icon

Život po cisárskom - katastrofa

katkabg
15. okt 2014

Maminky,prosim vas tie co ste rodila cisarskym....aky zivot vediete po nom?Ja som mala akutny cisarsky,pri ktorom som strasne krvacala a teda bohvie ako ma rezali,potom sili to neviem,nakolko jazvu mam peknu ale ide oto ze preslo uz 5 rokov pomaly,a ja mam neustale bolesti v podbrusku,ci vajecnikov,pri ovulacii bolest,spinenie mam obcas mimo cyklu,zapal mechura som prekonala uz 3 x pri com ssom krv cikala,a po mimo toho ma hocikedy reze pri konci malej potreby aj keed som zdravaa.Pred dvomi tyzdnami som bola na preventivke nemam cysty,nemam myomi,pred rokom som mala Pap ster na cislo PAP1 co je velmi dobre.O par dni idem znovu.Sex dakedy je fajn dakedy ma boli,hlavne v mechuri.bola som po porode 10 dni cievkovana.Neviem uz co mam robit.Keby som mohla tak si vymenim telo od pasa dolu s niekym.Proste som to neni ja.Nechapem preco :(((

kikuleenka
16. okt 2014

@katkabg ano, tiez si vravim, ze presne viem, kedy je ten spravny cas otehotniet, len akosi chut pre tie bolesti chyba 🙂)))

bodka70
16. okt 2014

@katkabg , tiež si myslím, že to nie je len samotnou sekciou. Tak ako ti aj píšu ostatné baby, toto isté by sa ti mohlo stať pri akejkoľvek operácii v brušnej dutine (napr. pri vyberaní slepého čreva) , pri ktorej ti mohli zasiahnuť močový mechúr, črevá, mohli sa ti narobiť zrasty.... určite by som s tým zašla k lekárovi a nedala sa odbiť.

Mimochodom ja mám za sebou 3 cisárske rezy a takéto problémy ako ty nemám, cítim sa po tejto stránke úplne v poriadku 😉.

marissenka
16. okt 2014

@katkabg ufff..to si si pekne vytrpela ☹ hlavne,ze malinka je v poriadku a ty sa z toho dostanes,neboj. ja mam 2sc za sebou,po oboch ma bolela mocova trubica par tt(z cievkovania) .teraz budu 3 roky po druhej sekcii a bolesti v bruchu mavam tiez,niekedy pri zmene pocasia.niekedy ani nic robim a boli to ako prvy den po porode.hruuza.alebo ked sa tak blbo natiahnem,akoby mi nozikom brucho rezali.po bokoch jazvy ma to reze.taktiez ked idem na malu a mam plny mechur ma to strasne boli,tak isto niekedy aj na velku...myslim,ze mam zrasty. 😖 bude to zrejme aj tvoj pripad. ako sa tie zrasty vlastne daju zistit?..u gyn mam vsetko ok. inak ,tiez mam maternicu dozadu otocenu 😖 uz to ale nikdy nebude tak ako pred sc,raz je to zasah do tela...prajem skore uzdravenie 😉

nasta55
16. okt 2014

@katkabg ja som mala 2 cisarske, vediem zivot tak ako stale. Bolesti mam podla toho ci som pred alebo po menzese alebo v strede cyklu, inac v pohode. Uz som mala 2 razy poriadne bolesti tak po hodinke, ale da sa to vydrzat.

marissenka
16. okt 2014

@lucinka144 kreteni su poniektori dr...tak isto aj moj brat po operacii zlcnika,mal bolesti hrozne.stale ho odbijali,ze sak ste po operacii co sa cudujete..a on chudak upchate zlcovody,skoro zomrel... 😔 bolest sa prenasa z chrbta do organov a opacne..

anjelicek178
16. okt 2014

Ja mam 2sekcie za sebou..vsetko o.k...to som mala hned za sebou
svoje dni mam ako som mala

katkabg
autor
16. okt 2014

Ved uvidime co nam povedia v pondelok vsetky vysledky.Dne vecer musim na lacno a na prazdny mechur vypit to antibiotikum Monural s vodou.To ma bude nutit chodit cikat a po kazdom ckani sa musim znovu napit vody.Ze tie lieky cok to obsahuje vyplavia vsetky bakterie a mikroorganizmy,to bude ma tri dni ucinok tak uvidime v pondelok aspon na com som.Len uz nech sa uz volaco deje

katkabg
autor
16. okt 2014

No a tu v bulharsku sa tazko sdaju zohnat vyrobky z brusiniek tak som poprosila moju maminu nech mi posle z Sk sirup z brusnic a lekvar.Neviem ci to je dobre ale pijem stale aj zo sipok a ibisteka,vraj obsahuje vit.C.

