icon

Zvýšený cholesterol - vitamíny

9. jan 2022

Pekný deň, ženy, beriete nejaké vitamíny na zníženie alebo udržanie dobrého cholesterolu? Ak áno, viete mi napísať aké?
Dakujem

klarik707
18. aug 2023

@beatik3 jezis toto je perfektneeee, dakujem ti 😘 kludne by som si to takto tiez vytlacila a len pripadne este nieco podopisovala, ked najdem. to aj varit sa bude lepsie, ked to bude takto skompletizovane po ruke.

vondolina
5. sep 2023

@julinka65 no veď dúfam, že to tak aj bude. momentálne sa snažím poctivo všetko. no niekedy sú také dni, že proste nestíham, alebo sa mi jednoducho nechce po tom všetkom, čo treba stihnúť počas dňa, že už mi napríklad na to cvičenie nezvýši čas ani chuť. tak o to viac som rada, že aj tie doplnky s týmto pomáhajú.

beatik3
8. sep 2023

@klarik707 nooo vsak tam vidis na tom papieri, ze odkial to je, tak vyskusaj ked tak si to aj dohladat nejak, ci to tam este bude zverejnene a mozes si to odtial vytlacit, aby si to mala pekne a kludne podopisuj, co ti bude treba, vyznac si farebne, nech to mas prehladne. myslim, ze to pomoze 🙂

julinka65
12. sep 2023

@vondolina to je uplne normalne, z toho si nerob tazku hlavu. niektore dni nejdu presne podla nasich predstav. o tom by som vedela rozpravat. ale dolezite je to, ze mas odhodlanie a chut zlepsit svoj zdravotny stav 🙂

klarik707
3. okt 2023

@beatik3 jo, porobila som si to tak podla seba. mam to pekne na chladnicke zboku pod magnetkou, aby to zase nebilo hned do oci. lebo to ked niekto nahodou pride a pustat sa do takejto debaty, to nie je radno zase s kazdym. aj tu som mala trochu obavy to riesit, ze na koho natrafim. ale vsetko v pohode 😉

beatik3
5. okt 2023

@klarik707 tak som rada, este aby si sa podla toho riadila a vsetko dodrziavala a bude to fajn, uvidis, ze sa vysledky zlepsia.

vondolina
10. okt 2023

@julinka65 no to mám, ďakujem za povzbudenie. teraz je proste také nie dobré obdobie, toto ochladenie a všetko doma, no je toho akosi veľa. ale ako pri všetkom si poviem, že je to len obdobie a ono sa to zlepší, tak verím, že to tak bude aj tentoraz. a vo všetkom 🙂

julinka65
13. okt 2023

@vondolina ale jasne, ze to tak je, vsak vidis, ze to sama poznas. ale ono tie doplnky ti v tom vedia velmi pomoct, ked budes pravidelne uzivat. takze nic sa nestane, keby vynechas aj tyzden cvicenia, ked sa na to nebudes citit.

klarik707
18. okt 2023

@beatik3 tak to aj planujem, inak by som to neriesili ani. mam pocit, ze niekedy az moc sa tomu venujem. ale tak priprava dobra, uvidime teraz dalsi postup, co sa bude diat 😀

beatik3
19. okt 2023

@klarik707 podla mna ani nie, vsak ide o tvoje zdravie, tak je podla mna logicke, ze sa tymto zapodievas. ved zober si to tak, ze kto iny by to za teba urobil. v tomto ti doktor v podstate nemusi nic predpisovat, kedze tie doplnky na upravu cholesterolu su volnopredajne.

vondolina
20. okt 2023

@julinka65 čiže sa dá povedať, že tie doplnky sú ako keby dôležitejšie? no nechcem použiť toto slovo, lebo nevystihuje to úplne to, ako to myslím, ale neviem sa nejak vyjadriť 😀

julinka65
2. nov 2023

@vondolina viem, ako to myslis, ale neviem, ci to tak je uplne spravne. neviem povedat, co je dolezitejsie. podla mna je to vsetko tak narovnako. aj tie doplnky, aj strava a aj ten pohyb. ono to ide vsetko ruka v ruke proste.

klarik707
8. nov 2023

@beatik3 ano no, to vie byt vyhoda si myslim. jednak si vie pacient takto sam zvolit, ze co bude uzivat. nemusi sa striktne drzat toho, co povie lekar, ak mu to nevyhovuje alebo nieco. a je to rychlejsie dostupne, nikoho netreba otravovat s tym, ked ti dochadza balenie atd.

