icon

Zvýšený cholesterol - vitamíny

9. jan 2022

Pekný deň, ženy, beriete nejaké vitamíny na zníženie alebo udržanie dobrého cholesterolu? Ak áno, viete mi napísať aké?
Dakujem

julinka65
16. aug 2022

@ludmilik13 ono to zase nie je tak, ze hned po tyzdni by ti nabehli lepsie vysledky, keby si isla na testy. trva to nejaky cas, to budme realisti. ale tak co sa uvadza, tak nejake dva tri mesiace. potom sa uz da pozorovat zlepsenie, ktore zachyti aj pretestovanie.

marty_4
22. aug 2022

@ludmilik13 ano, je to zhruba tak, ako pisala @julinka65. dodala by som k tomu este, ze toto su udaje dosiahnutelne vdaka uzivaniu tych doplnkov. bez toho to pojde tazsie a bude to na dlhsie, kym sa dostavi nejake zlepsie. samozrejme nejdem tvrdit, ze vsetko je to len o tom, tiez treba nejaku tu dietu k tomu zaradit a pohyb, to ti povie asi kazdy.

ludmilik13
25. aug 2022

tak to by som ani necakala, ze po tyzdni hned by to bolo poznat. aj ked nebolo by to dobre? 🙂 ale rozumiem tomu, ze toto je proste taka choroba, ktora nie je liecitelna ako ked sa nasadia atb a po tyzdni je clovek fit. keby si to mala porovnat, ze ako je to bez a s tymi doplnkami, co sa tyka vysledkov, tak by bol asi aky rozdiel? aj taky, ze niekolkomesacny?

julinka65
2. sep 2022

@ludmilik13 no ty nie, ale isto sa najdu aj taki, co zacnu uzivat a cakaju hned zazraky, vies ako. tak radsej som to takto doplnila vsetko ;) myslim, ze ano, ten rozdiel by bol velky bez a s.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
julinka65
6. sep 2022

@arabellka1 vsak to sa mu pekne upravuje. keby sa do toho zapojil ten sport alebo este vacsia obmena stravy, tak by to mozno este iny spad nabralo. ale tak hlavne je, ze sa mu dari dosahovat lepsie vysledky. a co uziva, ked nie lieky teda? ktory z tych doplnkov?

marty_4
8. sep 2022

@julinka65 ved prave, to su taki ludia, co uziju prve dve tri tabletky a uz cakaju zazracne vyliecenie. vsetko chce svoj cas proste 🙂 a ked uz mas nieco takto dlhodobo uzivat, tak si treba poriadne vybrat. nieze s niecim zacnes a potom sa po mesiaci rozhodnes, ze skusis nieco ine. to zase by bol ten cely efekt v cudu.

stanulienkat
8. sep 2022

@arabellka1 ta zmena co popisujes vobec nemusi byt z tych vyzivovych doplnkov. Taketo vykyvy su bezne aj bez liecby po par dnoch dietneho stravovania. Pises, ze nezmenil stravu a zaroven pises, ze vylucil majonezove salaty. Ved gro su majonezove salaty, co je uplny tukovy bordel, takze vam stacilo mozno zdravsi jedalnicek a bol by dobry aj cholesterol. Kedze jedol hentaky sajrajt, je mozne, ze ma este velke rezervy v strave. Obmedzit sladke, vyprazane, alkohol.
My co mame pacientov s uvedenymi doplnkami maju male znizenie cholesterolu, avsak s tym, ze zmenili aj stravovanie. V konecnom dosledku presne nevieme, ci za znizenie moze hlavne strava. Rozhodne keby to bolo take super ucinne, tak by farmaceuticke firmy uz davno vyrabali lieky a zarabali by na tom. A hradila by to poistovna. My to nukame niekedy pacientom, co ani za svet nechcu naozajstne lieky. Mozno je to lepsie ako nic. Ale vysledky svetoborne nie su.

ludmilik13
16. sep 2022

vsak a nemalo by to byt tak, ze tie doplnky vlastne pomahaju v sucinnosti s ostatnymi zmenami - uprava stravy, vyradenie nevhodnych jedal, pohyb - pomoct tomu, aby sa rychlejsie nieco udialo s tym vysokym cholesterolom? aby sa takouto kombinaciou viacerych tych zmien dosiahli skor lepsie vysledky?

