icon

Aký máte názor na odkúpený - používaný kočík?

ajsenz
11. dec 2012

ahojte kočky, našla som inzerátik s presne takým kočiarom ako chceme len už je po jednom dieťatku... Chceli sme kupit taký ale nový ale predsa je tam 150eur rozdiel tak teraz neviem si dať rady.
Viete niektoré mamky hovoria že odkúpený kočík že fuj a bla bla že čo ak to dieťa malo nejaké ekzémy a čo ja viem čo ale zas kupovať nový kočík ktorý využijem za pár rokov ak ešte využijem mi zas príde nepraktické lebo tak možne ušetriť a dopriať bábatku aj v neskoršom veku .
Vyjadrujte sa tie ktoré máte hlavne od niekoho kočiarik. Ja pani nepoznám ale kočiar je krásny a nevidno poškodenie a zas zbytočne kupovať niečo nové len preto lebo vraj pre dieťa treba len to najlepšie, no neviem :-/ Nemyslím že odkúpené je zlé. Ďakujem za názory 🙂 🙂

dudduli
12. dec 2012

@ajsenz ahoj,ako tak pozeram cakas babo v maji , tak si kup hned sportovy kocik,ja mam dvoch synov apriloveho a majoveho a hlboky kocik som ani nemala,pretoze ich robia take male ze v zime by sa do nho aj s fusakom nezmestia .

angua27
12. dec 2012

ahoj, ja som kupovala prvý kočík používaný. bol v super cene, v dobrej kvalite. pani ho mala ako záložný, takže používaný bol minimálne. využili sme ho asi 8 mesiacov a posunuli ďalej. všetko som si poriadne vyumývala, vyprala, bol ako nový. ja mám iba dobré skúsenosti. a ušetrené peniažky môžeš naozaj použiť na iné veci. 😉

vefi89
12. dec 2012

ja som mala nový, ale len preto, že ho kúpila moja mama. ak by mi ho nezaplatila, tiež by som mala spod ruky. prečo by mal kočík niekomu vadiť, a pritom sa bežne na bazároch predáva oblečenie obuv- to nikomu nevadí? však väčšina kočiarov sa dá rozobrať a oprať, čo nejde oprať ide dočistiť handrou. 🙂

veronika_pp
12. dec 2012

@ajsenz ahoj. Ja som pri prvej dcérke mala nový kočiar za cca 250 € (pred siedmymi rokmi). Asi po troch mesiacoch sa manželovi zdal "škaredý" 🙂 tak sme kúpili zase nový za cca 350 €. Po pol roku dcérka odmietala ísť do kočiara úplne, takže sme obidva predali skoro ako nové.. vtedy som bola riadne naštvaná, že som nekúpila z bazáru, mali by sme ušetrené.. ale vtedy takýto bazár nebol. Teraz mám osemmesačné bábätko, kúpila som kočiar z bazáru, za smiešnu cenu, jediné čo bolo riadne opotrebované - boli kolieska, ale zistila som si najprv cenu nových. Výhodou je, že ma pri kočiari nič neprekvapí, viem, ako bude vyzerať aj o rok, kvalita je super a keď by dcérka odmietla kočíkovanie, tak ho vysmiata posuniem ďalej.. a peniaze ktoré som ušetrila som minula na celú výbavičku, takže paráda.. určite ťa neskôr nebude mrzieť takáto kúpa...🙂

tremonti
12. dec 2012

Ja som kupila 5 mesiacov poiuzivany kocik camarello a bola som spokojna vanicka je fajna velka.kocik bol v super stave🙂

jolly84
12. dec 2012

ja mam tiez pouzity kocik, ale zas od znamej a postielku od znameho. tieto dve veci by som nevedela len tak kupit z Internetu kedze viem, ze ludia su vselijaki. ale to urcite neznamena, ze som za, aby sa kupovali nove....naozaj sa peniaze daju vyuzit aj efektivnejsie..... 😉

miska030
12. dec 2012

Ahoj ja som tu uz pisala,len na inu temu,my sme kupili pre dcerku kociar na bazosi zn.Moon,velmi sa mi pacil,dali sme za neho12oe a nelutujem,velmi som s nim spokojna,cely som ho rozobrala a vsetko vyprala,a ani nemam potuchy kolko stoji novy,pri starsej dcerke som kociar vyuzila rok,bol drahy a uz sa mi potom nepacil,tak sme ho predali.Aj keby sme mali stvrte babo,tak urcite by som znova kupila pouzivany kociar,uz mam vyhliadnuty🙂)))Keby to moj manzel cital o tom stvrtom babätku,to by bol cirkus....

bosoriak
12. dec 2012

@ajsenz Ja chodim s detmi vela do prirody a do terenov, takze u nas novy kocik by bol cista strata. Ani pri jednom som nemala novy, ani raz mi to nebolo neprijemne. Prave naopak, aspon som sa nebala ho normalne pouzivat.
Za mna, vdaka bohu, ze existuje bazar. Tolko penazi za novy kocik by som nevyvalila ani nahodou.

