Život s psychicky chorým človekom
Chcem sa opýtať, či sa tu nájde niekto, kto má v blízkej rodine psychicko chorého človeka. Diagnoza: depresie, maniodepresívna stavy s prvkami schizofrénie. Som zúfalá, neviem ako pomôcť. Podeľte sa o svoju skúsenosť prosím.
@bambulka026 presne toto by bol najkrajší darček aj pre nás.. úplne Ťa chápem.. teším sa spolu s Tebou, že aspoň takto si si od nej oddýchla..môj brat by si ju nevzal ten je rád,že našich nevidí
@plotas To ma mrzí, že to máte tak. Mi - súrodenci sme museli držať spolu, inak by sme to nedali. Síce je jeden brat v Holandsku a opatera zostáva na druhom bratovy a mne, ten z Holandska to kompenzuje aspoň finančne. Takže keď jej dačo treba, pošle prachy a my sa staráme. Máme to podelené 😊
najhorsie u niektorych ludi trpiacich depresiami je, ze si neuvedomuju ze im nieco je a odmietaju ist k doktorovi

@plotas ja mám úžasné spomienky na mamu v detstve, keď sa nehádali s otcom, tak celé dni a noci bola v posteli. Vôbec sa o nás nezaujímala, vtedy MV som to nechapala a keď som bola pubertacka tak mi to dokonca vyhovovalo. Vždy zvalovala vinu na otca a to tak presvedčivo, že sme jej uverili. Teraz sa už nečudujem, že sa spraval tak ako sa spraval, no mať takú ženu čo palcom nehne, iba kritizuje a zároveň sa starať o 3 deti bol dobrý zaberak...