icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

petah82
22. nov 2011

@danka.chomka my zapiname len pasy spodom, netaham to cez ruky, ale okolo bedier, neviem, ci pochopis, ako myslim 🙂 moj by sa tam nenapchal a navyse by riadne zuril. tiez som rozmyslala, ze tie pasy nejako nadpojim... ale asi to necham tak, nevyskakuje z kocika, je oprety o madlo a ten spodok ho isti proti vyliezaniu 🙂 sak ty budes zimu v sportaku riesit az o rok, dovtedy uvidis, ako vam bude pasovat najlepsie. inak uzky nie je. mame uz fusak emitex v nom a presne sirkou pasuje, aj syn tam dobre pasuje 🙂
@pajapata nanoznik je nam nanic. len parkrat zaziatkom leta sme ho mali. to mal syn 5, 6m. inak teraz mame fusak a nanoznik lezi v skrini. je fakt maly. na male deti v polohe lezmo mozno.

petah82
22. nov 2011

inak kamaratka ma kocik espiro atlantic a strasne nadava na sportovu cast, ze sa kyve, posuva, maly lezi dole hlavou, hlava nizsie ako nohy... to britax nerobi. polohovanie je ok a maly sa tam pekne vyspi, pekne narovno.

danka.chomka
22. nov 2011

@petah82 ja som sa informovala v babymarkete aby mi poslali z britaxu dlhsiu verziu popruhov, a odpisali mi ze ano britax musel zacat dodavat predlzene popruhy lebo sa na to casto mamicky stazovali- stoji to 5,4 eur aj ked neviem preco za to mam platit ze to debilne domysleli. a ten nanoznik ako hovoris uplne nedorieseny. Skusala som teraz do zimnej verie zapasat synovca ma 2,5 roka a 14 kg a bol len v domaocom obleceni takze ziaden overal a v kociari s fusakom som ho nezapla, aj zdola to mal strasne natesno a hned na mna krical nech mu to odopnem. Tak asi ked bude treba tie pasy doobjednam. Inac je kocik nadherny, lahky, skladny, skvelo ovladatelny. Som rada ze ho mam, lebo sa mi ho podarilo zohnat za super cenu aj s fusakom.

katy1979
22. nov 2011

@pablinka mozem sa opytat si s nim spokojna? lebo kamoska ma presne ten isty ako ty este aj farbu rovnaku a neviem ci ma ona chybny kus ale smarila by som ho do kosa. ked chces s nim zatocit narobis sa ako kon a ty pises ze sa ovlada lahko. jednym prstom ho veru neotocim ani jednou rukou. a vobec to nepruzi.
No my sme sa minulu zimu vzdy rehotali na malom lebo ruky mal stale vystrete pred sebou kedze vedla seba ich nezmestil teda jasne ze bol vo fusaku.
Tak neviem ci u vsetky take nemotorne alebo to treba riesit.

pablinka
22. nov 2011

@danka.chomka je fakt, že zimní fusak jsem už nezkoušela, ale když jsem kočár vytáhla s 2letým 15kilovým a 92centimentrovým rošťákem, tak byl v zimní bundě, vyteplených kalhotách a měl na sobě ten podzimní fusak Emitex. V téhle sestavě jsem ty pásy v pohodě ještě zapla. Ale možná mám jen štěstí na postavu malého a na to, že mu nevadí být těsněji připásaný.

