icon

Zmenilo sa vám po pôrode chodidlo?

15. máj 2022

Ahojte, zmenilo sa vam chodilo po porode? Mne su vsetky topanky male. Citala som o tom nejake clanky, ale nazory su rozne. Niekde sa pise, ze je to padnutou klenbou a je potrebne ist na ortopediu, niekde, ze je to dedicne, inde, ze sa to samo vrati do povodneho stavu...bolesti nemam ziadne, ale je to dost problem, ked ma vsetky topanky tlacia. Ako ste to mali vy?

radka2119
16. máj 2022

Ano mne sa chodidlo zvacsilo o jedno cislo,nepomohlo ani ze som schudla na povodnu vahu.cely botnik som rozpredala a kupila si vsetky topanky nove,bohuzial 🤣

ajko2011
16. máj 2022

Nezmenilo 💁

1maminkaaa
16. máj 2022

Mne sa zmenšila 🤷🏻‍♀️🙃

rora
16. máj 2022

Po prvom porode ma len mierne tlacili topanky, po druhom som uz presla na vacsie cislo, zo 41 na 42. Modlim sa aby to teraz po tretom uz tak ostalo, to uz by som ozaj nenasla normalnu obuv 🙄

foxyfox
16. máj 2022

V tehotenstve som pribrala 6 kg a nohu mám o číslo väčšiu stal, takmer 2 roky po pôrode.

elenka.k
16. máj 2022

Aj mne sa zväčšilo o 1 číslo po pôrode, neviem, či som ešte vyrástla 🤭 lebo po druhom pôrode už nie, možno preto, lebo som po roku opäť otehotnela.

veronikastrickova
16. máj 2022

Zmenilo, je širšie. Ten kto tvrdí, že nohy sa po pôrode nikdy nezmenia KLAME!

lejduska
16. máj 2022

@bluka2 ahoj. Presne ako u mňa z 38/39 na 40, akože dosť ma to serie. Nohy už nie sú ako na konci tehu takže väčšie 39 dám,no sú to 2 roky tak dom čakala ze na tom budem lepšie. Prosím ta ako sa ti prejavil ten lepok? Ďakujem

nicoll_1
16. máj 2022

Ano mne sa zväčšila noha pri prvom tehu, akože normálne dĺžka.. 🙂
najskôr počas tehu som nič neobula no myslela som, že mám spuchnuté nohy lebo nikdy som nič o zväčšení dĺžky chodidla počas tehotenstva nepočula 😂
Ale keď mala malaaa už aj rok a ja na svojej pôvodnej váhe tak mi doplo že mi proste narástla … začala som kupovať nové boty…
A poviem vám ešte jeden horor ak plánujete mat ďalšie babo mne sa aj počas tohto tehotenstva zas o máličko zväčšila noha lebo cítim že tlačia má aj tie čo som po prvom tehu kúpila 😂😂😂
Takze hotovooo viac deti nechcem lebo asi budem nosiť manželove 44ky 😂😂😂😂

katarinkapetko
16. máj 2022

Áno zväčšila ale už sa mi nezmenšila malm ju dlhšiu musím kupovať o číslo väčšie

miskakyblik
16. máj 2022

Ahoj ja som mala preeklampsiu , nohy mi opuchli tak že mi praskala koža doslova som sa nezmestila do vlastnej kože.. po pôrode som schudla, mám ešte menej ako pred tehotenstvom, nohy bez opuchu, trochu mi ostala akoby koža vytahana ale ostali mi nohy väčšie, tiež som sa musela s tým vysporiadať už aj bez toho som nosila 41, teraz 42 podľa strihu, mám aj 43 niektoré topánky...otras...tiež sa mi to už nevrátilo a asi ani nevráti ..reálne mám nohy dlhšie , kebyže si nepotrpim na pedikúra a nalakované nechty, nohy vyzerajú ako chlapské,...no čo už ale zas za toho môjho prcka mi to stalo a chvalabohu sme aj napriek komplikáciám obaja ok takže beriem to tak že to je najmenšia daň 🙂 vždy keď ideme niekam kde si chcem vziať lodičky tak zafrflem, že v tejto veľkosti vážne nič pekné neexistuje a potom kuknem na toho môjho cervika a mavnem rukou...keby len toto bola starosť tak som Happy 🙂

crystal333
16. máj 2022

Aj ja som potrebovala väčšie topánky ale časom sa to vrátilo do normálu ...

