Britax-Romer B- smart 4. Vaše skúsenosti
Ahojte, dnes som sa zalubila do kocika B smart 4 od Britaxu. Viem, ze je to novinka roku 2010, ale budem rada, ak sem hodite postupne Vase skusenosti, ak ho mate. Druhe dieta planujem tak o rok a pol, tak snad o nom dostanem za tento cas nejake referencie.
Ještě doplním, když už jsem byla u toho měření, celková délka lůžka u sporťáku je 86 cm (od vrchu opěrky po konec podnožky).
V pomere cena/vykon je to fakt dobry kocik. Vyhody - extra velka vanicka, ked ju dopouzivate, da sa zlozit na plocho a odlozit napr. pod postel. Kolieska su velke, do snehu super. Trojkolka je ok, kolieska uz vela vydrzali, nie su zodrate, aj ked samozrejme je na nich vidiet, co presli. Brzda - zaslapovacia - tiez fajn. Kocar s vanickou som milovala. Sportiak - trosku horsie spratny, aj tak davame dole sportovu cast a skladame extra konstrukciu a extra sedenie. Skvely na spanie - pevny, vypolstrovany, da sa dat prakticky do lahu, velka strieska, super. Da sa otocit na obe strany - otaca sa sedenie, nie rucka, takze fajn. Na sedenie - trosku horsie, nie je to take to vajickove sedenie, ale rovne, cize ked drobec este nesedi, tak sa trosku zosuva. Ale vyriesili sme to dekou pod zadocek a je to ok. Nakupny kosik - velmi velky, ma tu prednu cast nizsiu, ale je to zase aspon dobre pristupne.
Co sa tyka hrkania, tvrdosti - kolieska podla mna nehrkaju, ale ano, nepruzi. je to mestsky kocar, ktory ale zvladne aj teren. Je v nom tazsie ho udrzat (hovorim o lese s korenmi a pod) - treba vacsiu silu (mame trojkolku).
Neviem, ci by som si ho kupila znovu, netusim, co je teraz dobre. Ale v tom case to bola dobra kupa - pomer cena vykone je super. Neda sa porovnavat s kocarmi, ktore stoja dvakrat aj trikrat tolko. V jeho cenovej, je to prima kocik. A kto chce lepsi, musi zaplatit viac.
@petah82 🙂 aj nam (s dcerkou) budu zachvilku nozky trcat, ale oprie si ich o tu podnozku nad kolesom.
A ten nanoznik bol fakt na nic - ja som ho pouzivala len ako plastenku, ked nemal fusak. Ale k fusaku v sportovej casti sme sa ani nedostali - bezkal uz po svojich a v kociku byt nechcel.
Este sa chcem spytat, len vcera mi prisiel kocik a uz sme absolvovali skusobnu jazdu, no nejako pisti pistia asi koliacka. Cim ste ich namazali? ci co s tym?
@mabeli Prosím vas, píšete, že malú vozíte od narodenia. A teda konkrétne v tej športovej časti? Budem mať letné dieťa a chcela by som len športiak, tak hľadám nejaké ohlasy. ďakujem
@tomkovazuzi od narození vozím v hluboké korbičce, do sporťáku jsme přešli asi před měsícem, to bylo malé tak nějak 8 měsíců. Asi by šlo vozit od narození ve sporťáku, ale já bych to nejspíš nevolila, pro mě byla hluboká korbička fajn.
@tomkovazuzi v té sportovní sedačce by to sice od narození asi šlo, ale to miminko by tam bylo asi tak nějak moc malinké a mělo příliš mnoho prostoru, nedovedu si představit, že bych tam to novorozeně pořád dávala do pásů. A bez nich by mi to přišlo takové riskantní... asi bych tedy zvolila kompromis a do sportovní sedačky dala vložnou tašku - ať už originál nebo nějakou univerzální. Moje dcerka se narodila vloni v červnu a myslím si, že by tam v té sportovní sedačce tak nějak lítala, kdyby nebyla připásaná, jak byla lehoučká, i ty pásy by mi přišly na tak malé miminko asi extrémně velké... jiná věc by asi byla, kdyby se jednalo o zimní miminko, které by bylo v tom sporťáku v zimním fusaku, to by asi i šlo od narození, ale na to letní, nevím, spíš tu vložnou tašku a nebo dávat mimčo do autosedačky a tu na podvozek kočárku.
