Žlčníkový kameň a bolesť brucha
V máji mi bol na sone zisteny zlcnikový kameň do 12 mm. Mávala som veľké bolesti brucha a kŕče. Bolesti brucha pretrvávajú, aj keď už nie až také veľké. Bolí ma brucho v hornej časti v strede, pod rebrami, ale aj na ĺavej strane a niekedy aj chrbtica. Občas ma tam pali, aj sa mi odgrguje často. Billirubin som mala 44 hodnotu z krvi. Vybrať som si ho zatiaľ nedala, bojím sa ako budem fungovať bez zlcnika. Zajtra mam konzultáciu s chirurgom. Viem, že mi určite odporučí operáciu, ešte uvidím, ako sa rozhodnem. Chcem sa spytat, či má môže chirurg odoslať na CT brucha ohľadom zlcnikoveho kameňa aj bolestiam brucha. Hadice do žalúdka sa dosť bojím. Ďakujem za rady.
Bez žlčníka budeš žiť tak isto,ako predtým.Aspon ja tak žijem.Len netrpim zbytočne ako ty.Mne kamene videli aj na sone a poslali ma aj na magneticku
@doriiis Na sone som bola, tam mi to zistili. Len som chcela vedieť, či má môže chirurg odoslať na ct alebo mr, to je také podrobnejšie, či tam nemám náhodou aj nejaký zapal
Miliony ludi na svete zije bez zlcnika.Na tvojom mieste by som sa viac bala ako budem fungovat s kameňom,priznaky uz citis riadne.Chirurg vie co ma robit,ako ťa vysetriť.Hlavne sa ho opytaj na mozne komplikacie,ked si tam ten kamen budes pestovat nadalej. Ak bude mať čas ti vraviet to,co si dnes kazdy pacient vie vygooglt aj sam...
Bez žlčníka zijem uz 33 rokov. Lepšie ako predtým s kameňmi a zachvatmi. S kameňom to lepšie nebude, len horšie.
@janulka__87 ja som po operácii žlčníka, vôbec ma nemuseli dlho prehovárať, pretože opakovane zápaly ti môžu spôsobiť veľké komplikácie. Bola som na oddelení s jednou pani, možno o pár rokov mladšia ako ja, ležala tam s akútnym zápalom pankreasu,bola len na infúziách, tiež sa vyhýbala operácii. A aj tak ju neminula,len s tým rozdielom,že si predtým od trpela aj ten zápal a potom ju mali operovať. Ja som už šla po operácii domov a ona ešte stále tam ležala.
Takže za mňa určite ti odporúčam ísť na operáciu.
Ja som operáciu odmietla a primár mi riadne vynadal. Avšak nemala som žiadne ťažkosti od toho času ako som odmietla operáciu. Mala som dva také kamene 12 mm. Neskôr som šla na sono o 5 rokov a kamene mi tam už nevedeli nájsť. Je to neuveriteľné, že sa stratili, ale mne sa to stalo.
zapal ti zistia z odberu. Nic ine ti na ct/mr nezistia co nevideli na sono. Cize odporucia ti operaciu a pojdes... netreba na to vobec ziadne dalsie vysetrenie. Cim viac to budes oddalovat, tym viac riskujes komplikacie. AK by bol zapal, tak ani ta nebudu operovat a najskor ta preliecia.
Popravde 13rokov som sa vyhybala operacii (a to som roky kamene nemala ale po zapale mi uz proste nefungoval zlcnik), a lutujem, mohla som mat pokoj, bez zlcnika som rok a nemam ziadny problem.
@janulka__87 ahoj.ja budem v utorok akurát dva týždne po operácii žlčníka.zajtra idem na vybratie štychov🙂...tiež som sa strašne bála aj preto, že mám 8 mesačného synčeka.operáciu som prežila dobre.4 dni po nej som už normálne fungovala s dieťaťom sama🙂.Som rada, že som podstúpila operáciu..mňa DR poslal na sono, CT aj MR.Na hadici som nebola.daj si to vybrať laparoskopicky a budeš mať pokoj🙂
@doriiis Na sone som bola, tam mi to zistili. Len som chcela vedieť, či má môže chirurg odoslať na ct alebo mr, to je také podrobnejšie, či tam nemám náhodou aj nejaký zapal
@janulka__87 a co z toho ze pojdes na CT? Ukaze kamen tak ci tak presne ako ultrazvuk
Kamen v zlcniku je potencionalna prekanceroza, zit bez zlcnika budes normalne, budu zit normalne aj tvoji pribuzni alebo deti ked umries na rakovinu zlcnika a zlcnikovych ciest? Kedze pri tejto diagnoze sa nebavime o vylieceni iba o dobe prezitia
Zijem tak uz 8 rokov,takisto ako aj bez slepaku a tu som, spokojna, ziva, zdrava. Ked odmietnes, mozes mat opakovane zapaly, okrem toho aj pankreatitidu co teda tiez nie je velmi prijemne.. a ako bonus, ak si budes roky pestovat zlcnikove kamene, moze sa z toho rokmi vyvinut rakovina.. to bol pripad mojho brata, ale porozpravat sa s nim o tom uz nemozem.. takze naozaj nerozumiem nad cim rozmyslas. O tyzden ani nebudes vediet ze si niekde bola..
