Žlčníkové kamene
Zistili že mám žlčníkové kamene , mám 27 rokov , mávam záchvaty , doktorka mi povedala aby som porozmýšľala nad operáciou . Tie čo ste mali kamene ? Ako ste to riešili ? Čítala som , že sa môžu aj rozpustiť lanovým olejom a tak . Alebo radšej operácia ? Ďakujem
@katarinka89 tráviace
Nebudem niekedy potrebný ten žlčník ?
Nie
Môj posledný brutálny záchvat bol taký, že som až odpadávala a do nemocnice som išla v starom roztrhanom pyžame, bolo mi to jedno. A vyvolala mi ho prosím pekne čistá voda 🙄
Som po operácii žlčníka skoro rok... Nieje to naozaj nič strašné... Po operácii som sa cítila akoby som mala svalovicu.... Žiadne extrémne bolesti ani nič... Mala som vtedy 4 mesačne bábo... Normálne som okolo nej behala, nebolo to nič strašné.... V nemocnici som bola 2 dni.
@taktotedanie ked sa zistia zlcnikove kamene (ukazalo ich sono), su bolesti a rozne prejavy, aky je postup?
Ist za obvodnym dr.?
On da vymenny listok (ziadanku) na chirurgiu/chirurgicke vysetrenie?
Diky🙏
@opica_skorica ano bud obvodny alebo ten co odoslal na sono napr gastro a ten da vymenny listok na chirurgicke vysetrenie do nemocnice kde nieco take operuju a naplanuju zakrok
@taktotedanie aha, tak ked obvodny dr daval ziadanku na sono, tak od neho pytat vymenny listok na chir., dakujem pekne za odpoved.
@majulino Neviete mi poradiť, že keď mám žlčníkové kamene do 1cm, či sa musia už vyberať ak to nie je akútny stav?
@martinaposyp zalezi aj podla ich mnozstva a tvaru, ci su tam aj špicaté.
@martinaposyp ja som s takmer 3cm kameňom žila rok a pol. Potom to už bolo smutnejšie, nakoľko som mala žlčníkovy záchvat aj zo sucháre ten posledný týždeň pred operáciou.
@martinaposyp zlcnikove kamene su mozna prekanceroza
@opica_skorica Tak to mi nepovedali. Ďakujem za rady 🙂
@taktotedanie
@martinaposyp jednoznacne ich treba sledovat.
@martinaposyp kamene sa nesleduju ale vyberaju
@taktotedanie to ano, s celym zlcnikom a clovek zije kludne dalej. Len potom neviem, preco mojho ani objednat na operaciu nechcu, ze nema akutne bolesti, ale za to ma jeden veliky kamen, asi v TT ako dovod im to nestaci.
@opica_skorica tak keď mu nerobia problémy, tak načo ho vyberať? zase ten žlčník plní nejakú funkciu a nie každý človek, ktorému ho vybrali si žije v kľude ďalej, aj život bez žlčníka môže spôsobovať problémy
@janka_266 rozumiem, ja som reagovala na @taktotedanie ze je tam moznost rizika horsej choroby.
@opica_skorica no mne povedal chirurg, ze v urcitej velkosti sa vyberaju, je riziko ze vycestuje.. ale 3cm asi nevycestuje len tak zo zlcnika... a kym nerobi problemy, tak asi na co...
v kazdom pripade ak ho chce vybrat a ma odporucenie, tak je kopa jednodnovych chirugii sukromnych kde ho vybavia raz dva.. v normalnej nemocnici sa ani nedocka poriadne.. mne tolkokrat menili terminy a kazdy dalsi + viac ako pol roka, ze to trvalo dva roky kym som ho dala von aj to som uz z nervou, isla do sukromenho, za tyzden od objednania mi vedeli dat termin...
@janka_266 kamene sa nesleduju, naco cakat kym clovek bude chytat zachvaty sj z obycajnej vody ci sa akutne upcha zlcovod alebo bude z toho rakovina?
Ja som poznala aj pripady ze sa zena zvijala v bolestiach aj z vody, taktiez som poznala ze u, ktora ani za boha nechcela vybrat zlcnik ved predsa plni funkciu treba ho tam- zomrela na rakovinu zlcnika a zlcnikovych ciest za 4mesiace od diagnostiky
Videla som ludi na jiskach pre akutne upchatie zlcovodu , v tej posteli s bielymi povlieckami vyzerali ako keby ste do postele dali citron a prikryli paplonom
@simca06022011 koľko stála operácia v súkromnej nemocnici?
@krasovlaska1 ja som platila 100e
@aaadkaaa kedy ste boli na operácii a kde? Ďakujem
@krasovlaska1 Gynpor Sliac v r.2020
@krasovlaska1 myslim ze 180eur plus nejaké kontroly a Sono tiež sa platilo. Gynpor, pred rokom

Ja beriem Ursomed na rozpustenie piesku. Neviem ci by pohol s kameňom