Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
Je to uz skoro rok, co sa liecim natrznikom a s ohladom na to, kolko som sa po zisteni tejto diagnozy natrapila som strasne rada baby ze ste sa o nom dozvedeli. Pozrite si este info ku kvercetinu a stravovaciemu protokolu v knihe Superimunita. Drzim vam palce.
@ive82 dakujem pekne za odpoved 🙂 myslis si, ze sa natrznik moze uzivat na zaciatku aj pri Thyrozole alebo je lepsie vysadit lieky hned? S tymto asi nemas skusenost ci? Skusim radsej este pohladat nejake info na nete teda. Ja sa bylinkami liecim uz aj na zaludok, gynekologicke problemy a pod., takze podobne ako ty tomuto ,,placebo'' efektu verim 🙂
@ive82 ahoj, ja beriem.tiez thyrozol,liecim sa uz 3. mesiac, stitka sa zlepsila a znizila mi davku u len 1x denne,vysadila som ho na 2 tyzdne a zacala som uzivat org.jod,pretoze som mala naplan.operaciu stitky a velmi rada by som sa jej vyhla,ak by sa dalo..vysledky sa mi zhorsili a zas mam od vcera 3denne thyroz.Stale som na nete a hladam nejaku inu moznost.Kde zozeniem tu bylinku? Ty uz neberies thyrozol?
@karinn_nn ahoj Karinn,pred tym kym som sa dostala k natrzniku bielemu,tak som brala mesiac carbimazol,po ktorom sa mi stiahli oci.Nasa lekarka mi predpisala tyrozol,ale boli mi po 2 tyzdnoch tak zle,ze mi tlak vystupil na 80/170 a zacali mi doslova vyliezat oci a to uz nehovorim o strasnych bolestiach oci ,malatnosti ,zapalili sa mi slinne zlazy.Predpisali mi obrovske davky tyrozolu,bola som totiz mimoriadny paciet s dost velkou stitnou zlazou atd...Prestala som brat do svinstvo o 2 tyzdne a v uk som si zohnala carbimazol,ktory som uzivala asi 40 dni..za tu dobu sa mi stiahli oci na povodnu velkost a normalizoval sa tlak...v anglicku som sa tiez dostala k natrzniku bielemu,objednala ho a zopar tyzdnov som pila z neho caj ,kym sa luhovala tikntura..skratim to,hormony sa mi normalizovali,stitna zlaza sa stiahla naspat asi o polovicu a to uz o zopar mesiacov.Pomalicky sa mi stahuje dalej a co je hlavne,bylinka nema ziadne neziaduce ucinky ,prave naopak,normalizuje cinnosti stitnej zlazy a horm .systemu a tiez cisti pecen,lymfaticky system a zasobuje organizmus potrebnymi zlozkami/kovy,mineraly atd)....v skratke ..uzivanie bylinky len prospeje,len to chce cas,niekedy aj zopar mesiacov ,kym sa ukazu ucinky...lieku ako tyrozol by som sa vyhybala oblukom,lebo natrznik ti da hormony do poriadku aj bez toho aby ti zlikvidoval pecen,oblicky atd..a to u uz nehovorim o dalsom zvačšovani stitnej zlazy,je to jeden z moznych neziadnucich ucinkov..staci si precitat letacik,no fakt dakujem pekne ze vobec niekto schvalil vyrobu toho lieku))...prajem skore uzdravenie a drzim vam palce
@fidanaf
ahoj,pokial viem jedine v rusku sa da natrznik biely objednat .Skus is objednat koren na stranke altaj.ru a potom urobit z neho tinkturu..Po rusky sa to vola lapcatka belaya..U nas to bohuzial nemaju..Skus este skontaktovat kocku ,ktora zakladala toto forum Ivet..Myslim ze jej nedavno dosla objednavka z ruska..Ja som posledne 2 flasky tinktury ponuka Laurike a viac nemam..Citim sa fajn a uzivam uz len raz za pol roka tiknturu preventivne...Prajme ti rychle uzdravenie,tana
Ahojte, necitala som vsetky prispevky ale zachytila som natrznik na liecbu, ktory sa zle zhana. Ak nahodou o nej neviete, jedna bylinka pomaha na sz, aronia. Sama som ju uspesne brala.
