Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@katka1981
Otehotnela som na hormóny norethisteron,tie mi nastavili menzes ,mala som pravidelne 2 mesiace a tak som otehotnela.Po pôrode a po kojení som zas bez menzesu, úplne, teraz beriem antikoncepciu aby som normálne fungovala.Čize od 30 rokov nemám menzes ,v 32 rokoch som otehotnela na hormóny , takže tak
Ahojte, mám 19 rokov a doteraz som mávala pravidelnú menštruáciu a trvala približne 5-6 dni. Len na endokrinológii mi zistili zvýšenú funkciu štítnej žľazy. Predpísala mi thyrozol 3x denne. menštruáciu som mala teraz dokopy 3 dni a aj to bol 1den z toho slabé špinenie. Tak sa chcem spýtať či máte niekto s tým podobné skúsenosti a či to vlastne môže byť z toho.
@79marry ahoj viem ze ten príspevok bol dávno ale mam podobní problém zvisena činnosť štítnej žľazy mam 7 mesacne dieťa ktoré kojím doktor mi predpísal propycil ale pediatricke sa to nepáči ze užívam tento lek a chce aby som ukončila kojenie ti si kojila svoje dieťa a bolo všetko ôk a na vysokí tep si niečo brala
@gabikacentrum no ževraj propycil sa môže keď sa koji, ale tiež by som nedala za to ruku do ohňa...ja som takto musela odstaviť dcéru keď mala 8 mesiacov. Inak po 6 rokoch by som to riešila asi inak, máte aj iné zdravotné problémy?
Baby nemáte jedno balenie thyrozol na zvys? Kúpila by som keďže potrebujem pribrat
@fidanaf okrem toho vysokého tepu sa cítim celkom dobre a ako by ste to teraz riešili na ten tep mam hrať betolac ale neberiem ho lebo kojím a ze ten propycil môžem tak už neviem každý je iného názoru
@dezire1000 ja možno ešte doma mám,len musím pozrieť expirku
@fidanaf ôk ďakujem budem rada
@dezire1000 ja mam urcite, aj dve balenia, kludne poslem, teraz v tehotenstve neberiem 🙂
@karinn_nn môžem napísať ip? 🙂
@gabikacentrum ahoj, mne endokrinologicka po pôrode zmeninala na propicyl, lebo hormóny z neho nejdú do mlieka, ale zase ničí pečeň pri dlhodobom užívaní. Thyrozol ide do mlieka, čiže by ho dostávalo aj dieťa, čo nie je dobré, ale nenici pečeň. Mne sa podarilo kojiť len 2 mesiace, a potom som sa vrátila k Thyrozolu, lenže po mesiaci mi vyoperovali celú štítnu žľazu, a odvtedy som doživotne na euthyroxe. Mne tyreotoxikoza zväčšila aj srdce, ktoré sa mi nevrátili do pôvodnej veľkosti, prišla som na to až keď som už kolabovala a teraz sa musím ešte k tomu liečiť na vysoký tlak a tep.
@gabikacentrum treba zistiť či betolac nejak ovplyvňuje mlieko, ja beriem betaloczoc na tep, ale nekojím. Ak neuzivas na zníženie tepu, zbytočne si namahas srdce, môže sa Ti stať co mne, že sa tou námahou zväčšilo, už sa nezmensi, akákoľvek námaha, adrenalín, rozculocanie ho môže poškodiť. Mám byť v kľude, ak tu chcem byť ešte aspoň 20 rokov (no ja by som chcela ešte aspoň 40 😉), čo sa samozrejme nedá. Nepodceňujte ten tep.
Zdravím Vás, chcela by som sa s malou nádejou opýtať, či náhodou niektorá nemáte Carbimazol ???? Nutne potrebujem zohnať...
@simonka2004 ahoj , aj ja som ho hrozné zháňala , no nezohnala. 😏ty ho potrebuješ kvôli comu?
@laurika25 kvôli Graves Based a očiam
Ahojte chcela by som sa opýtať či niekomu z vlastnej skúsenosti pomohla tinktura z natrznika ďakujem za odpoved
A áno po thyrozole som pribrala cca 10 kíl , keď mi toto ide ordinovať tak vždy viem že spuchnem 😄 ..teraz keď som bez liekov sa snažím zhodiť dole zatiaľ cca 5 kg šli ..je to strašné 😄
Ahojte, chcela by som od vás poprosiť o radu 🙂 bola som na odbery/hormonalny profil a mám zvýšené výsledky S-aTG hormón, niečo som sa dočítala na nete ohľadom hormónu je to asi zvýšená funkcia hypertyreoza,,, koncom mája idem prvý krát na endokrinologiu
Ahojte, mam diagnostikovanu hypertyreóza (GB choroba). Môžem sa spýtať ako dlho ste boli PN po nasadení liečby? Thyrozol beriem 3x2 tbl., pyridoxin detto a Vasocardin 2x1/2 tbl 😔
@aned ja som si asi 1-2 tyzdne zvykala na lieky, hlavne vasocardin, bolo mi tazko, tocila sa mi hlava. Potom som normalne fungovala (skola, praca, cestovanie). Mala som dost zle vysledky, takze som skor obmedzovala pohybove aktivity, aktivity pri ktorych som sa zadychala, stresove situacie, nezdvihat nic tazke a podobne. Ale ak si mozes dopriat oddych a byt v klude, tak odporucam co najdlhsie. Das sa skor doporiadku a mozes potom fungovat ako predtym 🙂

@tereza36 ak chceš mne ostalo trochu korena aj tinktury