Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
holky u té 4kolky jsou ty přední kolečka asi o dost menší,že? a u té trojkolky jsou stejný? a je ta trojkolka stabilní????? díky moc za odpovedi 🙂
@luckap123 ano u trojkolky su rovnako velke. u 4kolky su viditelne mensie. stabilna je, len sa ju musis naucit ovladat, ked ides dole z obrubnika, aj hore, musis davat pozor, aby si dopadla pekne narovno, ak ides rychlejsie z kopca a chces prudko zahnut do strany, ides v podstate len na bocnom a prednom koliesku, musis to vyrovnat, lebo zotrvacnost nepusti. ale ked vies ako na to, je to pohoda. mne sa v snehu s 3kolkou dobre chodilo, nemam sice s cim porovnat, ale vacsi problem nebol. len ked boli zamrznute obrovske kolaje rozbrdaneho snehu-zamrznute, tak to bol koniec, ale to asi nadavali vsetky matky s kocikmi. 🙂 mam aj emitex fusak a v pohode, mali sme ho aj v hlbokom, aj v sportaku, samozrejme v sportaku treba do fusaku aj teplu bundu, lebo sediace dieta uz trci, ale to urcite vies 🙂
@luckap123 trojkolka mi stabilní přijde, kola má dobrá, na sněhu mi přišlo výhodou, že má 1 přední kolo, to si jakoby prorazilo cestu, že to šlo líp 🙂 jinak se stylem jízdy souhlasím s @petah82 🙂 Kočár jsme taky objednávali přes internet, došel v den, kdy napadl první sníh 😀... zimu jsme s ním odjezdili v pohodě.
@luckap123 tak se sněhem bohužel neporadím, my, jako majitelé 4kolky 🙂 , jsme s ním v zimě ještě nejezdili, takže nevím. Můžu jenom porovnat s tím Jané Nomad, s tím jsem v zimě jezdila, je to čtyřkolka a jedny kolečka jsou zdvojená a přesto v pohodě, nebyl problém. Ale se Smartem uvidíme až po téhle zimě co budu říkat 🙂
kočky mám ještě snad poslední prosbu..mohly byste mi prosím změřit průměr koleček jak u 4kolky tak u 3kolky? abych porovnala s concordem..díky moc 😵
Ahoj holky, tak se k vám přidávám jako majitelka kočárku Britax B-smart 4 - zvažovala jsem jestli také 3 nebo 4 kolku, ale brala jsem to z druhé ruky a tam byla dobrá nabídka na 4-kolku.
Jen jsem ještě trochu rozpačitá z prvních jízd, vozím teda 15.měsíční holku (ne mimčo) a zvolila jsem kočárek jako lepší golfky. Ale je pravda že na těch kostkách (kočičí hlavy) to pěkně drncá 😠 až to cítím v rukách 😠
Na těch menších kolečkách jsou takové šipky vyobrazeny, nedá se nastavit tlumení?
Doufám ale, že si na nový kočík zvyknu protože to vybírání do čeho jít je šílený! Alespoň já jsem z toho již byla otrávená
🙂
ahojte, neviete, kde v kosiciach sa da vidiet tento kociar?
Ahojte kočky,mohli by ste mi prosím zmerať šírku chrbtovej opierky a aj dĺžku?Ďakujem 🙂
@pablinka Můžu se zeptat, jaký skejtík k tomu B-Smartu máte? Díky!
@ameliejulliette http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60436144&tab=1 máme tenhle, ale ho tak moc nepoužíváme, protože se nám začala prohýbat ta prostřední tyčka u kočáru, na které byl ten skejt připevněný, malý má cca 17 kg.
@pablinka Děkuju.. Asi se mi celkově víc líbí ty skejty, co se přidělávají k vertikálním tyčkám... a po téhle Tvé připomínce jsem rozhodnutá 😉
@ameliejulliette jako výhodu jsem viděla u toho našeho, že se tam jen přicvakával, to "zařízení", ke kterému se přicvakával, bylo napevno na tom kočárku, ale skejt samotný jsem mohla snadno nechat doma. U těch, co se přidělávají k tyčkám, si kamarádka stěžovala, že musí ten skejt mít vlastně pořád na kočáru, že se blbě oddělává... tak i to je potřeba zvážit... nicméně už jsem pochopila, jak tu někdo psal, že mu prodavačka řekla, že b-smart není stavěný na skejty, tak proč tomu tak je, ta prostřední tyčka je na ten skejt moc slabá ☹
@ameliejulliette My máme k B-Smartu skejtík Lascal Buggy Board maxi a spokojenost velká, bez problémů jak instalace, tak užívání, je připevněný na ty tyčky, jak píšeš. Sundavání je taky v pohodě, jenom se to vycvakne, když ho nepotřebuju, nechám ho doma a když jo, tak je během minutky nacvaknutý, ty udělátka na přicvaknutí zůstávají stále na kočáru, ničemu nevadí. A je i prostorný a prostor v rukojeti na stání malého je taky v pohodě, našemu malému je 3,5 a vejde se tam bez problémů.
@mabeli Jo jo, po tom koukám nejvíc, díky moc!
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak vám drží fusak v kočárku - sporťáku. Já mám emitex a klouže mi dolů ☹ Ke všemu když to převlíknu i popruhy tak malou zapnu max.koulem pasu ale přes ramínka už jsou úvazky krátké 🙄
Děkuji za info nebo foto 🙂
@edit1 na to jsem taky zvědavá na příští zimu, to bude malé nějakých 18-20 měs., jak půjdou pásy s fusakem... Malého jsme vozili s emitexáckým fusakem klasickým do 16 m., to bylo úplně v pohodě, další zimu už byl v golfkách nebo chodil pěšky. Teď teda mám nově zimní fusak Emitex Cocoon, tam to vypadá, že by to mohlo být ještě lepší, ten fusak je flísový, poddajnější. Tak možná zvolit nějaký fusak podobného typu... My vozili malého vždycky připásaného, jinak by ten klasický emitexácký fusak asi taky klouzal dolů.
ahojte... mohli by ste mi pomoct, uvazujem o kupe tohto kocika, no zvazujem bud Britax 4-kolesovy, alebo Mamas and Papas sola... no nie na to sa cchem opytat..
vsimla som si na nete novu kolekciu 2013, viete mi pvoedat ake su vylepsenia oproti kolekciam 2011 - 2012?
dakujeeeeem... 🙂
Prosím vás, jaké je délka hluboké korby a délka sporťáku, když se dá úplně do lehu? Na netu to nikde nemůžu najít
ahoj holky, používáte některá ve sporťáku B-Smart vložku do kočárku? Kde a jakou jste koupily?

@luckap123 My teda zatím používáme hlavně hluboký, máme malé miminko, ale když jsme ho koupili, tak jsme otestovali sporťák s 3letým synem, vešel se tam bez problémů, na výšku měl ještě i dost místa a boudička je opravdu fajn roztahovací a kryje dobře. Testovali jsme ho na dlažebních kostkách 🙂 Máme 4kolku. Ten nánožník je opravdu malý pro větší dítě, ale k nějakému šusťákovému fusaku myslím není ani potřeba. A kolečka, Concord Fusion jsem v ruce nikdy neměla, ale můžu to porovnat s Jané Nomad, který má taky nenafukovací kolečka a řekla bych, že je to tak nastejno i co se odpružení týká.