Zapareniny po menzese
baby možno trochu netradičná téma ale pre mňa utrpenie...začalo sa to všetko tým že ma to tam počas menzesu začalo svrbieť a páliť bolo to príšerné ,lekár povedal že zvnútra je to ok a zvonka to pripísal alergii no na čo to ani srnka netušila tak som zmenila vložky (používala som alwaysky) prestala som pláchať v aviváži a dokonca som si istý čas žehlila nohavičky!!! žiaľ výsledok sa nedostavil tak som pristúpila na nevyhnutné preskúmanie zrkadlom a zistila som že to je obyčajná zaparenina akú majú bábätká ibaže na to nič nezaberá,vyskúšala som detské krémy,zásyp,sprchu dva krát denne, umývanie repíkom dokonca som objednala krém proti zapareninám od biodermy ale nič . Som z toho zúfalá predtým som takéto problémy nemávala a pritom menzes mi zvyčajne trvá 6-8 dní. a tampóny po celý čas nosiť to tiež neni bohviečo. Prosím ak máte s týmto dáku skúsenosť prípadne ak viete čo na to tak šup sem lebo sa z toho zbláznim...tá bolesť je príšerná a mať sex počas tohoto je úplná ale úplná katastrofa! 😖
ahojte, hladala som klasicke vlozky, tie co maju priedusnu tu spodnu foliu, presurfovala som niekolko stranok, niekolko internetovych lekarni, nasla som nieco, ale v kamennej lekarni na mna pozerali, ze co vlastne po nich chcem... akurat, ze za balicek, ktory stoji 1,50 - 1,80, mala jedna internet. lekaren brutalne postovne, ze 8,90, ved to na postovnom by som dala viac nez za tovar.
tak aspon pre inspiraciu http://www.lekarnaonline.cz/index.php?detail=59...
http://www.abena.sk/damske-vlozky-a-vatove-vyro...
a idem hladat dalej. Co sa tyka toho kalisku, potom dajte sem nejake referencie 😉
muriel, drzim palce nech to prejde, musi to byt desne.. ☹
takže baby mám neskutočne zaujímavé informácie o menštruačnom poháriku,po tomto všetkom už nazoaj neviem čo si mám myslieť...
takže som dnes bola u lekára mám nejaké vážne problémy a ešte aj riadny zápal a som sa mu posťažovala na to čo mi spôsobili vložky a spýtala som sa ho aký má nazor na ten pohárik...myslela som že mi konečne dačo odsúhlasí ale že v prvom rade pre mňa je absolútne nevhodný pri terajších problémoch nech ani nemám pomyslieť na jeho použitie a že síce na e stránkach to nenapíšu ale vraj pri ňom hrozí vysoké riziko embolie a toxický šok oveľa viac ako pri tamponoch 😅 😅 😅 vraj mal nedávno prípad že žena dostala tak silný zápal maternicu že o ňu skoro prišla... 🙄 oponovala som že ve´d tam uvádzajú že práve tampony sú nebezpečné a že tento pohárik zabraňuje infekciám alebo ich znižuje a on mi povedal že samozrejme každý vyzdvihne iba plusy a superlatívy opíše aby predal...tak ja už neviem...ja mám teraz dosť silný zápal odporučil mi na tie moje zaparené veci radšej probiotické tampony ellen používať s dvojhodinovou výmenou a sestrička mi ešte radila dáke vložky aj som vedela ako sa volajú ale zabudla som ako sa volajú no na nete som našla aj vložky pre alergičky ale balíček stojí cca štyri eurá.. 😢 čiže ak to mám zhrnúť tak doma mám MeLunu kalíšok ktorý mi je na prd a zbytočne som vyhodila 16eur-asi im ho aj pošlem späť teda a ako to tak sledujem tak za "krámovú výbavu" mesačne vyhodím neviem koľko eur zase! 😠 ☹
@muriel293 ten tvoj lekar je "mudry". Poharik NESPOSOBUJE toxicky sok preto, ze nic neabsorbuje ako tampony. Krv v pohariku sa nerozklada - ako na tampone - pretoze tam nie je pristup vzduchu. Pisu to VSADE, napr. aj tu http://en.wikipedia.org/wiki/Menstrual_cup Kludne si hod do googla Menstrual cup and toxic shock syndrome a uvidis... Da sa najst vselico o zdravotnych vyhodach poharikov. Stiatistiky napr. uvadzaju, ze za 100 rokov existencie poharika nebol zdokumentovany ANI JEDINY pripad vyskytu toxickeho syndromu - co sa o tamponoch neda povedat.
Celkove ti lekari nie su o pohariku vobec informovani. Ja som raz videla na CT1 relaciu, kde o pohariku hovorila gynekologicka, ktora ho asi nikdy v zivote nevidela a ak ano, nic si o nom neprecitala, sama si ho nevyskusala..... Bolo to zive vysielanie a volali tam zeny s otazkami. Velmi som sa pobavila 😝 "Mozem nosit poharik v noci?" - odpoved - "nie, pretoze sa poharik vyleje" 😕 A tak podobne "kvalifikovane" odpovedala.
