icon

Žlčníkové kamene

2. feb 2023

Zistili že mám žlčníkové kamene , mám 27 rokov , mávam záchvaty , doktorka mi povedala aby som porozmýšľala nad operáciou . Tie čo ste mali kamene ? Ako ste to riešili ? Čítala som , že sa môžu aj rozpustiť lanovým olejom a tak . Alebo radšej operácia ? Ďakujem

Strana
z2
cecilia29
2. feb 2023

Ja beriem Ursomed na rozpustenie piesku. Neviem ci by pohol s kameňom

katy084
2. feb 2023

@katarinka89 tráviace

autor
2. feb 2023

Nebudem niekedy potrebný ten žlčník ?

taktotedanie
2. feb 2023

Nie

fajnova
2. feb 2023

Môj posledný brutálny záchvat bol taký, že som až odpadávala a do nemocnice som išla v starom roztrhanom pyžame, bolo mi to jedno. A vyvolala mi ho prosím pekne čistá voda 🙄

d0minikat
2. feb 2023

Som po operácii žlčníka skoro rok... Nieje to naozaj nič strašné... Po operácii som sa cítila akoby som mala svalovicu.... Žiadne extrémne bolesti ani nič... Mala som vtedy 4 mesačne bábo... Normálne som okolo nej behala, nebolo to nič strašné.... V nemocnici som bola 2 dni.

opica_skorica
7. nov 2023

@taktotedanie ked sa zistia zlcnikove kamene (ukazalo ich sono), su bolesti a rozne prejavy, aky je postup?
Ist za obvodnym dr.?
On da vymenny listok (ziadanku) na chirurgiu/chirurgicke vysetrenie?
Diky🙏

taktotedanie
7. nov 2023

@opica_skorica ano bud obvodny alebo ten co odoslal na sono napr gastro a ten da vymenny listok na chirurgicke vysetrenie do nemocnice kde nieco take operuju a naplanuju zakrok

opica_skorica
9. nov 2023

@taktotedanie aha, tak ked obvodny dr daval ziadanku na sono, tak od neho pytat vymenny listok na chir., dakujem pekne za odpoved.

martinaposyp
3. sep 2024

@majulino Neviete mi poradiť, že keď mám žlčníkové kamene do 1cm, či sa musia už vyberať ak to nie je akútny stav?

opica_skorica
4. sep 2024

@martinaposyp zalezi aj podla ich mnozstva a tvaru, ci su tam aj špicaté.

majulino
4. sep 2024

@martinaposyp ja som s takmer 3cm kameňom žila rok a pol. Potom to už bolo smutnejšie, nakoľko som mala žlčníkovy záchvat aj zo sucháre ten posledný týždeň pred operáciou.

taktotedanie
4. sep 2024

@martinaposyp zlcnikove kamene su mozna prekanceroza

martinaposyp
5. sep 2024

@opica_skorica Tak to mi nepovedali. Ďakujem za rady 🙂

opica_skorica
5. sep 2024

@taktotedanie
@martinaposyp jednoznacne ich treba sledovat.

taktotedanie
5. sep 2024

@martinaposyp kamene sa nesleduju ale vyberaju

opica_skorica
5. sep 2024

@taktotedanie to ano, s celym zlcnikom a clovek zije kludne dalej. Len potom neviem, preco mojho ani objednat na operaciu nechcu, ze nema akutne bolesti, ale za to ma jeden veliky kamen, asi v TT ako dovod im to nestaci.

janka_266
5. sep 2024

@opica_skorica tak keď mu nerobia problémy, tak načo ho vyberať? zase ten žlčník plní nejakú funkciu a nie každý človek, ktorému ho vybrali si žije v kľude ďalej, aj život bez žlčníka môže spôsobovať problémy

opica_skorica
5. sep 2024

@janka_266 rozumiem, ja som reagovala na @taktotedanie ze je tam moznost rizika horsej choroby.

simca06022011
5. sep 2024

@opica_skorica no mne povedal chirurg, ze v urcitej velkosti sa vyberaju, je riziko ze vycestuje.. ale 3cm asi nevycestuje len tak zo zlcnika... a kym nerobi problemy, tak asi na co...
v kazdom pripade ak ho chce vybrat a ma odporucenie, tak je kopa jednodnovych chirugii sukromnych kde ho vybavia raz dva.. v normalnej nemocnici sa ani nedocka poriadne.. mne tolkokrat menili terminy a kazdy dalsi + viac ako pol roka, ze to trvalo dva roky kym som ho dala von aj to som uz z nervou, isla do sukromenho, za tyzden od objednania mi vedeli dat termin...

taktotedanie
5. sep 2024

@janka_266 kamene sa nesleduju, naco cakat kym clovek bude chytat zachvaty sj z obycajnej vody ci sa akutne upcha zlcovod alebo bude z toho rakovina?
Ja som poznala aj pripady ze sa zena zvijala v bolestiach aj z vody, taktiez som poznala ze u, ktora ani za boha nechcela vybrat zlcnik ved predsa plni funkciu treba ho tam- zomrela na rakovinu zlcnika a zlcnikovych ciest za 4mesiace od diagnostiky
Videla som ludi na jiskach pre akutne upchatie zlcovodu , v tej posteli s bielymi povlieckami vyzerali ako keby ste do postele dali citron a prikryli paplonom

krasovlaska1
6. mar 2025

@simca06022011 koľko stála operácia v súkromnej nemocnici?

aaadkaaa
6. mar 2025

@krasovlaska1 ja som platila 100e

krasovlaska1
6. mar 2025

@aaadkaaa kedy ste boli na operácii a kde? Ďakujem

aaadkaaa
6. mar 2025

@krasovlaska1 Gynpor Sliac v r.2020

simca06022011
6. mar 2025

@krasovlaska1 myslim ze 180eur plus nejaké kontroly a Sono tiež sa platilo. Gynpor, pred rokom

Strana
z2