icon

Žlčníkové kamenei bez záchvatov

sofia0706
13. dec 2025

Rada by som sa spýtala, lekár pri nájdení žlčníkových kameňov povedal, že ak nemavam záchvaty tak sa po novom žlčník nevyberá. Máte s tým niekto skúsenosť? Ja chodím raz ročne na sono ale kvôli pečeni a tento rok mi zistili 4 kameňe, divné že v čase keď sa mi podarilo schudnúť 13kg za rok. Kamene sú bo veľkosti 7mm a ostatné do 5mm. Ešte som rozmýšľala či sa to aj samo nevie vyplaviť. Žlčníkovú diétu nedržím a chvalabohu problémy nemám. Máte niekto skúsenosti.
Ďakujem za odpoveď

minenkaa
13. dec 2025

@sofia0706 ja mám tak isto kamene a tiež mi povedali,že ak nemám problém tak to netreba riesit
Skúsenosti s čím myslis

anonym_499f6e
13. dec 2025

@sofia0706 co mas s pecenou , preco ju sleduju?

kamene sa tvoria hlavne pri dietach alebo ked telo prijma minimum tukov, preto zlc sa koncentruje a tvori kamene, ak nema aky tuk travit. co poznam ludi, vacsina ludi bola chuda co mala zlcove kamene a tucni ci obezny, tento problem nemali

pri diete sa moze tvorit aj zlcovy piesok a to je uz hazard so zivotom niekedy. ale zavisi od toho ake hrube steny zlcnik ma, lebo ak tenke, a mas piesok, to moze prasknut a otrava krvi.

janinah
13. dec 2025

Opytala by som sa nakolko je to odborny trend a nakolko prisposobenie sa situacii,ze pomaly nemá kto operovat a " banalne" veci sa odsuvajú.Osobne by som na operacii trvala,kamene pôsobia ako chron.drázdidlo a nebudem čakať na komplikácie napr.aj rakovinu.

anonym_499f6e
13. dec 2025
@janinah

Opytala by som sa nakolko je to odborny trend a nakolko prisposobenie sa situacii,ze pomaly nemá kto operovat a " banalne" veci sa odsuvajú.Osobne by som na operacii trvala,kamene pôsobia ako chron.drázdidlo a nebudem čakať na komplikácie napr.aj rakovinu.

@janinah zial ale toto by snad mali aj lekari vediet a hlavne v okoli je pankreas a ten ked sa zapali.....prave tieto chronicke choroby su najvacsie riziko pre tvorbu R

anonym_38482a
13. dec 2025
@janinah

@janinah
Neoperovat, kontrolovat, diagnoza zo septembra v sukromnej nemocnici vo Svajciarsku a maju dost chirurgov .

janinah
13. dec 2025
@anonym_499f6e

@janinah zial ale toto by snad mali aj lekari vediet a hlavne v okoli je pankreas a ten ked sa zapali.....prave tieto chronicke choroby su najvacsie riziko pre tvorbu R

@anonym_499f6e pankreas s tym nic nema..lekari to vedia...alw ozaj neviem aky je teraz odborny standard...len viem,ze moju 30r.dceru s polypmi v zlcniku v česku kde byva na operaciu posielali dosť rázne,uz je aj po

anonym_499f6e
13. dec 2025
@janinah

@anonym_499f6e pankreas s tym nic nema..lekari to vedia...alw ozaj neviem aky je teraz odborny standard...len viem,ze moju 30r.dceru s polypmi v zlcniku v česku kde byva na operaciu posielali dosť rázne,uz je aj po

@janinah tak bola som dlho na chirurgii a pocula som ze to moze byt problem, resp so zlcovodmi. ak sa upchaju a ked je niekde zapal, vie sa rozsirit do okolia. organy su pri sebe dost polozene a vie to narobit sarapatu. zlcnik vobec nie je sranda velmi sa cudujem ze sa to takto berie na lahku vahu.

janinah
13. dec 2025
@anonym_38482a

@janinah
Neoperovat, kontrolovat, diagnoza zo septembra v sukromnej nemocnici vo Svajciarsku a maju dost chirurgov .

@anonym_38482a iste,ved komplikaciu budu riesit akutne,ak nastane...rovnako tam ako aj u nás

anonym_38482a
14. dec 2025
@minenkaa

@sofia0706 ja mám tak isto kamene a tiež mi povedali,že ak nemám problém tak to netreba riesit
Skúsenosti s čím myslis

@minenkaa
Nasa znama to aj tak riesila operacia sa podarila, len je taky maly problem ked ide von musi nosit plienky z nicoho nic dostava hnacku aj ked je na prisnej diete.

simsalabim
14. dec 2025
@janinah

@janinah toto mi tvrdi moja obvodna uz roky . mam bezpriznakovy velky kamen v zlcniku. Nedavno som bola opat na usg, ze si ho dam teda vybrat, ale dr mi povedala, ze zdravy zlcnik si nemam dat vybrat, nesposobuje problemy, je funkcny, nalez sa roky nemeni. Tak teda babo rad, ostala som uplne zneistena. Ale ked som zacala vybavovat operaciu, dostala som zapal pluc, takze operaciu zlcnika zas odkladam . Mozno o rok.