Zhoršené psychické zdravie po Covid-19
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či je tu niekto komu sa výrazne zhoršil psychicky stav po prekonaní COVID19 a musí to riešiť až liečbou u psychiatra. Ja som covid prekonala v decembri a odvtedy sa mi neskutočne zhoršili úzkosti, stres, búšenie srdca, tlaky na hruď, nespavosť ale najviac ma trápi to, že neviem byt vôbec sama..najmä v noci..nezaspim keď som sama, vždy musím mat niekoho pri sebe a cítim sa už ako úplný idiot kvôli tomu..akonáhle ale som s niekym tak sa cítim lepšie a kludnejsie..taktiež sa mi tieto stavy zhoršili aj v škole, mame momentálne online výučbu a nedokážem už fungovať tak ako predtým..kedysi som prezentovanie alebo čítanie pred triedou zvládla s malým stresom ale teraz je to brutálne, nezvládnem nič ani prečítať, hneď hrozne búšenie srdca,neskutočný stres a príde mi zle,do toho dýchavičnosť a niesom schopná pokračovať ďalej. Úplne ma všetky tie veci obmedzujú v normálnom fungovaní a podľa mojej obvodnej lekárky asi budú nutne antidepresíva, čo ma tiež veľmi stresuje nakoľko sa bojím, že sa na nich stanem závislá a taktiež aj že veľmi priberiem ( samozrejme, že psychicke zdravie a celkovo zdravie mi je prvorade ale predsalen pribrať nechcem)..tak ma zaujímajú vaše skúsenosti s antidepresivami, prip. Ako dlho ste ich užívali, či ste pribrali a celkovo ako dlho Vám trvalo kým ste boli psychicky v poriadku a schopní vysadiť ich. Ďakujem krásne za každú jednu radu 🙂 prajem pekný večer.
I
Ako sa mate baby, citam co to , prave po roku vysadzam AD, a žasnem o tych mytoch. o priberani, navykovosti... Ja som brala 1/4 AD denne rok a prave pred tyzdnom som vysadila, schudla som za rok 5 kg , prestala som pit alkohol, kavu a cvicim. AD nie su navykovy liek! pise to aj na mojich liekoch.
Jedna vec je jednorazova uzkost a druha ze nemozes ist ani do prace ani nikam iba sediet doma a s tym ti uz nepomoze ani CBD ani nic iba AD.
Je to velmi smutne , ze ludia radsej trpia dobrovolne a stale to beru za hanbu a hrozbu.
@panipanka tak asi by nebolo na škodu, keby začnem niečo užívať, lebo všeobecne čo sa deje vo svete, to mi nerobí dobre, veď chápem že asi nikomu, lenže som ten typ človeka, ktorý si veľa vecí pripúšťa a berie osobne, takže pokiaľ by niečo také bolo čo by mi aj vnútorne vedelo pomôcť bola by som za 🙂
@hulica tak je fajn ale ze to chces takto riesit. mne tiez poradili ked som mala podobne stavy magnosolv 🙂 je na predpis, takze to by ti nejaky lekar predpisal ale za mna super. clovek by ani nepovedal, ze prave taketo nieco mu moze chybat co ovplyvnuje nase stavy. a ty si uz aj nieco skusila pred tym, co si si myslela, ze by ti mohlo pomoct? 🙂
Magnosolv je fajn tiez ho beriem, pomoze, ale iba ak su tieto stavy z nedostatku magnezia. Ak su tam ine problemy tak nepomoze. Ja uz som mesiac bez AD po roku 👍
Hulica vieš čo áno, to máš že jeden sáčik ale treba sa aj s lekárom poradiť, že aj podľa tvojho nejakého zdravotného stavu ako by ti odporúčal to užívať 🙂 Je to lepšie keď to máš aj od odborníka vieš ako. Teda aspoň u mňa je to niekedy tak, že som ako mimoň a potrebujem mať veci na poriadku, a hlavne čo sa týka užívania či už liekov alebo doplnkov 🙂
@stastna17 no tak super a ako sa citis tak s odstupom casu? 🙂
@hulica ano jasne, tak ono myslim si ze pokial nieco nie je s nasim telom a tym padom aj so psychikou v poriadku, tak nam to da najavo a treba to riesit 🙂 ano vlastne ano, ale pripadne sa mozes aj s lekarom dohodnut ze ako s tym davkovanim 🙂 moze to by individualne 🙂
A o čom sa bavíte? Čo som názov prehliadla, o čo ide, alebo neviem :D 🙂 Ale ak sa bavíte všeobecne o dávkovaní, tak hádam je to podľa príbalového letáku či?
@monicka144 o magnosolve 🙂 Ako áno pokiaľ ti ho lekár predpíše, tak buď ako je napísané v letáku alebo sa s ním môžeš aj dohodnúť. To je všetko individuálne aj podľa toho ako tvoje telo dokáže vstrebať a spracovať takýto druh vitamínu alebo látky to nazvime 🙂
@monika144 presne tak ako ti napisala darinks 🙂 asi si len prehliadla nazov, lebo sme riesili aj davkovanie, ze ako ano mas to uvedene aj na pribalovom letaku ale tak je lepsie sa niekedy aj s lekarom pobavit o tom 🙂 predsa len mozno ak je aj clovek nezvyknuty na take uzivanie chapes 🙂
@darinks01 ďakujem 🙂 aha som vidíš netušila, že keď tak to treba mať pod dohľadom takéto niečo, to sa môže v nejakých prípadoch aj prejavovať, keď človek príjme viac horčíka alebo tak? 🙂
ako tak čítam, sa celkom oplatí si to dať predpísať, hádam aj kvôli kŕčom celkovo a tak či? 🙂 lebo teda čo som si tak zbežne o ňom prečítala 🙂
@monicka144 vieš čo tak niektorí to potrebujú mať pod dozorom ale pokiaľ sa dodržuje dávkovanie tak to by malo byť v poriadku 🙂
@hulica no jasné to ti môže len pomôcť 🙂 vieš ako.
@darinks01 hej jasné rozumiem 🙂 že niektorí to asi aj tak potrebujú mať. ale je toho asi stále veľa aj všeobecne takých prípadov, ktorí ešte trpia alebo ako to nazvať touto dobou, že je lepšie keď asi zájdu k nejakému odborníkovi, ktorí im takéto niečo predpíše a poradí že? 🙂

toto je inak veľmi zlá doba, už aby to skončilo čím skôr, lebo vidím to aj na nás v rodine a hlavne na sebe, že bývam viac taká smutná alebo zdeptaná. Neviem či na to treba nasadiť vitamíny, alebo šport alebo si hlavu proste nejako zamestnať.