Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
Ahojte, tak po dlhom, velmi dlhom zvažovaní o kupe športoveho kočika, sme uz na 95% rozhodnuty nad kupou B smarta. Nejestvuje idealny a dokonaly kočik, ale aj so vsetkymi minusmi je pre nas britax naj volba. Samozrejme, ze po urcitom casovom odstupe napiseme svoje pravdive dojmy. Pa....
Koukala jsem, že pro letošek bude od Britaxu novinka - Affinity - měl by být dostupný někdy teď zjara a vypadá, pro mě, zajímavě, akorát ta cena vypadá krapet vyšší než u B-Smartu. Každopádně my pořád jezdíme s B-Smartem, zatím pořád s hlubokou korbičkou, malé bude 7 měsíců, sice tam už nějak extra místa na dýlku nazbyt nemá, ale vejde se bez problémů i s fusakem. Další kočárek je pasé, taky není proč měnit, jenom, že jsem něco hledala ohledně sedačky na stránkách Römeru/Britaxu a narazila jsem tam na tu novinku.
@mabeli taky se mi ten nový kočár zamlouvá 🙂... malou jsme dali z korby do sporťáku po těch 7 měsících, ale to bylo spíš kvůli tomu, že si v korbě chtěla sedat, a navíc když s ní jedu do kavárny a ona spí v kočárku, chci ji pořádně rozbalit z fusaku a to už mi do šířky u té korbičky nešlo, ve sporťáku má teď víc místa a můžu jí ten fusak opravdu oddělit od těla, aby jí nebylo teplo, mám v něm ten Emitex Cocoon zavinovací. Jinak by se do korby vlezla i teď v 9 měsících 🙂.
Holky, tak se s vámi jdu podělit o zážitek. Jak jsem tu nedávno řešila, jestli někdo používá originál pláštěnku na hlubokou korbu a jak se to upíná, tak jsem na to dneska přišla, proč mi to nešlo a je to velmi úsměvné a pro mě teda k vzteku 😀 Dneska jsem vytáhla sporťák, že ho vyzkoušíme co a jak a zkouším v konečné fázi pláštěnku ke sporťáku, dokupovali jsme jí a říkám si, panebože, co je tohle za patent, to je nějaký malý a blbý a přitom tenkrát nám na to šla dobře. Tak jsem špačkovala, cože to vymysleli, že na hlubokou to nesedí, na sporťák taky nějaký divný a manžel na to - hele a nevyměnili my jsme ty pláštěnky? No, to víte, že jo, já cpala celou zimu na hlubokou korbičku pláštěnku, co patří na sporťák a říkala si, že to tam není kam připnout a nějak to nesedí. No a teď to samý se sporťákem. Tak jsme to prohodili a padne to jako ulitý. Já jsem si tak nadávala, že mě to nenapadlo 😅 No, tak ještě chvilku to na hlubokou užiju správně, malá už sice chce koukat a v hluboké už se jí moc nelíbí, tak uvidíme na jak dlouho to bude 😀
@mabeli hm, hm, to říkám pořád, že by měli dávat ke všem věcem návod 😀... u nás to zas bylo kdysi tak, že jsme na Vítkův sporťák pořídili pláštěnku na sporťák (malou trojkolku) od Emitexu, taky nám tam šla blbě narvat, jsme si říkali, že je nějaká malá asi, no a pak jsme cca po 2 měsících potkali paní s kočárkem a se stejnou pláštěnkou a koukám, že ona má tu pláštěnku posazenou obráceně - pláštěnka měla 2 otvory - 1 na madlo a 1 na to, aby mohlo dítě koukat ven, no, tak my ji dávaly obráceně 😀
@flawless taky bych neřekla, že je tvrdý jako kámen, odpružený trochu je, není teda klasicky houpací, ale taky není pevný jako třeba golfky, to opravdu ne. A postupem času se opravdu trošku víc rozvolní 🙂... Syna jsem v něm vozila od jeho 1 roku (kupovali jsme jen sporťák), konečně zas začal tehdy v kočáře spát, předtím už v kočáře nespal, měli jsme polskou houpací a těžkou kombinaci, dcerku vozím od narození, nejprve v korbičce, teď od ledna ve sporťáku a spí v něm jak dudek, taky si nestěžuje 🙂
@petah82
@mabeli
@pablinka Ďakujem kočky za odpovede, velmi ste ma tým potešili 🙂 je to naozaj krasny kočík,a som zaťažená na trojkolky a tento by mi velmi vyhovoval,len zijeme na dedine a no povedzme,ze tu niesu zrovna najhladkejšie cesty, preto ma zaujimalo či v tom kočiku dietatku nevytrasiem dušu 😅 😕 a este otázočka,ake su to tie kolesa? to je čisa tvrda umela hmota alebo taka ta "EVA" hmota, ze sa da do toho aj nechet zaborit?
ahojte, tak aj my sme kúpili b smart 3, no zatiaľ je len doma na chodbe 😀 , takže skúsenosti až neskôr, hlavne dúfam že nebudem nadávať 😅 @suz2 aj my sme pôvodne pokukovali po b agile, ale keď sme "naživo" pozerali, tak sa mi tieto "nižšie" šporťáky ešte nezdali vhodné pre 6 mesačnú, uvidíme či sme spravili dobre.
a ešte sme kúpili aj čierny, čo som pôvodne vôbec nechcela tak snáď sa nebudeme v lete škvariť, máte s tým niekto skúsenosť?
zdravim, chtela bych poprosit nekoho, kdo ma b-smart, aby napsal, jestli je prodejci deklarovana vaha 12kg i se sportovni sedackou nebo jen samotny ram kocarku bez sedacky?
dale by me jeste zajimalo, zda ma hluboka korbicka polohovaci zadovou operku a je uvnitr prostornejsi nez prenosna taska?
dekuji mockrat
@joca Kočárek jsem nevážila a momentálně ani nemám možnost ho zvážit, takže nevím, ale mně přijde lehký. Hluboká korbička nemá polohovací zádíčka. A přenosnou tašku nemám, takže porovnat to nemůžu, ale když jsem si to tenkrát pročítala, tak mám tušení, že taška měla téměř stejné rozměry jako vanička. To jsem Ti moc neporadila, viď.
Holky jsou na te trojkolce stejne kolecka jako na ctyrkokce myslim tak tvrde?
Byla jsem se divat dneska na 2012 a kolecka nsoj tvrda ake trksicku to odpruzeni jde citit neni to tak hrozne.a holky do kolika mesicu tam tak vydrzi zda se mi ze nozickova operka je docela kratka
@kacula87 to nevím, jestli jsou kolečka stejná na té i na té, ale předpokládám, že materiálem stejná budou. Ty myslíš asi třeba pro ležící mimčo v pozici směrem k sobě, že Ti to přijde krátké? Jinak po směru se tam vešel náš 3letý na dýlku naprosto v pohodě. Nožičky pak už samozřejmě nemají celé položené na opěrce, ta je sklopená dolů a nožičky mají na stupínku, který tam pro ten účel je.
Holky muzu vas jeste poprosit jak dlouha a siroka je podnouuka od sedu az po konec??

@lupege tím zvednutím zádové opěrky se mi ta látka na boudičce automaticky sama tak nějak skládá dovnitř, takže nikde nevisí... jestli myslíš tohle... mám verzi 2010