julinka65
21. sep 2022

podla mna ano, aspon ja to tak vnimam a beriem, ze tie doplnky pomahaju rychlejsie zlepsit ten stav. ze kazda z tych veci vie pomoct, ale ked sa to takto spoji, tak je to lepsie, ucinnejsie a skor sa dostavia tie lepsie vysledky. potom sa aj lepsie cloveku funguje, ked vie, ze robi pre to co najviac, aby sa mu polepsilo.

ludmilik13
22. sep 2022

z toho co som si vsetko precitala a ze toho bolo hodne, ked mi vysli nie prave najlepsie vysledky, tak toto som si ako taku podstatu z toho vsetkeho vzala a snazim sa tym aj riadit. doplnky uzivam pravidelne na dennej baze, nasla som si take recepty, co by mali byt prave na toto, tak si varim podla toho. len ten pohyb, to je u mna kamen urazu, ale snazim sa aspon prechadzky, sem tam bicykel. obavam sa, co to bude v zime, lebo ja som taky typ, ze zimu fakt nemusim.

marty_4
4. okt 2022

este by som dodala k tomu prispevku vyssie, alebo skor zabrdla do takej uvahy... ono predsa len to pojde vsetko ruka v ruke, ta strava, doplnky, pohyb. lebo zas aj ked sa nastoli nejaka dieta, tak kde je zaruka, ze to bude ten clovek poctivo dodrziavat. takze ono je to podla mna taka kombinacia vsetkeho vdaka comu sa dosiahnu lepsie vysledky. vsak ked uz si kupim nejake doplnky domov, tak preco by som ich neuzivala, no nie? ked este ich kupujem s tym, ze mi maju pomoct.

julinka65
6. okt 2022

@ludmilik13 tak mozno posilku keby si vyskusala v zime, alebo aj tenis sa napriklad da hrat aj vovnutri. neboj nic, isto nieco vymyslis 🙂 prepac, nespominam si, spominala si, ci aj nieco uzivas? nejake lieky?

ludmilik13
10. okt 2022

@julinka65 ano, to by som chcela vyskusat, alebo napriklad joga ma tiez laka, len neviem, ci to je taky dostatocny pohyb. ale tak pokial by som chodila pravidelne, tak si myslim, ze by to mohlo byt v pohode. neviem teraz ani ja, ze ci som uz hovorila, co konkretne, ale teda armolipid je to, co uzivam 🙂

klarik707
14. okt 2022

@ludmilik13 uzivas ho uz nejak dlhsie? zaujima ma, ze ci sa neprejavili u teba nejake vedlajsie ucinky, ci ti nebyvalo zo zaciatku tazko alebo tak. lebo som citala, ze lieky na cholesterol mozu toto sposobovat.

76california
14. okt 2022

cejlónska škorica, jedna lyžička denne, po 2.týždni znížený cholesterol,
poprosím, ak to bude niekto skúšať, nech napíše svoju skúsenosť tu do témy....

julinka65
19. okt 2022

@76california a ty to mas ci nemas vyskusane? nechce sa mi tomu nejak verit, ze len toto a hlavne taketo kratkodobe uzivanie by malo zlepsit vysledky. ak ano, tak to bude mozno len nejake chvilkove, ale dlhodobo sa lepsie vysledky tymto asi udrziavat nebudu dat si myslim. lebo tak si zober, ze tie doplnky ludia uzivaju dlhodobo, roky proste.

julinka65
19. okt 2022

@ludmilik13 vidis to, to znie ako plan 🙂 vsak aj ta joga je pohyb a je to podla mna dost narocne, aspon tak sudim z tych dvoch pokusov, ktore som mala, ked som sa prihlasila na hodinu jogy. je mi to zname, uz som to zaregistrovala. a teda vyhovuje ti, vsetko okej, ked ho uzivas ano? aj si poskusala taketo nejake v uvodzovkach babske rady?

