Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
@katrenka111 my tiez kocik pouzivame od narodenia. na chodenie po sidlisku, po meste a nakupnych centrach je uplne v poriadku. zvladne aj jazdu po trave uplne v pohode. neperuje, ale to mojmu nikdy nevadilo, mal obdobie, ze spal len v kociku, tak som nachodila kilometre a len kocik ho vedel uspat. myslim, ze na aky kocik si dieta zvykne, taky bude mat rado. ale moja kamoska mala plne perovany a maly reval, dala ho do :tvrdeho: kocika a bol spokojny, tak to zavisi. sklada sa fakt jednoducho a rychlo a pre mna najvacsia vyhoda tohto leta bola ta maxi strieska na sportaku, ze ho zatienila a nemuseli sme mat slnecnik, lebo nam tu vacsinou fukalo a slnecnik sa lamal vo vetre, tak sme ho po prvom pokuse nechali doma... 🙂 aj v sportaku spi rad a pomerne dlho a to mam doma nespavca.
za tu cenu, co sme zan dali, som s kocikom spokojna, jasne ze je to rozdiel oproti polskym s nafukovacimi kolesami a pruzenim a nepolskym za 800 eur, ale take som ja nechcela...
Naprostý souhlas s posledními příspěvky 🙂
Před nákupek kočárku si musí každý sám promyslet a posoudit, kam bude kočárek potřebovat a kde ho bude nejvíce používat 🙂
@katrenka111 Kolečka jsou plastová, ale není to ten úplně tvrdý plast jako u některých golfek. Člověk musí ale počítat s tím, že to není guma, čili na tvrdém a nerovném terénu kočárek opravdu drncá. Nám to ale neva, po takovém terénu jezdíme minimálně. Jinak se kolečka velmi lehce a jednoduše dají odcvaknout a tím se ještě zmenší složený podvozek, takže se opravdu vejde i do malých kufrů aut a nebo na zadní sedadlo (nám vejde i s kolečkama 🙂
Už začínáme používat i sporťák ... a super. Stříška je parádně veliká a opravdu zakryje při sluníčko miminko krásně, oceňuji i rozepnutí stříšky, kdy je část stříšky síťovaná a stříška se tak ještě prodlouží. Slunečník není třeba. U hluboké korbičky jsme používali náctavnou uvazovací stříšku (byl to vlastně šusťák s gumou a šňůrkami). Guma se přetáhla přes korbičku a šňůrky uvázaly dle potřeby na rukojeť a posunovala se podle sluníčka ... parádní věc (nemám ráda korbičky zakryté plenkou, kde je mimčo jako v kopce).
Caute baby, tak boli sme už skusat kocariky a musim povedat že B smart 2011 sa nam dosť pozdáva...uplne lahulinko aj isiel, kolieska sa nam zdali tiež celkom v pohode, neboli vobec plastové, akokeby gumove.....
aj cena je prijatelna...len teraz nevieme ci radšej 3 alebo 4 kolesový.....
poradte....
A este sa rozhodujeme aj medzi Concord Fuison, ten je tiež celkom chutný...len o dosť drahší.....
@katrenka111 my zvolili 3kolku, říkala jsem si tehdy, že je lepší mít 3 větší kola než 2 větší a 2 mini... jezdí se nám s tím moc dobře... na druhé pak dokoupíme akorát korbičku, jinak kočár necháváme .-) Ten Concord Fusion mi přijde super, jenže právě ta cena - pro nás jednoduše dost mimo rozpočet, tak jsme o podobných kočárkách ani neuvažovali. S B-Smart 3 jsem fakt spokojená, neměnila bych...
@pablinka No pocula som že tie 3 kolesove su viac do terenu??? Ide sa s nim lahko???Lebo niektore baby tu pisale že dosť kymáca.... ale ja myslím že to každý kocík pokial sa s nim ide po hrbolatej zlej ceste....
No na Concordy som pocula že sa dosť páraju potahy....tak neviem.....
@katrenka111 po hrbolatej ceste sa samozrejme kymaca. moc do terenu asi nie, po trave prejde v pohode, aj po suchej zemi, ale do lesa asi skor manducu, aj my to tak mame 🙂 ja som vzdy chcela 3kolesovy a mam a som spokojna, super sa s nim zataca a v snehu sa mi islo dobre. niekde som citala, ze 4kolky s mensimi kolieskami maju so snehom problem... neviem, 4kolku som nemala...
je fakt, že s tou 3kolkou se dobře prorážel sníh 🙂 když ho bylo fakt hodně, tak to přední kolečko si cestu vždycky prorazilo (zaaretované) a další 2 kola už to projela bez problémů... Je potřeba si spíš osvojit určitý způsob jízdy - pokud se jede po nerovném povrchu, tak přední kolo zaaretovat, pokud se jede po hladkém, tak odaretovat, pokud už je dítě těžké a je čelem ven, od mámy na druhou stranu, tak je dobré mít kolečko odaretované, stejně tak pokud dítě je už těžší a leží ve sporťáku, tak je lepší odaretovat, líp se pak manipuluje. Ale s tím se každá brzy naučí. Pokud chci kočárek ovládat jen jednou rukou, prší, mám deštník, tak je lepší zaaretovat, pak je s ním i ta manipulace jednou rukou celkem fajn (rozhodně o 100 % lepší než se starou polskou dvojkombinací 😉 ).
