Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol
ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem
@dadulkaf lenže mne práve to priberanie bráni k tomu byt v pohode 😥😥😥😥. Nemôžem si pomôcť neznesiem to...
@santia1605 Thyrozol 2xdenne a Phyridoxin (B6). Zajtra kontrola po 2 mesiacoch. Váha stoji, resp.kilo dole (aktívne cvičím)
@santia1605 chápem to. Ja som mala pri hypertyreoze o 15 kg menej. (Akože normálnu váhu podľa tabuliek, nie podvýživa ), Tsh nejakých 0,00 niečo už si nepamätám. Ale to som už fakt aj psychicky sa necítila dobre, trás rúk, pálenie očí ..
Teraz mám akože SŽ hodnoty v norme , som pod Thyrozolom každý deň. A už dlhé roky na striedačku viac x (norma a hypertyreoza). A mám nadváhu aj pri normálnom stravovaní a pohybe. (Žiadna sedáva práca , žiadne prejedanie..). Mala som možnosť sa porovnať s inými ženami čo sa týka jedla alebo cvičenia atď. Takže tam chybu moc nerobím. Druhé ako šparadlá alebo normálnej postavy - zjedia viac ako ja kalórií. Už som sa s tým viac menej zmierila, je pravda že byť radšej v psychickej pohode, ale mrzí ma to že to mám takto, veľa x sa pýtam že prečo práve ja. Ale zas sú aj oveľa horšie choroby.
@emilyx tiež sa milión krát pýtam prečo ja prečo priberanie...zúfalá som ...neviem ako budem žiť s takou nadváhou...mne to príde na mesiac že kilo hore ....do kedy budem priberat .....kedy sa to ustáli....alebo budem môcť schudnut....keď prestanem brat lieky schudnem.....a milión otázok...a zúfalstvo 😥😥😥😥. Ľahko sa povie vyrovnaj sa s tým....keď nedokazem
@santia1605 A to zaradzujem do jedálnička zdravé potraviny vrátane celozrnnej múky, rastlinné mlieka, rôzne orechy, semiačka, ovocie, zelenina, sladkosť len v zdravšej forme alebo koktejl.. žiadne napchávanie sa, nemusím ani moc vyprážané a mastné, čipsy atď lebo nemám žlčník je mi z toho nejako ťažko. A aj tak. Nuž ... asi to máme každý ináč. Ale je pravda že sa cítim o hodne lepšie. Až na moju nadváhu. Rozhodla som sa ale že skúsim viac cvičiť. Jedno viem že držať nejaké drastické diéty nemá význam. Aj to som už skúšala.
@emilyx presne aj ja jem zdravo ovocie zelenina....žiadne vyprážané ani pizza Burger nič....preto mi to nepríde fér že aj zdravo jem aj tak priberám...lebo iné by bolo kebyže kašlem nato a jem všetko možné a nepozerám že čo jem ....nervy mam že ani doktorka neporadí že čo brat nejaký caj...vitamíny ...tinkturu bylinky.....hocičo čo by udržalo váhu a človek nepriberal....lenže lekárom je jedno...človek ukradnutý...
@santia1605 čaj mne nepomohol. Ja pijem rôzne čaje bylinkové sypané z lekárne ,lebo ich mám rada, každý deň 😄 , nepijem kávu totiž. A beriem aj vitamíny 😄. Selén, vitamín D. Niekedy probiotiká. Možno to chce viac športu. Teda aspoň u mňa.
Mne paradoxne vôbec nič nebolo. Možno mierne zvýšený tep a zväčšenáú štítnu bolo vidno na krku. S tým žijem celý život. Hyperfunkciu mi zistili pri preventivke, keď sa im nezdalo EKG. Dnes som bola na krv, zajtra za lekárkou. Tak som zvedavá. Na pohľad sa mi štítna dosť zmenšila a tep mávam do 60 v kľude. Tak sa to hádam upravilo.... uvidím zajtra
Zeny, ale ja napriklad vobec nechudnem pri tejto chorobe a este som aj priberat zacala, ked som zacala brat Thyrozol. A potom ta koprivka a teraz mam vysadene. Ale mala by som brat. Doktor ma zozerie, ked budem mat zle vysledky...😔
@nevenka tak ja príznaky tiež som nemala chudnutie... ale rychly tep búšenie srdca, trás ruk, a neznášanlivosť tepla, .....škoda toho chudnutia že som nechudla radšej....a teraz od kedy beriem thyrozol tak priberám 😥
@santia1605 žienky akym davkovanim ste začínali a pokračovali aké máte teraz? Ja som v júni začínala 3x1 thyrizol 10 mg ,2x 1 pyridoxin. Od začiatku augusta mam 2x1 thyrozol, 2x1 pyridoxin. Kontrola 30.8
@santia1605 presne, rovnako...