@janulka__87 ahoj.ja budem v utorok akurát dva týždne po operácii žlčníka.zajtra idem na vybratie štychov🙂...tiež som sa strašne bála aj preto, že mám 8 mesačného synčeka.operáciu som prežila dobre.4 dni po nej som už normálne fungovala s dieťaťom sama🙂.Som rada, že som podstúpila operáciu..mňa DR poslal na sono, CT aj MR.Na hadici som nebola.daj si to vybrať laparoskopicky a budeš mať pokoj🙂
@pojezdalova áno už som rozhodnutá, dnes som bola na vyšetrení u chirurga a povedal, že najlepšie to vybrať čím skôr. Dal mi odporuč. na operáciu. Len sa mu nezdalo, že mám zvyseny len billirubin a hepatalne testy v poriadku. Nemám ani tmavý moč ani stolicu svetlú. Mám ísť ešte pred tým ako sa pôjdem objednať na interne vysetrenie, tam mi môžu spraviť ešte kontrolné sono brucha, odbery, príp. aj CT. Zevraj mi ma aj internista schváliť operáciu a potom sa mam objednať na operáciu a oni ma majú odoslať naMR. No mávam dosť bolesti, hlavne pod rebrami, v hornej časti brucha, na pravej strane a vlavo. Skoro po každom jedle mam bolesti.
@pojezdalova áno už som rozhodnutá, dnes som bola na vyšetrení u chirurga a povedal, že najlepšie to vybrať čím skôr. Dal mi odporuč. na operáciu. Len sa mu nezdalo, že mám zvyseny len billirubin a hepatalne testy v poriadku. Nemám ani tmavý moč ani stolicu svetlú. Mám ísť ešte pred tým ako sa pôjdem objednať na interne vysetrenie, tam mi môžu spraviť ešte kontrolné sono brucha, odbery, príp. aj CT. Zevraj mi ma aj internista schváliť operáciu a potom sa mam objednať na operáciu a oni ma majú odoslať naMR. No mávam dosť bolesti, hlavne pod rebrami, v hornej časti brucha, na pravej strane a vlavo. Skoro po každom jedle mam bolesti.
@janulka__87 ....určite choď do tej operácie.Naco zbytočne trpieť bolesťami?
@janulka__87 klasika, predoperacne vysetrenia robi internista. On dava ako suhlas ze ta mozu uspat. Ct a mr nerozumiem naco maju robit, ale tak to uz je na nich.. drzim palce..
A ešte sa spýtam, koľko budem asi v nemocnici pokiaľ nebudú komplikácie a po akom čase môžem ísť do práce. Mám sedavé zamestnanie.
A ešte sa spýtam, koľko budem asi v nemocnici pokiaľ nebudú komplikácie a po akom čase môžem ísť do práce. Mám sedavé zamestnanie.
@janulka__87 3 dni statna nemocnica, v pripade jednodnovej chirurgie necelych 24 hodin..
@pojezdalova ahoj, ja idem o mesiac na operáciu žlčníka, otázka, keď si sa zobudila mohla si hned aj chodiť napr. Na wc v pohode?
ja som tiez cerstvo po operacii zlcnika, hoci problemy som nikdy nemala, ale nechcela som na ne cakat, mne DR povedal, ze operacia je urcite mensie riziko ako zivot s takym zlcnikom. kamene si clovek berie aj domov, kazdy kto videl tie moje sa cuduje, ze ich bolo tolko a ze som nemala bolesti. v stredu bola operacia doobeda, ja som sa niekedy poobede prebrala na jiske a lezala som tam az do dalsieho dna, na dalsi den uz na izbe nas postavili na nohy a na treti den pustili domov. uplna pohoda, clovek ma narok na mesacnu PNku.
@pojezdalova ahoj, ja idem o mesiac na operáciu žlčníka, otázka, keď si sa zobudila mohla si hned aj chodiť napr. Na wc v pohode?
