 🙈🙈🙈🙈 akože neverila by som ze takto bude ľuďom z toho prepínať. A áno dodržiavame karanténu ale toto je moc!

marion09
10. apr 2020

@sara07 isté,este si treba zakázať dychata bude pokoj

tslobik
10. apr 2020

@eliska13 teraz sa 5 dní nestretnu a na šiesty deň už áno. Keďže spolu majú vzťah. Ma to nejakú logiku?

laila22
10. apr 2020

@sara07 a v robote môžeš sedieť aj s ľuďmi z inych domácnosti od utorka, chápeš. 🙂

lianka123
10. apr 2020

@hettinka asi nevymyslaju. Pravdepodibne cesta 3tej triedy je nekontrolovana. Aj take existuju smer ba 😉
Cele je to nezmysel. V utorok v praci uz je ok ze neni jedba domacnost. Btw su vsetci na chatach