76california
19. okt 2022

@julinka65 áno, moja mamka, cholesterol znížený...ale poctivo každý deň jedna lyžička škorice...

lublub
19. okt 2022

Užívať vitamín D, dcere to kazala gastroenterologicka, ma zvyseny cholesterol...manžel od covidu beriem poctivo D a upravil sa mu cholesterol, vždy mal vyšší, nechápal, až potom mu to došlo, keď dcéra začala brať D, že asi na tom niečo bude..

julinka65
19. okt 2022

neviem no, moc sa mi tomu akoze nechce verit. to maju normalne od lekara potvrdene, ze to zabera? robili im normalne aj testy, aby sa to zistilo? nemoze to byt aj inymi vecami, co maju vplyv na hladinu cholesterolu? lebo mi to pride take proste zvlastne, ze tak malo by stacilo. ale co som citala, tak ze vitamin D sa neodporuca uzivat uplne kazdemu a ze nie je ani moc dobry pri zvysenom cholesterole. tak ja potom neviem comu verit 😅

lublub
19. okt 2022

@julinka65 áno od doktora potvrdene,ze to pomáha, vyše roka zvýšený, úprava stravy nepomohla, uvidím ci to zaberie keď pôjde na kontrolné testy....manžel celé roky cholesterol, nemenil nič, ani stravu len každý deň D...možno náhoda, neviem

julinka65
7. nov 2022

@lublub tak to je veru zaujimave, moze byt, ze to ozaj pomaha, len ma to akoze fakt prekvapilo. mne sa pozdava ten Armolipid, co sa tu spominal. to vyzera byt tak aj aj zlozenim. ale tak hlavne je, ze mu je fajn a drzia sa mu tie vysledky na dobrej urovni.

klarik707
11. nov 2022

@julinka65 tak vies ako, kazdemu moze sadnut nieco ine, preto je aj viacero moznosti, co si vies vybrat a zacat uzivat. a to je prosim ta co zac, co to spominas?

julinka65
21. nov 2022

@klarik707 ved ano, je viacero moznosti, ale pri tomto si praveze nemyslim, ze by rozne tie doplnky zaberali u ludi. ono ti to zabrat zaberie. akurat moze to u niekoho napriklad vyvolat vedlajsie ucinky. preto si myslim, ze je lepsie nieco z tychto doplnkov, tie maju take prirodnejsie a lepsie zlozenie ako rovno statiny, takze aj predpoklad, ze budu sposobovat nieco co nemaju je nizsi. neviem, ako to myslis, ze co je to zac.

klarik707
12. dec 2022

@julinka65 tak vseobecne som sa pytala, lebo to nejak akoze nepoznam. a to je normalne volnopredajne, ked hovoris, ze je to v uvodzovkach len nejaky vyzivovy doplnok? predpokladam, ze by to tak malo byt.

julinka65
19. dec 2022

@klarik707 tym sa nenechaj pomylit, to je proste len take oznacenie. neviem, ze podla coho sa urcuje, ci je to doplnok alebo liek atd. funguje uplne super, presne tak ako ma a vies vdaka pravidelnemu uzivanie dosiahnut lepsie vysledky, to je to podstatne predsa 🙂

klarik707
10. jan 2023

@julinka65 ano, to je to podstatne, len som nevedela v prvom momente, ze co. ci je to teda to iste, ci to ma rovnaky ucinok a tak. ale tak asi to ma svoje nejake kriteria, ze co je co, do toho sa ja vobec nerozumiem. ked nieco kupujem, tak vacsinou podla odporucani.

julinka65
23. jan 2023

@klarik707 ono ziadne dva produkty nebudes mat take iste. ak by sme sa bavili o tom, ci je to urcene na ten isty problem, tak ano, ak to ma zlepsit hladiny cholesterolu, ktore moju byt zdraviu skodlive, tak ano. rozdiel je v tom, co obsahuju, ako sa uzivaju, kto ich moze uzivat, ci maju nejake neziaduce ucinky, ak ano, tak ake. podla tohto si vies aj najst najvhodnejsiu variantu pre teba si myslim, to su take parametre, co si vies nastudovat aj dopredu.

beatik3
3. feb 2023

ahojte, chcem sa opytat, ci sa tie vitaminy uzivaju aj len tak preventivne, pre zachovanie tej dobrej hladiny cholesterolu. alebo sa to prave naopak uziva az potom, ked uz sa to prejavi ako zdravotny problem?