Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@tereza36 uz 2 mesiace.. Ale ja mam autoimunitnu tyreotitidu vo faze hyperfunkcie. Som brala 1 thyrozol denne. Teraz uz pol tabletky.
Inak ked som bola teraz u doktorky, tak tam mala studenta a bavili sa o pacientke predomnou, ktora mala to co ty. A doktorka hovorila, ze na zapade sa to lieci inak, ale k nam tato prax este nedorazila.
@laurika25 zhodnotil beriem 9 mesiacov...A áno v nemocnici mi do spravy napísali ze zvážiť operáciu sz..vo štvrtok idem k endokrinolog..uvidím co mi povie...Volala som do Lubochne a tam ma objednali az na 30.4.2018 ...to je neskoro ,lebo praca....neviem si to predstavit tak dlho doma...
A uz ani šoférovať nemôžem...A aj pešo sa bojím chodit co tak zle vidim..
@laurika25 .Ja som to spozorovala najprv ze mi strastne zacali slzit oci ,až prúdom mi po líci tiekli a puchnutie viečok a aj pod ocami.A potom sa začnú akoby vrchné viečka sťahovať ,ale to je tým ze oci zacne vytláčať.Takze vyzerám ako vyplaseny zajac....A počula som ze na ti je este nejaka radioterapia...
TPO mas celkom v pohode, to robi sarapatu ociam a TG je co?
Tyreoglobulin (TG) je bílkovina produkovaná ve štítné žláze, ze které vznikají hormony štítné žlázy (T3, T4). Z dosud neznámých příčin je TG silným autoantigenem (látkou vlastního těla, proti níž imunitní systém tvoří protilátky). Vyšetření tyreoglobulinu v krvi může upozornit na přítomnost a růst zhoubného nádoru štítné žlázy.
Jedna pani mi teraz napisala ze je dobra tinktura z KERBINEC EUROPSKY je to urcene na zvyšenu funkciu štitky...https://www.teamarket.sk/Karbinec-europsky
@didulka85 A už si bola u očneho?Mne to začalo z nicoho nic, a aj tie oči vyliezat .Začala som zle vidiet .Ja si myslim ,ze tie oči mi dost rychlo vybehli ,aj sestry to vidia ,ze som to take nemala ked som zacala chodit na endokrinologiu...Ak nie tak chod ,alebo to povedz endokrinologov.Lebo ja som bola u očnej ,a ta ma odpalkovala ,že to je zo štítky a s tým sa uz neda nič robit ,že budem ako Lucie Bíla...A mam nosit okuliare a mala som to zacat riesit skor....Ked som to povedala endokrinologovi tak sa za hlavu chytal že čo mi to povedala...A poslal ma hned do nemocnice na tie kortikoidy...Ale ako som pisala to mi nepomohlo...Ale citala som na nete ze je este nejake ozarovanie ocnych svalov...No neviem uvidim po MRI čo tam zistia...
@tereza36 ako skor? Ved sa uz liecis 9 mesiacov s thyrozolom, ci? A nepreslo to, tak preco nedali skor kortikoidy, viem, ze tie oci su uz nezvratne. Ja som mala tiez problemy, som uz po operacii, ci mi operacia pomohla, netusim ani, tiez mam ine oci ako som mala, zatial vidim v pohode.
@laurika25 no ze to muselo trvat minimalne 2-3 roky....A ked som jej povedala ze nie tak mi prislo ze mi neverí,.v podstate ma tak doplatila ze som sa tam skoro rozplakala.V januári som mala Tsh 3,80 bola som na operacii členku tak preto mi robili aj tsh.A niekedy february sa mi zacali otriasť ruky a zvýšil sa mi tep,mávali tepla som mala...V aprili som sama povedala doktorov nech mi zoberie krv na stitku a to som nemala este oci vypukne....mala dom tsh 0.01.potom thyrozol a po mesiaci tsh 0,008 este menej...
@laurika25 natrznik nepomohol?
@kobylamodra Nie. Bola som aj v Nitre u jesmeho profesora, od ktoreho som mala kuru a tekbicovy olej, dala som za to vela penazi, ale vtedy to je cloveku jedno, ked sa chce vyliecit. Ja som uz mala normalne depky, lebo som sa nevedela rozhodnut, ci operovat, ci nie... Nakoniec som sa rozhodla pre operaciu. Citim sa uplne normalne,len zom zacala teraz priberat dost☹
@laurika25 mozem sa spytat ako dlho a ake mnozstvo si toho natrznika brala? tiez sa na to chystam prave
@kobylamodra nepamatam si to presne, mozno 1 mesiac-2?ale skusim pohladat niekde v mailoch presny navod.
@kobylamodra ahoj ale ten natrznik neviem ci zozenies...
@tereza36 v cr ani sr nie, ale posle mi ho znama z lotysska

@tereza36 nic si z toho nerob..
Ja som ten doplnok pozerala, ale podla mna by sa to bilo s Thyrozolom. Mozno by bolo dobre sa opytat lekara, aby si si neuskodila.
Ja som mala kontrolu tento tyzden, vysledky vyborne, zapal uz nemam. Znizili mi lieky na polovicu.