Nic s tym obchodom nemam spolocne, da sa objednat aj z inej stranky: https://www.zdravysvet.sk/kategoria/bylinkaren/...
@aliseacat Ahoj, ja beriem nátržník už asi dva týždne. Bála som sa thyrozol hneď vysadiť, tak som si ho dávala tak raz za tri-štyri dni. Problém bol ale, že ako som vysádzala thyrozol, tak sa mi strašne začali triasť ruky. Začali bolesti hlavy, točenie a pod. Tak som si teraz thyrozol dala už tri dni po sebe a dobre. Takže neviem vôbec v akom stave je teraz moja štítna. A ako mám ďalej postupovať. Koncom mesiaca idem na krvné testy, tak som zvedavá. Ale napríklad, od kedy beriem nátržník, tak nemám problém so žalúdkom, za čo som strašne vďačná. Verím, že aj štítna sa napraví. Lebo thyrozol už viac brať nechcem, takže hádam nátržník zaberie aj mne 🙂
ahoj, na trasenie ruk mne pomaha pyridoxin (lekarka mi poradila), na zaciatku som si davala R-O-V jednu tabletu...postupne som presla na 1x denne a teraz ked si spomeniem, tak si cca 1x do tyzdna jednu dam. Drzim palec aby pomohlo...
@denise.v ahoj, ano, sz mam v poriadku...trochu zvysene protilatky ale.ziadne lieky mi nepredpisuju 🙂 ja nie som lekar ale.thyrozol a jemu podobne lieky su svinstvo a ak existuje prirodna alternativa, nevaham. Mne thyrozol po 3 tyzdnoch okrem hororoveho krvneho obrazu vyrobil stratu chuti...cokolvek som jedla bolo.to ako tekuty plast,brk. Podla mna chod na kontrolu, uvidis co bude vo vysledkoch a podla toho sa skus spojit s.bylinarmi v rusku (altaj.ru), vysvetli situaciu a poradia ti...ps citala som,ze mnohi funguju na 1lyzicke rano na lacno ale nespominam si v akej kondicii ta baba bola..drzim.palce
@laurika25
Laurika odpisem aj sem, ak by niekoho zaujimala odpoved, kt som ti poslala internou postou: nebrala som to spolu....na natrznik som natrafila az v stadiu ked som mala prvy atak thyrozolom vyrieseny a bola som mesiac pred dalsoi navstevou lekarky...ale bolo jasne,ze je zle,priznaky uz boli spat....za mesiac som sa len vdaka tinkture popravila...a vlastne uz rok ziadne lieky neberiem  rozmyslam, co by som robila ja...ci ch brat naraz....podla mna ber naraz a ked ustupia priznaky zmensi davku tytozolu, o malinko, postupne...ale nie som lekar...mozno mas lekarku, ku ktorej mas doveru a mozes sa s nou poradit aj o alternativnych moznostiach (bodaj by 🙂
@ive82 neviem ako dalej, ale cim dalej mam myslienku, ze sa dam dam nakoniec operovat. Zacala som mat problem s ocami, vytlacaju sa mi von a dnes mi dve baby poradili, ze sa oci nezastavia poskodzovat , ked sa zizenia hormonov stitky a ukludni sa , Jedina moznost je operacia en☹ no je tam aj percento , ze sa zhorsia aj po operacii, ale dakujum moc za info🙂
@laurika25
Laurika pozorrrr!!!! Dobre si nastuduj problemy s exoftalmom...aj.ked ti.sz vyberu, imunita bude aj nadalej oci napadat! Moja lekarka.mi jasne povedala, ze ano, trochu.to.pomoze preto,ze sa imunita skludni, lebo bude mat v tele o nepriatela menej ale bohuzial ocne tkaniva ma za.nepriatela tiez a.neda sa predvidat do akej miery to bude napredovat. Pozri si forum Graves Basedowa chodoba - su tam tipy ako pomoct ociam.
