icon

Znižuje sa pulz aj vám vekom?

21. mar 2025

Ahojte. Som nizkotlakarka. Pred cca 13 r mi zacala ,alebo bola zistená tachykardia . Sinusova aj v klude bol pulz okolo 90 .
Som 2 roky po treťom porode a prvý týždeň som mala vyšší tlak ,nízky pulz okolo 50 . To všetko prešlo ako mi zmizli opuchy .
Tlak sa mi drzal okolo 110/70. Pulz uz skôr 70-80.
Teraz mam tlak 90/60 a pulz 64. Cítim sa ,ale malatna je mi nevolno . Je pravda,ze aj veľmi málo pijem . Pila som viac keď som robila . Ako som doma to flákam.
Tlak je nízky čo som relatívne zvyknutá,ale ten pulz ma stresuje😁 na to zvyknutá nie som a myslela som ,že ten vyšší pulz proste bude stále.
Znižuje sa aj Vám vekom pulz?
Na echo ,ekg som bola v septembri . Kontrola
Lieky neberiem .

lukbe
21. mar 2025

Mne sa zvýšil.

iwesska
21. mar 2025

Nemyslim si,ze si v dochodkovom veku,takze vekom to asi nebude. 64 mas pekny pulz,skor v kombinacii s tym nizkym tlakom ti je nevolno. Lieky na pulz neuzivas,kedze si mala dg.tachykardiu?

autor
21. mar 2025

@lukbe ďakujem presne tiež som čakala minimálne rovnaký. Keďže roky mam vyšší
@iwesska nie ,lieky som nemala .nakoľko max vždy bol do 90 . Keď som raz mala 120 tak mi dali vasokardin..v prípade potteby pol tabletky . Našťastie som sa viac takto vysoko nedostala a ak hej po chvíľke sa ukludnil aj sam.

lesiiaoldi
21. mar 2025

Podľa mňa je toto veľmi individuálna vec

lubossi
22. mar 2025

Ja mam tep 50 ked sedím s vyloženými nohami. Ked sa postavím skočí na 100 a následne klesne na 80. A ked si sadnem 60-70. Oháňať číslami asi teda nemá zmysel bez kontextu.
Na ten nízky tlak odporúčam športovat

sense
22. mar 2025

Mne ten pulz nízky nepríde asi preto že ho mám ešte nizsi

autor
22. mar 2025

@lesiiaoldi
@lubossi
@sense áno,je to veľmi individuálne.
Samozrejme tep je v kľude...pri námahe je vyšší. Ale ja mam pulz vyšší aj v kľude okolo tých 80 je u mňa standart ,preto som prekvapená,že teraz ho mam okolo 60 mam takýto ,pre mňa nízky. Čiže je to skôr asi Zamerané pre ludi na podobne hodnoty z vyššieho/klesnúť. 🙂 aj ked ani to nebude úplne smerodajne . Len ma zaujíma,či sa s tým niekto osobne stretol . Ale pozerala som aj googel ,však ako inak a áno tam tým vekom v podstate môže aj pulz klesať 🙂. Ďakujem,za vaše postrehy 🙂

stanulienkat
22. mar 2025

Pulz mas uplne normalny. Toci sa ti hlava skor z tlaku. Pi viac tekutin a bud viac pohybovo aktivna-tlak sa ti mierne zvysi.

lesiiaoldi
22. mar 2025

Inak buď rada, že máš pulz už nižší. Ja som mala tiež v kľude okolo 90 a u doktora 115 a naháňali ma po holteroch a kadejakých vyšetreniach. Pila som chvíľu cievny čaj a pulz mám už chvalabohu nižší. Okolo 75. Tlak tiež celý život nízky. Ako ty..Teraz po čaji trocha vyšší ale mala som taký istý ako ty predtým aj pred tehu aj po trhu. Môj muž má pulz okolo 50. Určite je nižší pulz lepší. Srdce sa menej opotrebuva. Vôbec nie je dobré, keď v kľude bežíš😄

luccija
22. mar 2025

Ťažko ti je z nízkeho tlaku, málo tekutín, únava...
Pulz je v pohode

lesiiaoldi
22. mar 2025

Aspoň si tak myslím. Že pomalší tep je lepší..Ak z toho usudzujem, že mňa po preventivke naháňali po vyšetreniach a mužovi povedali, že všetko v poriadku..A aj na endokrinologii boli v šoku z toho tepu a výživová poradkyňa mi povedala, že sa rýchlo potom srdce opotrebuva. Keď tlcie rýchlo, čo znie aj logicky..