mury
16. máj 2022

Je to poklesom klenby. Väčšinou sa to späť nevráti.

lucycertik
16. máj 2022

Ano,po prvom porode z 38 na 39 a po druhom porode som na velkosti 40 🤷 zatial sa mi nic nevratilo spat,deti maju 6 a 3roky 🤭🤣 no nikdy by som neverila,ze sa to moze stat,az kym som si to nezazila na vlastnej kozi.

merynka3
16. máj 2022

Po prvom porode som mala nohy o cislo vacsie. Zo 40 na 41. Ale dalo sa to do normalu. Proste padla mi klenba.
Pri druhom porode, som tento problem nepostrehla.

euka210
16. máj 2022

Ano, kedysi som mala 38. Teraz 38 uz ani nahodou. Podla strihu od 39 aj do 41 🤣 ... 3 deti, najmensi ma 6r a vobec to neriesim.

barbora_tn
16. máj 2022

Áno padla mi klenba a mala som strašne bolesti každé ráno keď som sa postavila na nohy taká bolesť ako keby som celú noc behala v opätkoch. Po druhom pôrode ešte horšie ale samo sa to vrátilo naspäť

ivec16
16. máj 2022

o cislo vacsie kupujem… tiez som citala ze to je padnutou klembou, ale ze treba robit opatrenia uz pocas rastucej vahy cize este pocas tehotenstva, specialne vlozky ktore drzia klempu… lebo vraj deformacia moze byt nezvratna

adoska717
17. máj 2022

@koniarova s tym suhlasim 😄 ja som cely zivot na hojdalke co sa vahy tyka a ked som chuda tak mi treba 39-39,5 a ked som vypasena prasnica tak 41 😄😄

ivana1592
17. máj 2022

Aj mne boli minulé leto po pôrode malé topánky. Jedny som mala väčšie, nosila som tie a boli mi akurát. Teraz po zime som si ich obula a už sú mi opäť veľké. Tak noha je späť 🙂

bluka2
17. máj 2022

@lejduska bola som strašne unavená, začala som pracovať, takže som mala menej času na varenie a začala som jesť kopec rýchlych jedál ako chlieb, cestoviny. Vždy na obed som už bola unavená na spanie. Dostala sa mi náhodou do ruky kniha o výskume spojitosti lepku a diagnózy MS, kde odporúčali, nech aj partneri prejdú na bezlepkovú diétu. V tej knihe potom ti partneri, čo inak nemali žiadne zdravotné problémy, písali, že zrazu mali príliv energie a celkovo sa cítili omnoho lepšie - tak mi napadlo, vyskúšam, veď za to nič nedám. Rovno o 3 dni som sa cítila lepšie, videla som najprv zmenu na prstoch na rukách - akoby odpuchli, pričom neboli predtým nejako očividne napuchnuté, zlepšilo sa mi trávenie, pričom som s ním predtým nemala vyslovene problémy, ale mala som menej nafúknuté brucho a nakoniec tie nohy. Po takom mesiaci, možno aj skôr, začali moje chodidlá vyzerať menej ako slonie, viac také elegantné a zmenšili sa. Na obed som už nemusela spat. Pár krát som potom spravila chybu s lepkom - vždy som sa cítila už potom vyslovene zle, ale tak, že už mi aj chuť prešla na pizzu a všetko, keď si predstavím ten stav únavy a celkovo

24mirka
17. máj 2022

Ano, zväčšila sa mi.. Tiež som schudla - 16kg, ale noha mi ostala velka.. Aj na dĺžku, aj na šírku..

