Závraty a mdloby pri liekoch na vysoký tlak
Ahojte. Som zúfalá 😭 Užívam liek na vysoky tlak ale mám strašné mdloby, závraty. Už je to druhý typ lieku a aj tak. Neviem či je to z lieku alebo niečo ine. CT hlavy mi robili to je ok. Mate niekto taketo skúsenosti? Aj vám lieky na tlak robili takéto problémy? Ďakujem za každú radu
Treba liecbu nastavit, niekedy nepomoze nic ine len ist do nemocnice a tam nastavit liecbu pod kontrolou.
aky mas tlak ? aky leil beries ake mnozstvo ?
1,5 mg ? ale ako sa vola liek?
Mne to robilo, ked som mala silné lieky a velmi mi znižovali tlak. Určite smer doktor. Mňa obvodná nakoniec poslala na interné a až tam mi doktorka správne nastavila liečbu. Uz sa liečim 13r. A 2x do roka chodím na kontrolu.
1,5mg indapamidu je na liecbu hypertenzie taky prd do vetra. Skor poziadaj vseobecneho lekara o kontrolu mineralogramu nakolko dany liek moze sposobovat znizenie sodika v krvi, co by mohlo vysvetlovat zavraty, mdloby.
@mamina7070 indapamid rapid 1,5mg
@leona45 a aky mas tlak ? lebo to je malinka davka ale ak si mala u lekara vyssi tlak zo stresu tak potom ti honmohlo v domacom prostredi znizit prilis
@leona45 a aky mas tlak ? lebo to je malinka davka ale ak si mala u lekara vyssi tlak zo stresu tak potom ti honmohlo v domacom prostredi znizit prilis
@mamina7070 mala som178/100 teraz je už v norme.
to bol jednorazovo zvyseny tlak? mala si tlakovy holter?
to bol jednorazovo zvyseny tlak? mala si tlakovy holter?
@mamina7070 asi 3 x som si namerala zakuto hodnotu. Holter som uz mala vtedy ked som uz uzivala lieky. Čiže.... A vtedy uz bol nizky tlak
@mamina7070 asi 3 x som si namerala zakuto hodnotu. Holter som uz mala vtedy ked som uz uzivala lieky. Čiže.... A vtedy uz bol nizky tlak
@leona45 a ked ti teraz bolo zle aky si ho mala ? spytaj sa lekara mozno ti este znizi davku
pri liekoch by si mala mat normalny tlak nie nizky dolezity je spodny ten by mal byt do 90

nemáš vysokú dávku?