@laurika25
...uz.som to tu.spominala ale radsej este raz...Stitna zlaza pri grves.basedowej chorobe nie je povodcom ochorenia, je len obet!! Povodcom ochorenia je imunita a tu treba dat do poriadku...pocnuc odchytenia vsetkych aj potravinovych alergii az po poriadnu, vyzivnu stravu.
@laurika25 ak môžem poradiť čo sa týka imunity, tak ja som ju mala strašnú, ale doslova. Každý druhý týždeň ťažké chrípky, teploty, bola som nonstop na antibiotikách. Plus problémy s pleťou a štítna ani nehovorím, tá bola chúďa v takých zlých hodnotách, že lekárka ma chcela rovno poslať na operáciu. Jedného dňa som si povedala dosť. Zmenila som stravu a dala si porobiť komplet vyšetrenia čo sa týka alergií. Stravu som rapídne upravila - žiadne pridávané cukry, žiadne farbivá, chemické emulgátory, chemické konzervanty a pod. Len čistá strava. Všetkú zeleninu a ovocie čo sa dalo som začala šúpať, aby som do tela nedávala postreky. V mojom prípade som napríklad vysadila aj lepok, na ktorý síce nemám alergiu, ani nemám celiakiu ani nič podobné, ale napriek tomu mi spôsoboval ťažké migrény. Cez vyšetrenia som zistila že mám alergiu na mlieko, plus kožné alergie ako kovy, kathon v kozmetike a pod. Okrem tohto všetkého som aj všetkú kozmetiku vymenila za prírodnú. Bol to ťažký proces a trval asi rok a pol. DNES - za posledné 2 roky som bola chorá raz - aj to som zvládla bez antibiotík a do týždňa som bola fit. Okrem toho žiadne nádchy, ani žiadne iné problémy. Zmizli gynekologické problémy a čo zásadne - nemám migrény a úplne sa mi prestali robiť herpesy, ktoré som mávala naozaj často. Dokonca aj štítna sa trošku napravila. Samozrejme, nemám ju v poriakdu, preto to teraz riešim nátržníkom, ale výsledky už nie sú tak katastrofálne. Tak to len moja skúsenosť čo sa týka imunity. Takže určite či už pri štítnej alebo iných prípadoch je imunita základ. Ja som nemala žiadnu a dokázala som si ju vybudovať až natoľko, že okolo mňa chodia chorí ľudia a moje telo to úplne ignoruje 🙂

Ahojte, skusim odpovedat na vsetko, ak na nieco zabudnem, ozvite sa 🙂 prvy krat ma liecili thyrozolom, vdaka emu som stratila vnimanie sladkeho na jazyku, vymenili ho na propycil. Po par mesiacoch ho vysadili lebo sa mi hodnoty zlepsili a protilatky o cosi klesli. Ale cca po 3mes som zase zacala citit priznaky a vtedy som sa dozvedela o natrzniku a jedna dobra dusa mi posunula trochu zo svojej zasoby aj z korena ale aj hned aj z hotovej tinktury. Zmeny som citila o dva dni...ziadna urgentna navsteva endokr sa nekonala a potom na pravidelnej som mala vysledky ok a protilatky sa este znizili. Priznaky necitim. Ak by to aj bolo len placebo, som za neho vdacna lebo funguje. Na weboch sa o natrzniku da vela dozvediet, nie je to placebo 🙂))) koren sa da objednat napr na stranke altaj.ru - google vie urobit preklad stranky do anj alebo sj...je kostrbaty ale na nakup to postaci.