icon

Aký kočík potrebujem, keď budem rodiť v máji?

denisamilan
14. jan 2013

Neviem sa rozhodnut ci kupit vajicko a vanicku alebo vajicko a sportovu cast? Zatial mam favorita x lander

Strana
z2
fiffinkaa
14. jan 2013

@denisamilan ahoj, ja som rodila v apríli a prvý krát sme šli von začiatkom mája, vtedy boli veľké horúčavy už a my sme mali len vajíčko a šporťák, kde sa dala dať opierka do polohy ležmo.

anjelicek26
14. jan 2013

@denisamilan - vajicko alebo vanicku (?) To je ako alternativa? Vajicko patri do auta a na kratucky presun, nie na kocikovanie. Vanicka je na bezne kocikovanie. Potrebujes rozhodne oboje. Dieta si vo vajicku pritlaca branicu, stazuje dychanie a nemalo by tam byt v kuse dlhsie, ako hodinu. A dieta taha v kociku aj dve-tri hodiny v lete.

henikav
14. jan 2013

@denisamilan no zalezi podla toho ako a kam budes s babom chodit, ak vela autom, tak vajicko, ak na prechadzky na peso s kocikom, tak urcite vanicku, ta bude pre babatko pohodlnejsia. NO a sportovu cast urcite na neskor.

zivika
14. jan 2013

@denisamilan urcite vajicko a vanicku, sportak nie je tak pohodlny, ako vanicka a uplne ti bude stacit, ked ho kupis az na zimu..

rora
14. jan 2013

@denisamilan vajicko je AUTOSEDACKA, NIE JE VHODNA na kocikovanie 🙄 na to je urcena vanicka

zivika
14. jan 2013

baby, ja si myslim, ze zakladatelka nechce vajicko na kocikovanie, jej skor ide o to, ci nemoze v lete kocikovat babatko rovno v sportaku... @rora @anjelicek26

syssu
14. jan 2013

@denisamilan tak ako uz pisal aj ine, ani pre mna nie je vajicko alternativou pre vanicku.. babatku je na prechadzke urcite pohodlnejsie a lepsie vo vanicke.. ale ak rozmyslas aj viac do buducnosti a si rozhodnuta pre X-lander, tak si kup rovno 3-kombinaciu.. bude to lacnejsie ako keby si kupila dve casti a tretiu dokupovala.. kedze budes rodit v maji, predpokladam, ze na zimu uz budes potrebovat aj sportak lebo do vanicky sa ti asi uz dietatko aj s fusakom nezmesti.. teda ja usudzujem podla nasej malej - mame X-lander, mala sa narodila v septembri, ale vanicka jej je s fusakom uz "len tak tak".. aj ked je pravda, ze ona je dost velka..

simca06022011
14. jan 2013

no co, kup si 3 kombinaciu a mas vybavene, malu urcite v lete vo vanicke... bude si tam fajne spinkat 🙂)) a je to tam ovela pohodlnejsie ako v sportaku.. ja som malu mala vo vanicke kym sa vpratala (prvy krat bola v sportaku v auguste..)... vajicko do auta a sportak budes mat na zimu, cize rovno s fusakom 🙂

cawes
14. jan 2013

@denisamilan nic proti neviem asi si prvorodicka, ale uz naozaj niekedy neverim vlastnym ociam co tu citam. Ja som sem zacala chodit az ked sa mi narodil maly aj ked som bola zaregistrovana rok pred tym. Nikdy by ma ale nanapadadlo sa tu pytat veci ako typu som nie som tehotna, co su ovulacne dni alebo aky kocik mi je treba. Ked som kupovala kocik pozerala som na nete ake su, co je na trhu a citala o tom. Jedneho dna som sa zobrala do obchodu a nechala som si vysvetlit kociky. A tak ako tu bolo uz spominane , mne to pride aj logicke. ze dieta ktore sa narodi a nevie sediet by malo lezat na rovnom v perinke, co znamena ze by malo mat normalny klasicky kocik teda vanicku, ci si videla uz niekedy male tyzdnove babenko ako je v sportovom kociku ja este nie.

