Zhoršujúce sa zdravotné problémy a nedostupná lekárska pomoc
Dobrý deň, som už zúfalá a preto si idem za Vami po radu. Naozaj neviem ako ďalej a som v bezvychodiskovej situacii. Liečim sa už zopar rokov na uzkostnu poruchu. Brala som niekolko druhov liekov maloktore zabrali z vacsiny len vedlajsie ucinky, skusila som 3 roznych lekarov. Posledne som brala rok liek Brintellix 10mg pomohol na fungovanie doma ale zial nemohla som pracovat ani cestovat a byt medzi ludmi. Rok som aktualne iba doma bez toho ze by som chodila niekam mimo dom.
Zacala som po tom roku mat z liekov nevolnosti a problemy vzdy po uziti lieku tak mi boli vysadene. Od septembra nic neuzivam. Ochorel mi otec ktory bol v tazkom stave hospitalizovany, jeho stav uz je vporiadku je v domacej liecbe, uz sa len doliecuje, bol to pre mna stres a do toho som mala vztahovej problemy. V case asi 2 tyzdene po vysadeni liekov sa ki objavili abstinencne ako bolesti hlavy, chvenie ale odoznelo to potom ale mesiac na to som zacala mat problem s refluxom a palenim zahy, postupne to za 3 mesiace prislo do stavu kedy som vycerpana, nic nevladzem len lezim a ledva mam energiu prejst na wc a po vodu, nemozem jest teda v podstate zjem akekolvek jedlo ale male mnozstvo a po cca 10 minutach hrozna tazoba po celom tele, neznecitelny pocit tiesne, tazkeho dychania, pocit na omdlenie, skratka hnusny tazky pocit. Cim dohsie to trva tym som viac vycerpana, vystresovana, bojim sa aky problem to je. Tym ze si riesim dlh na zdravotnom poisteni ma odmieta vysetrit obvodny lekar aj pohotovost a akykolvek iny lekar, som uz naozaj vycerpana a moja obvodna miesto toho aby mi vysetrila aspon ekg, krv, proste zakladne veci ktore mi neboli vysetrene 2roky to len uzavrie s tym ze riesite si to s psychiatrickou lebo to su chronicke problemy zo psychiky, beriem mozu byt nie je ale povinnostou aby mi urobila v tak vaznom stave ktory sa neustale zhorsuje a obmedzuje ma v akomkolvek fungovani aspon zakladne vysetrenia? Neviem uz kde mam ziadat pomoc a je to uz naozaj neunosne. Potrebovala by som len raz vysetrit fyzicky stav a v pripade ze bude potvrdeny psychicky povod liecit psychiku. Aktualne v tomto stave neviem tak rychho doplatit este zvysok dohu ktory zostat v oktobri som zaplatila 1800€ naraz a zostalo tam 1200€. Žial ani to poistovni nestacilo na to ze som splatila v podostate viac ako polovicu dlhu aby mi povolili aspon zakladnu starostlivost. Na pohotovost som volala v stave kedy som myslela ze uz sa naudrzim ani na nohach a odbili ma s tym ze to nie je urgetny stav. Neviem uz kde hladat pomoc a kde sa doziadat aspon nejakej ulavy. Ak by nahodou niekto mal informacie co by v takejto situacii pomohlo bola by som Vam velmi vdacna za pomoc. Ďakujem za Vaš čas pri prečitani prispevku. Pride mi to ako keby kvoli tomu ze ma clovek uzkostnu poruchu vsetko bez tiadneho fyzickeho vylucenia hadžu na psychiku a skutocny problem sa odhali az ked bude neskoro a nieco sa mi stane alebo budem mat nasledky. Viem ze je moja chyba pritomnost dlhu, ale som tiez clovek a myslim ze ked je clovek v takomto stave mala by mu byt poskytnuta aspon nejaka mala starostlivost, aby clovek netrpel..
@anonym_autor autorka vravis ze len lezis a ani nevychadzas z domu; takto sa tvoj stav nezlepsi. Aj sama musis hladat sposoby ako sa pozbierat. Hnitie v posteli to cele len zhorsuje.
A nie je ti neprijemne ze Ta zivi/dotuje rodina do takejto miery?
@anonym_72b102 je mi to velmi neprijemne a ponizujuce..a urcite neprajem nikomu tento pocit zial momentalne neviem inak tuto situaciu riesit, snazim sa prejst aspon po dome, ale to je maximum co teraz vladzem.
Veď to je v poriadku. Ale prečo to riešiš až teraz? Veď užívať si ich mala už v septembri a možno by si nebola v takomto stave. Jedine si nájsť nového psychiatra, ale k nemu budeš musieť aj fyzicky prísť a samozrejme zase zaplatiť.
@domka222 lebo doteraz som sa snazila nejako si pomoct sama tym ze som jedla nasilu, snazila sa oddychovat, kontaktovala som ju ze mam problemy.. neriesim to az teraz ale teraz sa to zhorsilo tak ze jednoducho vieim ze to nebude zrejme len psychika ked je aj to travenie a moj celkovy stav aky je. Ze by som potrebovala komplexne vysetrit alebo aspon vylucit nejake fyzicke priciny..
Moja zlatá... Strašné čo prežívaš... Ako moc by som ti chcela pomôcť, a zároveň ty si jediný človek, čo môže. Viem z vlastnej skúsenosti.
Tie vyšetrenia by ti dali veľmi veľa, úplne chápem. Minimálne ubezpečenie že ti nejde o život. Už len to by stačilo. Hoci ide to aj bez toho, ale je to ťažké.