beatik3
14. nov 2023

@klarik707 toto inak strasne nemam rada, ked raz za uhorsky rok idem k dr a tam polovica ludi v cakarni sa ryje dopredu, ze oni si len lieky prisli dat predpisat :D

vondolina
20. nov 2023

@julinka65 ale musí sa to nejak podľa mňa dať určiť to poradie. nemôže byť všetko na jednej úrovni. podľa mňa tie doplnky zohrávajú výraznú úlohu.

julinka65
27. nov 2023

@vondolina tiez si myslim, ze to nebude uplne rovnaky pomer medzi vsetkymi tymi zalezitostami. ale tak ono vseobecne je to tak, ze by si mala toho viacej robit, nie len zacat uzivat nejake tabletky a spoliehat sa na to. vies, ked napriklad tie kaloricke a mastne a taketo jedla budes jest kazdy den, tak potom nebude ten efekt tabletiek tiez taky, aky by mal byt.

vondolina
1. dec 2023

@julinka65 no to som rada, že si niekto myslí to isté. ja by som dala tie tabletky na prvé miesto. však keď aj tie štúdie čítam a tak ďalej, tak má to proste zmysel.

julinka65
5. dec 2023

@vondolina vies co, ja by som to asi tiez takto zhodnotila. myslim, ze to mozeme uzavriet tak, ze hoc nieco mozno aj vacsiu vahu, tak je dobre dodrziavat vsetko z toho.

klarik707
7. dec 2023

@julinka65 hlavne by som ale povedala, ze zalezi, co budes uzivat, ake lieky. lebo to je to podstatne, co ti pomaha a vdaka comu mas potom lepsie vysledky, ked ti ide dr robit testy.

vondolina
11. dec 2023

@julinka65 akože ja nie som vôbec odborník na takéto veci, informácie o všetkom si zakaždým vyhľadávam, takže nie som úplne súca na to, a by som sa k tomu vedela nejak odborne vyjadriť a zdôvodniť to. to ja len tak môj skromný názor :D

beatik3
14. dec 2023

@vondolina tak na to su doktori si myslim, tu ide skor o to, aby sme si poradili a podelili sa o skusenosti 😉

julinka65
9. jan 2024

@vondolina tak to ani ja nie som, ale tak ked uz takto nieco uzivas a ze dlhodobo, co teda taketo lieky zvacsa su, tak si asi pozistujes viacej, nie?

klarik707
10. jan 2024

@julinka65 zalezi asi aj, ze ako kto. niekomu je jedno a necita ani len pribalove letaky a nie to, aby si robil este prieskum predtym, ako zacne vobec nieco uzivat. ja si na to davam pozor, pokial viem ovplyvnit to, co budem prijimat, tak tak robim. ved to robim len pre seba 🙂

vondolina
15. jan 2024

@beatik3 veď to samozrejme, by som si nedovolila nahrádzať nejak rady od doktora, to zase nie. ale keď niekedy nemusí ani ten doktor úplne ideálne poradiť. nájdu sa isto takí, čo s tým majú skúsenosť. nikto nie je neomylný.
@julinka65 bodaj by to tak ľudia robili, ako hovoríš. len to musí byť chuť a čas aj na to.

beatik3
18. jan 2024

@vondolina ale to je potom asi na zvazenie, ze ci je doktor okej, ked si treba davat pozor na to, co poradi.

julinka65
1. feb 2024

je dobre si to vsetko odsledovat, vsak ono sa da usudit podla viacerych aspektov, ci to bude ok, ci nebude. ale netreba zabudat aj na pohyb a zmenu stravy. take zlepsenie proste. to nejde, ze budes dalej jest vysmazane a mastne a das si nejaku tabletku a teraz budes cakat zazraky. to mi pripomina zazracne tabletky na chudnutie, kedy staci tie uzivat a dopracujes sa k postave, akej chces. nic nie je len tak, ako by som povedala, ze zadarmo.

beatik3
8. feb 2024

@julinka65 ale zvyseny cholesterol je ochorenie, ked chce niekto schudnut, tak to je uplne nieco ine. to asi nie je dobry priklad.

klarik707
13. feb 2024

@beatik3 ale ono to vsetko scasti spolu moze suvisiet. a proste taky ten zdravy zivotny styl je prospesnejsi ako iny. a je jedno, ci ma clovek zvyseny cholesterol, nadvahu alebo aj len obycajnu nadchu.

vondolina
19. feb 2024

@beatik3 Veď áno, ale tak takýchto doktorov, akože obvodných človek nemení zase tak často, zvyčajne je to tak, že roky je u jedného doktora, takže už ho pozná. Aspoň teda takú mám predstavu.

julinka65
1. mar 2024

@beatik3 no ved to nieee, tak som nafigu priklady uviedla. v rychlosti mi ine nenapadlo. ale zase aj obezita je choroba. to len na margo toho, co si pisala. ale hej, takto to myslene v tom predoslom komente, co som pisala nebolo.