icon

Zákaz vychádzania a výlet do prírody.

vaness110
10. apr 2020

Ahojte. Zaujímalo by ma či by niekto vedel podrobnejšie na čo sa vzťahuje zákaz vychádzania. S priateľom bývame obaja s rodičmi, a chceli by sme ísť autom do prírody, na bicykloch a tak. Len niekde som sa dočítala, že takto nemôžu chodiť ľudia z rozličnej domácnosti. Vedel by mi niekto 100% povedať, či môžme ísť spolu do prírody alebo nie? Chcem sa vyvarovať problémom. Ďakujem 🙂

lucka1222
11. apr 2020

@evamarek77 to by tieto opatrenia museli trvať stále! Ten vírus tu bude už vždy, tak ako aj chrípka a pod. Jednoducho sa musíme naučiť s ním žiť. A netreba slepo počúvať, čo nám kto povie v médiach a pod., treba používať aj vlastný rozum 🙂

tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 žiaľ ten mnohým chyba

lucka1222
11. apr 2020

@tslobik to je na tom najhoršie ☹ ja fakt nechápem ako si predstavujú ďalší život tie, čo chcú sedieť aj naďalej zabarikádované doma .... To by ma naozaj zaujímalo ...

ivca88
11. apr 2020

Keď ste sa doteraz stretávali tak nerieš. Choďte spolu von. Toto celé je len preto, aby sa rodiny nenavštevovali cez sviatky - ako sa chodí po rodinách šibať.
Od utorku to bude zase tak ako predtým.
Ľudia neblaznite zas.
Treba si aj psychiku udržať v norme

hettinka
11. apr 2020

@lucka1222 mas pravdu. No teraz ide o čas. Čas potrebný na prípravu nemocníc, na vývoj liekov a vakcíny. A teda nie je jedno, ci sa trebars 10% ľudí nakazí dnes, alebo napríklad o rok, o dva. Zbytočne riskovať netreba.
Položme si otázku, šli by ste teraz von, ak by ste vedeli, že vonku chodia ozbrojeni teroristi, ktorí strieľajú na ľudí bez rozdielu veku či pohlavia? Je šanca, že človeka ten terorista zabije, alebo len postreli, alebo aj netrafi. Pričom každý postrelený sa automaticky tiež stáva teroristom. Ale vopred to nikto nevie. No tak čo, išli by ste sa len tak “zbytočne” poprechádzať?

tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 nad tým rozmýšľam stále.

tslobik
11. apr 2020

@hettinka preboha, to o com tu hovoríš.... Co je veľa, to je moc.

lucka1222
11. apr 2020

@hettinka áno, netreba zbytočne riskovať, ale treba začať ako tak normálne žiť ... Nemocnice ani lekári už asi viac pripravení nebudú, než to je teraz, skôr naopak ... tým, že sa stále čaká kedy to "vypukne", už sú z toho unavení a zbytočne sa odkladajú iné potrebné vyšetrenia a operácie. Čítala som vyjadrenie lekára, že sa treba vrátiť aj k normálnej prevádzke nemocníc, lebo ďaleko viac ľudí umrie na iné choroby než na koronu.

maciatkolulu
11. apr 2020

@hettinka toto snáď nie.... Už trochu prehnane.

lucka1222
11. apr 2020

@hettinka a situácia aká je dnes /obmedzenia, zatvorené obchody, školy a pod., nestretávanie sa ľudí/, nie je udržateľná rok - dva, než bude liečba, vakcína ...

tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 a keď to naozaj vypukne, budú s nervami v koncoch z tohto všetkého.

lucka1222
11. apr 2020

@tslobik a si zober, že predsa ani tí lekári nemôžu byť v takejto "pohotovosti" rok či dva, keď nikto nevie ČI alebo KEDY to tu vôbec vypukne

maciatkolulu
11. apr 2020

@tslobik najviac sa tešia maturanti. Ja len dúfam, že ústne budú mať.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 jednoducho takto to dlhodobejšie nejde a dúfam, že s tym kompetentní niečo už spravia. Zabunkrovani nech sa bunkruju ďalších 5 rokov, ale ostatní by mali začať postupne normálne žiť. Dôchod.a chori, to je iné ale produkt.ludia,to je nereálne.