Necitala som celu diskusiu - ale chcem sa spytat - skusila si tu Melunu? Na tvojom mieste nevaham. Ja som kedysi bojovala s mykozami.... roky - odpouzivania poharika - mam klud.
Ja pouzivam prave MElunu a som velmi spokojna. Ziadne infekcie, ziadna embolia....
@muriel293 robim vo farmacii a odvtedy viem preco lekari propaguju niektore veci a na tie setrnejsie povedia velke NIE - ziadne drahe darceky a kongresy od dodavatelov veci, ktore si zena kupi raz za x rokoch, ale treba podporit aby sa predavali veci, za ktore sa vyvali kopa prachov kazdy mesiac, ze ... 😒
@simsalabim to opisala vyborne, a ako prosim ta mozes dostat emboliu??? z poharika......??? ten lekar tvoj nema ocividne zakladne informacie, co to embolia je......co sa tyka vloziek, doporucujem anionove ak mas problem, mna zachranuju v lete, vyleziem z vody, dam si ju a nehrozi, ze budem tyzdne mrzuta zo svrbenia a problemov, na ktore mi roky predtym dr.predpisovali nechutne maste 😖
to je ich pristup, od kedy pred 100 rokmi vysli zo skoly, tak ziaden zaujem o vzdelavanie sa!!!!! maju len tie info, ktore do nich hustia obchodni zastupcovia z farma firmiem a dodavatelov vloziek a masticiek cez letaky a kongresy...... cest vynimkam, ale tych je zalostne malo 😠
tak ja mám tak všeobecne z neho pocit že jemu sa nepáči nič čo som mu povedala že som použila alebo chcem vyskúšať,teraz ma trošku nastrašil lebo mám fakt veľké problémy tak teraz si ho aj tak určite nedám ale tak ja by som to vyskúšala....
@simsalabim tiež neviem ako na toto všetko prišiel,keď som sa na ten pohárik opýtala sestričky tak ona bola proti že jej sa to zdá nehygienické ale pritom to ešte neskúšala ale jej kamoška áno a tá si chváli tak to už čo je potom,ja si myslím že sú to iba predsudky...nie? inak nie je to starý doktor taký trošku starší ako ja mladý hezký 😀
@mamutka
anionové? to sú aké? daj info,dík
@muriel293 pozri napr tu:
http://www.anionovevlozky.sk/15-anionove-vlozky...
ja pouzivam tie intimky, kupim si set, su tam nejake denne a nejake intimky, ide mi hlavne o tie, kedze na menzes mam poharik. mne ten set vydrzi tak rok, takze tie prachy nelutujem. pouzivam to cele leto, ked ideme k vode a potom prilezitostne, ked sa dostanem do bazena, to zarucene u mna vzdy skoncilo problemami, no hroza....teraz, a to myslim vazne, odkedy pouzivam anion.intimky, neexistuje aby som mala nejaky problem.... asi 3 roky som nemala problem, predtym neustale, ked som si dovolila zit ako ini ludia, proste ist v lete k vode a tak.... stale som zila s odrasnym svrbenim, bolestami a tak.
ono to nejak taha z tela necistoty,, takze akonahle odchadzame z kupka, hned pri prezliekani nasadim anionku, potom pre istotu na noc este jednu a svaty pokoj..... aj citim velmi jemne svrbenie obcas chvilku, proste jasne ze uz to ide zacat ale o chvilu je po tom ( tak do pol hodky ), aniony urobia svoje, akosi vytahaju z tela to co nijakym akokolvek kvalitnym umytim nedosiahnem ( ved na ktorom kupku sa aj da poriadne hned umyt, ze ) a ja nemusim cele tyzdne trpiet. a moj manzel to tiez ocenuje, lebo dakedy abstinoval cele leto, kedze ja som mala trapenie....
@muriel293 vela ludi hovori ze "poharik je nehygienicky", pretoze nie je na jednorazove pouzitie ako tampony alebo vlozky a predsa len "davas si to tam dnu". No mne napada iba jedna blba otazka - a to ine, co tam niekedy tiez mate, to je tiez sterilizovane a na jednorazove pouzitie? 😝
V tvojom pripade, ak mas velke problemy, skus si naozaj najskor preliecit ten zapal, pretoze experimentovat s poharikom pocas infekcie asi nie je uplne OK. Ak tento lekar neriesi tvoje porblemy, najdi si ineho. Alebo mu pekne povedz, co ma este urobit: mna po niekolkych mesiacoch poslala gynekologicka na imunologiu a specialnu koznu alergologiu a tam moje problemy riesili kvalifikovane. Ciastocne mi pomohli a potom som zacala s poharikom a s vynimkou obdobia po porode som sa k vlozkam ci tamponom uz nevratila.