@katy1979 spokojená fakt jsem, proto si ho nechávám i na druhé dítko... Pokud s ním jedu po chodníku, po cestě, po silnici a je odaretovaný, tak ho opravdu řídím jen jednou rukou (nicméně i v návodu k použití píšou, že pokud je kočár odaretovaný, je lepší řídit oběma 😉 ), tohle ale neplatí, pokud chci na chodník nebo z chodníku, to ho držím oběma, pak to jde dobře. Jestliže prší a musím mít ještě deštník, tak přední kolo zaaretuju a normálně ho řídím celou dobu jednou rukou a v pohodě. Rozhodně o dost lepší řízení (asi tak 200 % 😀) než se starou polskou kombinací, co jsme měli předtím 🙂. Ale třeba když jsem ho půjčila ségře, tak měla s kočárkem velký problém, neuměla s ním ani sjet z chodníku... časem se to teda lepšilo... Už jsem to tu psala předtím. Podle mě prostě ta trojkolka vyžaduje trochu jiný způsob ovládání a taky u toho myslet - je hodně kostrbatý terén, radši zaaretuju, je potřeba řídit pouze jednou rukou (deštník), tak taky radši zaaretuju), vjíždím do výtahu a protože vím, že výjezd pozpátku s odaretovaným kolečkem by byl horší, tak taky zaaretuju... Odaretovaný ho mám v běžném počasí, kdy nejsou husté sněhové závěje, kdy jezdím po sídlišti, po obchodech (tady pozor, u nás v Bille je nějaký jiný typ podlahy a tam se mi kolečko vždycky sekalo, když bylo odaretované, takže při vstupu do tohoto obchodu kolečko zaaretuju). Naštěstí je ta aretace jednoduchá. Stačí se sehnout a dát páčku do jedné nebo druhé strany a hotovo.

adenka
22. nov 2011

@pajapata co sa ti nepaci na polohovani??
mne sa britax velmi paci ale ja sa desim toho neodpruzenia.. cakam n akolekciu 2012 ci to nebude lepsie...

katy1979
22. nov 2011

@pablinka aretovat trojkolku? a naco? no jej ani aretovat nemusis aj tak sa nikam neotoci 😀 ja mam len trojkolky pri obidvoch detoch od hlbokej vanicky az po golfac a taketo problemy sme nemali. jednym prstom tocim kocik a aretovat sme nearetovali ani na horach. tam nie je problem schadzanie z obrubnikov ale to ze ten jej kocik fakt neotocis ani na rovnom chodniku. jednou rukou zabudni. ale ked pises ze ho bez problemov jednou rukou otocis tak asi je fakt chyba v tom kociku.

danka.chomka
22. nov 2011

@katy1979 mne sa na nom prave paci ta lahka ovladatelnost, a jednou rukou mi to funguje uplne bez problemov, skusala som so 14 kg dietatom, neviem na kolko to ma vplyv 😅 (len ako doplnujuca info). Uvidim ako to bude ked ho budeme pouzivat dlhodobejsie ako sa bude spravat potom.

katy1979
22. nov 2011

@danka.chomka dakujem za odpoved takze je chyba len v jej kociku. takze posuniem tuto info dalej. im to ide takto od zaciatku a akosi si mysleli ze to je normalne len ked chytila do ruky moje jane tak len cumela ze co to.

pablinka
22. nov 2011

@katy1979 asi bude chyba opravdu v tom jednom konkrétním kuse... právě že ten náš, pokud ho nezaaretuju, tak má tendence si na hodně nerovném terénu jet tam, kam chce sám kočár a ne tam, kam chci já, aby jel, proto aretuju... stejně tak, když vyjíždím z výtahu, to jede do jedné strany, do druhé, ale vůbec ne rovně pozpátku, tak taky proto aretuju 😉

ronikova
24. nov 2011

Britax nánožník :
Je pravda, že tohle výrobce moc nevymyslel, ale dá se to trošku obejít 🙂 Nánožník je dost malý, měl by se podsouvat pod spodní část na nohy, ale to pak lze pouze u malého prcka, když pouze leží a to jen v létě, když tam necpete žádnou deku, fusak atd.
Já to vyřešila tak, že ho nepodstrkuji a normálně ho mám daný na nožní části. Fusal letí i zimní se do něj tak hezky vejde a náhožník drží připnutý na rukojeti 🙂 S letním fusakem ho dokonce zapnu i na boční suchá zipy a zimní tam už nezapínám, ten je mohutnější (mám oba od Emitexu).
Takže my zatím využíváme nánožník doteď, bude nám 9 měsíců 🙂 a momentálně ho máme natáhnutý na zimním fusaku. Nemyslím si ale, že další zimu to ještě půjde, větší dítko už by to asi mělo nepohodlné.