lucka1222
11. apr 2020

@maciatkolulu inak tie zatvorené školy, to je tragédia sama o sebe ... deťom tie 4 mesiace doma budú iste v učení chýbať, nie každý rodič má šikovné dieťa, čo sa naučí aj samo z učebnice, a nie každý rodič vie dieťa naučiť ... poznám osobne prípady zúfalých rodičov, čo sa boja ako to dieťa zvládne budúci školský rok s takýmto výpadkom ☹

lucka1222
11. apr 2020

@evamarek77 tie krajiny boli v úplne inej situácii než my... stačí si o tom niečo prečítať ... mám blízku rodinu v zahraničí, takže to viem z prvej ruky, dokonca jedna robí priamo v nemocnici ... zase platí, že nie všetkému, čo nám podsúvajú, treba veriť!!!

lucka1222
11. apr 2020

@tslobik aj ja dúfam, že konečne niečo urobia aj preto, aby tu nebolo plné Slovensko nezamestnaných ... dokonca už aj zdravotné poisťovne sa ohlásili, že nemajú peniaze na platby za zdravotnú starostlivosť ... takže možno prežijeme koronu a umrieme na infarkt alebo niekto nám blízky, ale to už nevadí ... ☹

tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 ved ale tu pletú jablká s hruškami, a ich názor je iba v rozmeroch co majú z médií. Lebo v TV hovorili, tam píšu a iný pohľad je zaručene hoax.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 toto ja tu dlho tvrdím, ale nie.... Nikoho nič nezaujíma, len korona. Príde čas, že zrazu média stichnu a zrazu bude po korone (aj keď nie). Ale stačí, že sa o tom nebude 24 hod.denne hovoriť a ľudia ako ovečky uveria že sme vyhrali. Ale potom som zvedavá keď zrazu zistia že ak čakali na výmenu kĺbu rok, tak budú čakať 5rokov,pripadne sa niečoho nedočká ju vôbec, resp.ked si nebudú môcť zaplatiť. Toto je to, čoho by sa mali ľudia báť.

lucka1222
11. apr 2020

@evamarek77 a? ja som ti iba písala, že situácia vonku nie je vždy taká akú nám predkladajú média ... ale inak v pohode, nech sa každý zariadi ako chce, chceš byť doma, buď, kto chce normálne existovať /v rámci možností samozrejme, lebo tak ako predtým to už asi nebude/, nech si tak žije ... máš predsa na výber

lucka1222
11. apr 2020

@evamarek77 hru so smrťou? ... silné slová ... každý deň sa ti môže stať, že umrieš, a komukoľvek z nás ... dokonca aj doma ...

ajka0207
11. apr 2020

@evamarek77 k tym masovym hrobom, si si aj.precitala ze tie hroby su tam desiatky rokov a aspon raz tyzdenne sa do nich pochovava tie desiatky rokov?

jana_eyre_2
11. apr 2020

@lucka1222 s tými školami - ja verím, že sa toto obdobie zohľadní v nasledujúcich rokoch a deťom to až tak veľmi chýbať nebude aby ich to príliš ovplyvnilo..

ajka0207
11. apr 2020

@evamarek77 a hru so smrtou hrame kazdy den, cely nas zivot, kto zije moze umriet v kazdej sekunde nasho zivota sa to moze stat, doteraz si sa.toho nebála?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
tslobik
11. apr 2020

@lucka1222 ale ich to nezaujíma, sú mladé, zdravé, otrasu sa a idú ďalej. Ale je aj stredná generácia, ti pred dochodkom,ktori to už nemajú také jednoduché. To som zvedavá co bude. Zdravotné problémy zhoršené týmto, finančné problémy, budú sa zamestnávať mladí prednostne. Toto ja vidím veľmi zle, čo sa budúcnosti týka. Už teraz. A nie ze by sa toto ešte málo predlžovať neviem o koľko týždňov, mesiacov....Ja nechápem ako sa toto nedá pochopiť. Dobre, niekto ochorieť musí, ved to je normálne. Sú aj nebezpečnejšie vírusy a choroby prenosné. Ale koľko ľudí nikdy neochorie a budú trpieť inak a horšie možno. A kvantá ochoreju a vyliečila sa normálne. A vytáča ma, že povedia smrteľná choroba. O nič smrtelnejsia ako ktorékoľvek iné. Ale média pracujú a tlačia do gebul paniku ďalej a ti ľahko ovplyvnitelni zožerú všetko.

lucka1222
11. apr 2020

@jana_eyre_2 tak mali by to zohľadniť, niektoré deti to určite ani nepocítia /napr. moja neter prváčka mala od prvého dňa online vyučovanie a oni sú na tom ako keby normálne chodili do školy/, ale niektorým to istotne bude chýbať, a najviac v predmetoch kde učivo na seba nadväzuje napr. matematika.