katkabg
autor
16. okt 2014

@marissenka no tak volaco take prezivam aj ja a mne tok uz aj intim.zivot narusa :(((( este ze mam ohladuplneho manzela ale teda sak ho uz lutujem normalne.A vcera mi vravi ides k doktorovy aj keby si mala vsade milion platit,musis sa dat do poriadku ved si jak stara babka....a veru tak to je preboha sak mam len 30.Inak aj ja napriklad ked lezim ba posteli a idem kychnut musim sa skrcit ak sa neskrcim,v momente ma akoby bolestivo natiahne v jazve no des.Bohuziall inak som rodit nemohla,a ked viem ze po operacii ked sa m este aj hematom v jazve urobil tak mesiac mi tu jazvu cistitli,a to tak ze mi urobili malu dierku do toho rezu a z tade vytlacali vsetko celi mesiac ale uplne silno az sestricky ma lutovali ze obi by take nenidrzali niekto aby im v samotnom operacnom reze za ziva kutral a macka a stacal a vytlacal.Bohvie aj to neustale stlacanie ten cerstvej rany ci neurobilo svoje.

dionyzka
16. okt 2014

@katkabg ... v prvom rade nestresuj, vsetko sa vyriesi. Naozaj to moze byt len ten prechladnuty mechur. Drzkaj sa, vsetko dobre dopadne!

timuska26
16. okt 2014

@katkabg ahoj, citala som iba tvoj prvy prispevok, ale ked ti robili vsetky mozne testy na vnutorne organy a visli ti dobre testy, tak preco ti nerobia testy aj na ranu, myslim ultrazvuk rany?

katkabg
autor
16. okt 2014

@timuska26 pockaaaj ja som len nedavno zacala s vysetreniami 😉 pred tromi tyzdnami som absolvovala gyn vysetrenie,to ukazalo vagin.ultrazvukom vsetko ok.Dnes rengen krizov,to je ok.Cakam na pondelok budu vysledky krkvy a kompl.rozbor mocu,z toho mi robia niake dva testy lebo jeden bude zajtra hotovy a druhy test mocu az v pondelok.A potom ked budeme vediet vysledky testov budeme vediet kam dalej

katkabg
autor
16. okt 2014

Baby dakujeeeeem ste zlate🙂 ozaj ked uz sme sa tu tak rozkecali v tejto teme 😀 keby nahodou doslo ktomu ze by mi mali laparoskopiou odstanit zrasty ak by sa zistilo ze ich mam,mozem si poziadat aj aby mi vtedy pocas operacie aj vajecniky podviazali?Ja uz totozto druhe dieta nemozem,vyslovenwe to mam zakazane po tak riskantnej operacii a popravte z tejj traumy pocas porodu ani netuzim uz o bejby.Rozmyslam o takomto rozhodnuti dlho

timuska26
16. okt 2014

@katkabg no cize mam skoro vsetky testy, ja som mala tiez schoflerov thumor a to tiez nie je hracka, ked ti prerastie do viacerych vrstiev, tak ti moze vytvorit zapal aj vo vnutri busnej dutiny alebo okolo vajecnikov a maternice a z toho mozes mat krvacanie, tlacenie na mocove cesty atd. mne to 2 roky po porode zistili a to som uz mala obrovske bolesti, dovtedy mi hovorili, ze mam reumaticku bolest a ze z tej reumy mi napucha rana. no hroza.
ked ti budu robit gynekologicke laparko, tak mozes ziadat o podviazanie vajecnikov.

timuska26
16. okt 2014

@katkabg no cize mas skoro vsetky testy, ja som mala tiez schoflerov thumor a to tiez nie je hracka, ked ti prerastie do viacerych vrstiev, tak ti moze vytvorit zapal aj vo vnutri busnej dutiny alebo okolo vajecnikov a maternice a z toho mozes mat krvacanie, tlacenie na mocove cesty atd. mne to 2 roky po porode zistili a to som uz mala obrovske bolesti, dovtedy mi hovorili, ze mam reumaticku bolest a ze z tej reumy mi napucha rana. no hroza.
ked ti budu robit gynekologicke laparko, tak mozes ziadat o podviazanie vajecnikov.

monciky
16. okt 2014

@katkabg
drzim Ti palce, nech je vsetko ok...

katkabg
autor
17. okt 2014

@timuska26 inak aj mne sa v tej jazve po case urobila na lavo daka jak gulicka ale to je podkozouasi ako fazula velka no a ked mam svoje dni tak to boli aj ked len kychnem,a presne na toto sa mienim este v pondelon spytat ci to nedmoze byt shoflerov tumor,to som sa o takomto dacom dozvedela tu na MK.