Aka je sirka chrbtovej opierky? Tam su aj tie bocnice? Ktory je priestrannejsi? B-Smart alebo B-Agile? Dik
tak aj my sm e uz drzitelia B Smartu 4 a tiez mame podvozok Britax VERVE 3kolku kupila som spolu s autosedackou od jednej milej maminky... musim povedat, ze sice som preluskala celu diskusiu, a boli tu ohlasy aj pre aj proti tomuto kociku,ale nepredpokladam, ze by sme ho mali menit, v konecnom dosledku splna to co som potrebovala, otocnu sportovu cast , kompatibilnost s autosedackou iba na system klik bez adapterov, maly a lahky podvozok, cena 269eur vratane plastenky ma presvedcila, a vanicku mam za 40eur novu od jednej panej ,ktori ju nevyuzzili vobec lebo kupovali iba sportak, , ku kociku boli predlzovacie diely aj na samotnu striesku ked by dieta bolo vacsie co sa mi tiez paci, na Verve mame aj plastenku aj nanoznik ale Casual, a dsedi aj na sportpvu verziu cize zatial nemenime ani nanoznik, podlozku mame tiez al ena Verve
Mozem porovnat s kocikom co sme mali predtym , ovlada sa asi tak lahko ako Pegperego PLiko golfky ,ktore som mala od narodenia az do 2rokov, myslim, ze aj sportova cast je rovnako siroka na sirku ma 36cm sedacia cast a je hlavne dost vypolstrovany cize ono je cely ten potah taky napufnany a posobi ako mala ta sedadlova cats ak ju splastim po bokoch prida sa , a tiez je lahunky, , podvozok ma sice sirsi rozpal koliesok, ako som cakala, ale je to cm+ z kazdej strany, takze je to v poriadku.. okrem toho neda sa porovnavat s Tako, alebo Teutoniou ani s Geschline, Quinny kolkovymi sportakmi , lebo vsetky tieto kociky su uplne ina vahova kategoria a aj velkostou su niekde inde cize velke tazkopadne kociky, z mojho pohladu traktory, budem mat od kamosky do zimi pojcany Quinnykolka nafukovacie kolieska do terenu al enaozaj je sirsi opacha😨(aj ked vyborny na jazden vlastnosti perovanie a sirku sportovej sedacky , ale nebol moj zamer mat az taky velky kocik, lebo su narocne na nakladanie a ja som chcel a skladny jednou rukou rozlozitelny a ovladatelny kocik.Otocne kolieska su super , na PP P som ich mala a presli sme aj lesnu cestu na Žiarsku chatu , co je dost nezvykle, lebo je to mestsky kocik gumene kolieska jasne pozapichavavju sa skalky ostre ale nejak extra som to neriesila nikdy jedine mazala klby a kolieska, ale prezil s nami aj 3zimy, takze asi tak , odpruzenie neocakavam lebo sme ho nemali ani predtym, takze porovnavam dva neodpruzene kociky, treba sa s nimi nauci jazdit, moja mama aj svokra vzdy vraveli ze ten PP je sprosty kocik, ze je tvrdy , ale ked som vyskusala kamoskyne polske golfky tak som moj milovala od rana do vecera😀 proste asi tak....som rada, ze ho mame a dakujem aj maminkam z MK ktore mi posunuli svoje v 🙂 eci a doplnky😀
Nepotrebuje niekto podvozok z bsmarta 3? Pokusili sa nam ho ukradnut z chodby aleako ho niesli po schoeoch tak urvali len sportovu cast a zutekali tak nam ostal podvozok a strieska. Aj darujeme, kebyze mate niektora zlomeny alebo poskodeny podvozok.