@lagunka0000 robili mi to laparoskopicky.Áno na WC prejdeš ale ka som bola taká unavená, že som spala skoro celý deň s malými prestávkami🙂.Na WC ma naháňal náš ošetrujúci, teda sestričku sme mali chlapa (neviem ako sa tomu hovorí🙈) a staral sa o nás ukážkovo🙂
ja som tiez cerstvo po operacii zlcnika, hoci problemy som nikdy nemala, ale nechcela som na ne cakat, mne DR povedal, ze operacia je urcite mensie riziko ako zivot s takym zlcnikom. kamene si clovek berie aj domov, kazdy kto videl tie moje sa cuduje, ze ich bolo tolko a ze som nemala bolesti. v stredu bola operacia doobeda, ja som sa niekedy poobede prebrala na jiske a lezala som tam az do dalsieho dna, na dalsi den uz na izbe nas postavili na nohy a na treti den pustili domov. uplna pohoda, clovek ma narok na mesacnu PNku.
@frantisska ani mne nič nie je, len mi povedal dr že mám toľko kameňov že sa to ani neoplatí počítať tak tiež idem na operáciu, môj krstný žiaľ na to umrel v mladom veku, nešiel na operáciu a zvrhlo sa to do rakoviny
@frantisska ani mne nič nie je, len mi povedal dr že mám toľko kameňov že sa to ani neoplatí počítať tak tiež idem na operáciu, môj krstný žiaľ na to umrel v mladom veku, nešiel na operáciu a zvrhlo sa to do rakoviny
A ináč chirurg sa čudoval, že nemám zvysene pecenove testy oba billirubin. Sono brucha mam robene v maji, tam bol zistený jeden kamen do 12 mm. Teraz niekedy budem mat kontrolné sono. Nemohol mi zmiznúť alebo sa vyplaviť, že? Nakoľko mám bolesti brucha aj pod rebrami aj vpravo, aj sa mi často odgrguje. Môže to byť spôsobené zlcnikovym kameňom? Pokial sono ukaze, ze ho tam stale mam tak pojdem na operaciu. Ďakujem.
A ináč chirurg sa čudoval, že nemám zvysene pecenove testy oba billirubin. Sono brucha mam robene v maji, tam bol zistený jeden kamen do 12 mm. Teraz niekedy budem mat kontrolné sono. Nemohol mi zmiznúť alebo sa vyplaviť, že? Nakoľko mám bolesti brucha aj pod rebrami aj vpravo, aj sa mi často odgrguje. Môže to byť spôsobené zlcnikovym kameňom? Pokial sono ukaze, ze ho tam stale mam tak pojdem na operaciu. Ďakujem.
@janulka__87 neviem či takto veľký kamen sa môže vyplavit, uvidíš čo zistia na sone, aj ja mám dobré pečeňové výsledky z krvi, už aby som mala po operácii bojím sa
@janulka__87 nikdy som nemala zhrosene ziadne krvne parametre... a na opku som prisla v hodine 12tej, pritom sono "ok ok" dlhe roky... Nie 1,2cm kamen nevyplavi ani nezmizne (resp je to velmi nepravdepodobne, skor by som sa obavala ze urobi niekto zle sono ak by mi tvrdil ze mam zlcnik prazdny).
@janulka__87 je velky, nevyplavi sa sam , neprejde cez zlcnikove cesty, stale ho tam mas
Taky velky kus nezmizne
@janulka__87 je velky, nevyplavi sa sam , neprejde cez zlcnikove cesty, stale ho tam mas
Taky velky kus nezmizne
@anonym_0711b0 No veď aj doktorka vravela, ze určite nezmizne. Ale pôjdem ešte na kontrolné sono brucha a termín opeeacie už mám.
@anonym_0711b0 No veď aj doktorka vravela, ze určite nezmizne. Ale pôjdem ešte na kontrolné sono brucha a termín opeeacie už mám.
@janulka__87 vyplavit sa moze to jasne
Mne sa vyplavil sam ale mala som 3mm ale v tvojej velkosti bez sance
@janulka__87 vyplavit sa moze to jasne
Mne sa vyplavil sam ale mala som 3mm ale v tvojej velkosti bez sance
@anonym_0711b0 ja mám veľa takých okolo 10 mm, termín o mesiac, snáď keď do teraz vydržali už sa nepohnú
@anonym_0711b0 ja mám veľa takých okolo 10 mm, termín o mesiac, snáď keď do teraz vydržali už sa nepohnú
@lagunka0000 drzim palce
@lagunka0000 drzim palce
Ďakujem. A co sa týka zlcnikovej diéty. Co je povolené jesť a čo nie?
Ďakujem. A co sa týka zlcnikovej diéty. Co je povolené jesť a čo nie?
@janulka__87 tak to si snad viete vygooglit predsa, trosku vynalozte usilie
Ahojte, po operácii ste si museli pichať včeličky na riedenie krvi? Ako dlho?

Bez žlčníka budeš žiť tak isto,ako predtým.Aspon ja tak žijem.Len netrpim zbytočne ako ty.Mne kamene videli aj na sone a poslali ma aj na magneticku