Zodraté platničky

lienka737
27. okt 2015

Mám 30 rokov a degeneratívne ochorenie platničiek v driekovej oblasti.
Momentálne si nemôžem sadnúť, blokuje ma to v pohybe. Čo Vám pomohlo?
Lekárka mi kázala dať si lieky od bolesti - a mám byť rada, lebo na to sa neumiera.

Pomôžte mi prosím!!!
Ďakujem.

viera27
27. okt 2015

@lienka737 prislusne cviky, zo zaciatku napr. SM system. A hlavne posilnit cely core - brusne a chrbtove svalstvo. Toto je presne problem ludi, ktori maju slabe svaly. Vsetka vaha spociva na chrbtici, namiesto toho, aby drzaniu napomahali vnutorne brusne svaly a chrbtove svalstvo. Tu ti lieky absolutne nepomozu, treba sa zapriet.

darina1952
27. okt 2015

@lienka737 áno SM systém určite - treba sa ho naučiť cvičiť pod dohľadom a venovať sa mu denne - je to len pár minút a prinesie to úľavu a tiež odporúčam aj cvičenie Pilates. 🙂

gora8
27. okt 2015

Z vlastnej skusenosti... Najskor je potrebne svalstvo uvolnit a az nasledne cvicit SM system

viera27
27. okt 2015

@gora8 uplny suhlas. Ale tak u lekarky predpokladam dostala uvolnovacku + kym najde a prihlasi sa na SM, ubehne nejaka ta doba 🙂

nutrimas
28. okt 2015

@lienka737 Odporucame pravidelne a cielene cvicenie SM system, ktore Vam pomoze zmiernit bolesti a zamedzi degeneracii dalsich platniciek v okolitej oblasti. Jedna sa o subor 12 naoko velmi jednoduchych, no zato velmi ucinnych cvikov, ktr. pomozu spevnit svalovy korzet a tym padom odstranit jednu z najcastejsich pricin bolesti pohyb. aparatu - svalovu disbalanciu. Zo zac. je potrebne cvicit pod odbornym dohladom cvicitela + zaroven kazdy den cvicit doma. Blizsie info ako aj zoznam cvicitelov najdete na ofic.stranke Dr. Smiska, autora tejto metody s viac ako 30r praxou: www.smsystem.cz.
Prevadzkujeme mas. salon a zaroven som cvicitelom a lektorom SM systemu na SK, cvicenie je to najlepsie, co odporucam aj svojim klientom. Cvic. pomocky (lano, podlozka, CD/DVD, kniha) najdete aj na nasom eshope, prip. tu na MK: https://www.modrykonik.sk/market/sportove-potre...

jananinka
28. okt 2015

Moja mama ma s tymto uz velmi dlho problem, a vzdy ked jej to zacalo niekde tlacit, ze sa jej to poposuvalo, tak jej pomohlo IBA cvicenie.

lienka737
autor
28. okt 2015

@nutrimas Lano mám, už aj cvičenia s fyziterapeutom. Teraz mením bydlisko, takže hľadám nového. Ale presne toto chcem (začala som ešte ked som ani netušila diagnozu).
Ďakujem.

magmolatus
2. nov 2015

Ja sa obcas natieram s http://www.muaykrem.sk/produkt/muay-cream-regen...
Je to lepsie ako klasicka konska masť.

Nie je vhodny pre kojace matky.

Mam dojem ze to sem tam trochu pomoze. Ja som mal herniu disku. Samozrejme ze sa to vracia ak sa človek o chrbát nestará.

katulienuska
13. apr 2016

Ja mám problém s chrbtom už dlho.pred rokom má seklo a riešila som to len liekmi ale bolesti v podbrusku a v pan ve ostali ale len niekedy.od októbri mám bolesti každý den,hlavne v panve a pozdlz predneho stehná. Od októbra som mala aj zápal sedacieho nervu.sm som začala cvičiť od konca januára.keďže mám aj skoliozu a svalov u disbalanciu.platničky ešte niekedy cítim aj sedaci sval ale denne ma boli panva a kŕče v prednej strane stehien. Chodím aj na masáže.viete mi poradiť či je ešte normálne mať po napravenie platničky maserom/ platnicka l4-l5/ ešte stále také bolesti v pan ve a stenách alebo poraďte čo s tým. Ďakujem

magmolatus
18. apr 2016

@katulienuska Cvič nejake cviky na hernie, je toho plne youtube.
Mne osobne pomahaju najviac prechadzky, po cviceni som nemal taky dobry pocit z toho ze by som mal bolesti menej, chodim napr z prace pesi domov je to asi 3,5 km, dam to za cca 40 min. (nie kazdy den)
Cez vikend chodim do parku a dam 6-10 km.

Uplne idealne u mna bolo dat cca 15 km za tyzden.
Zo zaciatku si daj mensie trasy, uvidis sama ako bude na to reagovat chrbat, netreba to samozrejme prehanat.

ala76
2. jún 2020

@lienka737 zabiť doktorke kladivom po cele a zmeniť doktora😉

lienka737
autor
3. jún 2020

@ala76 jaj, to uz bolo davno 😀 odvtedy som porodila a chrbat ma paradoxne nebolieva, asi sa tam nieco poposuvalo