timuska26
17. okt 2014

@katkabg aj ja som mala v rane akoze gulicku a ked mi urobili ultrazvuk, tak to bolo o cosi vacsie ako fazulka, tiez ma to bolelo pri ms alebo ked som sa nafukla.

katkabg
autor
17. okt 2014

@timuska26 no ja to mam velke jak tie vavcie fazule co su a na zmacknutie to boli tak divne ako svalovica,a to sa mi objavilo asi pred dvomi rokmi,ja mam p,oche brucho a ked lezim tak vidim rozdiel lava a prava strana,aj ked mali ale vidim.Vcera vecer som vipila do jednorazove antibiotikum tam ma mechur uz neboli.No ale tak dokedy,som zvedava na tie vysledky v pondelok.A v pondelok dam doktorovy prehmatat tu jazvu

marissenka
17. okt 2014

@katkabg nasad si aj probiotika, aby ti tie silne antb creva nerozladili

halit13
17. okt 2014

@katkabg ako píšeš, aj ja som mala take bolesti ( po dvoch sekciach -prva akútna,druha planovana), tiež som chodila po vyšetreniach a všetko ok. Až nova gynekologička mi po 10tich rokoch povedala, že to budu zrasty..... a veru boli, riadne ..... teraz som rok po opracii, je to v poriadku.

katkabg
autor
17. okt 2014

@halit13 a tie zrasty sa len laparkou daju dat prec?A ako taka laparoskopia prebieha?

halit13
17. okt 2014

To neviem, mne začali laroskopiou cez pupok, ale bolo tam toľko zrastov, ze otvorili aj cca 6cm rez dolu na bruchu, inak, robili to v celkovej anastezii na jednodňovke, takže večer robili a na druhy deň ráno som išla domov.

reni1512
17. okt 2014

@katkabg ahoj ... ja som po sekcii, mam skoro vsetko to iste co ty.... ide mi rozhodit brucho, gynekolog ma stale pozera, lebo ja som aj po vaznej operacii, ale vravel ze to su tie zrasty po operacii, no ja mam tiez vkuse vytoky, krvacania, bolesti, krce a neviem co vsetko, ide mi to uz NA MOZOG... Bohuzial, asi s tym nic neurobim, chceli by sme este jedno babo, tak som zvedava ako to potom bude..

katkabg
autor
17. okt 2014

@reni1512 no aj mne tok uz ide na mozog,mam skoro 5 r.dceru a uz maa nebavi ze som nak babka pri nej.Aj moja sekcia bola ta najhorsia co zena moze zazit :/// asi preto mam taketo problemy.Preto chcem nech urobia hocijake vysetrenia proste chcem niaky vyslledok vediet.A zrasty sa daju vidiet len laparoskopicky.

katkabg
autor
17. okt 2014

@halit13 parada to zom rada ze taketo daco existuje

katkabg
autor
17. okt 2014

Uz soms muzom rozpravala,keby ma mali uspat tak si dam aj podviazat vajecniky.Co uz.Neviem sice co ma este potom aky zivot caka.Po tom podviazani

reni1512
17. okt 2014

@katkabg no ja neviem na ake mam ist....gynekolog ze je to normalne...no moja sekcia bola skvela, ja mam najlepsie spomienky, ale toto co je teraz, dakujem pekne

katkabg
autor
17. okt 2014

@reni1512 moj gyn.tiez stale ze v poriaadku atd.Vcera som jednoducho isla k obvodnemu,uz ten mi urobil test niaky,potom ma poslal nas krv,uplne vsetko nech mi z tade vyzistia co sa da,a dve amupuli mocu na dva vysledky.Bola som aj na rongene krizov kedze mi bolo povedane ze ak mas daco s krizami,tak to ti moze vystrelovat az do predu do bruch cize aj panvy,a naopak ak mas dajaky problem v podbrusku alebo crevami to moze zas do krizov vystrelovat.U mna sa ukazalo ze krize su ok,tak to bude daco z brucha,mechur,zrasty alebo uz neviem co.Uvidim v pondelok.

timuska26
17. okt 2014

@katkabg aj mne iba obvodoby lekar zistil, ked som to hovorila gyndosovi, tak nic to nie je. inac, moja kamoska bola operovana a tiez dlhsie bola cievkovana, co u nej vyvolalo hronicky zapal mocoveho mechura, casto ma zapaly si musi davat viacej pozor. ja som bola tiez casto cievkovana, bo ma uz viac krat operovali, ale zatial dobre a ked citim nejake pichanie, tak hned pijem brusnicovy caj.