Zdravý ranný rituál
Ahojte mamičky 🙂 Vždy som obdivovala vysoko organizovaných ľudí, pretože konzistentným správaním a budovaním dobrých zvykov sa dá zvýšiť kvalita života. Preto sa chcem opýtať a som veľmi zvedavá, či pravidelne robíte niečo, čo vám prináša zdravotné benefity, či už fyzicky alebo psychicky. Napríklad recept na ranný elixír 😉, alebo nejaká ranná rozcvička, alebo hocičo iné. Chcela by som niečo zaradiť do môjho ranného rozvrhu, lebo odkedy mám synčeka, už je to 10 mesiacov, akosi sa neviem dať naspať dokopy. Nič nestíham, akurát navarím, len spratávam veci, vždy riešim len niečo základné. Žijeme v zahraničí a ja som s bobinkom 24/7, nemáme tu vôbec nikoho, komu by som mohla zveriť bábätko hoci len na polhodinku, a kvôli tej korone sme ešte ani neboli na Slovensku 😫💔 Synáčik vyžaduje celkom dosť pozornosti, takže nejaké dlhé nechávanie bokom určite nehrozí. Som veľmi rada, že ho mám, je nádherné, úžasné, šikovné, zdravé dieťatko a snažím sa mu venovať koľko len môžem. Ono za to nemôže, aká je situácia a že tu nikoho blízkeho nemáme. Manžel jazdí na kamióne, robí 5 nočných, hocikedy je z domu aj 14-15 hodín, potom chvilinku s nami a už musí ísť spať, lebo večer zase vstáva do práce. Je to celkom náročné, obaja sme dosť vyčerpaní, a práve preto by som chcela trochu ozdraviť svoje rána a dobiť sa pozitívnou energiou a silou.
@09041986 Áno, je to pravda. Podľa čínskej naturálnej medicíny je treba piť ráno na lačno dokonca vodu teplú. Prepláchne črevá bez šoku z chladnejšej vody.
Čo sa týka citrónovej šťavy, vraj vodu zbavuje chlóru tak, že pri reakcii vznikne slabunká kyselina chlorovodíková, t.j. kyselina, ktorú máme v žalúdku a preto pre nás neškodná.
Ináč je veľmi dôležité zbaviť vodu chlóru. Sú asi 3 základné spôsoby. Prevariť vodu, alebo filtrovať vodu alebo ju okysliť (s vyššie uvedeným dôsledkom).
@andreatytler to vazne cesnakovu vodu do prace?😨
sak to citim na niekolko metrov ze niekto jedol cesnak
@katulienkax Dolezite je ten cesnak nerozhryznut a zjest ranajky sa tym. Potom necitit nic.
Ja mam strasne rada cesnak a verim v jeho doslova zazracne liecive ucinky ale ako kazdy nemam rada cesnakovy dych a trvalo mi velmi dlho kym som si nasla metodu ako jest cesnak pravidelne bez toho aby som nesmrdela.
@roja01 Aj ked sa voda necha odstat, tak sa zbavi chloru.
Velmi velmi zavidim ludom,ktori dokazu fungovat po 5-6hodinach spanku. Zavidim vam tie 2 hodiny k dobrum Ja som po kratsom spanku cely den ako opita. Mne tych 7-8hodin je treba. Vzdy ma to stvalo, ze moj organizmus je taky. A bola som aj nutena skrz prace spat dlhodobejsie kratsie. Hrozne som schudla, zabudala som aj jest, unavena, ziadna sviezost vo mne,slabsia koncentracia. Nevplyvalo to na mna dobre, takze sa do toho nenutim, nikdy takato vrtulka nebudem, ale velakrat ma to zamrzi. Niekto povie, ze kde je vola, tam je cesta, ale v tomto smere u mna nie. Mna organizmus nepusti.
@ladyvi ja to mam rovnako ako ty. 8-9 je moj ideal. Akonahle spim menej tak som hotova 🙄
@jaja20 manzelovi sa tiez zlomil zub a nepije citronovu vodu 🙂
@stanislavicenka toto robím už dosť veľa rokov a sklovinu mam v upne super poriadku takže to nicenie bude asi tkviet v niečom inom 😘😘
Ahoj, ja uz asi pol roka ked mi mala naobed zaspi, cvicim jogu. Nesmierne mi to pomaha po fyzickej aj psychickej stranke. Je super najst si na seba aspon 10 min casu. Niekedy ozaj staci tych 10-15 minut, ked je cas a chut tak kludne aj dlhsie.
