Zákaz vychádzania a výlet do prírody.
Ahojte. Zaujímalo by ma či by niekto vedel podrobnejšie na čo sa vzťahuje zákaz vychádzania. S priateľom bývame obaja s rodičmi, a chceli by sme ísť autom do prírody, na bicykloch a tak. Len niekde som sa dočítala, že takto nemôžu chodiť ľudia z rozličnej domácnosti. Vedel by mi niekto 100% povedať, či môžme ísť spolu do prírody alebo nie? Chcem sa vyvarovať problémom. Ďakujem 🙂
@vaness110 veď choďte a povieš že teraz bývaš u nich alebo on u vás....ako ti dokážu že u nich neprespávaš? ono 2osoby v prírode nebude nikto kontrolovať, tam ide o to aby nebolo veľa ľudí pokope - či niekde vo vnútri alebo vonku....a pobyt v prírode.....pre mňa je napr.pobyt prírode aj pred činžiakom kde máme stromy😉je tam volné priestranstvo, stromy a lavička - takže s mamou chodím tam.....to je ako s tým že odporúčajú seniorom ostať doma, ak senior bývajúci v paneláku nepôjde 2 mesiace ani von z bytu automaticky prestane vládať a zhorší sa mu imunita....ak ochorie senior čo chodí denne na čerstvý vzduch tak má určite väčšiu šancu ako senior čo je len doma.....
Celé toto, že či budem mať z toho problém s policajtmi, je presne dôvod zákazu vychádzania, ktorý ešte nemáme. Keby sa každý zdrzoval s členmi svojej rodiny (ak teda môže byť doma a nemusí chodiť do práce), tak môže ísť do prírody aj trikrát denne. Keby všetci dodržiavali 2-metrovy odstup, ani rúška by sme nemuseli mať. Ale bohužiaľ, pokiaľ nad nami nestojí drab s bičom, ocuram nariadenia, ako sa len dá.
@evittam tak momentálne zbytočne “neprovokujem”. Sedím na zadku doma, maximálne do roboty a na nutný nákup do obchodu ideme. A na vlastný dvor ideme (mame šťastie, že mame kúsok dvora, keby nemáme, ideme len pred dom a na balkon). Nie kvôli nejakým nariadeniam, ale pre svoje zdravie a zdravie mojej rodiny, deti aj rodičov.
Teraz sa ukazuje, ako všelijako ľudia bývajú. Niekde inde bývajú, inde sú nahlásení na trvalý pobyt, a teraz nevedia, čo robiť. Na ulici policajtovi nikjako nedokážeš, že žijete spolu ak doklady hovoria niečo iné. Počas normálnej situácie to je asi jedno, no keď príde takáto výnimočná situácia, ten problém tu zrazu môže byť.
@hettinka lenže polícia ti nedá pokutu na mieste, ale vyhodnocuje to spätne na základe dotaznika - samozrejme že rátajú aj s možnosťou, že ľudia nemusia mať rovnaku adresu, tak ako ani ľudia, čo.byvaju v podnájme nemajú tam často nemajú adresu, ale môžu ju mať o 300km inde.. preto to urobili tak, že sú namatkove kontroly a vyplnuju dotazníky.. nie je zakázaný voľný pohyb v prírode, ale zgrupovanie sa s ľuďmi s ktorými nežijeme v jednej domácnosti, nie s ľuďmi čo nemáme rovnakú adresu.. (lebo to by potom som mohla byť na prechádzke napr.aj so susedou z rovnakého vchodu, atď, atď)
Mate mat obciansky stale pri sebe ( tak dokazu ze nebyvate spolu ) a von iba s tymi, s ktorymi byvate.
@misinka0611 🤦
@hettinka Problém vidis asi len ty. Zbytocne scenáre. A suhlas s
@jana_eyre_2
@monikamama 🙊🙊🙊
Moje deti svojich kamosov od začiatku karantény osobne nevideli, von vôbec nechodia. Aj keby dcéra mala teraz frajera, nedovolím jej ist s ním von sa prechádzať. Minimalizujeme stretávania sa s inými ľudmi. Pre nás sa ani teraz počas veľkej noci nič nemení, keďže nechodíme prakticky nikam.
@vaness110 áno môžete ísť spolu von! Viac k tomu nenapíšem lebo by ma asi zožralo tých 30 ďalších zien 🙈🙈🙈🙈 akože neverila by som ze takto bude ľuďom z toho prepínať. A áno dodržiavame karanténu ale toto je moc!

Nie nemôžete ísť spolu do prírody. Ostante obaja doma.