icon

Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti

mmacko
15. mar 2010

Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.

tehuli
4. máj 2012

@pablinka Dobrý den četla jsem si diskuzi a píšete že jste byla spokojená, já si ho ted kupuji přijde mi super, tak se chci ještě optat jak je to v zimě s ježděním?bylo to v pořádku?a fusak se tam vleze?ted máme 8.měsíců a v zimě nám bude cca 16. tak jak se tam dítě vleze s fusakem a tak vůbec🙂 děkuji mockárt 😉

pablinka
4. máj 2012

@tehuli trojkolku v zimě jsem ocenila, přišlo mi snazší s ní jezdit než s čtyřkolkou... přišlo mi, že to jedno přední zaaretované kolo líp prorazilo ten sníh a ty 2 zadní kola už se jen tak svezla 🙂... My kočár kupovali na začátku listopadu, to bylo malému 13 měsíců, v období pros.-únor mu bylo tedy 14-16 m. a v pohodě s fusakem Emitex, pěkně se do kočáru vešel. Fotky tu někde v diskuzi taky jsou z toho zim. období 😉

majka_k
4. máj 2012

@tehuli v zime pohoda, prejde nejaky sneh, my sme pochodili aj v zime, samozrejme nie ked je 20 cm to sa neda, ale ked su odhrnute chodniky a je tma len udupany sneh tak ide bez problemov, my sme mali 6-9 mes.v zime a vo fusaku v pohode ale neviem ako tuto zimu, je dost uzka ta sedacka...tak tiez som zvedava ci nebudeme musiet menit kociarik, ale mne kamosky vraveli ze mala bude rast uz len do vysky nie tak velmi do sirky cize mylo by to byt v pohode aj tuto zimu...uvidime, a 4 kolka je lepsia do snehu, mne to koliesko v predu islo kam chcelo, ale ked som zaaretovala tak pohoda, pekne si razilo snehom cestu...len keby sa nasi cestari spamatali a odhrabavali sneh lebo ked bolo vela snehovej kase tak bol problem, ale ako vravim 4 kolka do sneho myslim ze bez problemov, ale neviem ci viete ze kociarik je uplne minimalne ospruzeny...bude s malym drncat ak mate nie velmi dobre chodniky, nam to akoze nevadi, mame len par usekov v meste co su rozbite chodniky, inak mame dlazbu, ale nie zamkovu a ide paradne po nej 😉 ak mate otazky este kludne sa pytajte a mozno sa ozvu aj dievcata co maju 4 kolku, mozno lepsie poradia.

tehuli
4. máj 2012

@majka_k já mám možnost jej právě koupit🙂 sice v červenočerné barvě🙂 a máme kluka ale nevadí a k tomu ještě i korbičku za 4tisíce i s dopravou a je tam záruka do 10/2012 tak ho asi vezmu🙂 a nechám si ještě casualplay🙂 kdyby náhodou do zimy🙂 zvažuju zda právě ten casual prodat či si ho nechat, ale asi radši nechám🙂

tehuli
7. máj 2012

@majka_k
@pablinka holky tak asi do něj půjdu snad neprohloupím, mám casualplay ale chci sedačku proti směru a to sluníčko malýmu svítí do xichtíku v CP.:(( u britaxu je ta super stříška🙂

majka_k
8. máj 2012

@tehuli ta strieska je proste perfektna 😵 😵 😵 😵 , my sme boli minule v ZOO tak mala uplne chranena proti slnku a cez tu sietku jej to krasne vetralo...a lebedila si tam ako kralovna 😀 😀 ( foto) cize sedacka okolo jedneho roku je este super...uvidime co v zime to budeme mat o pol roka viac 😅 😎

patrisa1
10. máj 2012

Ahoj Majka.....vidim, ze malicka ma vodorovne nozicky....cize daju sa polohovat??? Baby co maju 4kolku pisu, ze sa nozicky polohovat nedaju....tak neviem....:(

mabeli
11. máj 2012

@patrisa1 My máme B-Smart čtyřkolku, verzi 2012 a podnožka se dá polohovat od vodorovné polohy pro leh až do polohy, kdy nožičky bez problémů můžou být na stupínku pro nožičky jako v sedě.