Musela si mať veľmi ťažký život dievča....
Ja som presvedčená, že ak by si vedela pracovať so svojou úzkosťou a zmierniť ju, dokázala by si si vyliečiť aj zvyšok.
Čo by sa teraz stalo, ak by ti niekto povedal, že všetky tieto prejavy, kolapsové stavy, tráviace ťažkosti, dokonca aj úzkosť, nie je primárna príčina? Že aj úzkosť je len symotóm? A že sa to dá riešiť a nečakať že lekári pomôžu v systéme ktorý je sám o sebe na hov*o?
Nejdem to tu celé rozpisovať, ale skús si niekde kúpiť alebo zohnať knihu Dr.Howard Schubiner. Má dve - Unlearn your pain a Unlearn your anxiety. Je úplne jedno ktorú z nich, je to presne to isté. Vysvetľuje v nej všetko a ponúka v nej liečbu ktorá pomohla tisícom ľuďom po celom svete. Áno, kniha.
Držím ti palce dievča.
Dlžník na zdravotnom poistení ma narok len na akútnu starostlivosť, t.J.ak je ohrozený na zivote.Cize ak nezaplatis dlh, ziadny lekar ta neostri,nakolko by mu poistovna osetrenie nepreplatila,ošetroval by ta na vlastne náklady. Si nezodpovedná, co očakávaš?
@domka222 lebo doteraz som sa snazila nejako si pomoct sama tym ze som jedla nasilu, snazila sa oddychovat, kontaktovala som ju ze mam problemy.. neriesim to az teraz ale teraz sa to zhorsilo tak ze jednoducho vieim ze to nebude zrejme len psychika ked je aj to travenie a moj celkovy stav aky je. Ze by som potrebovala komplexne vysetrit alebo aspon vylucit nejake fyzicke priciny..
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=ClQ-_pktxiw@domka222 lebo doteraz som sa snazila nejako si pomoct sama tym ze som jedla nasilu, snazila sa oddychovat, kontaktovala som ju ze mam problemy.. neriesim to az teraz ale teraz sa to zhorsilo tak ze jednoducho vieim ze to nebude zrejme len psychika ked je aj to travenie a moj celkovy stav aky je. Ze by som potrebovala komplexne vysetrit alebo aspon vylucit nejake fyzicke priciny..
@anonym_autor podla mna mas po roku takto stravenom minimalnu az nulovu imunitu, minimalnu fyzicku zdatnost, minimalny pocit dosiahnutia nejakeho ciela. Zacni aspon po trochach nieco zdrave jest, hybat sa, byt na cerstvom vzduchu
@anonym_autor a koľko máš vlastne rokov?
Moja zlatá... Strašné čo prežívaš... Ako moc by som ti chcela pomôcť, a zároveň ty si jediný človek, čo môže. Viem z vlastnej skúsenosti.
Tie vyšetrenia by ti dali veľmi veľa, úplne chápem. Minimálne ubezpečenie že ti nejde o život. Už len to by stačilo. Hoci ide to aj bez toho, ale je to ťažké.
Musela si mať veľmi ťažký život dievča....
Ja som presvedčená, že ak by si vedela pracovať so svojou úzkosťou a zmierniť ju, dokázala by si si vyliečiť aj zvyšok.
Čo by sa teraz stalo, ak by ti niekto povedal, že všetky tieto prejavy, kolapsové stavy, tráviace ťažkosti, dokonca aj úzkosť, nie je primárna príčina? Že aj úzkosť je len symotóm? A že sa to dá riešiť a nečakať že lekári pomôžu v systéme ktorý je sám o sebe na hov*o?
Nejdem to tu celé rozpisovať, ale skús si niekde kúpiť alebo zohnať knihu Dr.Howard Schubiner. Má dve - Unlearn your pain a Unlearn your anxiety. Je úplne jedno ktorú z nich, je to presne to isté. Vysvetľuje v nej všetko a ponúka v nej liečbu ktorá pomohla tisícom ľuďom po celom svete. Áno, kniha.
Držím ti palce dievča.
@sisamisaaa posledne co ona teraz potrebuje je alternativna samoliecba
@sisamisaaa posledne co ona teraz potrebuje je alternativna samoliecba
@janinah momentálne žiaľ je to to jediné čo má...
@anonym_autor a koľko máš vlastne rokov?
@bielasovicka 27 v marci budem mat 28
@anonym_autor Poisťovňa umožňuje splátkový kalendár. Stačilo s nimi komunikovať, dohodnúť si splátky. Je však možné, že si už kalendár mala a nedodržiavala.
Ak máš dlh, máš nárok len na neodkladne ošetrenie.

@viera nemáš pravdu, ona nie je v zivotohrozujucom stave, čiže ju ošetriť nemusí.
Navyše na pohotovosť či urgent každý drn / večer príde takýto psychiatricky pacient a dožaduje sa x vyšetrení
@anonym_3c7cd5 chapem ze da to deje ale ja som na urgente bola asi 3x ako dospely clovek a vsetky 3 boli oparavnene a hned hospitalizacia na infekcnom, na internom 2x. Cize s banalitami naozaj nebeham lekarovi, len ak uznam ze sa citim naozaj zle. Raz to bola infekcia nohy zlatym stafylokokom a dva razy podraždene slepe črevo ale nastastie iba infuzna liecba par dni. Prestalo tak neoperovali.