bis
12. dec 2012

my sme kúpili použitý kočík,neľutujem,stál o dosť menej,celý som ho zvliekla,vyprala všetko,poumývala a slúži rovnako ako nový.boli sme ho pozrieť u predávajúcich doma ,všetko-slušný útulný bytík,neváhala som..

medinila
12. dec 2012

@ajsenz Ja som si kupila novy a ak by som sa mala rozhodnut znova,kupila by som uz pouzivany a usetrila kopec penazi.ked sme ho prestali pouzivat,predala som ho za polovicnu cenu a astale bol ako novy. Mojej sestre sa teraz narodilo babetko a tiez kupila uz po jednom dietati a ked som ho videla,tak mi prisiel ze je ako novy.

nizoe
12. dec 2012

ja tiež uvažujem nad kúpou používaného kočíka...myslím, že keď si ho človek pozrie a je po jednom dieťati, tak sa dá ušetriť dosť peňazí, ktoré môžeme použiť na iné veci pre malé.

sik
12. dec 2012

..ja mám tiež vybratý kočík po jednom dieťaťko a nič mu nechýba, akurát cena je asi o polovicu nižšia a sú k nemu už aj zladené doplnky, takže myslím, že to bude super kúpa 😀

hajajanka
12. dec 2012

Ja som si kupila pre prve babatko pouzity kocik Peg Perego s klasickym hupacim podvozkom a velkou vanickou od jednej maminy, ktora ho musela predat, lebo sa jej nezmestil do kufra noveho auta 🙂 Takze som si kupila za dobru cenu kocik, ktory bol len zoparkrat vonku, sportova cast bola este zabalena a nepouzita. Odvozil mi uz dve deti a je odlozeny pre tretie 🙂 Je stale velmi pekny, zachovaly.
Podla mna sa neoplati investovat vela penazi hlavne do hlbokeho kocika, ktory pouzijem tak na pol roka a vlastne babatko ho nema ako poskodit, zaspinit. Na vozenie vacsieho babatka som si kupila sportovy kocik, ktoremu dali moje deti zabrat a nebude mi luto ho vyhodit.

zuzkaremiaska
12. dec 2012

super! ak natrafíš na solídnu predávajúcu,tak ako ja, tak je to fajn 🙂 Ja som kupovala športový priamo z MK a som nesmierne spokojná! Dobrá kvalita, super cena, skvelý design. Mám ho od marca a neviem si ho vynachváliť! držím palce pri správnom výbere! A ak môžem odporučiť..... najlepšie je osobný odber, lebo ho môžeš vyskúšať 🙂

e_z
12. dec 2012

Ahoj,
pri jednom dietati - hlboky kocik by som kupila rozhodne pouzity. Dovody - su ako nove, pouzivaju sa par mesiacov a dieta tam len spi, takze ho ani nema ako zaspinit, cena a plus si otukas, ze co ti na kociku vyhovuje a co nie.
Sportak sa pouziva ovela dlhsie a intenzivnejsie a tam uz by som kupila novy taky ako vam bude vyhovovat.
My mame dvojcata a oba kociky sme mali z druhej ruky, kupovali sme v Nemecku a Rakusku, takze cenou sme sa dostali uplne inam ako za novy a aj za pouzity zo Slovenska. Oba nam posluzili vynikajuco a predala som dalej. Potahy z kocika sa dali dat cele dole a oba boli vyprate z pracovne, krasne ciste, ja som ich este vyprala aj doma. Boli ako nove. Jeden bol vyzdvihnut manzel osobne a druhy kamarati. Osobne prevzatie odporucam, pretoze podvodnici sa vzdy najdu. Nase kociky sme tiez predavali len osobne vyzdvihnutie, takze som ratala aj s tym, ze mozno si nakoniec niekto kupu rozmysli. Ocakavania kupujucich byvaju obcas ine a potom aby si nebola zbytocne sklamana, ze si si domyslela nieco, co tam nebolo.

eeffka
12. dec 2012

@ajsenz ja mam penazi dost aj na novy kocik ale nedam 😀 😀 😀 jedine ze by som planovala mat 6deti. prva aj druha dcera boli v pouzivanom kociku, je dolezite si ho obzriet, odskusat, ochytat a pomanipulovat s nim a hlavne mysliet len na seba, nie ze manzel mi odnesie, pomoze... a podobne hefty co tu obcas citam. Napr mam kamosku co ma vystajlovany kocik a do nakupneho kosika jej vojde tak 1 presnidavka, mne 15kg nakup, kus rozdiel
Moja svokra tiez pyskovala, mam fp, kupila som si co som chcela a ze tak predsa si kupila novy !!! ked som jej povedala ze pouzivany a za 100e spadla jej sanka ( podvozok, naklikavacie vajicko/autosedacka, hlboky, sportak), ale je pravda ze som hladala dost poctivo a pani sa o kocik prikladne starala.
no a k hygiene: kociky sa dnes peru, vsetky male deti mavaju pod hlavickou plienky v lete lebo sa potie, v zime overaly, fusaky.... je to uplne v pohode.