majka_k
11. máj 2012

@patrisa1 ano nozicky su polohovatelne 😉

kadkaa
17. máj 2012

ahoj holky, tak jsem se dopracovala k finále diskuze...mám asi týden B-smart 4 ( super boudička, sporták přehazovací ) ale co ten podvozek ?? to je hroznej drnčák, trošku mě utěšuje že píšete že se změkčí trochu časem ježdění, ale jsem z toho špatná ☹ měla jsem x lander XA taky tvrdší kočár, ale na tohle nemá. Britax je pecka designem ale ten podvozek je fakt tvrdej a krom čisté asfaltky cítíš každej kamínek. Co myslíte změkčí se to trochu a co používáte na to vrzání podovzku, jaký silikon nebo olej ?? doufám že mě trochu potěšíte, jsem z toho v rozpacích..vracet se mi ho nechce,ani by mi ho nevzaly když jssem s ním už byla venku...líbí se mi, tak doufám že se rozhýbe..vím že nafukovací kola to nebudou ale tohle ? chjoo, díky za vše názory, rady a tipy, Katka

tehuli
18. máj 2012

@kadkaa já mám z druhé ruky kočárek asi rok a čtvrt ježděný kolca teda děs běs, ale jinak je teda trošku takový rozhrkaný, jako že měkčí no ale jestli si byla zvyklá na odpružení jako já u casualplaye tak taky si popravdě na to tužší ježdění hůř zvykám🙂 🙄

kaculka001
18. máj 2012

@mabeli Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je tento kočár vhodný i pro starší děti. Já mám 14 měsíční dceru 8,5 kg a concord, který využíváme, nám nevyhovuje, ale je dostatečně veliký (vlastně natolik až v něm plaveme)..mohl by mi někdo napsat rozměry sporťáku - sedačky?, abych věděla, zda se mi tam dcerka vejde i na zimu?
Nechci kupovat golfky, tento kočár se mi zdá lepší 😉

mabeli
21. máj 2012

@kaculka001 Já jsem tam dala téměř 3letého syna, který má 14 kg a asi 95 cm na výšku, nad hlavičkou měl místa ještě dost, žádný problém. Byl oblečený na jaro, v bundě a vešel se, i tam usnul. Ale sporťák je takový trochu užší. Měli jsme taky ještě Jané Nomad a ten je podstatně širší než B-Smart. Rozměry sporťáku B-Smart Ti teď neřeknu, nemáme ho doma, zatím čeká na miminko u rodičů, sporťák jsme jenom párkrát vyzkoušeli s malým, pro představu a zase uklidili.

ronikova
23. máj 2012

@kaculka001 Naše malá má 15 měsíců a cca 11 kg a přes 80 cm. Teď v létě se tam vejde krásně, sice jí už začínají čouhat nožky, ale tak to je o.k. Ale trochu se obávám co bude v zimě a jak se tam vejde i s fusakem Emitex, už letos se mi tam zdála v mrazech v bundě nacpaná ... no uvidíme uvidíme. Jinak jsem ale s kočárkem spokojená, splňuje mé požadavky.

mariynka
24. máj 2012

kocky, daju sa potahy prat? zvazujem kupu tyrkysovej farby, tak si chcem byt ista,ze sa bude dat prat 😉 🙂

mariynka
24. máj 2012

@pablinka nezacali vam kolieska buchotat,kedze nie su nafukovacie? 😉

pablinka
24. máj 2012

@mariynka já nevím, já jsem s kolama spokojená, ale já nikdy s kočárem s nafukovacíma kolama nejezdila... co se týče potahu, tak nevím, myslím, že se to asi úplně slíknout nedá, ale nejsem si jistá...