pajapata
24. nov 2011

@adenka myslela som polohovanie u abc design, neda sa dat do uplneho lahu, polohujes celu sedacku, takze, ked davas dole chrbatik, idu hore nohy.... britax ma polohovanie super

pajapata
24. nov 2011

b-smart trojkolku mame od narodenia malej a zvykla som si, ze nie je odpruzeny, malej to nevadi, spi v nom velmi dobre. podla mna je ovladanie jednoduche, nemam s tym ziadny problem a v pohode sa zvlada aj jednou rukou. koleso vobec nearetujem, v lete sme s nim boli na Ziarskej chate, na Hrebienku, na Popradskom plese...

monika15
24. nov 2011

BRITAX je naj naj naj naj kocim som nesmierne spokojna..... 🙂
keby som vedela ze je taky super tak ho mame uz od narodenia..... 🙂))

adenka
25. nov 2011

@pajapata abc design turbo ide celkom do lahu. tak ani nie je vanicka, ale vlozna taska, takze musi byt v lahu...
a to nepruzenie ti uz britaxu fakt vobec nevadi? ja viem ako mi mala plakavala v starom kociku ked sme sli po hrbolatom terene, budila sa a bola nervozna, tak som musela tlacit kocik iba na zadnych kolesach.... a to bol polsky celkom odpruzeny kocik na nafukovacich kolesach...

pajapata
25. nov 2011

@adenka prepac, ja som porovnavala s abc desig cobra a ten sa neda dat do lahu. takmer denne chodime cez most po chodniku, kde je asfalt samy hrbol. ja by som aj prijala, keby trochu pruzil, ale skor asi preto, ze mam obavu aby sa kocik nerozhegal. mala si asi zvykla, spi v kociku dlho a zobudi sa, hned ked sa zastavime .mozno to zalezi od dietata.
pri prvej som mala kocik Knorr a ten bol super odpruzeny, ale zvykla som si aj na britax

pablinka
5. dec 2011

holky, chtěla bych se zeptat, jaké pláštěnky používáte na korbičku B-Smart, jaké na sporťák, já měla zatím pláštěnky z DMka, z Rossmanna, Emitex... Bohužel u našeho kočáru nemám přibalenou orig. pláštěnku, tak se ptám, jak jste třeba s orig. spokojené, jestli se netrhá a fakt drží a jestli je dost prostorná i pro větší dítě...

kamiz
9. dec 2011

Ahoj,chtěla bych vás poprosit,jestli byste mi některá nenapsala rozměry sedačky u B-smart! Mám 14měsíčního chlapečka a potřebuju koupit nový kočárek na zimu, tak aby se mi tam vešel i s fusakem!
Teď máme Casualplay S4 reverse a tam ho s fusakem nenarvu!

ronikova
11. dec 2011

@pablinka Já jsem taky na sporťák pláštěnku neměla v sadě, byla tam jenom pláštěnka na hlubokou korbičku a ta byla originál Britax a fajnes. Teď mám nějakou sportovní od Emitexu (nevím už přesně co to je za pláštěnku, vybírali jsme v prodejně a vyzkoušeli asi čtyři a tato seděla suprovně).

majka_k
22. dec 2011

Ahojte, dnes prisiel kociarik a som spokojna max, este sme netestovali ale zajtra otestujeme, mne prisla aj plastenka na kocik, este som ju nerozbalila 😅 ked rozbalim tak podam info aka je, chcem sa vas opytat, mne sa zda ze rucka je volna v tych klboch ako sa nastavuje vyska rucky ☹ dufam ze sa to este casom nezhorsi alebo nebodaj nezlomi, nemate s tym niektora problem? dost sa toho obabam a nechjcela by som ho reklamovat ☹ uvidim co nato povie mm kjed pride z prace 🙄 prikladam fotecky spod vianocneho stromceka - je to darcek pre malu 😵 😵