anjelicek26
14. jan 2013

@zivika - no ta otazka znie inak 😖 Sportak nie je pre novorodenca, ale pre dietatko, co uz zacina sediet. Sportak je otvoreny a pasy novorodenca ani rozmerovo neudrzia. A lezat tam bez uchytenia, to sa bude pekne smykat 😖 Ono je dovod, preco vyrabaju vanickove kociky 😀

zivika
14. jan 2013

@anjelicek26 plne s tebou suhlasim 🙂 ...len ja som to z jej otazky pochopila tak, ze vsak ved ked bude teplo, vanicku netreba 😒 , staci sportak... kazdopadne pre novorodenca je vanicka a vajicko (asi by sa to volat len autosedacka, aby vsetci pochopili, ze to je do auta 🙂 ) nutnostou

vlnka81
14. jan 2013

@denisamilan odporucam kupit si kociar Hartan (nemecka znacka). ja som rodila 14.juna pred rokom a do dnes na neho nedam dopustit. Maly (na svoj vek je velky) siel pred par dnami prvy x z vanicky do sportaka ktory ma 5 poloh - lezmo az do 90*. Dokonca sa k nemu da dokupit predlzenie (ktore mam) a kedze je este stale zima tak som si zo sportaka vytvorila rovno vanicku. nieje to 100% vanicka pretoze su tam nejake tie medzery, ale ked uz je teraz velky tak je to pohoda. co sa tyka autosedacky tak tam by som kupila maxi cosy (my sme kupili romer a ten je viac do sedu) dokonca ak sa dokupia nadstavce da sa autosedacka pripnut aj na Hartan konstrukcie (maxi cosy aj romer. my sme mali ale vobec sme to nevyuzili). ak mate maly rozpocet urcite by som teda kupila hartan s predlzenim pretoze si myslim ze je to jeden z najlepsich kociarov. a je lepsie mat jeden poriadny kociar ako lacnu 3 kombinaciu 🙂
pozri diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/na-kocarkovani/...

denisamilan
autor
14. jan 2013

@anjelicek26 moja otazka bola ci kupit vajicko a vanicku alebo vajicko a sportak, nie ze vaham ci kupim vajicko alebo vanicku. To ze je vajicko do auta mi je jasne,
V predajni som sa stretla s odporucanim ze mam kupit rovno sportovu cast kocika ktora sa da uplne sklopit aby dieta mohlo lezat a vajicko do auta, samozrejme

piacere
14. jan 2013

@denisamilan ja by som najprv kúpila len vajíčko do auta a vaničku, športovú časť by som zatiaľ nechala plávať 😉 Z vlastnej skúsenosti... môj synátor nechcel byť od narodenia v kočíku, vaničku sme použili len párkrát, šporťák asi 2x 😀 a odvtedy stojí v pivnici.... Zato si neviem vynachváliť golfáč, do ktorého sa usadil v 2 rokoch a vyváža sa dodnes....

Ak bude šporťák potrebný, vyberieš si ho potom, čo sa ti bude páčiť a čo ti bude vyhovovať.... lebo väčšina šporťákov, ktoré sú pri trojkombinácii sú tak otrasné a nepraktické.... 😉

denisamilan
autor
14. jan 2013

@cawes pytam sa iba na to co mi bolo odporucene v obchode
Myslim ze forum je na to aby tu ludia diskutovali a pytali sa, nie kazdy ma vo vsetko jasno hned pri prvom dietati

denisamilan
autor
14. jan 2013

Ano ano je mi jasne ze vajicko je autosedacka. Len som polozila otazku kedze mi v obchode odporucili ze mam hned kupit vajicko a kvalitnu sportovu cast kocika...tak pardon za otazku

