Zvýšený cholesterol - vitamíny
Pekný deň, ženy, beriete nejaké vitamíny na zníženie alebo udržanie dobrého cholesterolu? Ak áno, viete mi napísať aké?
Dakujem
Pri akych hodnotach, ked vam zistili zvyseny cholesterol ste zacali na to aj nieco uzivat? Zaujima ma, ze kedy sa to da riesit este nejakou upravou stravy, pripadne nejak takto bez velkych zasahov a kedy je uz potrebne zaradit aj nieco viac.
Baby,,ja pred tehotenstvom cholesterol trochu zvyseny a v tehu mi vyskocil na 10,5.
Pritom som bola vzdy chuda, mastne, tucne jedla som moc nejedla. Skusim ten pestrec
@snowflakenel no to je presne to, co som aj ja nedavno spominala, ze mozno u ludi s vyssou vahou je vacsia pravdepodobnost na taketo ochorenie, ale nie je to nic, co by chudsich vyslovene obchchadzalo. teraz si tehu, ci uz si porobila? tam je potom ten vyber trochu obmedzeny no.
@klarik707 uz som porodila.
A ozaj...nemam zlcnik. Moze to mat suvis?
@snowflakenel To podľa mňa súvis majú také veci, čo by človek nebol v živote povedal 😀 Ono cholesterol má nejaký súvis s žlčovými kameňmi, tie ho nejak obsahujú alebo čo. Takže je to možné, že je to nejak prepojené. Však skús sa opýtať normálne u doktora, či to môže súvisieť. Ale tak keby aj áno a keby aj nie, tak zvýšený cholesterol riešiť treba.
@snowflakenel Aj si nieco uzivala, ci si to nechala len tak, nech to nejak plynie a uvidi sa, ako to bude pri dalsej kontrole? Myslim este vtedy pred tehotenstvom.
@vondolina po sestonedeli idem na odbery, tak uvidime
@silwii ja som bola pred tehotenstvom stale na diete. Teda....nejedlaxsom mastne, nejak som sa neprejedala. Kekar mi vravel, ze to moze byt kludne aj stresom. ...
@snowflakenel rozhodne by som to riesila s doktorom. pre istotu, aby si to mala vsetko overene a nebolo to len o dohadach. doktor ti potom rovno aj vie odporucit, co by bolo fajn treba uzivat, ake zmeny by bolo dobre uskutocnit a podobne.
@klarik707 Na tomto som si dala asi až prehnane záležať, keď sa tak spätne pozriem. Som sa pýtala aj u dr aj tu som sa pýtala dievčat, aj som na internete hľadala. No prieskum riaden to bol vtedy. A koľko času to trvalo 😀 Ale tak aby som to aj teraz zbytočne nepredlžovala, tak najlepšie mi vyšiel z toho všetkého ArmoLipid, aj veľmi dobré odporúčania som naň čítala od druhých ľudí.
@klarik707 To rozhodne. Čo máme takú partiu, tak jeden chalanisko, on si ide nonstop hranolky, hlavne na večeru. A teraz asi dva týždne dozadu bol chorý, brali mu krv a v podstate náhodou zistili, že má zvýšený cholesterol. To sme hneď všetci doňho začali, že tu to má, ale tak v tomto prípade je aspoň zjavné, že čo je za tým.
@silwii ale nie, vsak v pohode, treba si vediet spravit aj srandu 😀 ale mas inak v tomto aj pravdu. mozno kedysi ani ten cholesterol by som nebola nejak riesila. by som si povedala, ze co, vsak som stihla, ako ja mozem mat problemy s nejakym cholesterolom, co trapi ludi, co maju nadvahu atd.
tak ja som napr. chuda, za posledny rok som mala dokopy na smazenom oleji asi jednu fasirku, pouzivam iba panensky olivovy olej do salatu, jem kopec zeleniny, nekonzumujem takmer ziadne spracovane potraviny, uzivam pestrec, Arterin, 3x do tyzdna fitko alebo joga... a cholesterol sa mi stale drzi na 7... uz nemam co upravit, mam vsak problem s histaminom a udajne mam preto taky cholesterol. lekar mi povedal, nech sa tym velmi netrapim, lebo triacyglyceridy mam OK, ze ma bude len sledovat.
@falbala132 Môj prípad je dosť podobný ako ten tvoj, až na tu histamínovú. Ale užívam nie Arterin ale ArmoLIPID. To by nepomohlo, keby si skúsila niečo iné začať užívať?
ahojte, ja som tu pisala o kusok vyssie, ze mi nevie ten cholesterol klesnut dlhodobo zo 7 ani za nic. akurat vcera som bola opat pre vysledky kontroly po 4 mesiacoch a zrazu 6,25 ! 🙂
jedine co som posledne zmenila, ze som zacala na radu kamoskinho muza pit caj Pu Erh, ze jemu to velmi rychlo s nim kleslo. takze, kto este neskusal, FUNGUJE! 🙂
@falbala132 pomalicky sa ti to zacalo hybat, to je super sprava 🙂 neskusala si uzivat aj nejake z tych doplnkov na upravu zvyseneho cholesterolu? poradila by som ti armolipid, ak by si to zvazovala, ten je taky prirodny a das si len jednu tabletku za den, takze to nie je ani nijake "obmedzujuce".
@klarik707 priznám sa, že nechcem brat nič s Monakolinom K, veľa som o tom čítala a ono je to vlastne taký prírodný lovastatín, aj preto u nás znížili tu povolenú dávku, lebo sa to vraj u niektorých ľudí chovalo v tele rovnako a mali z toho problémy so svalmi. Ja mám aj iné zdravotne problémy momentálne, tak chcem ísť tou co najbezpečnejšou cestou 🙂 ten Arterin beriem vlastne stále ako som písala hore, najprv nefungoval ale možno nakoniec v kombinácii s tým Pu erhom sa to začalo hýbať 🙂
@falbala132 Hej, okolo toho bolo jednu dobu také haló, ale teraz je to už v norme asi pri všetkých liekoch, tak by som sa toho nebála. Aspoň ja teda nemám žiadne nepríjemné vedľajšie účinky z ArmoLIPIDu. Lepšie ako užívať priamo statíny si myslím, tak je tých negatívnych účinkov kvantum, čo som zachytila.

baby vy ste sa co zblaznili? 😀 tolko sprav pre mna? nechcela som rypat ani nic take, len mi to prislo ako nie uplne spravne prirovnanie. to je vsetko, co som tym chcela povedat. nic viac a nic menej, nemusime to dalej rozvadzat 🙂