autor
22. mar 2025

@stanulienkat áno toto si uvedomujem ,že úplne flákam pitný režim. Musím začať viac pit . Ďakujem
@lesiiaoldi áno,to máš pravdu . Tiež som aj holter maká atď a úplne neprijemne ked sedíš a bije ako o závod.

autor
22. mar 2025

@luccija toto áno,to flákam tu vodu .musím sa donútiť ďakujem

autor
22. mar 2025

@lesiiaoldi určite je lepší. Tam tiež zas človek nesmie ísť pod nejakú hranicu až nie si na liekoch . Najlepšie fakt zlatý stred 🙂 len to zneusti keď roky fungujem na vyššom a zrazu z ničoho nič si ide tabuľkovo😁

luccija
22. mar 2025

Ja mám taký problém ako ty nízky tlak, nízky tep lekár je nadšený, ale k tomu patrí tá únava a taká nevykonnost.Aspon ja to tak pociťujem mne pomáha ten pitný režim, zelený čaj a pravidelná strava a hlavne sport

autor
22. mar 2025

@luccija ten nízky tlak veru dáva zabrať. Možno aj preto sa citim taka malatnejsia aj skrz ten tep ,lebo doteraz u mna v klude okolo 80 a teraz si ide okolo 60 . Ale musím tu vodu riešiť keď som robila som si to krasne vedela strážiť a ako som doma ,uplne to flákam q citim to vo viacerých smeroch. Musím to uz naozaj brat vážnejšie. Ďakujem 🙂

lesiiaoldi
22. mar 2025

Autorka skús ten cievny čaj. Možno sa ti upraví. Mne to pomohlo. Ja som to začala piť ten čaj kvôli tinnitu, na ktorý to nepomohlo 😭🥲🥴😮‍💨🥹, ale tlak aj tep sa mi upravil, ani som to neplánovala 😅 a pitný režim ako spomínali je veľmi dôležitý. Koľko vypijes vody denne? Mala by si vypiť cca 30-40 ml na 1 kg váhy. Vypočítaj si. Minule to hovorili v Dámskom klube. S chrbticou problémy nemáš? Mne sa točí hlava kvôli krčnej chrbtici. Keď nejdem po mesiaci na masáž tiež sa mi motá...

lesiiaoldi
22. mar 2025

Dnes mám tlak 120/78. Skoro ideál. Pulz trocha vyšší - 80, ale pred pitím toho čaju som mala 90/60 a pulz 95-100 v kľude..Skús to piť a možno sa ti ten pulz trocha zvýši. Keď ti až tak extrémne klesol... So mnou ten čaj urobil.zazraky😅

lesiiaoldi
22. mar 2025

Ale hlava ma bolí, aj sa mi točí. Ale mne z chrbtice 🥹 Lebo ja vypijem dva litre denne. A tlak mám v poriadku tiež

autor
22. mar 2025

@lesiiaoldi móze byt ,ja mam riez s chrbtom problémy. Je to nepríjemné. Vzdy meram tlak keď mi je ,že viac zle a podla toho viem ci tlak ci chrbát atď

lesiiaoldi
22. mar 2025

Krčma chrbtica je sv..a. dokáže narobiť riadnu šarapatu.. Musíme cvičiť😅 Ja sa chystám viac cvičiť doma, a na masáž musím chodiť každé tri týždne. Chodím každý mesiac niekedy až každých 5 týždňov (ale teraz som nebola dobré dva mesiace a som úplne hotová ). Aj tinnitus mám z toho si myslím. Ja sa ešte aj hrbim, okrem toho, že to vyzerá hrozne, ešte aj zdravie to ničí 🥴

autor
22. mar 2025

@lesiiaoldi ano toto presne iste mam aj ja . Tiež som hrbatá,aj pískanie,závrate,zahmlievanie a starne stuhnuté ma tu krčnu. Ani poriadne hlavu neotocim co uz ma to ťahá ...

lesiiaoldi
22. mar 2025

Tak to budeme mať z krčnej. Ja som si myslela na tých 70-80 percent, že to budem všetko z krčnej, ale keď tu čítam, že máš rovnaké príznaky, tak som o tom už na 99percent presvedčená..Ja som si kúpila už aj pajoncek, taký čo vybruje, ale má nulovú toleranciu na prihrbenie, takže pri domácich prácach je neznesiteľný a po hodine ho dám preč..Tak sa snažím ťahať plecia dole a nepozerať do dlážky, ale držať hlavu hore, ale je to ťažké, od detstva sa hrbim a mám 35 rokov a to nepôjde zo dňa na deň takéhoto šialeného zlozvyku sa zbavit😮‍💨