S čím sa má hrať 9-ročné dieťa ?

belasyoblacik
10. apr 2011

Ahojte všetci,dala som otázku s čím sa má hrať 9-ročné dieťa,pretože ja si myslím,že je úplne normálne,že sa hrá s hračkami,ale podľa mojej kamarátky je to už "veľká slečna"(je to jej dcéra),ktorá sa už nemá hrať s bábikami a plyšákmi,ale len knihy,vzdelávanie,prípadne spoločenské hry.Pýtam sa som,len ja iného názoru,veď podľa mňa čím dlhšie sa hraje s hračkami,tým dlhšie jej trvá decstvo,ktoré aj tak rýchle preletí,tak nech sa hrajú kým sú deti!

traktor
10. apr 2011

@belasyoblacik poznam viacej takych..zoberu hracky , ze aaale, ty si uz velka /y...a potom sa cuduju, ze ich dieta je len na pc, alebo sa len tula...a co ma robit, ked uz nema byt dietatom? 😅 ..ja sama sa obcas rada pohram a to uz nie som /SOM 😀 😝 / dieta...ked sme v hrackarstve, obcas doslova nanutim detom hracku..ze jej, ta je super, krasna...a to len preto, ze mne sa paci...mozno je to aj tym, ze ked som bola mala, take hracky neboli...preto prosim..neberme detom hracky, nechajme ich byt detmi a nech sa same rozhodnu, kedy sa z hrackami rozlucia..a ci vôbec.. 😉

belasyoblacik
autor
10. apr 2011

@traktor veru,tak,už som to aj kamarátke naznačila,ale má svoj názor o ktorom je presvedčená,škoda... 😒

zitaje
10. apr 2011

Och joj 😖 .
Mam doma skoro 9-rocnu velku slecnu. Je pravda, ze mam aj 3-rocne drobatko, cize hracky su vonku stale, ale hraju sa s nimi obe, i ked velka coraz menej. Najcastejise kresli, pise si nejake svoje knihy, bezia aj spolocenske hry, vela sme vonku, teraz ju aktualne bavi basketbalova lopta. ALe obcas sa hraju aj spolu s malou s babikami, s kockami, robia si kadejake bunkre alebo sa hraju na nieco (napr. ze mala je babatko a velka je jej mama). Mne pride 9-rocne dieta este uplne dieta a pripada mi smutne, ak sa uz nemoze hrat - ved a co ma teda robit?

naty2301
10. apr 2011

Ahojte, ja mám 10-ročného chlapca a je pravda, že sa už hrá s hračkami menej, ale stále sa zahrá. Práve dnes som pozerala na detskú izbu, či ju už nejdem prerobiť, ale potom som si povedala, že kým on je spokojný s detskou izbou s hračkami, asi mu ich ešte nechám. Strašne sa mi páči, keď si ešte vyberie autá a spustí fantáziu. Alebo sa zahrá s guličkovou dráhou. A keď si tak spomínam, ja som sa v tomto veku so sestrou určite ešte hrala. Inak, hrozne ma mrzí, že im to detstvo v poslednom čase tak skracujeme povinnosťami, internetom.. Mne sa zdá, že sa prirýchlo dostávajú do sveta puberty, čo myslíte?

len.petra
10. apr 2011

@belasyoblacik Naša sa veľmi rada hráva s legom, skladá puzzle, rada sa zahrá aj s bábikami, ale už ani nie ako maminka, ale vymýšľa im outfity, hráva sa s koníkmi, rôznymi zvieracími postavičkami atď atď. Je pravda, že už sa nehrá každú voľnú chvíľku, že vo voľnom čase skôr číta, kreslí a tvorí, ale každopádne je to ešte dieťa, ktoré má plné právo sa hrajkať 😵

lussy23
11. apr 2011

Som rozhodne Vášho názoru. ja som sa ešte v 12 hrala s babikami. 🙂 Myslím, že hračky sú lepšie ako internet.

dajna11
11. apr 2011

ahojte,ja mám 10r dceru ale tiež už tie hračky má vyložene na polici...nik jej to nezakazoval,ale tak ani by sa nemala s kým s nimi už pohrať,iba ak sama....kamošky jej veku sa už tiež nehraju.prosto je to iné ako sme boli my malé....mali mse babiky,šily im šaty.....to teraz je iná doba. moja je samozrejme na pc,píše si nejakú knihu... 😉 ,potom má svoje diáriky,kde si píše tajmostvá,časopisy,knihy....to ju baví....spáva s plyšákmi,ale inak o ne nezakopne 😉 ...dnes su deti iné....vyspelejšie,skor dospievajú...čo je síce škoda,ale tak s tým nič nenarobíme....inak by nezapadli....letia hry,spoločenské...na oslavách sa tak hraju.....teraz su vela vonku,bycikle,korčule,moja sa teraz rýpe v zemi lebo hladá kosti dinosaurov 😉 😉...takže hračky su minulosť....či sa mi to páči a či nie.....

ikke
12. apr 2011

trochu chore (a takmer sami ziada napisat - a typicke pre (post)socialisticku spolocnost) urcovat detom, s cim sa maju hrat. nechajte ich, nech si sami vyberu a vytvoria si vlastny nazor. ked sa chce hrat s babikami, nech sa hra, ked chce citat shakespeara, nech cita! 😉 kazde dieta je ine, jedno tvorivejsie, ine je skor studijny typ, mnohe deti v tomto veku su naozaj este hrave, ine uz zacinaju dospievat. pokial nerobia nic protipravne a nemoralne, treba ich nechat tak.
moj 9-rocny synovec sa stale hrava s vlacikmi, tak ako sa hral v 3 rokoch a predpokladam, ze sa bude hrat aj v tridsiatich 😀 len uz to nie je vlacik thomas, ale lego a jednoduchsie modely zeleznic.

macka01
12. apr 2011

ked sa slečná v 16 bude hrať s bábikami,možno to bude trošku už čudné,ale 9 či10 r.?ved je to ešte dieťa,nech sa hrá s čím chce.Radšej s bábikami ako na PC.Môj syn má 9 a frčí na autíčkach stále.

kikadancekova_
6. jan 2020

Úprimne ja som hračky zbierala pekne dlho a nepríde mi to divné,nehrala som sa s nimi len som ich už v neskoršom veku zbierala videla som to rôzne na internete ako sa s tým dievčatá rôzne hrali a natáčali to prislo mi to normálne lebo boli v mojom veku niekedy aj staršie 😂 a úprimne zbierala som to hlavne kvôli tomu lebo som aj ja chcela natáčať myslím si,že dieťa alebo človek sa má hrať dovtedy kým chce 😂 neni to choroba ani nič každý potrebuje čas 😊

merikac
6. jan 2020

Moja mala v lete 9- ale hra sa v kuse- či už s babikami, s LPS, rada si kreslí- vytvára rôzne predmety, vymýšľa predstavenia, číta, sklada puzzle, hra spoločenské hry, s plysakmi ma tiež veľmi blízky vzťah.
Jedine čo už dala bokom je detsky kociar.