cawes
14. jan 2013

@denisamilan ok tak to potom museli byt zvlastne predavacky. mne tak nikdy nikto neradil. TIez mi nebolo hned vsetko jasne a ani doteraz plno veci neviem kedze maly je este malicky ale vzdy mi bolo jasne ze treba najprv kocik vanicku. Neviem ci mate auto ci nie ak nie tak ti teoreticky vajicko na nic nebude, ak ano tak sa da kupit aj z bazaru. A sportovy kocik je az od 8-9 mesiacov da sa v nom lezat ale nikdy to nebude tak ako vo vanicke.

cawes
14. jan 2013

@denisamilan a ak by si chcela odprucit kocik tak ja mam chicco trio i move je to 3kombinacia, takze je tam vajicko ktore aktivne vyuzivam pri ceste ku dr. alebo ku kamoske atd. je tam vanicka ktora sa da priputat do auta a tym padom pouzivat na dlhsie cesty jazdime od narodenia kazdy druhy mesiac asi 2000 km takze ju tiez aktivne vyuzivame no a je k tomu aj sportak ktory vyuzijeme uz o chvilku kedze maly uz velmi lezat nechce. CO je dobre na vanicke od mojho kocika ze sa da dat do polosedu/lehu ta cast na chrbe a pod hlavickou sa da vyvysit takze ked maly nechce lezat dvyhnem to hore a mam po probleme, a nemusim este menit na sportovu cast. To mi osobne velmi vyhovuje a urcite ak by som si mala kupovat kocik tak zakl.vec ktoru by som pozerala na vanicke by bola ci sa da polohovat a ci sa da priputat do auta.

hradnapani
14. jan 2013

@denisamilan vies, ono je to tak, ze teraz ani len netusis, ake dieta budes mat. Ci ti vobec znesie lezat v hlbokej vanicke. Su deti, ktore to neznesu. Tie sa vedia chvilu povozit vo vajicku (aj ked su tu matky, ktore by za to kamenovali, ale to su tie, ktore tento problem nemali) alebo ich treba nosit v satke ci nosici. Na sklopenu sportovu cast je pre novorodenca este skoro, aj ked sa to da dat do lahu, ale to malinke babatko by si tam musela priputat, lebo by ti odtial vypadlo... (viem si vsak predstavit, ze nejake vacsie 4-5 mesacne dieta by sa do sportaku uz dalo dat, ale nie je to este uplne ono).
Takze na tvojom mieste by som zatial kupila vajicko (samozrejme, ze v prvom rade do auta, ale aj na kratkodobe presuny, na tom nic nie je) a tu hlboku cast by bolo dobre vyskusat si trebars na kociku od kamosky, ci ti tam dieta vobec vydrzi, lebo ju mozno vobec nevyuzijes (ale tak , mozes predat). A sportak mozes kupit tiez, ale vyuzijes asi az po par mesiacoch...

kubinca
14. jan 2013

ahoj, ja som tiez rodila zaciatkom maja, mali sme od svagriny pozicany kocik - vajko a vanicku, vanicku mala uplne bojkotovala, plakala v nej takze sme ju absoltune nevyuzili..... ked bola vo vajicku bol klud... a zaciatkom septembra sme kupili sportovy x-lander, a odvtedy len v nom 😉 cez leto som mala aj babysatku takze presuny sme riesili bud v satke alebo vo vajku... takze z vlastnej skusenosti, nie kazde babo vydrzi nehybne lezat v perine vo vanicke 😀

hradnapani
14. jan 2013

@kubinca mam tiez majove dieta a presne rovnaku skusenost 😎 Mozno majove deti neradi hlboku vanicku 😀

sisal161
14. jan 2013

zozeniem akykolvek kocik treba si napsiat cenu a znacku....beriem zavazne a realne objednavky...

