Život s rakovinou hrtana
Baby neviem ci to sem aj patri, ale neviem kde najst nejaku informaciu o tomto. Mojmu ocinovi minuly tyzden zistili ze ma rakovinu hrtana. Mali ste niekoho v rodine s touto zakernou chorobou? Za dva tyzdne ide na druhu operaciu,budu mu vyberat vacsiu cast nadora. Je mi z toho vsetkeho zle, placem, stale na to myslim. je to tazke, pred malou sa snazim byt v pohode, no v mysli mam stale len to jedno. Ako to bude dalej, ci je to moc vazne, dokedy bude este medzi nami... Dakujem za akukolvek odpoved
@marcelatje v lekarni som ich kupila 4ks za 6eur. a bolo nam povedane,ze sa mozu predpisat az cez chemoterapi, ale dnes bol ocino na pred operacnych vysetreniach a dr mu povedala,ze ked sa vrati z nemocnice z operacie ze mu ich predpise, tam by to potom malo byt bez doplatku
@saska2208 možno sa 6,- EUR nezdá až tak veľa, ale budú dni keď bude piť len to (4ks denne nie je problém vypiť) a to už potom ide dosť do peňazí tak to predpísanie pomôže, aspoň niečo 😒
@marcelatje ano to je pravda. Ale ked sa jedna o zdravie a o tuto hnusnu rakovinu clovek tak na peniaze nepozera. Peniaze su v tomto pride nic oproti tomu ci prezivame. Ale viem ako si to myslela. Myslis ze bude nutne aby mal len to ako kazdodennu stravu?
@saska2208 zdravie je vždy dôležitejšie ako peniaze o tom niet pochýb.
Je možné že nastane obdobie kedy nebude chcieť jesť nič iné, potrvá kým si zvykne aj na kanylu v hrdle a predsa len v tých drinkoch je to čo jeho telo potrebuje tak nie je zlé mať ich doma po ruke. Po chemoterapii pacienti zvyknú trpieť nechutenstvom, pacient nemusí mať na nič chuť a je asi jednoduchšie presvedčiť ho niečo "výživné" vypiť ako vyskladať mu plnohodnotné jedlo ktoré aj tak možno nezje. Je to taká poistka 😒
@marcelatje dakujem. Kupime teda do zasoby par kusov 🙂
Je dobré,že ho včas začali liečiť. Môjho známeho silou mocou chceli liečiť v T T lekári a keď videli,že nemaju na to a poslali ho do Ba na onkológiu bolo už neskoro.
Moj ujo to mal ale ked mu to zistili uz mal metastazy ☹. Zil vsak este 5 rokov ale absolvoval mnozstvo operacii a velke bolesti po potom par mesiacov zitia a potom zas ☹. Mal na nase pomery nadstandartnu opateru ale on ziL v Mnichove. Keby ze na SK tak neviem ci by dal tych 5 rokov. Mozno moj prispevok nie je povzbudzujuci len som opisala fakt, co sa stalo nam. Ale to vsak neznamena ze u tvojho ocina bude rovnaky priebeh. Su rozne stadia a rozsahy chorob a tak tazko porovnavat. Prajem vela sil do boja a co najviac usmevu v tazkych chvilach ktore vas cakaju pocas liecby
@daturka1 jedine to nam ostava, pozitivne mysliet. dakujem za podporu
@zuska88 a detske niesu este trosku viac vyzivnejsie predsa, pre deti robia trosku lepsiu kvalitu,aspon si myslim. Bola by som vdacna,za ocina.
@kvietok173 U ocina nevie mci uz ma aj metastazy, vysledky z krvi este nema, takze tazko povedat. Nie kazdy prispevok je povzbudzujuci, ale je to zivot, bohuzial musime ho zrejme brat taky aky je, aj ked nie vzdy je podla nasich predstav. Dakujem pekne, budeme sa snazit.
@marcelatje
@lucy81
@katkasofi
@janinah
@bocianka123
@katka2224
@dada000 baby uz ma ocino po operacii skoro tri tyzdne, ma zavedenú kanylu. Povedali mu ze prisiel v hodine 12-tej. Vybrali mu tristvrte hrtana, a okolie ze ma ciste. onkologicke vysetrneia vysli tiez dobre, nema nikde metastazy, pluca su ciste.Aj rez sa mu pekne hoji, nemokva mu to, nezapalilo sa mu to. Krmi sa nosom cez hadicku. V utorok ho poslali domov do nedele. Potom musi ist nazad do nemocky, lebo mu budu menit tu hadicku v hrdle za plastovu (teraz ma kovovu) a tu hadicku z nosa na krmenie mu prelozia do zaludka. Ide chodit do Ziliny na oziare a chemo. Vobec sa mi to nepaci, ale ocino vravi,ze on to zvladne, ze kolkí na tom boli aj horsie a zvladli. Jedine to ma tak tesí,ze mysli pozitivne. Sestricky ho ale v nemocke velmi chvalili,ze je velmi cistotny, ze si dokaze tu kanylu sam vycistit, ze snim nemaju ziaden problem,ze aj vsetko poje. Takze aspon to, ze sa na to nevykasle, a chce aby bolo dobre. V Ziline ho caka 6tyzdnova chemo kombinovana s oziarmi. Uz teraz mu davame nutridrinky. Dakujem pekne,za Vase spravy a aj podporu.
@saska2208 drzim silno palce a nech vsetko dobre dopadne a vela optimizmu ockovi a celej rodinke 😉
@kvietok173 dakujeme velmi pekne. Dnes ideme za nim, ho trosku dobit energiou 🙂
@saska2208 držím palce a prajem veľa síl 🙂
@saska2208 držím palce, hlavne veľa síl Vám všetkým ... ocinovi a aj rodine ... hlavne, že to vyzerá na dobrej ceste a zatiaľ bez metastáz. neboj , chemo a ožiare ubehnú ako voda.
Bože to ma strašne mrzí 😢Môjmu ocinovi v decembri zistili Tumor na konečníku . Operáciu ma 1.2 s vyvodom uz navždy , operácia bude v bb laparoskopicky , strašne sa bojím

@saska2208 Ahoj Saska, niektorym ludom pomohli aj rozne BIO produkty, resp. alternativna liecba? Skusala si nieco take nastudovat? Mozno by som mala zopar rad, kludne mi napis na miruskabubo@gmail.com