majka_k
25. máj 2012

Baby tak ja mam doma este trojkombinaciu dorjan (ma nafukovacie kolesa)...uz ten kocik nepouzivam od decembra odkedy som kupila B-smart a ja neviem ze tu pisete ze je to hrozne s tymi kolieskami a mne sa to tiez ako @pablinka nezda zeby boli az take zle...akoze niesu nafukovacie tak sa to absolutne neda porovnavat, ale ako pozeram na mamicky co maju golface a kadejake sportove kociky a napr. aj Quinny Zapp ( moj favorit to bol ale uz nieje koli tomu ze hrka teda dost ) tak hrkaju napr. na zamkovke vsetky ktore nemaku nafukovacie kolieska...tak neviem ked ocakavate neocakavatelne tak budete sklamane 😒 , ja som si pred kupou tohto kocika precitala skoro celu tuto diskusiu aby som vedela vsetky pre a proti a teda vedela som do coho idem...mne sa s nim jazdi uplne super 😵 😵 😵 😵

mariynka
25. máj 2012

@majka_k ak by si mala cas,mohla by si mi zhrnut pre a proti 😅 😉 my byvame v primestskej casti,su tu hrozne cesty-vsade kamienky 😒 preto zvazujem,ci taketo kolieska,ale kocik ma oslovil..az na tu tmavu konstrukciu v tyrkysovej farbe 😒 ale je lahky,co mi pomoze pri tlaceni do kopca 😀 a aj pri schadzani zo schodov 😉

majka_k
25. máj 2012

@mariynka no my byvame v meste a mame skoro cele mesto vydlazdene cize uplna pohoda a aj sidliska su cesty OK...ale mame aj sem tam useky kde su uplne rozbyte chodniky a tak to drnca ale ako som pisala vyssie vsetky kociky ktore nemaju nafukovacie kolieska tak drncaju aspon co ja som si vsimla...kamenky sa nabijaju ale ja v tom nevidim nejak extra problem...s nohou osucham a idem dalej, na predoslych strankach som pisala uz nejake moje nazory...ak sa ti chce precitat tak skus...ja mam trojkolku ( vid vyssie) podla mna nevyhoda je tam ta ze sedacka je teda dost uzka a moja mala bude mat o chvilku rok a je tam tak akurat teraz, tak sa teda dost obavam ze ci sa mi tam s fusakom v zime vmesti ( bude mat 18 mesiacov) mam Fusak KAISER IGLU tak mam obavy...a aj kratka je sedacka, mojej malej uz teraz pretrcaju nozky a to som si myslela ze este v zime bude mat nozky hore ale asi nebude mat... ine neviem vytknut...je perfektny, strieska je uplne uzasna na leto, sedacka otocna, polohovatelny do uplneho lahu, nozky sa daju polohovat, kosik nakupny velky...rucka polohovatelna, manevruje sa s kocikom paradne, uplne bez problemov... neviem co este chces vediet ako nieco konkretne tak sa kludne pytaj 😉

bendy
28. máj 2012

@mariynka kočík je fakt lahučký pri schádzaní zo schodou jedna básen, aj po schodoch 🙂 😉 😉 no tie kamienky mna osobne neskutočne rozčulovali 😠 😠 nič som nerobila len nohou ich čistila dolu 😉 🙂 A ak máte hrozné cesty ja by som ho na tvojom mieste ani nechcela ale je to vec názoru. Tada ja už ani zadarmo nie 😉

123nikus123
4. jún 2012

Ahojte kočky,tak prečítala som si všetko čo ste tu popísali a teraz mám dilemu...bola som na 100% rozhodnutá pre Britax b-smart 4,ale čo som sa tu dočítala,že nemá skoro žiadne odpruženie a že športová časť je malá,resp.že horko ťažko sa tam zmestí dieťa v zime s fusakom (cca 1,5 ročné)...tak teraz neviem a som z toho tak trochu smutná,lebo som sa tešila,že kočiarik mám vyriešený,ale ako vidím,tak nie ☹ a teraz zvažujem či je lepší ten Britax b-smart alebo radšej X-lander? 😒 Poraďte mi prosíííííím 😖

bendy
4. jún 2012

@123nikus123 ja osobne by som si vybrala radšej X-lander z tých čo si dala na výber, Britaxa ani zadarmo, ale ako som už písala je to vec názoru a určite tu nájdeš maminky ktoré sú s ním spokojné 😉 🙂 Ten môj som vymenila za Quinny speedy a ten je teda neskutočný, mať ďalšie dieťa tak nad iným ani nerozmýšlam 😉 🙂
No najlepšie by aj tak bolo keby si si Britax mohla vyskúšať priamo u niekoho kto ho má. Lutujem že som to ja nespravila pred jeho kúpou 😒