Dalej je pre mna velmi relaxacne aj kocikovanie. Vedome dychanie, hlboky nadych vydych a taka pekna prechadzka v tichu v prirode sama so sebou.
Potom je pre mna ritual kava asi ako u mnohych z nas 🙂
A nakoniec vecer ked deti zaspia, zatvorim sa v kupelni, nastupuju na rad kremiky a obdivujem sa aka som krasna 😂
Pre mna je zaklad dalsieho uspesneho dna spanok, tak snazim hlavne teraz kym su deti male chodit spat cim skor.
Chcela by som zaradit este nejake kvalitne caje.
Paci sa mi filozofia, ze ak bude zena-matka spokojná a naplnena budu spokojni aj jej blizki, deti, muz...
Zasluzime si to maminky 🤗
@kittykat22 To by som si predstavovala, že takto žijem, to by som bola šťastná ako blcha a taký svet by bol pre mňa ideálny! Ale asi je mi veľmi vzdialený a alternatívny 😅 Ale toto je pre mňa obrovská inšpirácia a skvelý tip
Celkovo ste mi tu napísali mnoho skvelých tipov a infošiek, zoberiem si príklad z vás, 'supermám' 😉, a spíšem si presne nejaký ideálny plánik a využijem mnoho z vašich rád. Ďakujem ešte raz, ste pre mňa super motivácia! ❤
Wim hofova metoda dýchania +otužovanie vo vani. To je ranna rutina mojho manzela 😁
@123369 nájdu videa na YT od Martina Lajprik. Vyberieme si video podla nálady, a počúvam na slúchadlá. Večer keď mi mala zaspi. A v čom pomáha? Som kludnejsia, vyrovnanejsia, lepšie sa mi spi a vôbec lepšie zvladam ten dennodenne kolobeh. Na YT sú rôzne relax videa, niekedy si len pocuvam hudbu alebo rôzne afirmacie a autosugescie. Skúšky pozrieť, určite vyskúšať. Je tam toho vela
@andreatytler Ja som to čítala nedávno a v článku tvrdili, že by voda musela postáť aj 2-3 dni, aby celý chlór vypŕchal.
@roja01 Je mozne...zase na druhej strane ja som pocula ze to mnozstvo chloru co sa dava do pitnej vody je tak male ze je neskodne. Clovek uz nevie kde je skutocne pravda.☹
@kittykat22 Tak to je zase o inom...možno si mu nekúpila čerstvé pečivo 😁
@dadus_ka Práve som to chcela napísať,nech kazby viem o tejto skvelej metóde,ale predbehla si mi😊 Ja len dýchať,nedokoncujem to otuzovanim,a aj tak ma skvelé účinky,trápi ma len jedna vec ze o tejto technike som nevedela skôr. Účinkuje aj na stres,úzkosť,na rôzne bolesti,začínajúci migrény,chrípku atď. Zrovna som sa včera v práci zasila na pár minút a urobila som si ho,lebo mi naozaj bolo hrozné,duševné aj telesné,a vyviezla som ako nový človek,Win Hof urobil s týmto dýchaním službu ludstvu❤
Kazde rano nalacno vypijem zeleny jacmen..aspon tolko pri 3 malych detoch 😃
5 tibetanov sice u mna uz len 3krat do tyzdna ale cuel je opat to ple zaradit do mojho zivota, momentalne kym decka pozru obednicek alebo vecernicek😉

@jaja20, @zirafienka. Myslim ze mate nie celkom ucelene informacie.
Zuby sa nenicia citronom ako takym. Citron (aj pomaranc, aj Pepsi Cola napriklad) zmakcuje zubnu sklovinu po tom ako sa s nou dostne do kontaktu. Ale toto je len docasne... 20-30 minut a sklovina je zase tvrda a pevna ako pred tym.
Ak si niekto ide umyt zuby po tom ako zjedol pomaranc, tak si tu zmakcenu sklovinu tou pastou a kefkou doslova obrusuje a toto je nie dobre.
Dolezite je umyt si zuby pred tym ako pijete citronovu vodu, alebo 30 min. po tom ako pijete citronovu vodu, kolu, jete pomaranc mandarinku a neviem co este ine... Tych veci je viac.