🙂 viede ze ked nečo chcete tak to preba oto bojovat
@andraska Hustý! Jakou to má stabilitu, když dáš sportovní sezení ze Smartu na Verve? Měla jsem Verve týden a šel z domu, pro lehčí dítě to není (a my jiné nemáme 😀 ), překlápěl se nám... Tohle je super nápad 😉
Jinak uvažuji o prodeji B-Smart 4, kupovaný 2011 ke konci roku, barva Blue Atol, ježděný je celkem málo (měli jsme super golfky - Cybex Callisto, aktuálně v inzerátech 😀 ), takže v pěkném stavu (ale orezly nám přes pražskou zimu nýty, tak to je třeba zastříkat barvou), hluboká korba nepoužitá a do sportovní mám dvě balvněné podložky krásně barevné. Kdyby si někdo dělal zálusk a měl představu o ceně, prosím do IP, děkuji 😉
@ameliejulliette normalka zatial , sedi to dobre a sa mi to dokonca aj lepsie paci... s tpou sportovou sedajkou , teraz vozievam na verve podvozku vanicku a super zaden problem... uvidim co to spravi ked dam do tej kombinacie uz sediace dieta a spiace dieta... zatial som nepsokaldala verve sedajku mam to dole cele iba cistu kostru...
@ameliejulliette já tedy na verve nedám dopustit,u první jsem ho používala i v kombiaci autosedačkou Romer sleeper a byla to totální pohoda. Každý mě zastavoval a ptal se mě, co to mám za kosmický kočárek 😀 Pak od nějakého 8m čistě jako gofky a s ničím se mi tak dobře nejezdilo a problém se stabilitou tedy nikdy nebyl a to jsem měla vždy spíš lehčí dítě 😉
Letos v létě na dovolenou jsem vytvořila stejnou kombinaci jako @andraska, podvozek ze verve a sportovní korbička B smart (kvůli místu v autě a potřebovala jsem polohovací kočárek do lehu). Sice vzhledově hodně zajímavé, ale posloužilo to na jedničku a stabilita tedy taky bez problémů, nebylo s tím problém jezdit ani v písku (po zadních kolečkách)
@blondynka400 skvele to som naozaj rada ze to ide teda ta sportova nadstavba a spodok verrve, lebo presne minimalisticky podvozok do auta a sportova nadstavba koli spaniu , nas bude mat v lete tak 5-6m 😉 nemam rada 3kolky zdaju sa mi ako furik nestabilne , ale dostali sme verve k autosedascke takze hladam jeho pozitivne vyuzitie s maximalnym ucinkom
@ameliejulliette
podvozok Britax Verve a sedacka z B -Smart-u
@blondynka400
@ameliejulliette
@andraska Fakt to jde a krásně, i pro praktické použití... 🙂 Malé bylo v létě 9 měsíců a kousek. Ono když tu sportovní korbičku rozděláš, je to skoro placka, takže dohromady to místo skoro nezabere... Jiná věc je tedy podle mne to, že sotva půlroční dítě nemá ve spoťáku co dělat 🤐
Já jsem taky byla spíš vždy pro klasiku, tedy 4 kola. Ale starší se narodila v době, kdy nová éra kočárku Britax teprve začínala. Tedy už je v nabídce měliy ale nikde nebyly. Kvůli sleeperu jsem nutně potřebovala něco, kam ho rovnou nakliknout, verve mi za ty peníze přišel ideální. Třeba ty adaptéry na teutonii a nebo hartan to je šílenost. A když vemu co se týče manipulace a i pohodlnosti pro sedící dítě, tak zlatý verve oproti čtyřkolovému smartu...