este doplnam: vajco mam ako autosedacku doteraz ( ma 10m mala, ale jezisko nam uz vymeni 🙂 ), hlboky som pouzivala asi spolu 25x, malu som vozila vo vajci kym bola malicka, lebo mi v hlbokom lietala hore dole, hlboky sme pouzivali len na dlhe vylety aby si pospala cize pouzivany minimalne, a najviac vyuzivam sportovu cast, ta je aj najviac opotrebena resp usmudlana :D uz som ju zo 3x prala lebo sa nam na nu vyliala polievka, kola a pod ( rozumej v kufri auta, nie ze dieta), este prezijeme zimu a smeh a od jari idem do buginy co amm po 1.dcere, uz aj teraz ju pouzivame ale len do obchodov, ma male kolieska.

marmota
12. dec 2012

rada by som este dodala, ze drobca sme kombinovane nosili a kocikovali (Manduca je u nas este stale in :o)), cize tie kociky sme nevyuzili na 100%, co bol aj jeden z dovodov, preco sme sa rozhodli pre bazar.

ewellina
12. dec 2012

@momo111 Ako sa ti to stalo, že ti ukradli kočík?

kinna
Odpoveď bola odstránená
ajsenz
autor
12. dec 2012

@kinna no ja som zas k bexa počula na ňu len dobré ohlasy a veľa známych ich má

mahalo
12. dec 2012

ja mam tiez z druhej ruky a pritom peniaze mame kludne aj na viacero novych kocikov..podla mna to je velka zbytocnost pokial si nasla na bazari taky kocik ako si chcela, niet o com..naco minat peniaze? Dalsia vec je aj recyklacia..dobre pouzivatelne veci by sa mali zuzitkovat az kym sa pouzit nedaju.

@kinna ja mam tiez bexu a som spokojna..co ti na nej vadilo? I ked je pravda, ze mi kocik moc neuzivame..ale uz som ju parkrat pouzila vo velmi narocnych terneoch a bola super. Co je na nej nebezpecne podla teba?

anjelicek26
12. dec 2012

My sme prestriedali vela vela kocikou a väcsina bola z druhej ruky. Kvalitny kocik znesie vela a ruku na srdce väcsina z nas meni kocik najneskor po roku a to na kvalitnom kociku nevidno. Nejde mi ani o peniazky, ale o vyuzitelnost, to, ci je kocik v dobrom stave clovek posudit vie. Na kocik, co ma len rok je este stale rok zaruka, takze riziko minimalne. Plus cena je asi polovicna. Ja mam teraz pre babo vyhliadnuty icandy peach sweet pea a veru bude z druhej ruky. Uz pozeram v anglicku ponuky. Novy trojkombinacia 1450€ a z druhej ruky v super stave vratane posty 650. To je veru rozdiel. Plus ja som si ista, ze to zasa raz pri jednom kociku neostane a keby kupim taky drahy kocik novy, tak mi to drahy asi ani nedovoli sa ho hned zbavit xixi

kinna
Odpoveď bola odstránená
ewellina
12. dec 2012

Kočiar, čo som kúpila nový v Poľsku, sa mi po niekoľkých mesiacoch rozpadol v ruke. Teraz mám X-lander z druhej ruky a nedám naň dopustiť, je super.

kinna
Odpoveď bola odstránená
baskaj
12. dec 2012

My sme kúpili 3oj kombináciu concord fusion z druhej ruky po jednom dieťati. Kočík bol úplne v poriadku, iba bola popraskaná plastová časť striešky, ktorú sme si vyreklamovali a ešte na ňom trochu hrkala brzda. Tú sme si prichytili gumičkami. Kočík plne využil môj teraz už skoro 4-ročný syn a momentálne ho používa zase moja 2-ročná dcéra. Kočík v pohode odchová ešte minimálne jedno-dve deti. Vyzerá dobre, funguje dobre. Concordy sú kvalitné kočíky. To je naša skúsenosť.

bulva6
12. dec 2012

ahoj.ja som tiez kupila kocik z druhej ruky a bola som spokojna🙂 keby som skor vedela,tak urcite viac veci kupim z druhej ruky pre dceru...

lea641981
12. dec 2012

@ajsenz ja som pri prvom mala novy a tiez som mala nazor fuj 😔 pri druhom mam pouzivany ale od ludi ktorych poznam z rodiny od chlapovho brata 🙂 asi by som od cudzieho nekupila asi skor od kamosky alebo z rodiny no od ludi ktorych poznam 🙂

lea641981
12. dec 2012

@ewellina tiez som prvy mala polsky a rozpadol sa neprakticky a teraz mam dobry pri druhom 🙂

desszi
12. dec 2012

Kupovali sme pouzity kocik Chicco za polovicu povodnej ceny, kocik bol v top stave, jeho sportova verzia bola prakticky nova, lebo predosli majitelia mali iny sportak. S kocikom som maximalne spokojna, vyuzili sme ho naplno a do maxima. Usetrili sme pomerne vela penazi, co sme vyuzili na ine. Kocik po nas uz iba darujeme 🙂