stejně tak do výtahu kolečko vždy zaaretuju, protože jinak by se mi pak hodně špatně vyjíždělo pozpátku ven 😉... když se sjíždí z chodníku, je dobré sjíždět rovně, tedy kočárkem kolmo k tomu chodníku, ne nijak křivo, zvlášť, pokud je kolečko odaretované, jinak by to zatáčelo úplně jinam 😉. Je to prostě jiný způsob jízdy, ale pokud si ho osvojíte, tak s ním za jednu, dvě procházky nebudete mít problém a vše bude v pohodě 🙂. Přirovnala bych to k tomu, že i s autem se musí řidič sžít, aby se mu dobře řídilo.
ja som sa naucila v dazdi jazdit s odaretovanym a ide mi to lepsie ako s blokovanym 🙂 na chodnik vyskakujem tak, ze "kopnem" do spodnej tycky medzi kolesami a ide to ovela lepsie, ako by som mala len rucku tlacit dole. ale je fakt, ze treba dat pozor pri schadzani z chodnika a pevne drzat kocik, lebo predne koliesko moze ist inam ako ratas. ale pravdu ma @pablinka ze je to vsetko vecou zvyku.
@katrenka111 Já jsem naživo viděla trojkolku, ale volila jsem čtyřkolku 🙂 ... a neměnila bych 🙂 ... zdá se mi podstatně stabilnější, když se dítko vyklání (mám dva psy, takže malá se za nimi šplhá). Ale to je můj osobní názor a zkušenost 🙂
@ronikova No ja mam tiež obavy tu 3kolku, bojím sa že nie je tak stabilný ako 4kolka....
predsa dieťa ked je väčšie tak sa vyklana, skace a tak.... no neviem no....
holky, já malého vždycky poutám (snad jen na cestu z domu do auta ho nechávám bez pásů), tím pádem se nikdy nevyklání, neskáče, nic, zůstává na svém místě a je spokojený
ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli neuvažujete některá o prodeji korbičky k B-Smartu, případně kolik byste za ni chtěli a jakou máte barvu...
ozivujem diskusiu. nevismla som si ze by tu hodnotili mamicky co maju stvorkolkovu verziu ako sa s nou chodi po snehu. Torjkolkovu na sneh chvalili ale stovrkolkovu som bude slepa alebo neviem 😀 budm velmi vdacna ak mi ho zhodnotite tie co ste s nim v zime jazdili.
ahojte,
ja mam velku dilemu, stale sa rozhodujem medzi abc design turbo a tymto b-smartom... b-smart vyhrava u mna co sa dizajnu tyka, ale to ze nie je odpruzeny ma strasne odradza... chodievate s nim niekto aj na dlazbu a macacie kocky, pripadne na lesne cesty? sa sa to vobec?
@adenka Každý na to bude mít svůj názor a pohled. Na klasické zámkové dlažbě, není problém ... na kočičích hlavách se třese (nám to nevadí, ale dlouho by se tak jet nedalo), pěknou lesní cestu či polňačku s ním jezdíme, když jedeš pomaleji a neletíš, dá se to. Na větší terém kočárek ale není.
@ronikova alebo aj ina majitelka britaxu. Neviete mi poradit prosim? Cez vikend sme si zadovazili britax b-smart ale mam problem- nieco urcite robim zle. Neviem nastavit ramenne popruhy tak aby drzali, resp dalej sa nepredlzovali po potiahnuti. Nastavim si na prislusnu vysku ale ked kontrolne potiahnem k sebe ci to drzi tak sa mi to proste cele rozvinie, ta cast pasu co bola vzadu v potahu (zo zadnej strany kocika) sa mi cela pretiahne dopredu. aj ked mam zadnu operadlovu pracku na opierke zo zadnej strany stale sa mi to pretiahne. Akoby som nevedela ,,zabrzdit" aby sa pas nepredlzil ked uz ho raz nastavim. Neviete mi dat nejaku radu? dakujem velmi pekne.
ospravedlnujem sa, uz som na to prisla...darmo, neskora nocna hodina 😀
zienky este som sa chcela spytat tie co uz s nim mate skusenosti cez zimu, nie je na zimu priuzky? ja som si dnes vyskladala zimny variant s fusakom a ked si predstavim ze sa tam ma zmestit este dieta v overaly tak mi to pride nemozne. Nezdaju sa vam kratke tie pasy na priputanie ked v tom v zime mate dieta? CO som citala na nete recenzie tak zieny pisali do britaxu aby im poslali dlhsie pasy ze na zimu do toho nevedia dieta pohodlne zapnut bez toho aby tam bolo spučene. Ach jaj, dufam len ze som neurobila chybu ked som si ho zaobstarala, preto dufam ze ma nejak potesite. Je krasny, ovlada sa lahko a ma vsetko co som chcela len ta zimna verzia mi trosku nahana obavy ☹
@danka.chomka my ty pásy zapínali v pohodě, Vítek tam byl napevno, ale aspoň neměl tendence vypadávat, ani se nám nejevilo, že by mu to bylo nějak nepohodlné, v pohodě.
@pablinka dakujem ti velmi pekne 😉
ahojte, pouzivate nanoznik ? myslim, ze to s nim nedoriesili, je dost uzky... inac sme s kocikom spokojni, pouzivame ho od februara 2011

@pablinka podla mna v meste je ok, my máme jednu takú rozbitú cestu, po ktorej každý den chodím no ked som sa musela ponáhlať bolo to o hubu. Takže pekne krásne som vytiahla kočík po prvej dcére, klasika hojdací Free line 🙂 🙂 🙂 a Smarta mám v aute 🙂 No malý už bol tak zvyknutý na to drganie, že v nom mal problém 2 dni kým si zvykol 😉 🙂 a doteraz ked ho chcem uspať musím hladať hrbolce 🙂