Ako pise
@mamutka - a ma v tom obrovsku pravdu - farmaceuticky aj kozmeticky priemysel potrebuje na tebe ryzovat a zarabat. A ako by na tebe mohol zarabat, ked poharik si kupis povacsine iba jeden za naozaj dlhu dobu? (ja som asi vynimka, ja som si ich kupila 4 za cca 6 rokov).
@simsalabim ja viem že to myslíš dobre tiež som nepovedala že súhlasím s názorom môjho lekára práveže ma ním dosť zaskočil tak ja mu aj tak dosť skáčem do reči a pletiem si tam svoje teorie tak už som sa s ním o tom nechcela doťahovať len mi to došlo také divné...najviac ma dokáže rozčúliť že napríklad keď mu poviem že som si pri prúseroch narýchlo zohnala canesten ktorý predpisujú normálne všetci lekári a aj väčšinou radia tak on ma vždy vysmeje a zahlási že to mi nepomôže a že je to hovadina zato mi dokáže ponúknúť ešte väčšiu hovadinu priamo v svojej ambulancii za nenormálny peniaz a ešte to nedostať v lekárni iba u neho...tak to už nie,to jasné že si zase radšej kúpim canesten! 😀
a tiež nesúhlasí s používaním tamponov ale tie drahé probio mi dokáže raz dva navrhnúť... 😅
...ja používam pohárik už vyše troch rokov práve kvôli týmto problém a tiež kvôli tomu, že pri používaní tampónov som mávala migrény a teraz je to úúúúplne úúúplne všetko v poriadku...
Ahoj. Ja som mala tiež tento problém. Keďže som dosť silno krvácala, začala som používať vložky s krídelkami a vtedy to začalo. A tak som sa vrátila k úplne obyčajným vložkám Lejdy a mám po probléme.
ahoj. tento problem som mala vlastne stale, raz menej, raz viac... nakoniec som to vyriesila tak, ze pouzivam iba tampony... ked sa bojim, ze preteciem, tak klasicku vatu k nemu, aby som mala istotu kym dobehnem na zachod... odvtedy nemam vobec problem....
ahojky, ja som mala tento problem uz na strednej,,,,, vtedy my gyndoska zakazala pouzivat na pol roka allwaysky aj ine niecim napustane vlozky,,,, uplne obycko - bola to katastrofa nelepili nedrzali boli strasne hrube a aj tak som pokazde pretiekla,,,,, a nesmela som nosit rifle, v podstate som chodila v sukniach zacalo mi to v zime.... jaaaj.ale po 1/2 roku sa to upravilo presla som znova na allwaysky ale po menzese mavam problemy este tak 2-3 dni
babule zlaté ste veľmi je tu vôbec niekto komu by ten pohárik dáko nevyhovoval či škodil? veď to by potom nesmeli predávať! tampony spôsobujú toxický šok a aj tak sú v predaji a nad tým sa tak strašne nikto nepozastavuje ako nad niečim čo ani neodskúšal a ešte k tomu to má byť dáky chlap ktorý ani nemá páru aké to je mať krámy!!! nechápem ako je možné že je pravaha chlapov gynekologov! 😝
....zaiste to bude "klučičí sen o mnoha dírach!" jaaaaj 😀
u mna sa osvedcilo nepouzivat parfumovane intimky, parfumovane vlozky, farebny a vonavy wc papier, nenosit tanga ale klasicke nohavicky, nepouzivat intimne gely (ziadne!!!!), len cistu vodu, raz za cas vyplach rosalginom, natieranie sudocremom dva krat denne az kym neprestane neprijemne palenie a svrbenie...
ahojte ja som tiez vylucila uplne vsetko parfumovane, kupovala len bavlnu a mozno sa vam to bude zdat smiesne ale ja som uz bola taka zufala ze som vyuzila krem pre malu bepanthen a mne to pomohlo ale teraz pouzivam canesten
muriel kúp si gelly....pomoc 100%ná
baby mna ku koncu ms zacne stipat u analu z vloziek 😀 ,tak to bude asi allwayskami,vzdy radsej kupujem always bo ma dobre meno ale vidim ze to je skodlive
Ahojte ja som teraz objavila skvely IntimGel od Canestenu kedze celkovo pouzivam tutu znacku ako som uz spominala a fakt sa snazim predist tymto problemom a fakt pomaha urcite nie prve pouzitie ale po dlhsom a pravidelnom pouzivani
ja mavam tiez obcas taketo problemy a pomaha mi Bepanthen, ktory pouzivam aj malej na zadocek
ahojte ja som tiez vylucila uplne vsetko parfumovane, kupovala len bavlnu a mozno sa vam to bude zdat smiesne ale ja som uz bola taka zufala ze som vyuzila krem pre malu bepanthen

@lin123 no do péčka tam majú aj látkové vložky??? som si nevšimlaaa a už som to objednalaaa! 😅 😕 😕 😕