123nikus123
4. jún 2012

A vy kočky ostatné čo máte tento kočiar,ste spokojné??

pablinka
5. jún 2012

@123nikus123 tak pro mě je ten pojem "odpružení" takový neznámý... nevím, jestli si pod tím představit třeba houpání, nebo to, že není kočárek tvrdý jako golfáč... B-Smart podle mě není tvrdý jako klasické golfky, ale na druhou stranu nehoupe. U našeho prvního dítěte to mírné drncání byla dost výhoda, zase začal v kočáru usínat, což v předchozím "odpruženém" polském kočárku už neuměl... Kupovali jsme ho, až když měl malý 12-13 měsíců, tedy nějakých 9-10 kg, v zimě v něm byl v období 14-16 měsíců, tedy ve fusaku Emitex, a naprosto v pohodě se tam vešel. Ta sportovní část je hlavně s vysokou zádovou opěrkou, takže se do ní vešel i v nějakých 24 měsících v pohodě (s lehkým podzimním fusakem) - nějakých 14-15 kg a cca 95 cm. Ta sedačka může působit úzká, ale spíš bych se na to dívala tak, že je anatomicky tvarovaná, však je taky od výrobce autosedaček... X-lander bych brala na venkov a B-Smart do města.

humlajda
5. jún 2012

odpružení ja chapu tak že nerovnosti vyrovnava a jizda je tak měkči a nedrncá....ja na britaxe s laskou vzpominam ale sem rada že se mi ho povedlo vymenit za ten abc design..ktery ma odpruzeni a navic nafukovaci kola....fakt mi prijde ze britax to odpruzeni nema...ta koelcka by podle me nevadila....ale ta tvrdost jo....aspon me ano

123nikus123
5. jún 2012

No tak o tom X-landeri som sa dozvedela,že váži 18 kil a to je neskutočne ťažký a kde je ešte váha dieťatka....aj kde som čítala,tak píšu,že je izaj ťažký,takže ten padol..no a mne treba kočiar do mesta ,nie na dedinu...myslim,že to drcání tu po chodníkoch nebude taká katastrofa a ako píslaa pablinka,aspoň malý zaspinká 😉 aj som pablinka videla všetké tvoje foto a myslím,že je ok kočiarik,čo sa týka veľkosti..koľko tam mal tvoj malý v tom fusaku odpnutom čo spinkal??rok a pol alebo 2???a práveže ja nechcem ani veľmi nafukovacie kolesá,kvôli defektom..to som mala pri prvom pred 5 rokmi a katastrofa..ako fajn,že sa dostaneš kde treba aj v zime v snehu paráda,ale keď dostaneš defekt a si sama s dieťaťom,no parááda 😒 a to si neviem ani predstaviť,keď budem teraz niekde s dvoma sama a by sa mi to stalo...noo u mňa zatiaľ ten britax vyhráva 😵 😵 😵 a čo sa týka abc-čka,tak tam sa mi zase nepáči,že si bábo nevystrie chrbátik,lebo sa nedá polohovať,len celá tá sedacia časť...

123nikus123
5. jún 2012

aaaaa Ďakujem vám kočeny za radyyy 🙂 🙂 🙂

123nikus123
5. jún 2012

a teraz..ktorý je lepší 3-kolesový alebo 4-kolesový??? 😒

majka_k
5. jún 2012

@123nikus123 ja mam trojkolku a som spojokna, ale je to vec vkusu, sem tam je tosinku problem pri vychadzani a schadzani z chodnika a teda s obrubnikmi, tak ak chces uplne pohodku tak asi stvorkolku, tam nemas ziaden problem, ja som vyslovene "chcela" trojkolku lebo som doteraz este nemala ... cize preto ... 😉
dilema pokracuje?? 😀 😀 😀 😀 drzim palce aby si si dobre vybrala 😉