happy31
17. máj 2022

Kúpovala som 39 /40. A dokonca som mala aj 38 lodičky.
Po 2 pôrodoch sa na topánky 39 len pozerám.
Cvičila som na klenbu a aj vložky som mala. A aj do dnes s vypomáham vložkami do topánok, tam kde sa dajú dať/ vymeniť tak si ich mením.

autor
17. máj 2022

Ked citam kolko z nas tu ma s tym problem, tak sa cudujem, ze sa o tejto teme tak malo rozprava. Ja som si pred porodom citala kvantum clankov na co sa pripravit, ale toto ma nejak obislo. Ja som 8 mesiacov po porode a ani mi to nikto nespominal z kamosiek alebo v rodine 🤔

diefca
17. máj 2022

Autorka, presne som si hovorila, ze keby mi o tom niekto (napriklad gynekolog) povedal, tak si dam spravit korekcne vlozky este na zaciatku tehotenstva a mozno by som teraz nemala taky problem. A tu nejde len o chodidla, ale o telo celkovo. Milion vysetreni pocas tehotenstva ci je plod ok a po porode po mne ani pes nestekol. U nas je zial zena len chodiaci inkubator.

elenka.k
17. máj 2022

@diefca no presne ako vravíš, X veci okolo plodu, jasné to je dôležité a MY - ? Veď mne ak nad tým teraz rozmýšľam, spätne, mne ani nikto neporadím napr. ako treba dýchať , alebo kedy tlačiť - to mi až doktori vraveli pri pôrode, aj to som bola taká napichaná, že som ani nevedela o svete pomaly. Iba som vkuse potom tlačila, bo som bola z toho popletená. Malú my doslova vytlačili z brucha. Bola totiž šikmo. Veď načo budú počúvať môjho gynekológa, že mám ísť na cisára, --- ja to zvládnem som prvorodička a samé dristy. Tak to vyzeralo - brucho samá modrina, malej ešte k tomu stisli rúčku, čo som s ňou chodila na Vojtovku. Ale dal im môj gynekológ potom, hajzlom jedným lenivým.
Ozaj kámoška napr. pri pôrode mala otvorené oči pri tlačení, čo jej tiež nikto nepovedal, že ich má zavrieť. Síce neviem ako tak vedela tlačiť, no do nedávna nosila silné dioptrie a teraz šla na operáciu očí.
Ako vravíš, nás zanedbávajú - inkubatorky sme.
Mňa sa to našťastie netýka, ale niektorí chlapi sú takí podlí, že sa k otcovstvu nepostavia ani ako chlapi. Ale to už skôr iná téma.
Ozaj teraz som si spomenula, že ak som čakala malú / predtým iba opätky / mi manžel kúpil krásne botasky nike, predtým to boli veľké prachy - koruny. Veľkosť 36 a hneď po pôrode som ich musela odložiť bo malé mi boli a stáli stáli, až som ich vyhodila. A teraz dcére kupujeme veľkosť 36 a iba adidasi .... 😀 No nemohli tie botasky stáť a stáť a by mala dcéra retro NIKE 😀

tamvtme
17. máj 2022

Mne sa noha nezmenila ale sestre sa zvacsila a zacala kupovat topanky o cislo vacsie....takze ja som s tym tak nejak ratala, ze sa to moze stat, ale u mna to boli len opuchnute nohy a po porode sa vratili do normalu

saxana000
17. máj 2022

Pribrala.som 24 kil noha sa mi rozcaptala.lodicly som zvykla nosit 38 teraz minimalne 39 mala ma skoro 6 rokov a nic sa nezmenilo.proste som vymenila.postupne vsetky topanky za vacsie

livben
17. máj 2022

Ano ostala som v soku ked som uplne nove lodicky neobula nosila som 38-39-tky teraz mam 40tky pravda zvacsi sa noha po porode😁

papaya308
17. máj 2022

Chodidlo nie, iba rodidlo😅