kiakocikovsvet
14. jan 2013

@denisamilan súhlasím s mamičkami, ktoré doporučujú vaničku

georgia333
14. jan 2013

podľa mňa dieťa musí mať hlbokú vaničku, netrestajte deti v autosedačke

miskalevica
14. jan 2013

@denisamilan tak to si bola vo velmi pochybnej predajni kocikov, kde ti odporucili kupit len sportak pre novorodenca. A je jedno, ze sa da sklopit uplne nalezato. Pracovala som v predajni kde sa predavali aj kociky a sportaky su urcene pre deti od ukonceneho 6. mesiaca, ktore vedia sediet. Napriek tomu jedni rodicia si nedali poradit a kupili pre babatko len sportak (sklapatelny uplne do lahu) a o 2 mesiace sa vratili dokupit vanicku, lebo ich dcerka uz v tom case mala problemy s chrbticou........ poslala ich pediatricka aj im riadne vypucovala zaludok.

aliza
14. jan 2013

@denisamilan ahoj. moj nazor bude iny, ja som vanicku pri detoch vobec nemala. Obaja mali sportovy kocik vhodny od narodenia. Dcera nechcela byt ani vo vajci, maly bol v pohode, aj si v nom pospal 😎. Ked som kupovala synovi peg perego v BA, tiez mi v predajni povedali, ze to staci, ze nepotrebujem vanicku a pritom mohli krasne zarobit 😀, keby ma do tej vanicky presviedcali. Ja zijem v krajine, kde drviva vacsina vanicky nepouziva a nepocula som, ze by tu bol nejaky enormny vyskyt poskodenych chrbtic. Takze je to na tebe, ak kupis kvalitny sportak vhodny od narodenia, tak sa vobec nic nestane 😉.

simcab
14. jan 2013

moja je tiež májová, a kupovali sme 3-kombináciu, t.j. vajíčko, vanička a šport. časť.. vo vaničke bola do novembra.. btw. tiež máme x-lander

zuzulla7
14. jan 2013

Ahoj, moja sa narodila v polovici mája a mali sme 3-kombináciu ( camarelo q12) maximálne som bola spokojná je to niečo podobné ako x-lander len lacnejší. Veľká vanička ( aj v siedmich mesiacoch mi do nej mala vošla aj s fusakom). Vyskušala som dať skôr športiak ale sa mi zdalo aj ked sme mali nanožník, že " fuka" malej do kočika keď už bola zima predsa len vanicka je pevnejšia a udržuje aj viac teplo sme sa vrátili k vaničke kým sme sa do nej vmestili. Vanicka mala aj polohovanie tak že keď bol problém a mala nechcela úplne ležať tak som ju nadvihla. Ja by som odporucila hlavne kocik s veľkou vanickou+ vajicko a potom, keď vyrastie z vanicky predať a kúpiť si ľahší športiak a autosedacku pevnú do autá 9-12kg, aby malo babetko vecsiu radost z cestovania, lebo vecsina kombinácii a myslím , že aj ten x-lander sú ťažké kociky tak preto základ je dobrá vanicka a športiak ľahší aby si ho využila aj keď budes mat vecsie dieťa .

sedem
14. jan 2013

ahoj, ja mam doma majovciatko a vyuzili sme celu trojkombinaciu / mame PegPerego GT3, moja mala sa narodila na konci maja a vo vanicke si uzila cele leto, az na zimu sme davali do sportaku, ono sportove kociky, v ktorych sa mozu vozit babatka, su vacsinou vybavene tzv.prenosnou taskou, aby bolo babo v bezpeci, ale to podla mna nie je stastne riesenie na leto, dietatko tam ma ovela menej miesta ako v klasickej vanicke, takze ja by som na tvojom mieste urcite kupila aj vanicku, ci uz ako trojkombinaciu alebo vanicku s vajickom a neskor na zaklade skusenosti sa rozhodnes, co by mal splnat tvoj "idealny"sportovy kocik 😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2