Ja som začala 2 x Thyrozol 2x Pyridoxin. Po dnešnej kontrole (2mesiace liečby) ostala len 1 tab.Thyrozolu a Pyridoxinu. Kontrola bude o 6 týždňov, aby som sa nepreklopila zas do zníženej funkcie. Mam horšie pečeňové testy takže Essential forte a Lagosa
Ahojte, je tu niekto s touto chorobou v menopauze alebo po, lebo vsetko co citam su mlade mamicky🙂 dakujem
Ahojte včera kontrola doktorka milo prekvapená z výsledkov.😊. Začínam brat iba jednu tabletu thyrozolu ráno a jednu pyridoxin. Inak ja beriem aj C, D , A ,Zinok, E. Aj magnosolv. A tinkturu z echinacei. O dva týždne si mam znížiť dávku na pol tabletky thyrozolu. 😊. Na váhe stojím ale malo co jem 😒. Inak som na pn 3 mesiace a v práci mi dali výpoveď lebo nie som v práci 😢. To je také" ľudské" a slovenské ze ak je človek chorý je odpad ktorého sa treba zbaviť. Ani vám nebudem písať ako mi je a koľko som už plakala.....držte sa 🫶
@adka1234567 ja. Mam síce len 43, ale už rok nemám menzes. Som už v menopauze.
@santia1605 to sú paradoxy. U nás v práci máme kolegyňu, ktorá odrobila mesiac, dva a zvyšok roka bola PN. A takto už desiatky rokov dookola. Od januára je dôchodkyňa a hádaj, teraz je v práci permanentne. Žiadna PN. Zaujímavé, že? Sa čudujem, že jej toto celé roky tolerovali. A však na druhej strane, zamestnávateľ platil len 10 dní PN, zvyšok jej platila SP. A robota bola vždy urobená. Tak to nadriadených netrápilo. Všade iný meter. Ale neboj sa, ako sa hovorí: "všetko zlé je na niečo dobré" . Možno sa ti podarí nájsť lepšiu prácu.
@santia1605 ale počas PN ti nemôže dať zamestnávateľ výpoveď.
@dadulkaf ja som mala na dobu určitú ...😥. Tak našli dôvod...ze som chorá..
Martinka13 a mozem sa spytat aj ty beries thyrozol?a priberas? mne tiez naordinovali, este presne neviem kolko(dozviem sa v pondelok) ale lekar mi tvrdil, ze priberem len co som schudla, tak uvidim :-O
A ešte by som sa rada spytala, doktor povedal, ze nejest nic co obsahuje jod a myslim, ze ten natrznik biely ho obsahuje, tak ako to vlastne je? vie mi prosim niekto vysvetlit?
@adka1234567 nie, nepriberam. 2 mesiace som brala jednu ráno, jednu večer (Thyrozol). Teraz už len 1 ráno. Idem v polke Septembra na kontrolu. Verím, že mi to už vysadia. Veľmi sa mi zlepšili hodnoty štítnej žľazy už po tých 2 mesiacoch.
@martinka13 dakujem pekne za odpoved🙂
Ahojte je tu niekto kto je so stitnou zlazou na PN ?
Ahojte zienky ako ste riesili priberanie pri liecbe thyrozolom, beriem ho 7 mesiacov lenze neskutocne z neho priberam a stravu mam rovnaku..

Baby kvôli hmotnosti sa netrápte. Pokiaľ beriete lieky dôležité je byť psychicky v pohode, lebo nepohoda v psychike prispieva k stagnácii a zhoršeniu výsledkov. Keď sa vám stav štítnej žľazy stabilizuje, znížia dávky, resp. už lieky nebude treba potom poriešte hmotnosť.