Dievcata neviete nahodou, ktore typy britax Smart maju nadstavec na predlzenie striesky? Lebo chcem kupit Britax smart 4 z bazaru, a niektore to maju, niektore nie. Zistovala som v obchodoch, ze doobjednat sa to neda. Chcela by som ciernu konstrukciu, nie striebornu, no vsetky co som si vyhliadla su bez tych nadstavcov.
Este otazka, nemali ste problem dostat sa napr. do uzkych dveri? Lebo britax Smart ma konstrukciu skoro najsirsiu zo vsetkych kocikov. Dakujem.
@kozicka no ja som mala Britax Smart 2012, inak kúpu som olutovala, strašná hrkálka 😉 našťastie sa mi ho podarilo predať. Tie nádstavce som mala ku kočíku a myslím že mi ešte zostali, ak by ste ich chceli, len ich musím nájsť kde sú 😒 Som si povedala, že kočík Britax by som už ani zadarmo nechcela ale teraz sa mi veľmi páči novinka Britax - b motion, ten je aj odpružený, no úplný opak Smartu, bola som ho pozrieť v obchode a nový stojí 239€ čo je celkom slušná cena.
@kozicka myslím, že to prodloužení stříšky se dělalo až u novějších, asi od kolekce 2012 typuju, my to máme a máme 2012, stříbrnou konstrukci, černou barvu. Budu ho teď prodávat, už ho nevyužijeme, přesedlali jsme už jen do golfek. Ale já teda jsem s ním byla spokojená, vyhovoval mi a to (ne)odpružení mi teda nevadilo, i když jsem z toho před koupí měla taky trochu obavu. Když jsem to tak přebrala sem a tam, tak nakonec jsem s ním byla ze všech kočárů nejspokojenější, a bylo jich poměrně dost.
pojdem pozriet cez vikend aj ten b motion, musim ho hlavne pomerat, ci je rovnako vysoky ako smart. Ja hladam kocik uz len na jednu sezonu, lebo syn ma 1 a pol roka, a vyrastol mi z teutonie, tak hladam nieco vacsie, v teutonii uz neviem ani striesku zavriet ked tam sedi🙂) a golfovy nechcem, lebo sa neda ovladat jednou rukou, tak b smart sa mi zdal ako vhodny kompromis.
Podla mna kazdy golfovy je hrkalka🙂 a britax smart je v cene golfoveho, takze vela od neho neocakavam. Bola som pozriet jeden z bazaru a trosku vrzgal, no uz potrebujem rychlo nejaky kupit, od neho vacsi sa mi paci len brio go, len tie su na bazari raz take drahe.
@bendy ak by si tie nadstavce nasla, moc by si ma potesila, mam vyhliadnuty jeden smart na bazari, ktory to nema, tak by sa mi to moc zislo. Napis mi prosim do spravy, ak to najdes, moc dakujem.
bola som pozriet britax b-motion, a celkom sa mi pacil, len ma odradzaju tie nafukovacie kolieska, mate s tym skusenosti? Ako casto hrozi defek? Je k tomu nejaka vybava na dofukanie a zalepenie? Neviem si predstavit, ze dostanem defekt niekde na dovolenke. A je fakt, ze b-motion je zo vsetkych britaxov najvacsi. Tu su foto na porovnanie b-agile a b-motion.
Tak uz je rozhodnute, uz mam doma b- motion. Zatial velka spokojnost.
@kozicka našla som tie nádstavce ale už ich asi nepotrebuješ 😉 My máme nafukovacie kolesá na Quinny speedy a zatiaľ po ročnom používaní som ani raz nedostala defekt, občas dofúkneme kolesá 😉 Ale ten B-motion sa mi páči aj keď som sa zaprisahala že kočík Britax už nechcem 😉 ale tie nafukovacie kolesá na nom ma dostali, že je aj do terénu, takže na zimu budem asi kupovať🙂

@joca takže ventilační otvory korbička opravdu nemá, na dně je celá deska.