Železo na dlhodobé užívanie
Poraďte voľno predajné železo (skôr vo forme kvapiek alebo sirupu), ktoré je možné užívať dlhodobo a s ktorým máte skúsenosti. Vďaka.
@adriena9 dlhodobo, ale fakt dlhodobo (asi 2 roky) užívam Globifer Forte. žalúdok ho znáša fantasticky (mám tráviace problémy vo všeobecnosti) a udržiava mi hladinu Fe aj Hemoglobínu. odporúčam
@zivotgombicka a odkiaľ ho kupuješ ? 🙂
@panelacikova aj s kyselinou listovou ho užívaš ?
@adriena9 nie. z vitamínov užívam občas iba C. na jeseň nasadím opäť D. inak nič.
@panelacikova ok, vďaka...ja len či sa dobre vstrebáva aj bez nej
@adriena9 tak asi áno, ja vo všeobecnosti mám problémy s Hmg aj s Fe, ale Globifer mi tieto hladiny udržiava v normách... akonáhle ho vysadím na 2-3 mesiace (mala som dvakrát takúto pauzu), okamžite sa to prejaví v hodnotách Hmg aj Fe.
tá kyselina listová je iné ako je kyselina acetylsalicylová? lebo to druhé beriem v rámci aspirínu protect na riedenie krvi... ale nie som odborník, neviem, či to má nejaký súvis...
Ak potrebujete nabrať čo najkratšom čase je železo v prášku ktoré si si dáte pod jazyk a necháte rozpustiť . Je tam všetko možné ako aj kyselina listová , D len je to 30 dávkou sa mi zdať ale je to drahé niečo okolo 18€ ale účinkuje super .moja babka mala hodnotu 85 necítila sa ok a hneď bpo prvom sáčku cítila zmenu .bola už povedané na konci chodníka ale ten sa znova objavil a stále je medzí nami .no neviem fakt názov ale v lekárni isto budú vedieť keď poviete v prášku pod jazyk
@adriena9 no ten Mykind už asi od decembra nemajú nikde, ale Blueiron zoženieš hocikde, napr. aj na pilulka.sk
ja si kupujem od sunday natural bez laktozy, predtym som mala dake na predpis a mala som hnacky a krce z neho, nepametam nazov uz

Ja som bola spokojna s organickým železom Mykind, je to sirup, 240 ml, len naposledy bol všade vypredaný, tak som prešla na Blueiron a tiež som spokojná 🙂