pablinka
22. dec 2011

@majka_k taky mám tu rukojeť v těch kloubech volnější, ničemu to nevadí, je to pořád stejné, nijak se to nemění, asi to tak má být 😉 jezdili jsme s kočárem necelý rok, teď ho necháváme na druhé už

pablinka
22. dec 2011

@majka_k krásný kočár i stromek 🙂

pablinka
22. dec 2011

@kamiz malému bylo 14 měsíců vloni v prosinci, kočár jsme pořizovali kolem jeho 1 roku, ve fusaku i pak v zimě naprosto ok 😉 jezdili jsme s ním pak do léta

majka_k
22. dec 2011

@pablinka takze sa to nezhorsilo? 😕 a neda sa to tam nejak pritiahnut? alebo nieco ? ja sa toho dost obavam ale ak pises ze sa to nezhorsi tak 😎 ja ho aj tak v jeseni asi predama akupim si Baby jogger city miny,ja som ho chcela uz tera ale som sa docitala ze nieje velmi vhodny pre 6-7 mes dietatko, takze tento je asi prechodny, ak sa mi neosvedci tak ze si ho necham aj potom 😀 😀

majka_k
22. dec 2011

@pablinka a dakujem za kociarik aj za stromcek 😀

pablinka
23. dec 2011

@majka_k popravdě, všimla jsem si toho akorát doma, venku vůbec nevnímám při jízdě, že by bylo něco volnějšího, tak jsem to neřešila...

pablinka
23. dec 2011

koukám, že jsem sem nedala fotky došlé korbičky ke kočárku, tak to teď napravím 🙂

kaajina
2. jan 2012

Zdravím všechny a připojuji se k zajímavé diskusi o kočárku Britax Römer B - smart 4 🙂
Kočárek mě podle dostupných diskuzí (nejvíce na slovenských stránách, díky za ně!) zaujal. Jelikož jsem na severu čech nevěděla, jaké obchody nabízí k ukázce tento kočárek, zajeli jsme s manželem do Německa, abychom ho omrkli na vlastní oči a zkusili si osahat 🙂 A musím říct, že mě poté zaujal víc než na obrázcích.

- plus dle mého je:
snadná ovladatelnost,
lehce se nasazuje korbička/ sporťák na podvozek,
je skladný! ,
má pěkný design (mě vyhovuje černá s černým podvozkem 😎 ),
nekvrdlá se jako například Firkon, který jsme měli v ruce pár dnů předtím...

Zápory zatím nevím, to uvidíme, až tak od března, až bude doma.

kaajina
2. jan 2012

A mohu se zeptat, jeslti má někdo ke kočárku originál fusak? Nebo jiný? (dost lidí je "věrných" Emitexu... což cena je podle mě stejná). Já se v tom nevyznám popravdě.

pablinka
2. jan 2012

@kaajina my máme ten fusak Emitex, ten klasic. zimní pytel, a je super, má odpojitelnou dolní část, takže je jak pro malé mimčo, tak i třeba pro 2leté dítě, malý jezdil v b-smartu 3 a v zim. fusaku emitex i v době kolem 15 měsíců, v pohodě, fotky mám někde předtím v této diskuzi... mně ten fusak vyhovuje v tom, že je opravdu hodně teplý, když byl malý ještě miminko, tak šel do fusaku třeba jen v dupačkách, mikině, bodyčku a ponožkách, když bylo hodně pod nulou, tak jsme přihodili navrch nějakou tu chlupatku a punčochy pod kalhoty, vůbec nebyla potřeba dovnitř třeba ještě kombinéza nebo bunda, fakt super, nebyla tedy v zimě moc starost s oblíkáním... když byl větší, tak jsem zas ocenila, že jsem ho mohla šoupnout do fusaku v kalhotách bez punčoch, jen na vrchní část těla, kterou už ve fusaku neměl, jsem dala zimní bundu... nechávám si ho na druhé dítě. Je i dobře nepromokavý, nemusela jsem hned nandavat pláštěnu, když začlo chumelit