icon

Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol

zuzik1983
1. feb 2012

ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem

Strana
z20
dadulkaf
16. sep 2023

@nicci254 písali sme o tom vyššie. Ja som váhu neriešila.

martinka13
16. sep 2023

@nicci254 ja z neho nepriberam. Beriem cca 4 mesiace. Ale cvičím 4x do týždňa, strava veľmi striedma

santia1605
18. okt 2023

Ahojte idem sa vám pochváliť dnes som bola na kontrole a po 4,5 mesiacoch som bez liekov tak sa mi zlepšil stav . Kontrola v polovici decembra že ako sa bude správať štítna žľaza bez liekov. Pribrala som 2 kg a to skoro nič nejem. Inak my by sme chceli babo ,začať skúšať po novom roku len endokrinologicka stále že si mám dať vyoperovat štítnu žľazu s čím ja nesúhlasím. Co by ste robili na mojom mieste?

dadulkaf
18. okt 2023

@santia1605 super, teším sa s tebou. Mňa tiež stále nabádali k operácii, ale odolala som. Podľa mňa ľudí nahovárajú, aby mali od nich pokoj a nemuseli ich riešiť. Keď som si predstavila, že po vybratí budem musieť každý deň brať hormóny a ja som na pravidelnosť užívania nie moc veľký poctivec, tak toto ma asi najviac odradilo od operácie. Ja som momentálne 7 rokov bez liekov a chodím raz do roka na kontrolu a všetko je zatiaľ ok.

dadulkaf
18. okt 2023

@santia1605 inak ja som rok po tom, čo sa mi stabilizovala štítna žľaza otehotnela. A to sa nám predtým nedarilo a keď sme si povedali, že už to necháme tak, zrazu tehotná. Počas tehotenstva bolo všetko ok do štítnou, ale po pôrode sa mi trochu zase rozhádzali hodnoty, ale po troch mesiacoch sa to stabilizovalo a dodnes je to v poriadku.

nicci254
4. nov 2023

@dadulkaf ani ja by som neriesila, ale pribrala som fakt rapidne (6kg za necelych 9 mesiacov). V pondelok som bola na kontrole a lekarka ma presviedcala o tom, ze to nie je z thyrozolu, ale neviem, mne to pride divne, kedze ja nemam tendenciu takto rychlo priberat. Nastastie mi lieky vysadila uz, tak hadam sa to da nejako dokopy. Kontrola potom v maji, to som tiez zvedava

santia1605
4. nov 2023

@nicci254 pribera sa z thyrozolu, ten spomaľuje činnosť štítnej žľazy a metabolizmus...preto sa pribera

martinka13
4. nov 2023

@santia1605 ja som nepribrala ani gram....

santia1605
5. nov 2023

@martinka13 ja som pribrala 2 kg a to som malo co jedla. Väčšinou ľudia píšu ze pribrali. Tak ty si šťastko 😉

nicci254
5. nov 2023

@santia1605 ano tiez myslim, len to mne lekarka uz nepovedala..uvidime, ci teraz, ked uz su hormony vyrovnane, ako to bude teraz s vahou.. sama som zvedava, len ja uz mam problem aj s tym, postavit sa ma vahu 🙈🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

adka1234567
5. nov 2023

ja som schudla 4kg a ked zistili st.zlazu tak som zacala brat 1/2 tabletky thyrozolu a za mesiac, sup 4kg spat

nicci254
6. nov 2023

Zienky, este sa vas chcem opytat, teda tych co brali thyrozol (a uz neberu) a pribrali ste pocas jeho uzivania, ci sa vam darilo potom tie kilogramy zhodit. Dakujem

santia1605
6. nov 2023

@nicci254 ja som 3 týždne bez a ani gram dole nešiel

nicci254
7. nov 2023

@santia1605 aj upravovali ste nejak stravu plus nejaky zvyseny pohyb?

santia1605
7. nov 2023

@nicci254 tak ja stále sa snažím jest menej . Pohyb nie.

nevenka
7. nov 2023

Ja mam znizenu davku, teraz treti atak, ale uz som bola hormonami v norme, tak mi znizil na polovicku tabletky kazdy druhy den. Ale citim sa strasne unavene a za 2 tyzdne, ako som sa zacala citit hypo, tak 4 kg hore. Ja som ale ani pri hyper nechudla vobec.
Ale teda ja mam problem s jedlom, strasne vyjedam 😬

adka1234567
27. nov 2023

@nevenka
Ja som mala 1/2 tabletky ob den a teraz na skusku 1/2 som dostala na zvysenie a 1/2 na znizenie a vobec mi to nerobi dobre ☹ berie tak niekto?

dadulkaf
27. nov 2023

@adka1234567 no to verím, že ti dobre nerobí. To je akési čudné na zvýšenie a zároveň na zníženie činnosti. Ja len ako laik si myslím, že ti to môže štítnu žľazu akurát tak rozhodiť.

adka1234567
28. nov 2023

@dadulkaf lekar hovori, ze sa to tak robi aby som zasa nespadla do znizenej, ale na zvysenie vysadim a budem to sledovat ci sa mi polepsi.

santia1605
11. dec 2023

Ahojte dnes po 8 týždňoch bez liekov thyrozol kontrola u endokrinologicky. Výsledky sú dobré v norme ale už s porovnaním s pred 8 týždňov sa pomaly blížia k hypertyreoze. 😥. Doktorka ma ďalšie 8 týždne nechala bez liekov . Keď som jej povedala ze chcela by som o pár mesiacov skúšať o babo tak hneď ze mam si štítnu žľazu dat vyoperovat. Porodili ste tu mamičky zdravé deti aj s branim thyrozolu? Ja nechcem operáciu....a chcem babo ale sa bojím....chcem aby bolo zdravé

dadulkaf
11. dec 2023

@santia1605 ja som cca rok brala tyrozol a rok po tom, čo som bola bez neho som otehotnela. Dovtedy sa nám nedarilo bábätko. Celé tehotenstvo bolo ok, ale po pôrode sa mi to celé zase rozladilo a musela som brať zase tyrozol. Tiež ma stále tlačili do operácie, ale povedala som si, že bez štítnej žľazy by som už do konca života musela brať lieky . Našťastie som už 7 rokov v pohode bez liekov a stabilizovaná. Hlavne eliminovať stres, ten u mňa zapracoval ako spúšťač.

santia1605
12. dec 2023

@dadulkaf ten stres aj u mňa. Menila som pracu a začiatky sú vždy stresujúce. V tehotenstve ste nebrala thyrozol? Ani žiadne lieky? Štítna žľaza bola v norme? Lebo mne hovorí doktorka ze práve v tehotenstve môže byť problém a ze vtedy nieje dobre brat lieky ved viem aby nepoškodili bábo

nevenka
12. dec 2023

@santia1605 praveze mne povedali, ze autoimunita sa v tehotenstve ukludnuje, mne zmozli uplne protilatky, vsetky, vobec nic som nepotrebovala brat, len v 37- 38 tt. mi zacal stupat tlak, ale to nebolo zo stitnej. Po 2 mesiacoch od porodu znova rozbeh, tretikrat. Ja som otehotnela tesa s Thyrozolom, 1 tbl.denne som brala a v case uz pozitivneho testu som vysadila, akurat aom mala kontrolu a lekar povedal, ze je to dobre uz. Ale chpdila som castejsie na kontroly.

dadulkaf
12. dec 2023

@santia1605 nie v tehotenstve som nič nebrala a všetko bolo v pohode. Až po pôrode sa mi rozladila, ale rýchlo sa to dalo do poriadku.

Strana
z20